Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου 2011

Σταθερά βήματα προόδου σε όλα τα επίπεδα

Εδώ και καιρό, έχουμε, αναφέρει, ότι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, θα ασχολούμαστε με το Διεθνές Ποδόσφαιρο και με περιπτώσεις ομάδων, που χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης, λόγω των κινήσεων και των συμπεριφορών τους, οι οποίες, οδηγήθηκαν σε υψηλό επίπεδο. Σήμερα, λοιπόν, η στήλη, θα ασχοληθεί, με την Ιταλική, Νάπολι. Μία ομάδα, η οποία, έκανε, μεγάλα πράγματα, την δεκαετία του 1980, έκανε μία τεράστια κοιλιά, πέφτωντας μέχρι και Serie c (Γ Εθνική), στην Ιταλία, στις αρχές του 2000 και τώρα, κάνει πρωταθλητισμό στην Ιταλία, όντας 3 βαθμούς, πίσω από την πρώτη θέση ! ! !



Όσοι, ασχολούνται, με το Ιταλικό Πρωτάθλημα, θα γνωρίζουν, ότι, από τα τέλη της δεκαετίας του 1990 με αρχές 2000, η ομάδα της Νάπολι, είχε τεράστια χρέη..Χρέη, τα οποία, δεν μπορούσαν να αφήσουν την ομάδα, να ορθοποδήσει και να είναι ανταγωνιστική, στην μεγάλη κατηγορία, της Ιταλίας.

Με διάφορες κινήσεις, σε διοικητικό επίπεδο και με την συμπαράσταση του κόσμου της ομάδας, η Νάπολι, πάλεψε..Έφτασε, μέχρι την Γ  Εθνική, της Ιταλίας..Ο κόσμος της, όμως, ήταν εκεί, κάνοντας, ρεκόρ παρουσίας , στο γήπεδο, ακόμα και στην τρίτη κατηγορία.

Οι όλες προσπάθειες της διοίκησης και η συμπαράσταση του κόσμου της, λοιπόν, κατάφεραν, να ανεβάσουν, την ομάδα, στην δεύτερη κατηγορία και μετά από λίγο καιρό, στην μεγάλη κατηγορία, της Ιταλίας.

 Ήταν, καλοκαίρι, του 2007, όταν, η Νάπολι, μετά, από αρκετά χρόνια, επέστρεφε, στην Serie A. Η χαρά, των ανθρώπων της μεγάλη και το πάθος των οπαδών της για διάκριση, απερίγραπτο.

Μόλις, στην πρώτη της, χρονιά, κατάφερε, να τερματίσει στην θέση, εξασφαλίζοντας, ένα εισιτήριο, για το ιντερτότο, τότε.

Έπαιξε, κάποια μάτς, στην Ευρώπη, το καλοκαίρι του 2008, αλλά δεν προχώρησε ιδιαίτερα..Πάντως, ήταν μία καλή εμπειρία, αυτή η Ευρωπαϊκή της, συμμετοχή...

Την επόμενη χρονιά, δηλαδή, την περίοδο 2008-09, η ομάδα, δεν ήταν τόσο καλή και παραγωγική, όσο την προηγούμενη και αρκέστηκε, στην δωδέκατη θέση της βαθμολογίας, μένοντας, εκτός Ευρώπης.

Μέχρι τότε και από το 2005, προπονητής της, ήταν ο Έντι Ρέγια, για τον οποίο, μιλήσαμε, σε προηγούμενο άρθρο για την Λάτσιο. Το 2009, λοιπόν, έφυγε ο Ρέγια και ήρθε ο Ντοναντόνι. Ο τελευταίος, δεν μπόρεσε, να "μπολιάσει", την απαιτούμενη διάρκεια, στην ομάδα της Νάπολι, που είχε ως στόχο, την προνομιούχο εξάδα, στην  Ιταλία..Δηλαδή, την έξοδο, στην Ευρώπη ! ! !

Και έτσι, λοιπόν, επόμενη επιλογή, για τον πάγκο των Partenopei, ήταν ο Βάλτερ Ματσάρι. Ένας, από τους πιο σοβαρούς και ανερχόμενους προπονητές, στην Ιταλία, εκείνη την περίοδο. Όπου κι αν "δούλεψε", ο Ματσάρι, μέχρι τότε, έκανε πολύ καλή δουλειά.

Ανέλαβε, την Νάπολι, τον Οκτώμβρη του 2009 και κατάφερε, να την οδηγήσει, στην έκτη θέση και στα προκριματικά του Europa Leauge.

