Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Next please...

Όλοι γνωρίζουμε ότι ο προπονητής κάθε ομάδας είναι το εξιλαστήριο θύμα της.

Αν η ομάδα πάει καλά, έχει καλώς, αν πάει άσχημα δεν είναι δυνατόν να φύγουν και οι 11 παίκτες, αλλά ο προπονητής, μήπως και αλλάξει κάτι στην ψυχολογία των ποδοσφαιριστών.

Συχνά το εγχείρημα (με την αλλαγή ενός προπονητή) πάει καλά για τις πρώτες 4-5 αγωνιστικές αφότου αναλάβει, ενώ στη συνέχεια η ομάδα και πάλι πέφτει (όπως συνέβη και στην περίπτωση του δικού μας Γιάννη Μιχαλήτσιου).

Από την στιγμή λοιπόν που χθες μάθαμε την απόλυση του Γιάννη Μιχαλήτσιου, πλέον με σχετική αγωνία αναμένουμε να μάθουμε τον αντικαταστάτη.

Δύο ονόματα ακούγονται προς το παρόν, ο Σάκης Τσιώλης και Νίκος Νιόπλιας. Η λέξη που αντικατοπτρίζει τους συγκεκριμένους δύο προπονητές είναι μία: Αναλώσιμοι! Και αυτό γιατί ο πάγκος του Άρη πάντα ήταν, αλλά ειδικά τη δεδομένη χρονική στιγμή μοιάζει περισσότερο με ηλεκτρική καρέκλα...



Και μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα, γιατί αυτός που θα αναλάβει γνωρίζει το ρίσκο της συγκεκριμένης κίνησης.
  1. Γνωρίζει ότι η συγκεκριμένη κίνηση είναι σπασμωδική, από την στιγμή που η διοίκηση της ΠΑΕ έχει ημερομηνία λήξης (το καλοκαίρι). Γνωρίζει πως από την στιγμή που θα αναλάβει κάποιος άλλος τα ηνία της ΠΑΕ θα θέλει να φέρει κάποιον προπονητή εγνωσμένης αξίας, για να φανεί ότι μπορεί να ανταπεξέλθει.
  2. Γνωρίζει ότι πλέον η ομάδα έχει ελάχιστες έως μηδαμινές πιθανότητες να εισέλθει στα play off του ελληνικού πρωταθλήματος.
  3. Γνωρίζει ότι η ομάδα έχει παίκτες που αυτή την στιγμή κάνουν αγγαρεία και περιμένουν να λήξει το πρωτάθλημα για να δουν τι θα κάνουν με τη μετέπειτα καριέρα τους.
  4. Γνωρίζει ότι ο κόσμος είναι σκασμένος, και μαζί με τους παίκτες θα κυνηγήσει και τον όποιον προπονητή βρίσκεται στον πάγκο.

Προσωπικά θεωρώ ότι ο Σάκης Τσιώλης είναι ένας αξιόλογος Έλληνας προπονητής. Όμως αν επιλέξει να έρθει αυτή την στιγμή στον Άρη, το χαρτί του καίγεται.

Θα ήταν πιο λογικό να ερχόταν την στιγμή που παραιτήθηκε ο Κούπερ, μήπως και κατόρθωνε το ακατόρθωτο (να βγει αυτή η ομάδα στα play off).

Έχτισε κάτι καλό με την πορεία του στον Ολυμπιακό Βόλου, θα ήταν ανόητο να την γκρεμίσει μέσα σε διάστημα 2 μηνών.

Επιπρόσθετα, από τη συγκεκριμένη κίνηση (με την προσπάθεια πρόσληψης Ελλήνων προπονητών) φαίνεται ότι η διοίκηση δεν έχει βλέψεις να διεκδικήσει κάτι το καλοκαίρι. 

Προσωπικά και πάλι, θεωρώ ότι αν είχε βλέψεις θα επιχειρούσε να προσλάβει έναν αξιόπιστο ξένο προπονητή (ανάλογης αξίας με τον Έκτορ Κούπερ), προκειμένου να δείξει στον κόσμο ότι "ορίστε προσπαθούμε για το καλύτερο, στόχο έχουμε το καλό και μόνο της ομάδας".

Αυτές είναι όπως τονίζω προσωπικές σκέψεις. Εσείς τι πιστεύετε;


9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 9:42 π.μ.

Ευθαρσώς δηλώνω ότι γουστάρω Τσιώλη. Όσο για το Νιόμπλια και μόνο που άκουσα το όνομα του, έστω κι ως αβάσιμη φήμη, έβγαλα σπυριά. Απατεώνας.

RedDragon είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 10:02 π.μ.

Και εγώ συμφωνώ με Τσιώλη ΑΡΚΕΙ να τον αφήσουν να δουλέψει τουλάχιστον 2 χρόνια...

Αν κ απ'ότι βλέπω χλωμιάζει η περίπτωση του...

Skolix είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 10:11 π.μ.

Κανθαρε, μαλλον πασχουμε απο την ιδια αλλεργια. Μακρια απο Νιομπλια ρεεεε! Μην κανουν κανα τετοιο αστειο.

