Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Φιλοξενία στο Κλεάνθης Βικελίδης

Ένα από τα θέματα που ταλανίζουν τον φίλαθλο κόσμο τα τελευταία 30 χρόνια είναι η βία στα γήπεδα. Το κακό στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι ότι με την πάροδο των χρόνων αντί το φαινόμενο να φθείνει, τελικά γιγαντώνεται. Ολοένα αυξάνονται τα κρούσματα βίας, ξυλοδαρμών και δυστυχώς φθάσαμε στο σημείο να θρηνήσουμε και νεκρό (τον οπαδό του Παναθηναϊκού Μιχάλη Φιλόπουλο). Από λόγους συγκυριών και μόνο πιστεύω ότι δεν είχαμε μέχρι στιγμής θύματα και στην πόλη μας, καθώς δεν ήταν λίγες οι φορές που λίγο ήθελε για να γίνει το κακό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η κατάπτυστη επίθεση σε αγώνα νέων της ομάδας μας από οπαδούς(;), ή καλύτερα δολοφόνους, στο τεχνικό τιμ και στους έφηβους παίκτες και τις οικογένειές τους που βρίσκονταν στην κερκίδα, από κρανιοφόρους - κουκουλοφόρους που με μαχαίρια, λοστούς και κατσαβίδια έσπειραν τον πανικό.



Οι επιθέσεις σε ανυποψίαστους φιλάθλους που απλά πηγαίνουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα της αγαπημένης τους ομάδας είναι καθημερινές, άλλο που δε γίνονται γνωστές. Και εννοείται πως δεν υπονοώ ότι οι φίλαθλοι του Άρη είναι άγγελοι, και όλα τα προκαλούν οι συμπολίτες.


Οι φίλαθλοι του Άρη και συγκεκριμένα ο Super 3 πολλές φορές έχουν πάρει πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στην ομαλοποίηση της δεδομένης κατάστασης. Τυχαία για παράδειγμα να αναφέρω την ανακοίνωση του Super 3 κατά των φαινομένων ρατσισμού στα γήπεδα. Ήταν μετά από ένα παιχνίδι του Παναθηναϊκού κατά το οποίο ο Djibril Cisse είχε γίνει στόχος εμετικών συνθημάτων και κραυγών από την αντίπαλη κερκίδα (του Ολυμπιακού Βόλου).

Πρόταση
Κάτι ανάλογα πρωτοποριακό θα μπορούσαμε πιστεύω να επιτύχουμε, αν το θελήσουμε όλοι μαζί, ως Αρειανοί με μια φιλοξενία στους αντίπαλους οπαδούς - φιλάθλους στο Κλεάνθης Βικελίδης. Μάλιστα η αρχή θα μπορούσε να γίνει σε ένα μικρό ματς, π.χ. με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Βόλου, τον οποίο υποδεχόμαστε στο Βικελίδης στις 10/04. Μια αντιπροσωπεία δικών μας οπαδών να βρεθεί με αντιπροσωπεία οπαδών του Βόλου, έξω από το γήπεδο και να τους καλωσορίσουν στο γήπεδο. Αν κάτι τέτοιο πετύχει με τους λεγόμενους μικρούς, μετά βλέπουμε τι μπορεί να γίνει και με τους υπόλοιπους μεγάλους. Στη συνέχεια το ίδιο θα μπορούσαμε να κανονίσουμε να γίνει στο αντίστοιχο παιχνίδι του Βόλου και πάει λέγοντας... Με τους οπαδούς των επαρχιακών ομάδων ή ακόμη και με αυτούς του Ατρομήτου, του Πανιωνίου κλπ, επειδή το έχω δει και με τα μάτια μου, οι φίλαθλοι του Άρη δεν έχουν απολύτως τίποτα να χωρίσουν. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν εισχωρούν κάφροι άλλων ομάδων μέσα σε αυτούς, που απλά έρχονται να προκαλέσουν και να αποχωρήσουν.

Αν κάποιο μέλος του Super 3 παρακολουθεί το blog μας, και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις μέσα στον σύνδεσμο, παρακαλώ ας μεταβιβάσει τη συγκεκριμένη ιδέα στα παιδιά για να τη μελετήσουν και να δουν αν κάτι τέτοιο είναι εφικτό να γίνει.

