Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Λεφτά έχουμε αλλά ας πάμε μετα πόδια !!!

Ο Σέρβος, Ιγκόρ Γκλούστσεβιτς με θητεία στον Άρη για ένα χρόνο, εργάζεται ως σκάουτερ της Λίβερπουλ.

"Σκάουτερ από την Κολωνία και την Βίσλα Κρακοβίας θα παρακολουθήσουν το παιχνίδι με την Ένωση στον Καυτανζόγλειο, χωρίς προς το παρόν να έχει διαρρεύσει το ακριβές ενδιαφέρον της επίσκεψής τους στη Θεσσαλονίκη".


"Παρέλαση ξένων σκάουτερ, μεταξύ των οποίων και άνθρωποι της Γιουβέντους για τον Φορτούνη".

«Γ. Καραϊσκάκης» έχει κατακλυστεί από σκάουτερ από όλη την Ευρώπη, οι οποίοι θέλουν να «τσεκάρουν» παίκτες των «αιωνίων».

Διαβάζω ολοένα και ποιο συχνά για σκάουτερ που επισκεφτήκανε την χώρα μας για διάφορους παίκτες και αναρωτιέμαι τι περιμένουν να δουν στους Έλληνες παίκτες που να μην έχουν δει σε άλλους ξένους παίκτες;

Και όμως κάνω λάθος που σκέφτομαι έτσι, γιατί οι άνθρωποι κάνουν την δουλειά τους, που είναι η αναζήτησή μικρών και φτηνών ταλαντούχων παικτών και ταξιδεύουν παντού !

Πολλές ομάδες στην Ευρώπη έχουν μικρά ή μεγάλα δίκτυά σκάουτινγκ με τη συμμετοχή «ανιχνευτών» ταλέντων σε όλο τον κόσμο. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα χωρίς να έχουμε μεγαλομετόχους οι ομάδες πληρώνουν παίκτες με εξακόσια, εφτακόσια και οχτακόσιες χιλιάδες ευρώ για να φτιάξουν ομάδες!

Τον τελευταίο καιρό μάλιστα διαβάζω πως η Άρσεναλ και ο Άγιαξ αλλά και η Γιουβέντους φτιάχνουν ακαδημίες ποδοσφαίρου στην Ελλάδα!!!

Στα μικρά, περνάει και κρίση στον Π.Α.Ο. όπου ο Σισέ κάνει δωρεά δέκα χιλιάδων ευρώ για την σωτηρία του ερασιτέχνη Π.Α.Ο. και συμβάλουν και άλλοι παίκτες όπως ο Διαμαντίδης, Τζόρβας και άλλοι, αλλά και ο κόσμος στέλνοντας sms !!!!!!

Την ίδια ώρα στην Θεσσαλονίκη των παθών, για τις ομάδες θέλω να πω, δεν έχουν λεφτά να εξασφαλίσουν την αδεία συμμετοχής στην καινούργια χρονιά !!!

Μήπως λοιπόν ήρθε ο καιρός να αλλάξουμε τρόπο διοίκησης των ΠΑΕ; Να μειωθούν τα μπάτζετ, να επενδύσουμε στις μικρές ομάδες, να φτιάξουμε τις υποδομές της ομάδας, να φτιάξουμε τμήματα σκάουτερ σε όλη την Ελλάδα αρχικά και αργότερα ας αναζητήσουμε και στο εξωτερικό παίκτες μικρούς και φτηνούς.

Αναρωτιέμαι θα είναι χειρότερα να προσπαθώ του χρόνου ως Αρης να βγω στην Ευρώπη με παίκτες όπως ο Κατίδης ο Οικονομόπουλος ή ακόμα και ο Ντανίλο αλλά όχι δανεικός?

Και να σκεφτείτε ότι μπορεί και να πουλήσεις και παίκτες να βγάλεις και λεφτά .... αλλά ας βγάλουμε κανένα παίκτη πρώτα και μετά τον πουλάμε... νομίζω ότι βιάζομαι !!!

1 σχόλια:

jim είπε... 19 Μαρτίου 2011 στις 2:44 π.μ.

Jik, δεν ξέρω, αν θα αλλάξουμε τρόπο διοίκησης, αλλά, νοοτρπία, είναι το μόνο σίγουρο, που πρεπει να αλλάξουμε ! ! !

Και όταν, λέω, νοοτροπία, εννοώ, τον καθαρά αγωνιστικο χειρισμό του συλλόγου. Με βάση, την κρίση στην οικονομία, η κατασταση, επιτάσσει, να δωθούν ευκαιρίες στα παιδιά της ομάδας κατω των 20, που είναι, άλλωστε και τα καλύτερα, στην ηλικία τους..

Συμφωνώ, απόλυτα μαζί σου, που λες, ότι πρεπει να φτιάξουμε το τμήμα σκάόυτινγκ..Βέβαια, υπάρχει, τμήμα σκάουτινκ, αλλα θα πρόσθετα ότι πρέπει να οργανωθεί πάρα πολύ ακόμα..

Και φυσικά, οι ξένοι παίχτες που θα ερχονται, να επιλέγονται με καποια κριτηρια, τα οποία έχουν να κανουν, με το πόσο καλοι χαρακτηρες ειναι, ποια η εξωγηπεδική τους ζωή στην προηγουμενη ομαδα που επαιζαν, τι προοπτικες εχουν..Γενικοτερα, να ειναι παιχτες , με προσεγμενη εξωγηπεδικη ζωη και οχι ξεβυχτηδες και καλοπερασακηδες..

Πιστεύω, ότι, είναι προτιμότερο να ερχονται 3-4 ξένοι, με μεγαλη εμπειρια σε οσο το δυνατο, προσιτη, προς τον συλλογο, τιμη, παρα να ερχονται κατα δεκαδες και να μενουν οι λιγοτεροι..

Βέβαια, πρέπει να στηρίξουμε και τον θεσμό του προπονητή και να αφήσουμε να δουλέψει καποιον τεχνικό, για χρόνια και να δείξει έργο..

Όλα αυτα, απαιτουν χρονο και υπομονη απο τον κόσμο...

Μα πάνω από όλα, απαιτουν, μια πολύ αποφασιστική διοίκηση που θα πρέπει να τα κάνει πράξη...

Αυτα που λεμε, είναι μερικά που αναμενουμε εδω και τοσο καιρό..Μακάρι, αυτες οι εκλογες, να ειναι αυτες που θα εκλεξουν, αυτους, οι οποίοι θα ακολουθησουν αυτό το πλάνο..