Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Μεταγραφές & Αποδεσμεύσεις 2011/2012 (No 5): Tony Calvo

Πριν 6 μήνες, όταν ο Tony Calvo είχε μεταγραφεί στην Πάρμα δήλωνε: "Η εμπειρία μου στην Ελλάδα ήταν θετική. Εκεί γνώρισα μεγάλους προπονητές, έπαιξα στο Europa League, είχα την ευκαιρία να πετύχω κάποια γκολ, στις εγχώριες διοργανώσεις και στην Ευρώπη. Ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής ωρίμασα πολύ. Ελπίζω να μείνω πολλά χρόνια στην Πάρμα και να ωριμάσω ακόμη περισσότερο..."


Τελικά η Πάρμα δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα του ποδοσφαιριστή. Γιατί άραγε???

Όλοι οι Αρειανοί γνωρίζουμε τον λόγο για τον οποίο δεν ενεργοποίησε τη ρήτρα η Πάρμα. Μπορεί ο παίκτης να έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί στην Serie A ή σε οποιοδήποτε άλλο προηγμένο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά φαίνεται πλέον ότι ο συγκεκριμένος παίκτης δεν έχει το μυαλό του στο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς...

Η μεταγραφή στον Άρη

Όταν μεταγράφηκε ο Tony Calvo στην ομάδα μας ακούγαμε τον Γιάννη Κόντη να δηλώνει ότι: 
"Ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής θα αφήσει εποχή στον Άρη".

Και όλοι μέσα μας λέγαμε "Τι λέει ο άνθρωπος"; 


Τελικά αποδείχθηκε ότι είχε απόλυτο δίκιο. Ένα 20-χρονο παιδί που "φοίτησε" στη μεγάλη σχολή της Μπαρτσελόνα, που ήταν βασικός στην ομάδα Under 19 της Εθνικής Ισπανίας, που κυκλοφορούσαν ήδη αμέτρητα βίντεο με τον μικρό Tony να κάνει "παπάδες" και πλάκα με τους αντίπαλους πιτσιρικάδες αμυντικούς... Με μια διαφορά όμως: κανείς δεν μπορούσε να υπολογίσει τότε τον ατίθασο χαρακτήρα αυτού του παιδιού!


Ο πρώτος χρόνος στην ομάδα, ικανοποιητικός. Κατάφερε να πάρει τη θέση του υπερπολύτιμου Χαβίτο και έπαιζε ως δεξιός χαφ. Έδειχνε από τότε ότι το μέλλον είναι μπροστά του.


Στην προετοιμασία της ομάδας το επόμενο καλοκαίρι ο παίκτης μαγνήτισε τα βλέμματα μεγάλων ευρωπαϊκών δυνάμεων, μεταξύ των οποίων και η Μαρσέιγ. Η διοίκηση της ομάδας σωστά τότε ενημέρωσε πως ο παίκτης δεν πωλείται καθώς θεωρούνταν ανεκτίμητο περιουσιακό της στοιχείο. Μάλιστα υπογράφηκε και νέο συμβόλαιο με υψηλότατη ρήτρα.  


Δυστυχώς η απόδοση του Κάλβο χρόνο με τον χρόνο αντί να βελτιώνεται παρουσίαζε κάμψη και τελικά πτώση. Ήταν φανερό ότι ενώ είχε τις δυνατότητες, φαινόταν ότι διάλεγε παιχνίδια, είχε μερικά καλά 5λεπτα ή 10λεπτα, αλλά μετά περνούσε απαρατήρητος, δεν μάρκαρε, δεν έτρεχε. Ενώ σημείωνε μερικά εκπληκτικά γκολ, ο κόσμος περίμενε και άλλα πράγματα από αυτόν.


Ο Κάλβο με προπονητή τον Έκτορ Ραούλ Κούπερ
Όταν ήρθε ο Κούπερ στον Άρη όλοι πιστέψαμε ότι ο Κάλβο θα ήταν το μεγάλο του στοίχημα. Αν και ο Κούπερ δεν μπορούσε να τον συνετίσει τότε δεν θα τα κατάφερνε κανείς. Και τελικά αυτό έγινε... Ο Κούπερ του έδωσε αμέτρητες ευκαιρίες. Ο Τόνι ποτέ δεν τις εκμεταλλεύτηκε. Του έδωσε νέο ρόλο αυτόν του αριστερού χαφ. Τελικά αναγκάστηκε να τον τιμωρήσει αρκετές φορές μήπως και τον αναζωογονήσει, αλλά μάταια. Κάπως έτσι ήρθε τελικά και ο δανεισμός στην Πάρμα.