8 σχόλια:

O_BETATZIS είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 1:34 μ.μ.

Ayto egine pantws me tous opadous tis City.
Antallazan kai kaskol me dikous mas e3w apo to Kl Vikelidis

VardARIS είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 1:39 μ.μ.

Ναι ρε φίλε Betatzi, και εγώ κάπως έτσι το σκέφτομαι. Δε λέω να ανταλλάσσουμε κασκόλ με τους οπαδούς του Βόλου (τι να το κάνεις άλλωστε :)), αλλά τουλάχιστον πιστεύω ότι είναι εφικτό να δημιουργήσουμε μια καινοτομία. Πιστεύω ότι πολλοί θα θελήσουν να μας αντιγράψουν στη συνέχεια.

jim είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 2:01 μ.μ.

VardARI, μπράβο σου, που προτεινεις μια ιδεα, πανω στο συγκεκριμενο θμα..Δείχνεις, ότι, είσαι, άνθρωπος που νοιαζεσαι περα απο το θεαμα και το αποτελεσμα και για τις συνθηκες που επικρατουν..

Αυτο που λες, είναι περισσότερο εφικτό, να πραγματοποιηθεί στα Ευρωπαϊκα παιχνία, όπως ανέφερε και ο φιλος ο betatzis, με το παραδειγμα, των οπαδων της Σιτυ...Τους ειδα και γω..Το ιδιο εγινε και με τους οπαδους της Μπαγερ Λεβερκουζεν, όταν συναντησα 4-5 από αυπους, πάνω στο λεωφορειο την μερα του αγωνα, καθως ερχομουν στο γηπεδο..

Ηταν 6-7 δικά μας παιδια, επανω και επιασαν κουβεντα στα Αγγλικα και κατεβηκαν μαζι μας οι Γερμανοι και τους ειπαμε από που πρεπει να πανε και μας ζητησαν, να ανταλλαξουμε τα κασκολ...

Στα εντος συνορων ματς, όσο, οι οπαδοι των ομαδων της Αττικης και της Θεσσαλιας, μας αποκαλουν "βουλαρους" και διαμορφωνουν τον Ύμνο της Μακεδονιας, με υβριστικα συνθηματα, δεν προκειται να γινει κατι τετοιο...

Ή όταν πάμε στο μπασκετ, στην Καβαλα και δονειται το γηπεδο, απο το συνθημα "δεν θα παρεις κυπελλλο ποτε, ΑΡΕΙΑΝΕ-ΑΡΕΙΑΝΕ", που παραπέμπει στο ποδοσφαιρο και ειναι κατι παιδακια κοντα στο μικροφωνο του speaker και μας βριζουν, δεν προσφερει τη διαθεση για φιλοξενια κλπ..

Ή όταν οι οπαδοι των πρασινων, σηκωνουν πανο, "γινε ΆΡΗΣ φωτια να παρεις", παραπέμποντας, στο συμβαν, με τον οπαδο μας, που έπαθε μια ζημια απο εγκάυματα, επίσης δεν προσφέρεται διάθεση..

Ή όταν οι οπαδοί του Πανιωνιου, βγαζουν το συνθημα "εισαι η ντροπη του βορρα"...Τι ζορι τραβανε αυτοι;;και για ποιο λογο, ειμαστε η ντροπη του βορρα;;;

Τουλάχιστον εγώ, από την μεριά μου, ΠΟΤΕ, δεν θα ήθελα, όχι μόνο να φιλοξενήσω, όλους τους παραπάνω τύπους, όπως λες στο Βικελίδης, αλλά δεν θα ήθελα να τους λέω, ΟΥΤΕ καλημερα...Για μένα, δεν υπάρχουν αυτοί οι τύποι...

Φυσικά, τους γράφω και προστατευω, την ομαδα μου και τον εαυτό μου..Δεν σημαινει ότι θα κανω, τις ιδιες βλακεις που κανουν αυτοι..