Φυσικά, η Νάπολι, όλο αυτό το διάστημα, δούλεψε με παίχτες, για συνεχόμενο χρονικό διάστημα, στην πλειοψηφία τους, Ιταλοί, γεγονός, το οποίο συνεπάγεται, την ένδειξη καλής "χημείας", συνεργασίας, αλλά και δεσίματος, της ομάδας.

Παίχτες, όπως ο Κανναβαρο, ο Γκράβα, ο Μάτζιο, ο Γκαργκάνο, ο Χάμσικ, ο Λαβέτσι, ο Τσιγκαρίνι, ο Σαντακρόσε, ο Ιέτσο και μετά ο Ντε Σάνκτις στα δοκάρια, ο Μπλάζι και ο Ζαλαγέτα με τον Ντενίς, είναι μερικοί, από αυτούς, που αποτελούν, την ραχοκοκαλιά της ομάδας ! !

Φυσικά, η Νάπολι, στηρίχθηκε και στην λογική της αγοραπωλησίας. Το περασμένο καλοκαίρι, πούλησε, τον Κουαλιαρέλα, στην Γιουβέντους. Αρχικά, έναντι 4,5 Εκατομμυρίων Ευρω για δανεικό, ενός χρόνου και έπειτα η Γιουβέντους, θα τις έδινε, ακόμη 10 Εκατομμύρια Ευρώ..

Αντί αυτού, η Νάπολι, πήρε, τον Καβάνι, τον Ουρουγουανό επιθετικό, από το Παλέρμο. Τον πρώτο σκόρερ, όχι μόνο της ομάδας, αλλά και της Ιταλίας, αυτή την στιγμή ! !

Στην Ευρώπη, φέτος, πέρασε και από την φάση των ομίλων, του Europa Leauge και τώρα παίζει, την πρόκρισή της, στους δεκαέξι, μέσα στο Βιγιαρεάλ...

Μα το μεγαλύτερο επίτευγμα, από όλα, είναι, ότι, έχει καταφέρει, να βρίσκεται δεύτερη, τρείς βαθμούς μόλις, πίσω, από την πρώτη Μίλαν, ως τώρα, στο Ιταλικό Πρωτάθλημα...

Μία ομάδα, που πριν 7-8 χρόνια, βρισκόταν, στην τρίτη κατηγορία, μια ανάσα, από την οικονομική καταστροφή, έχει καταφέρει, με συντονισμένες ενέργειες και με συνέπεια τόσο στο διοικητικό, όσο και στο αγωνιστικό της κομμάτι, να βρίσκεται στους 32 του Europa Leauge και να "χτυπάει" πρωτάθλημα, στην Ιταλία ! !

Βέβαια, όλα αυτά, δεν θα είχαν επιτευχθεί, αν δεν ήταν εκεί, ο κόσμος της, ο οποίος, είδε την αγαπημένη του ομάδα, να "βυθίζεται", στην Γ  Εθνική και τώρα, να απολαμβάνει τους "καρπούς", βλέποντας την ομάδα του, να κάνει πορεία στην Ευρώπη και πρωταθλητισμό, στην Ιταλία ! ! !

Και στο κοντινό μέλλον, που ξέρετε;;; Μπορεί, να την δεί, να κάνει ακόμα, μεγαλύτερα πράγματα...

2 σχόλια:

VardARIS είπε... 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:28 μ.μ.

Kalimera paidia apo to omixlodes Londino,

Katarxin sygxaritiria gia to ar8ro Jim, i Napoli einai mia apo tis agapimenes moy omades... Pragmatika kanei bimata proodou xrono me ton xrono kai fainetai na badizei sosta. Poios 8a perimene apo mia omada pou emeine kapoia xronia sti b' italias na epistrepsei serie a kai na diekdikei to prota8lima... Ayto omos prepei na ginei ma8ima kai gia emas. Me liges kai kales kiniseis ka8e xrono i omada toys ginetai kalyteri. Kratontas bebaia enan basiko kormo paikton, me De Sanctis, ton aderfo Cannavaro, Blasi, Hamsik, Lavezzi k.a.

Ennoeitai pos 8a steilo fotografies tin epomeni apo ton agona mas me City...

jim είπε... 22 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:00 μ.μ.

Γεια σου ταξιδιώτη, VardARI...Μπράβο ρε φιλε, που πηγες...Δεν ήξερα, οτι θα πήγαινες..

Άντε και με την προκρισάρα ! ! !