Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Ο προπονητής γνωρίζει καλύτερα...

Το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας στο Ζέεφελντ της Αυστρίας τελείωσε και μετά τα πρώτα έξι φιλικά που έδωσε η ομάδα, ο προπονητής έβγαλε τα πρώτα του συμπεράσματα για το πρόσωπο που θα παρουσιάσει φέτος ο Άρης. Ο Σάκης Τσιώλης δοκίμασε πολλά σχήματα και αρκετά πρόσωπα, προκειμένου να δώσει σε όλους ευκαιρίες ώστε να δείξουν τι πραγματικά αξίζουν. Προηγήθηκε η προετοιμασία στο Καρπενήσι.  Ποια είναι τα συμπεράσματα έως τώρα;



Διάταξη Ομάδας
Τρία είναι τα σχήματα που κυρίως δοκίμασε ο προπονητής μας. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι έχει μια προτίμηση προς το 4-4-2 σε σχηματισμό ρόμβου στο κέντρο, καθώς στα περισσότερα παιχνίδια ξεκίνησε με το συγκεκριμένο σύστημα.
Από εκεί και πέρα δοκιμάζει συχνά το 4-4-1-1, αλλά και το 4-2-3-1.

Ο Τσιώλης από πέρυσι μας έδειξε ότι δεν κολλάει σε ένα σύστημα. Κατά τη διάρκεια ενός αγώνα, η εξέλιξή του είναι αυτή που θα κρίνει και το σύστημα που θα παίζει η ομάδα. Αν χρειάζεται να παίξει πιο επιθετικά τότε αλλάζουμε σε 4-3-3 και πάει λέγοντας...

Πρόσωπα - Βασικοί
Αν θεωρήσουμε ότι όλοι οι ποδοσφαιριστές είναι υγιείς οι μέχρι τώρα προτιμήσεις του δείχνουν την εξής ενδεκάδα:
4-4-2 (σε ρόμβο)
Σηφάκης - Βαγγέλη, Παπαζαχαρίας, Λαζαρίδης, Μίσελ - Φατί, Νέτο, Καπετάνος, Καστίγιο - Σολτάνι, Τσέζαρεκ.

Από εκεί και πέρα θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικούν με αξιώσεις οι Πορτίγια, Τόχα, Παπαστεριανός. Ειδικά στις θέσεις των χαφ ο ανταγωνισμός είναι απίστευτος. Να δούμε ποιος θα προλαβαίνει να παίζει...

Ρόστερ Ομάδας - Μεταγραφές
Μετά από κάθε παιχνίδι οι δημοσιογράφοι ρωτούν τον κ. Τσιώλη για το αν υπάρχουν εξελίξεις στα μεταγραφικά. Έχει βαρεθεί ο άνθρωπος να επαναλαμβάνει ότι η ομάδα χρειάζεται δύο προσθήκες: έναν κεντρικό αμυντικό (παρτενέρ του Λαζαρίδη) και έναν βασικό επιθετικό (παρτενέρ του Σολτάνι ή του Καστίγιο).
Βέβαια επειδή ο προπονητής μας βλέπει ότι η ομάδα έχει οικονομικές δυσκολίες όσον αφορά το budget της (με δεδομένο ότι τα έσοδα φέτος θα είναι πολύ λιγότερα - ας όψεται ο Μπέος με τα στημένα του), προσπαθεί να υποβαθμίσει το γεγονός. Τελευταία τονίζει πως "ότι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει πριν την αναχώρηση της ομάδας για την Ιταλία".

Προσωπική Άποψη
Από την στιγμή που η ομάδα έχει 8 χαφ αυτή την στιγμή, λογικά θα πρέπει να γίνει μια προσπάθεια να αποδεσμευτεί κάποιος από αυτούς ή να δοθεί κάποιος δανεικός. Ενδεχομένως ο Τόχα θα ήταν η καλύτερη περίπτωση για αποχώρηση - πώληση. Δυστυχώς ή ευτυχώς ο Τόχα συμφώνησε με την πρόταση μείωσης συμβολαίου, οπότε πλέον λίγο δύσκολο να παραχωρηθεί. Θα μπορούσαμε να δώσουμε δανεικούς κάποιους μικρούς σε ομάδες Α' ή Β΄ Εθνικής (βλέπε Κατίδη - Οικονομόπουλο) που φαίνεται να είναι έτοιμοι να παίξουν σε υψηλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα υπάρχει και ο Πρίττας, που ταλαιπωρείται από τραυματισμό.

Στους κεντρικούς αμυντικούς υπάρχει πρόβλημα. Ο Λαζαρίδης με τον Παπαζαχαρία είναι οι βασικοί. Δυστυχώς μέχρι στιγμής φαίνεται ότι λείπει ένας αμυντικός με τα στοιχεία (την εμπειρία και τις τοποθετήσεις) του Ρονάλντο Γκιάρο. Είναι γνωστό ότι όταν έπαιζε ο Βραζιλιάνος ανέβαζε ένα επίπεδο πάντα και τον παρτενέρ του (βλ. Αβραάμ Παπαδόπουλο, Νασούτι, Λαζαρίδη).
Αν τιμωρηθεί (ή τραυματιστεί - που το απευχόμαστε) δηλαδή ένας από τους δύο, η ομάδα θα υποχρεωθεί να παίζει με βασικό τον Γιαννίτση ή τον Κοτσώνη, που μπορεί να είναι φοβερά και τα καλύτερα ταλέντα, αλλά δυστυχώς δεν έχουν ακόμη την εμπειρία για να αντιμετωπίσουν τους αντίπαλους επιθετικούς του Οσφπ, Παο, Αεκ, Παοκ.

