Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Άρης - Πενιαρόλ 1-2 (photos, videos)

Με αφορμή τον χθεσινό φιλικό αγώνα της ομάδας και ύστερα από αρκετό καιρό είπα να γράψω κ εγώ ένα post...

Τι λέει, πως σας φάνηκε χθες η ομάδα;

Εμένα προσωπικά μου άρεσε.

Πολύ διαφορετική από πέρυσι, με πολλά νέα πρόσωπα, ανανεωμένη...



Πρώτα απ'όλα οφείλω να πω ότι δεν βρέθηκα στο γήπεδο. Οι λόγοι ήταν καθαρά οικονομικοί. Αν κ τα εισιτήρια ήταν σε καλές τιμές, από πέταλο (10ευρώ) πλέον δε μπορώ να δω αγώνα κ το εισιτήριο στην θύρα 2 μου φάνηκε ακριβό (20ευρώ).

Θα μπορούσε η διοίκηση να ανταμείψει όλους εμάς πήραμε διαρκείας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, κάνοντας μας δώρο τα φιλικά. Έτσι πολύ πιθανό να πουλούσε περισσότερα διαρκείας από τα 5-6 χιλ που έχουμε πουλήσει μέχρι τώρα. Αλλά ας τα αφήσουμε αυτά...

Τι είδαμε στο γήπεδο
Ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούμε να βγάλουμε από το πρώτο επίσημο φιλικό της ομάδας. Άλλωστε υπάρχει ακόμη 1 μήνας μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα οπότε η ομάδα θα είναι σίγουρα καλύτερη.

Είδα την ομάδα να είναι αρκετά καλή επιθετικά. Έκανε 20 σουτ ενώ η Πενιαρόλ μόλις 5. Χάσαμε 2-3 πολύ καλές ευκαιρίες. Επίσης είδα επιτέλους σουτ! Σουτ από μέσες κ μακρινές αποστάσεις. Ελπίζω να μην ήταν εξαίρεση το χθεσινό ματς.

Αμυντικά όλοι λένε ότι η ομάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη. Σίγουρα θέλει βελτίωση αλλά ο αντίπαλος έκανε μόλις 5 σουτ. Από την άλλη στα 5 σουτ που έκανε έβαλε 2 γκολ οπότε σίγουρα χρειάζεται δουλειά.


Οι παίχτες που ξεχώρισαν

Σολτάνι: κατά τη γνώμη μου ο καλύτερος του γηπέδου. Έβαλε το γκολ, είχε δοκάρι σε μία πολύ ωραία φάση, είχε κινητικότητα κ πήρε πρωτοβουλίες. Γενικά μου άρεσε πολύ.

Καπετάνος: η αποκάλυψη κατά τη γνώμη μου. Έκανε αρκετά κ καλά σουτ κ πλησίασε κοντά στο γκολ. Δεν τον περίμενα τόσο καλό.

Καστίγιο: καλός αλλά λίγο επιπόλαιος. Τον περιμένω καλύτερο.

Βανγκέλι: ο γνωστός καλός Βανγκέλι. Στα υπερ του η καλή κίνηση κ η ασιστ στο γκολ της ομάδας. Στα κατά του το τελείως χαζό πέναλτι που έκανε με αποτέλεσμα να χάσουμε το ματς.

Νέτο: Δεν φάνηκε ιδιαίτερα. Αλλά έκανε ένα πολύ καλό σουτ.

Από τους υπόλοιπους, ο Σηφάκης καλός χωρίς προβλήματα όπως κ ο Βελίδης. Οι Λαχαρίδης, Μίσελ στα γνωστά, ήταν κ οι μόνοι που έβγαλαν όλο το 90λέπτο.

Ο Παπαζαχαρίας δεν ικανοποίησε ιδιαίτερα, ο Φατί και ο Τόχα ήταν σχετικά μέτριοι το ίδιο κ ο Τσέζαρεκ.

Καζναφέρης, Πορτίγιο, Σακάτα δεν αγωνίστηκαν αρκετά.

Οι μικροί που αγωνίστηκαν χθες ήταν ο Γιαννίτσης που ξεκίνησε ο βασικός, ο Αγγελούδης που μπήκε στη θέση του Νέτο στο 66, ο Γιαννώτας στη θέση του Καπετάνου στο 66 και ο Οικονομόπουλος στη θέση του Σολτάνι στο 73.

