Σάββατο 23 Απριλίου 2011

Τι έφταιξε την φετινή χρονιά

Όπως, έγραψα, στο άρθρο της Πέμπτης, επειδή, από τις αρχές Μαϊου, θα αναγκαστώ να απουσιάσω, θα ήθελα, να ασχοληθώ με κάποια θέματα της ομάδας μας, από τώρα. Να τονίσω, εκ νέου, ότι, εδώ, έχουμε ανιδιοτελή αγάπη, για τον ΆΡΗ και προσωπικά, προσπαθώ, να "βλέπω", τα πράγματα, όσο πιο αντικειμενικά γίνεται, όταν κάνω ανάλυση. Στο πρώτο άρθρο, αναφέρθηκα, εκτεταμένα, στην στήριξη που πρέπει να δείξουμε στον Θεσμό του Προπονητή, γενικότερα.


Στο σημερινό άρθρο, θα αναφερθώ, στους λόγους, που στέρησαν, από την ομάδα μας, την συμμετοχή της, στα Play off και κατά συνέπεια, στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, την επόμενη χρονιά. Προσωπικά, πιστεύω, ότι, δέκα λόγοι, ευθύνονται για την μη συμμετοχή μας, στα play off..Λόγοι, που αναφέρω και αναλύω, παρακάτω. . .

1) Τα πολλά και συνεχόμενα μάτς, που παίξαμε στο Europa Leauge. Αν ψάξετε, τα νούμερα, θα δείτε, ότι, στα  εννέα μάτς, που δώσαμε στην Ευρώπη, ενώ μετά παίζαμε και αγώνα πρωταθλήματος, κερδίσαμε μόνο τρείς αγώνες πρωταθλήματος και στους υπόλοιπους έξι, είτε χάσαμε, είτε φέραμε ισοπαλία...

2) Η νοοτροπία πολλών, αν όχι όλων, που πίστεψαν, ότι η ομάδα, αργά ή γρήγορα θα φορμαριστεί και θα πετύχει τον στόχο της. Η σιγουριά, που είχαμε, δηλαδή, πως ΆΡΗΣ είμαστε και θα μπούμε..

3) Το γεγονός, ότι, πολλοί από τους πάιχτες μας, τα έδιναν ΟΛΑ, στα παιχνίδια του Europa Leauge και στα μάτς του Ελληνικού πρωταθλήματος, ήταν μέτριοι.

4) Οι τρείς αλλαγές προπονητών, μέσα σε μία αγωνιστική χρονιά. Όπως και να έχει, η κάθε αλλαγή προπονητή, φέρνει αλλαγή στην ευρύτερη νοοτροπία, αγωνιστική και εξωαγωνιστική και χρειάζεται χρόνος προσαρμογής.

5) Η αδυναμία, της ομάδας μας, να εκμεταλλευτεί την έδρα της. Έξι ήττες, μέσα στο Βικελίδης, είναι υπερβολικά πολλές, για τον ΆΡΗ. Και προσθέστε σ' αυτές, την ισοπαλία, με την "πεσμένη" λάρισα. Ήττες, από ομάδες, όπως ο ηρακλής, ο πανιώνιος και η ξάνθη, δείχνουν αδυναμία εμετάλλευσης της έδρας. Όπως, επίσης, η τεσσάρα από την άεκ και το γύρισμα του σκόρ από τον οσφπ...

Δεν είναι λάθος, αν κάποιος πει, ότι, η συμμετοχή μας , στα Play off, χάθηκε στο Βικελίδης.

6) Το παρασκήνιο. Όλοι, γνωρίζουν, στην χώρα μας, ότι, παίζει μεγάλο ρόλο. Δεν το λέω εγώ αυτό. Το λένε και το δείχνουν, τα γεγονότα και οι μαρτυρίες. Δεν αρκεί, μια καλή ομάδα, αν δεν είναι "καλά", παρασκηνιακά..

7) Τα πολλά σχόλια και οι τριγμοί, που όπως, είναι λογικό, πέρασαν στα αποδυτήρια και έφτασαν στα αυτιά των ποδοσφαιριστών. Για παράδειγμα, το όλο κλίμα, που διαμορφώθηκε, μετά την φυγή του Κούπερ. Ή μετά την ήττα, από τον ηρακλη στο καυτατζόγλειο.