Αυτο που λες, γινεται σε μεμονομενες περιπτωσεις, όπως με τον ΠΑΣ Γιαννινα ή με άλλες μικρότερου βεληνεκους ομάδες, που δεν εχουν μεγαλο οπαδικο φασμα..Δεν υποννοώ, ότι ο ΠΑΣ, έχει μικρο οπαδικο φασμα..Το αντιθετο μαλιστα...Αναφερομαι σε ομαδες πιο μικρε απο τον ΠΑΣ..

Κυριως, στα Ευρωπαϊκα ματς, γίνεται αυτο, συμπερασματικά...

VardARIS είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 4:25 μ.μ.

Εγώ Jim απλά σκέφτηκα ότι αν γίνει μια τέτοια προσπάθεια, τότε οι σύνδεσμοι (Super 3 και Ιερολοχίτες) θα βοηθήσουν αντίστοιχα ώστε να μην συμβεί το παραμικρό μέσα και έξω από το γήπεδο. Με τον τρόπο αυτό, όταν θα μας φιλοξενήσουν π.χ. οι Λαρισαίοι στο γήπεδό τους, αντίστοιχα οι συνδεσμίτες τους θα φροντίσουν, ή τουλάχιστον θα προσπαθήσουν να συμβεί το ίδιο.

Και άντε ενδεχομένως με μερικές ομάδες αυτό να είναι ανέφικτο. Αλλά θα μπορούσαμε τουλάχιστον να το δοκιμάσουμε με οπαδούς με τους οποίους έχουμε καλές σχέσεις (π.χ. Fentagin του Ατρομήτου). Μη σου πω ότι ακόμη και με τους Παναθηναϊκούς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο. Τέλος πάντων ό,τι και να λέμε εμείς, αυτό έχει λίγη σημασία. Το θέμα είναι να το πιστέψει και να το προσπαθήσει ο σύνδεσμος. Μετά όλα γίνονται...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 4:50 μ.μ.

Jim σωστά όλα αυτά τα περιστατικά που λες αλλά συμφωνώ με την πρόταση του Vardari πρέπει να ψάξουμε και να βρούμε σε κάθε αντίπαλο στρατόπεδο τους υγιής σκεπτόμενους φιλάθλους και να αφήσουμε όλα τα υπόλοιπα ζώα στο στάβλο τους.Μόνο έτσι μπορεί να γίνει μια αρχή ρίχνοντας τέτοιου είδους γέφυρες, που αργότερα μέσα απο αυτές τις "συνεργασίες" θα μπορούσαμε να αναζητήσουμε λύσεις και για θέματα διαφάνειας και διαιτησίας.Όλα αυτά συνολικά όμως σαν το υγιές φίλαθλο κομμάτι της Ελλάδας.

Είμαι σίγουρος οτι σε όλες τις ομάδες βρίσκονται άτομα που επιθυμούν την αλλαγή του τοπίου-σκηνικού στην Ελλάδα με την διαιτησία κ τις ποινές γενικότερα.

Δεν με νοιάζει αν τους λέμε γάυρους βάζελους γύφτους ή χανούμια κτλ κτλ όλα αυτά γίνονται για κάζο και για να παραμείνουν έτσι θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε με τους κανόνες του παιχνιδιού.

Δεν μπορεί χώρες που είχανε άγριους χουλιγκάνους όπως η Αγγλία να έχουνε βάλει τα πράγματα στην θέση τους και να έχουνε πλέον το ποδόσφαιρο σαν γιορτή και εδώ στην Ελλάδα απο τον κάθε ανεγκέφαλο οπαδό μέχρι τον πιό αλαζόνα πρόεδρο να κάνει ο καθένας ότι θέλει!!

Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν Παοκτσήδες που θα ήθελαν να μην ξαναδούν στο γήπεδο αυτούς που μπήκανε μέσα κ κόντεψαν να κάψουν τους παίκτες της Αεκ.

Όταν με το καλό διορθωθούν τα πράγματα θα φανεί η πραγματική αξία της κάθε ομάδας.....δεν είναι ουτοπία απλά θέλει προσπάθεια.

geokampour

jim είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 5:12 μ.μ.

Παιδιά, μην ξεχνιεστε..Στην Ελλάδα, είμαστε..

Εδώ, οι οπαδοί του Ολυμπιακού, δεν παραδέχονται, ότι, όλα αυτά τα χρόνια η διαιτησία τους πάει γάντι..Μάλιστα, ο προεδρος τους, έφυγε απο το οακα τον χειμωνα, όταν πηρε το πεναλτι ο σισε..