Ο Γιαννίτσης τρώει την προσποίηση στο γκολ που δέχεται η ομάδα. Κατά τα άλλα δε μπορώ να πω κάτι άλλο ιδιαίτερα αρνητικό ή ιδιαίτερα θετικό. Αλλά σκεφτείτε ότι το παλικαράκι είναι 17 χρονών!!!

Ο Αγγελούδης δεν φάνηκε ιδιαίτερα, ο Γιαννώτας έδειξε αρκετά πάθος κ τσαμπουκά ενώ ο Οικονομόπουλος έκανε ένα πολύ καλό σουτ έξω από την περιοχή.

Σηφάκης (46’ Βελλίδης), Λαζαρίδης, Γιαννίτσης (46’ Παπαζαχαρίας), Βανγκέλι (82' Καζναφέρης), Μίσελ, Φατί (89’Σάκατα), Καπετάνος (66’ Γιαννώτας) Νέτο (66’ Αγγελούδης), Καστίγιο (79’ Πορτίγια), Σολτάνι (73’Οικονομόπουλος), Τσέζαρεκ (46’ Τόχα).



To μέλλον στο οπαδικό κίνημα του Άρη:


Κάποια κενά στη Θύρα 2:

Κενά σε Θύρα 7 και 9. Αντίθετα sold out για Θύρα 1 & 3:

Η πτώση τάσης στο γήπεδο, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα. 
 Η είσοδος της ομάδας:

7 σχόλια:

Skolix είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 11:57 π.μ.

Εγώ είδα το ματσάκι από το 20 και μετά. Σε εκείνο το πρώτο 5λεπτο που είδα που φάγαμε και το γκολ η ομάδα δεν ήταν καλή. Μετά όμως και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ήταν πάρα πολύ καλή. Είχε ιδέες στην επίθεση, κυκλοφορούσε καλά τη μπάλα και δε δέχτηκε πίεση. Έτσι άρχισε και το β' ημίχρονο. Από το 60 και μετά, ίσως και λόγω των πολλών αλλαγών, φάνηκαν μεγάλα προβλήματα στην άμυνα. Ίσως φταίει και ότι άλλαξε το σύστημα, ίσως το ότι Τόχα και Παπαζαχαρίας δεν πήγαν πολύ καλά.

Όπως και να χει, η ομάδα δίνει καλά σημάδια και δείχνει ότι θα διαφέρει από πέρσι. Ο Σολτάνι ήταν εξαιρετικός, με ωραία κοντρόλ, 2 πόδια και καλά σουτ. Ο Καπετάνος επίσης εξαιρετικός, με πρωτοβουλίες, καλά στημένα και διάθεση να παιξει γρήγορα. Από κει και πέρα, ο Φατί του α' ημιχρόνου μου άρεσε, όπως και ο Βανγκέλι. Ο Νέρι ήταν μέτριος, ενώ κατά τη γνώμη μου η θέση που έπαιξε ο Νέτο δεν του ταιριάζει καθόλου. Ο Νέτο θέλει γραμμή.

VardARIS είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 12:53 μ.μ.

Καλές εντυπώσεις άφησε η ομάδα χθες. Ο κόσμος έφυγε ικανοποιημένος από το γήπεδο (μια γκρίνια υπήρχε και εστιαζόταν κυρίως προς το πρόσωπο του Τσέζαρεκ - πραγματικά είναι άδικο σε φιλικό να κράζουμε παίκτες). Και εμένα με ενθουσίασε ο Σολτάνι. Πραγματικά δεν τον περίμενα τόσο καλό. Και με τα δύο πόδια, γρήγορος, με φοβερό διασκελισμό, αρκετό τρέξιμο, καλό σουτ. Το καλό είναι ότι βρίσκεται με κλειστά μάτια με τον Καστίγιο.

Από εκεί και πέρα μου άρεσε ο Καπετάνος, αν συνυπολογίσουμε το γεγονός ότι το παιδί έχει να παίξει μπάλα ένα 3μηνο - 4μηνο (λόγω της τιμωρίας του Μπέου). Θα βοηθήσει πολύ είτε ως βασικός είτε ως αλλαγή.