8) Η έλλειψη πειθαρχίας. Θυμηθείτε, τις περιπτώσεις του Κάλβο (άδεια στην Ισπανία, για "χαλάρωση"), του Τόχα (που τέθηκε, εκτός αποστολής στον αγώνα με τους ασπρόμαυρους, τον Οκτώμβριο), τον Κόκε (που έφυγε, από το ξενοδοχείο, λίγες ώρες, πριν το μάτς, με την Μάντσεστερ Σίτυ).

9) Τα διάφορα "πεσίματα", στους παίχτες, μετά από κάποια αρνητικά αποτελέσματα. Για παράδειγμα, το "ντου", που πραγματοποιήθηκε, μετά το μάτς με τον ηρακλή, στο Βικελιδης. Ή το κλίμα, που δημιουργήθηκε, μετά την ήττα, πάλι απο τον ηρακλή, στο καυτατζόγλειο.

10) Τέλος, φυσικά, αυτό που έχει μαλλιάσει η γλώσσα μας, να λέμε, όλοι...Η έλλειψη, καλής "χημείας", ανάμεσα στους παίχτες, που προέρχεται από την μη διατήρηση, ενός αριθμού παιχτών, για αρκετά χρόνια...Τουλάχιστον 14-15 παιχτών, που να δουλεύουν μαζί καθημερινά και να παίζουν αγώνες συνέχεια..

Εμείς, τελειώσαμε, την φετινή σεζόν, με μόλις 6 παίχτες, ίδιους, με την περυσινή σεζόν..

Έτσι, βλέπω, τις αιτίες, που δεν μας επέτρεψαν, να αγωνιστούμε στα play off και κατά συνέπεια στην  Ευρώπη. Στην ανάλυση μου, προσπάθησα, να είμαι, όσο πιο αντκειμενικός γίνεται..Μόνο, αν δούμε τα δεδομένα, απο όλες τις πλευρές, δηλαδή, σφαιρικά, θα καταλήξουμε κάπου και θα προχωρήσουμε, αναγνωρίζοντας τα λάθη μας...

Και τα λάθη, είναι για να διορθώνονται...Για όλους ! ! !

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 25 Απριλίου 2011 στις 7:15 μ.μ.

Jim πρωτα απ'ολα Χριστος Ανεστη !

Θα συμφωνησω σε σχεδον σε ολους τους λογους που ανεφερες εκτος απο το Νο1 (οι μεγαλες ομαδες πρεπει να συνηθιζουν σε τετοιο ρυθμο αλλιως δεν προκειται να σταθεροποιηθουμε ΠΟΤΕ)

Σχετικα με το Νο9 - Δεν γνωριζω ολα τα πεσιματα που εγιναν μεσα στη χρονια , παντως το τελευταιο που εινε με τον ηρακλη... ισως να χρειαζοταν.
Καλο ειναι παντως να μην φτανουμε σε τετοιο σημειο !!!

Με λιγα λογια - Φταινε αλλοι λιγοτερο κ αλλοι περισσοτερο !

Διοικηση - Παικτες - Προπονητης - Τεχνικο Επιτελειο - Παρασκηνιο κ μια μεριδα του κοσμου που ερχοταν μονο στα Ευρωπαικα παιχνιδια της ομαδας κ αντιθετως με τις ξανθες κ τους πανιωνιους αφηναν τα γνωστα (που μεσα σε αυτους ειμαι κ εγω κ ΚΑΜΑΡΙ ΜΟΥ) να βγαλουμε το καρο απο τη λασπη.

Αλλα ειπαμε ... ελληνικη νοοτροπια !!

O Terminator

jim είπε... 25 Απριλίου 2011 στις 7:54 μ.μ.

Χρόνια Πολλά, Φίλε Terminator. Αληθώς Ανέστη.

Σίγουρα, πρέπει να σταθεροποιήσουμε την απόδοση μας, όπως λες. Απλά, θεωρώ, ότι, η ομάδα μας, δεν ήταν δομημένη ή φτιαγμένη, αν θελεις καλύτερα, για να παίζει 2 μάτς την εβδομάδα. Δηλαδή, από Σάββατο σε Πέμπτη και μετά Κυριακή..