Η αποδέσμευση από την ομάδα
Εκεί που έφτασε ο Κάλβο δεν τον ήθελε κανείς. Προτείναμε ανταλλαγή με Άεκ για τον επίσης προβληματικό Λεονάρντο, αλλά ούτε ο Χιμένεθ τον ήθελε, γιατί προφανώς γνώριζε τα ελαττώματά του. Καμιά άλλη ευρωπαϊκή ομάδα δεν έκανε πρόταση, οπότε η διοίκηση αναγκάστηκε να τον αφήσει ελεύθερο.
Πρόβλεψη: βλέπω να καταλήγει σε Κύπρο για να συνεχίσει εκεί τα γούστα του...

Συμπέρασμα:
Τελικά ο Κάλβο ήταν ένα παιδί που είχε το μυαλό του μόνο στα γούστα. Απόλυτα προβληματικός ως χαρακτήρας: ποτάκια, ξενύχτια, γυναίκες. Αυτό ήταν αυτό που επιζητούσε... Το γεγονός ότι κατάφερνε να παίζει ήταν καθαρά λόγω ταλέντου.

Μπορεί να ωρίμασες ποδοσφαιρικά Tony και να απέκτησες εμπειρίες, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν ωρίμασες καθόλου στο μυαλό και δυστυχώς αυτό είναι που θα σε καταστρέψει σαν ποδοσφαιριστή. Εκτός και αν αποφασίσεις να αλλάξεις έστω και τώρα, γιατί ακόμη είσαι μικρός και ευτυχώς για εσένα ο Θεός σου έδωσε τεράστια προσόντα και ικανότητες.


Οι καλές στιγμές με τη φανέλα του Άρη
Ποιο γκολ να πρωτοθυμηθούμε; Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε 18 από τα γκολ που πέτυχε ο Κάλβο με την φανέλα του Άρη. Πραγματικά το ένα καλύτερο από το άλλο. Ποιο να πρωτοδιαλέξεις, το γκολ με τον Ηρακλή, το γκολ με την Αεκ, με την Ξάνθη, ή με τον Όφη; Ακόμη και τα πέναλτι που πετύχαινε ήταν όμορφα, αλά Πανένκα...  



Πραγματικά βλέπεις το video και στεναχωριέσαι. Κρίμα! 


Υ.Γ. 1: Τόνι μπορεί ο κόσμος να σε αγάπησε, αλλά δεν μπορούσε να σε βλέπει να σέρνεσαι μέσα στο γήπεδο. Βαρέθηκε να σε βλέπει να τριγυρνάς έξω και να την πέφτεις σε ό,τι θηλυκό κυκλοφορούσε. 
Υ.Γ. 2: Ήταν και "Σάββας", πρόσφατα κυκλοφόρησαν φωτογραφίες με μια "γυναίκα?" την οποία πολιορκούσε...

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 15 Ιουλίου 2011 στις 11:12 π.μ.

Συμφωνώ σε όλα. Απλά VardAris δεν είναι Tony, αλλά Toni.

Sifakis3

Skolix είπε... 15 Ιουλίου 2011 στις 2:52 μ.μ.

Άκυρο το "To be Continued" στο τέλος!

Πόσο ψαρωτικό μπορεί να είναι ένα βίντεο πάντως. Αν το δει κάποιος που δεν τον ξέρει, θα τρίβει τα μάτια του. Για αυτό καλό είναι οι ομάδες να μην ψωνίζουν από το Youtube.

Πολύ ταλαντούχος παίκτης, αλλά πολύ ασταθής και με μειούμενη απόδοση. Η μόνη περίοδος που έδειξε συνέπεια ήταν η περίοδος που έπαιξε δεξιά με Κούπερ και έκανε παπάδες. Εκεί η ομάδα είχε παίξει και ωραία μπάλα. Δεν ξέρω αν ήταν τυχαίο, πάντως το παληκάρι στη θέση του δεν έπαιξε πολλές φορές.

Τελικά το μυαλό παίζει πολύ πολύ μεγάλο ρόλο στο ποδόσφαιρο.

geokampour είπε... 15 Ιουλίου 2011 στις 7:04 μ.μ.

.......απλά Vardaris δεν είναι Toni αλλά τόνοι ......μαλακίας.
ελαφρύ το ποδοσφαρικό χώμα που θα τον σκεπάσει . . . .


geokampour

VardARIS είπε... 15 Ιουλίου 2011 στις 9:13 μ.μ.

Sorry για το Tony είχα συνηθίσει το Tony λόγω Tony Montana. Αυτός γιατί το γράφει Toni δεν ξέρω...