Συμφωνώ για τον Νέτο ότι θα πρέπει να παίζει στην γραμμή, ειδάλλως καλύτερο θα ήταν να γυρίσει πίσω στα back για να γλυτώσουμε και από τις γκέλες του Βαγγέλη.

Στο πρώτο γκολ ευθύνη φέρει και ο Λαζαρίδης που δεν κάνει καλό υπολογισμό και δίνει τη δυνατότητα στον επιθετικό της Πενιαρόλ να κατεβάσει την μπάλα με το στήθος.

Πάντως πρέπει να βελτιωθεί η αμυντική μας λειτουργία, άλλες χρονιές θυμάμαι να μην κάνουμε φάσεις, και να μην μπορούμε να βάλουμε γκολ, φέτος ίσως να ζήσουμε το αντίθετο.

Ο Παπαστεριανός είναι προ των πυλών, άκουσα χθες ότι ήταν στο γήπεδο. Έστω και αν υπάρχουν πολλά χαφ, είναι καλό να αποκτηθεί καθώς θα βοηθήσει πολύ. Περιμένουμε επιθετικό (στυλ Μπομπαντίγια θα ήταν το ιδανικό, για τον Μήτρογλου τα έχουμε πει μην τον περιμένετε).

Υ.Γ. Για αυτούς που δεν ήρθαν στο γήπεδο, πραγματικά είναι αδικαιολόγητοι. Δικαιολογημένα απόντες προσωπικά θεωρώ μόνο αυτούς που έλειπαν διακοπές. Τα χρήματα ήταν ελάχιστα, 10€ για τα πέταλα και 20€ για τις κεντρικές θύρες. Το Σ-Κ δε θα πίνατε δυο μπύρες στο beach bar και θα ερχόσασταν...

Ανώνυμος είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 9:33 μ.μ.

Αν παίζουμε τέτοια μπάλα πάμε για τίτλο σίγουρα. Σολτάνι-Καπετάνος-Καστίγιο οι MVP για μένα. Το γκολ ήταν στυλ Μπαρτσελόνα. Συγχαρητήρια στον Γιαννίτση, ο οποίος μπορεί να αποτελέσει τον παρτενέρ του συνονόματου Λαζαρίδη (τον Παπαζαχαρία τι τον έχουμε ρε παιδιά, μια χαρά έμπειρος είναι, και εγώ θεωρώ ότι δεν χρειαζόμαστε CB). Ένα μεγάλο μπράβο στον τεράστιο ΛΑΟ μας.

Sifakis3

Υ.Γ. Τι έιναι αυτός ο Καρίνι ρε παιδιά;

VardARIS είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 9:57 μ.μ.

O Καρίνι μόνο τυχαίος δεν είναι. Και μόνο το γεγονός ότι έχει περάσει από Γιουβέντους, Σταντάρ Λιέγης, Ίντερ, Κάλιαρι και Μούρθια κάτι πρέπει να λέει. Μόνο που έχει πατήσει πλέον τα 34, λίγο μεγάλος για μεταγραφή στον Άρη... ;)

Ανώνυμος είπε... 27 Ιουλίου 2011 στις 11:05 μ.μ.

Ούτε εγώ ήμουν στο γήπεδο. Sifakis3

VardARIS είπε... 28 Ιουλίου 2011 στις 1:11 π.μ.

Λοιπόν απουσίες... μετράμε! ΑΠΟΝΤΕΣ ΟΙ: Red Dragon, Wackenas, Sifakis, Jim, ο Dotore δεν ξέρω αν ήρθε.

jim είπε... 30 Ιουλίου 2011 στις 7:50 μ.μ.

Ο Jim, Π Α Ρ Ω Ν...

Καλό το φιλικό. Το άκουσα, δεν το είδα, δυστυχώς.

Θέλουμε, 2-3 προσθήκες, ακόμα είναι η αλήθεια. Κεντρο άμυνας, επίθεση και ίσως έναν κεντρικό χαφ.

Η ομάδα, δουλεύει και βελτιώνεται..

Τα φιλικά, μόνο κέρδη αφήνουν, γιατί εξάγονται συμπεράσματα.