Επίσης, όπως λες, όλοι λίγο-πολύ, έχουν ευθύνες. Πιστεύω, όμως, ότι, καλώς ή κακώς, την μεγαλύτερη ευθύνη, την έχει η διοίκηση, γιατί αυτή είναι που σχεδιάζει την ομάδα και "τρέχει" όλα τα θέματα.

Το θέμα, με τα "πεσίματα", ξέφυγε. Έγινε, μετα το ματς της τουμπας, που χάσαμε 2-0 , τον Μάϊο του 2010. Έγιναν, μετα την ηττα μας, στο Καυτατζόγλειο. Έγιναν και στο Βικελίδης, με τον ηρακλη.

Τα πεσίματα, χαλούν το κλίμα σε όλα τα επίπεδα. Από την αρχή, πρέπει να προσέχουμε τι παίχτες παίρνουμε, έτσι ώστε να ξέρουμε, ότι αν χάσουν ή ντεφορμαριστουν, θα είναι μια απλή κακή περίοδος, αρκει να τα δινουν ολα για την ομαδα.

Και όχι, γιατί, πολλοί από αυτούς, είναι στον κόσμο τους και έχουν τα γούστα, πιο πάνω από την ομάδα.

Ανώνυμος είπε... 25 Απριλίου 2011 στις 9:11 μ.μ.

Οπως λες κ εσυ σχετικα με τα πεσιματα - το κακο ειναι οτι πανω στην αναμπουμπουλα την πληρωνουν κ ανθρωποι μεσα στην ομαδα που δεν φταινε.

Γι'αυτο καλο ειναι ουτε να τους παραχαιδευουμε - ουτε να τους κοπαναμε οποτε δεν κερδιζουν.

Σε ολων των ειδων τα αποτελεσματα απαιτειται ψυχραιμια.

Τωρα σχετικα με τα αγωνιστικα θεματα ο Κουπερ εκανε ενα πολυ μεγαλο Λαθος :

Ετοιμασε μια ομαδα ΑΡΙΣΤΗ για την Ευρωπη ομως επρεπε να καταλαβει οτι στην ελλαδα το ποδοσφαιρο ειναι εντελως διαφορετικο.
Με λιγα λογια αλλο ποδοσφαιρο απαιτει η Ευρωπη κ αλλο η ελλαδα.

Κ το ροστερ φυσικα δεν ηταν το καλυτερο.

Σημασια εχει ολοι μεσα στο Συλογο να καταλαβαινουμε απο τα λαθη μας κ να μην τα επαναλμβανουμε !

Λαθη θα γινονται παντα - οταν ομως αυτα τα λαθη θα επαναλαμβανονται - Τοτε θα υπαρχει προβλημα

Ο Terminator

jim είπε... 25 Απριλίου 2011 στις 9:23 μ.μ.

Η ψυχραιμία, είναι αρετή.

Στην Ελλάδα, παίζεται περισσότερο τσαμπουκαλίδικο ποδόσφαιρο. Μετράει πιο πολύ η αμυντική ικανότητα και μετά η επιθετική. Αυτό το καταλαβαίνεις, αν δεις τα αποτελέσματα των αγώνων. Θα δούμε, ότι υπαρχουν πολλά σφιχτα ματς.

Ενώ, στα Πρωταθλήματα των ομάδων, που παίξαμε στο Europa Leauge (Ισπανικό-Αγγλικό-Γερμανικό-Νορβηγικο), παίζεται ανοιχτό ποδόσφαιρο. Επιθετικό, ποδόσφαιρο, δηλαδή.

Αρα, η ομάδα, αναγκαζόταν να παίξει σε δύο διαφορετικούς ρυθμους. Και δεν μπόρεσε να ισορροπήσει, ουδέποτε.

Πέρα από αυτό, μην ξεχνάμε, ότι, στην χώρα μας, παίζει μεγάλο ρόλο και το παρασκήνιο. Και εμείς, εκεί, δεν τα πάμε καλά.

Συμφωνω απόλυτα, στο ότι, λάθη γίνονται πάντα- οταν ομως αυτα τα λαθη θα επαναλαμβανονται - Τοτε θα υπαρχει προβλημα..