Ο μοναδικός καθαρόαιμος επιθετικός περιοχής της ομάδας που έχει παραστάσεις από Α΄ Εθνική είναι ο Τσέζαρεκ. Από εκεί και πέρα υπάρχουν φέρελπις νέοι, αλλά άπειροι: Αγγελούδης, Τοπούζης, Κανούλας (ο Τριανταφυλλάκος άρεσε, αλλά μάλλον περισσότερο είναι χαφ).

Οπότε και εκεί η ομάδα χρειάζεται μια πολύ σοβαρή προσθήκη. Ένας παίκτης στυλ Μπλάνκο θα ήταν ο ιδανικός. Το όνομα που ακούστηκε σήμερα ήταν ο Φιλίπ Τζόρτζεβιτς. Σε λίγες ημέρες θα γνωρίζουμε.

Υ.Γ. Κε Τσαλτίδη όχι δε θέλουμε να δημιουργήσουμε πρόβλημα στην ομάδα. Αλλά δεν γίνεται να μην πούμε αυτό που βλέπουμε... Άλλωστε ο ίδιος ο προπονητής της ομάδας το τονίζει κάθε φορά. 
Πραγματικά άστοχο το σημερινό σχόλιο του Χρύσανθου (που τον εκτιμώ), ωστόσο μου προκάλεσε εκνευρισμό. Διαφωνώ κάθετα ειδικότερα με τα συγκεκριμένα σημεία του άρθρου του:
"Τι αλήθεια χρειάζεται ο Άρης; Το βλέπουν οι πάντες και δεν το βλέπουν Τσιώλης και διοίκηση; Μήπως δεν έχουν λεφτά να φέρουν παίκτες; Γιατί δεν φέρνουν μια παικτάρα στην επίθεση και μια μία στην άμυνα; Ερωτήσεις καθημερινές, επισημάνσεις, απαιτήσεις από ορισμένους... ειδικούς και μη, αγωνιούντες πραγματικά για την ομάδα, αλλά και αρκετές φορές στημένους να δημιουργήσουν από... χουλιαμά ως και προβλήματα". 
....
....
"Ας σταματήσουν, λοιπόν, οι φωνές παράνοιας γιατί αυτό που χρειάζεται φέτος ο Άρης περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά είναι ηρεμία. Θεωρώ δεδομένο ότι θα υπάρξει σωστή οικονομική πολιτική στην πιο δύσκολη χρονιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια, όπως και στήριξη από την πλευρά του κόσμου"....

3 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 5 Αυγούστου 2011 στις 2:24 μ.μ.

Συμφωνώ για πώληση ή αποδεσμευση του Τόχα. Το πρόβλημα είναι για να τον πουλήσεις πρέπει να υπάρχει αγοραστής και για να τον διώξεις να μην του είχες κάνει μείωση αποδοσών.

Συμφωνώ ότι Κατίδης και Οικονοπούλος πρέπει να δωθούν δανεικοί. Βέβαια, πλέον, είναι σχετικά αργά για να γίνει κάτι τέτοιο.

Συμφωνώ για το βασικό σχήμα, όπως έχει φανεί μέσα από τα φιλικά.

Ο Παπαζαχαρίας δεν μπορεί. Χρειαζόμαστε μπομπάτο αμυντικό. Όσο για την επίθεση δεν θα έλεγα όχι σε επιθετικο που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Δυστυχώς, όμως δεν έχουμε λεφτά.

Από κει και πέρα διαφωνώ για τον Τσαλτίδη. Λόγια του αέρα, υποσχέσεις του κώλου που (σχεδόν) ποτέ δεν υλοποιούνται και συχνά υπερβολική διάθεση.

VardARIS είπε... 5 Αυγούστου 2011 στις 4:03 μ.μ.

Δε νομίζω ότι είναι "φωνή παράνοιας", όπως τονίζει ο Χρύσανθος, η άποψη που πολλοί από εμάς εκφράζουμε ότι "η διοίκηση δεν έχει λεφτά να φέρει παίκτες". Είναι γνωστό τοις πάσι. Αν είχε δεν νομίζω να άφηνε την ομάδα με 4 αμυντικούς εκ των οποίων οι 2 πιτσιρικάδες. Δε νομίζω ότι θα άφηνε την ομάδα με έναν επιθετικό...

Εδώ ο Τσιώλης αναγκάζεται να δοκιμάζει τον Φατί δεύτερο επιθετικό, αυτό αν μη τι άλλο δε δείχνει ότι ζορίζεται για τη συγκεκριμένη θέση???