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκου, δεν παραδέχτηκαν, ποτε, ότι, από τον ΆΡΗ, φετος, πηραν 4 βαθμους και στεκονται στην σφαγη του καραϊσκακη..

Οι οπαδοί των ασπρόμαυρων, δεν παραδέχονται, οτι, η διαιτησια τους παει γαντι εδω και 3 χρονια ακόμα και με τους μεγαλους της Αθηνας και στέκονται στην "σφαγή" του Σπάθα...

Στην χώρα μας, μέχρι την στιγμή που ευνοούν κάποιους, όλα είναι καλά και ανθηρα..Αν καποια στιγμη, αδικησουν τους ιδιους, που πριν τους ευνοουσαν, τοτε ειναι ΟΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ και συμπεραινουν, το προβλημα του Ελληνικου ποδοσφαιρου κλπ...

Ο καθενας, κοιταει το τομαρι του, σε αυτην την χωρα και δεν τον νοιάζι ουτε αν ο αλλος αδικηθει, ουτε αν θα παει μπροστα το ποδοσφαιρο..Αυτο, που τον νοιαζει ειναι να παει καλα η ομαδα του..Ειτε, ειναι οπαδος, ειτε παιχτης, ειτε παραγοντας, ειτε χορηγος..

Τωρα, στο οπαδικο, πως να βρουμε τα σκεπτικα ατομα, όταν μια ολόκληρη θυρα 7, δονει το καραϊσκακη με το συνθημα "βου-βου-βουλγαροι", ένα πεταλο των παναθηναϊκων, σηκωνει το πανο "γινε ΑΡΗΣ φωτια να παρεις"...

Με τις μικροτερες ομαδες, που λες VardARI, με αλλες τα παμε καλα και με αλλες οχι..Μη ξεχνας, οτι ακομα και σε αυτο το θεμα, στην χωρα μας, αναμεσα σε οπαδους μιας μικρης σε δυναμικη ομαδας, εισχωρουν οπαδοι των μεγαλων και καλα ομαδων και δημιουργουν φασαριες..

Σιγουρα, δεν λεω, να τα αφησουμε στην μοιρα τους, τα κρουσματα...Πρεπει να δραστηριοιποιηθουμε, αλλα, αφού, εντοπίσουμε, την ριζα του κακου πρωτα..

Και αυτό ειναι πάρα μα πάρα πολύ μεγάλη κουβεντα..

Πάντως, επαναλαμβάνω..Μπράβο, στον VardARI, που ανέπτυξε, ένα τετοιο θεμα...

Ανώνυμος είπε... 20 Μαρτίου 2011 στις 6:15 μ.μ.

Jim εγώ είχα σκοπό να προτείνω η Λέσχη φίλων Άρη να έρθει σε επαφή αν γίνεται με "επίσημους φορείς" άλλων ομάδων προκειμένου όλοι μαζί συνολικά να ζητήσουμε λύσεις για την διαιτησία κ την βία στο Ελληνικό ποδόσφαιρο και το πιστεύω αυτό οτι αν δε βρεθούνε απο όλες τις ομάδες άτομα το πρόβλημα δεν πρόκειται να λυθεί ακόμα κι άν άυρι το πρωί αλλάξει μυαλά ο Μαρινάκης......ένας κούκος δεν μπορεί να φέρει την άνοιξη!

Πάντως όντως πολύ καλή η κίνηση σου Vardari μπράβο...

geokampour

VardARIS είπε... 21 Μαρτίου 2011 στις 12:47 π.μ.

Πάντως παιδιά, μπορεί σαν ιδέα όντως να είναι ουτοπικό, στην Ελλάδα ζούμε κ.α. παρόμοια. Το θέμα είναι να το πιστέψει ο σύνδεσμος. Αν το πιστέψει ο σύνδεσμός μας, αυτός έχει τη δύναμη (πιστεύω εγώ) να το πράξει. Τέλος πάντων... Από ότι πάντως το συζητούσα και με άλλους ομοϊδεάτες, και εκείνοι δεν το πίστευαν και με στεναχωρεί αυτό το γεγονός.