Προσωπικα θελω Τσιωλη απο τωρα. Να δει την ομαδα 2-3 μήνες και μετα να αρχισει το μονταρισμα. Αν φερει και κανα δυο παικτες απο το Βολο πιστευω θα παει καλα. Ειναι αξιολογος προπονητης και πιστευω οτι πρεπει να αρχισουμε να κοιταμε λιγο προς Ελλαδα. Αρκετα φαγαμε τα μουτρα μας με τους ξενους.

Ανώνυμος είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 11:29 π.μ.

ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΛΕΦΑΝΤΟ,ΤΟ ΝΙΚΟΛΑ,ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑΣ,Ο ΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ,ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΙΚΟ ΑΛΕΦΑΝΤΟ ΠΑΡΑ ΝΙΚΟ ΝΙΟΜΠΛΙΑ...
ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ,ΤΟΥ ΣΑΚΗ ΤΣΙΩΛΗ,ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΟΥΣΑ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ,Ο ΛΟΓΟΣ ΟΤΙ ΕΧΩ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟΝ ΤΣΙΩΛΗ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΟΝ ΙΩΝΙΚΟ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΣΟΒΑΡΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΠΛΕΞΕΙ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΤΩΡΑ!Ο ΡΟΥΒΑΣ ΜΟΥ ΡΘΕ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ...
ΧΘΕΣ ΠΕΡΙΜΕΝΑ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ SUPER 3 ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΩ ΤΙ???ΟΤΙ ΦΕΤΟΣ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΛΑ...5 ΛΕΠΤΑ ΑΚΟΥΣΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΑ...
ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΛΟΙΠΟΝ ΕΙΠΑ ΤΗ ΓΙΑΓΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΡΘΕΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΑΤΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΝΑΝ-ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΦΥΓΑΜΕ ΓΙΑ CHAMPIONS LEAGUE...
ΑΛΛΑ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ ΕΛΕΟΣ,ΑΦΟΥ ΦΤΑΙΕΙ Η ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΜΑΣ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΝΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΓΙΝΕ????
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΒΕΒΑΙΑ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΤΣΑΠΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΦΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ,ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΗΚΑΝ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ...ΤΥΧΑΙΟ ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ...ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΟΙ "ΔΙΟΙΚΟΥΝΤΕΣ"...

Υ.Γ.RED AN ΘΕΣ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΟΥ ΔΩΣΕΙΣ "ΒΗΜΑ" ΠΕΡΙΜΕΝΩ,ΑΠΛΑ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΑ ΘΑ ΓΡΑΦΩ...


DOTORE

jim είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 12:29 μ.μ.

Έτσι DOTORE, πάρε πένα...

Συμφωνω σε ότι έγραψες...

Για μένα, δεν είναι το θέμα, ποιον θα φερουμε ή αν θα φερουμε προπονητή..

Το θέμα ειναι καθαρα νοοτροπιας, στην ομαδα μας...

Με αυτη την νοοτροπια, που εχουμε, όποιος και να ερθει, θα φυγει μεσα σε λιγους μηνες παλι...

LaZyS είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 12:40 μ.μ.

http://www.youtube.com/watch?v=nqvCJtYOSic ama paroume afton tha valw vomva sta grafeia ...

RedDragon είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 12:45 μ.μ.

Δεν ξέρω πως βγήκε η φήμη για τον Νιόμπλια αλλά πραγματικά ΔΕΝ υπάρχει περίπτωση να έπαιξε το όνομα του.

Άλλωστε φαίνεται ότι δεν είναι αρεστός σε κανέναν Αρειανό...

Αναρωτιέμαι ποιος μαλάκας έβγαλε τη φήμη...

Ανώνυμος είπε... 9 Μαρτίου 2011 στις 7:46 μ.μ.

Το πρόβλημα στον Άρη είναι το δίδυμο Super3 - Κόντης και όχι ο προπονητής.

Το δίδυμο αυτό έδιωξε τον Κούπερ που είναι ο ορισμός του προπονητή που τον αφήνεις χώρο και χρόνο να χτίσει την ομάδα έστω και με φθηνούς παίχτες. 'Ομως ο Σαουρίδης και οι υπάλληλοί του Νέγρης κλπ και φυσικά η ντροπή του σημερινού Άρη, ο Κόντης , θέλουνε αυτοί να φτιάξουν την ομάδα!Αυτοί ξέρουν. Πόσο κορόιδα είμαστε.

Από τότε που έφυγε ο Κούπερ , δεν ασχολούμαι. Ούτε στην τηλεόραση δεν έχω όρεξη να δω τον Άρη.

Τα πρώτα μηνύματα τα πήρα από το πως κατάπιαν τη γλώσσα τους με τα δύο ματς με τον Βάζελο που απέδειξε ότι είμαστε πια παράρτημα του. Μακρυά από τέτοιο Άρη. Να λείπει. Είπαμε να δούμε και να πορωθούμε λίγο με μπαλίτσα να γουστάρουμε . Έτσι νιώθω κοροιδάρα , ντρέπομαι.

Αυτά τα ολίγα.

Χαβίτο.