Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

Παγκόσμιες πρωτοτυπίες και άλλα καλούδια...

Τελικά δεν τα έχουμε δει όλα σε αυτή την χώρα. Έχουν να δουν ακόμη πολλά τα μάτια μας!Ειδικότερα, όσο υπάρχει ατιμωρησία, τόσο θα συνεχίζονται τα έκτροπα και ορισμένοι θα βρίσκουν την ευκαιρία να κάνουν ό,τι θέλουν. Παρακάτω παραθέτω την σημαία της Ουγκάντας! Με έκπληξη είδα ότι έχουν για σήμα ένα πτηνό! Τυχαίο, δε νομίζω...


  • Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε παρατηρήσει σε αγώνες κεκλεισμένων να γίνονται επεισόδια και να τραυματίζεται από αντικείμενο παίκτης αντίπαλης ομάδας.
  • Ποτέ στο παρελθόν δεν είχαμε δει αγώνες κεκλεισμένων των θυρών με κόσμο.
  • Ποτέ στο παρελθόν (σε περίοδο δημοκρατίας και όχι χούντας) δεν είχαμε επιθέσεις σε θέατρα με πέτρες και μολότοφ.  
  • Επιπλέον αυξάνονται οι επιθέσεις στους διαιτητές.
Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν πραγματικά πολύ ενδιαφέρουσα. Ξεκίνησε όμορφα, με τον αγώνα του συμπολίτη με τον γαύρο.


Ο παρατηρητής του αγώνα κ. Μάνδαλος κατέγραψε στο φύλλο αγώνα: "Γυάλινο αντικείμενο έσκασε μπροστά από τον παίκτη του Ολυμπιακού Κέβιν Μιραλάς και τα θραύσματά του τον τραυμάτισαν στο μάτι" ανέφερε χαρακτηριστικά.
Εν μέρει είναι φυσιολογικό όταν διεξάγεται ένας αγώνας να βρεθεί ένας ανόητος να πετάξει ένα αντικείμενο στον αγωνιστικό χώρο. Είναι επίσης φυσιολογικό ο δράστης να μη γίνει αντιληπτός από την αστυνομία καθώς υπάρχουν χιλιάδες οπαδοί στην κερκίδα. Αλλά όταν ο αγώνας αυτός είναι κεκλεισμένων των θυρών, τότε η αστυνομία πού ήταν και δε συνέλαβε τον δράστη? Πόσοι ήταν οι οπαδοί στην κερκίδα που δεν έγινε αντιληπτός?
 
Στο παιχνίδι μπάσκετ Πάοκ - Άρης ο αγώνας ήταν επίσης κεκλεισμένων των θυρών, (απορώ για ποιον λόγο τιμωρούνται αυτοί οι "άγιοι" φίλαθλοι)... Και όμως όποιος παρακολουθούσε τον αγώνα από την τηλεόραση, θα έβλεπε ότι οι οπαδοί έκαναν κανονικά κερκίδα. Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι στο Κρατικό της Πυλαίας μπορεί να έγινε και ρεκόρ προσέλευσης κόσμου φέτος, καθώς σε άλλα παιχνίδια μπορεί να είχαν λιγότερο κόσμο. Ο παρατηρητής διαιτησίας κ. Σιμιτόπουλος δήλωσε:
"Αρχικά, αυτό που είδα εγώ ήταν κενές κερκίδες. Εδώ, όμως, πρέπει να βάλουμε ένα ερωτηματικό, γιατί είδαμε πολύ περισσότερο κόσμο από αυτόν που αναφέρουν οι κανονισμοί για έναν αγώνα κεκλεισμένων των θυρών. Σχετικά με την διαιτησία, εγώ ήμουν παρατηρητής στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Είδα όσα έγιναν και σήμερα θα καταθέσω την αναφορά μου και θα τη στείλω στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησίας και όταν την εξετάσουν θα είναι διαθέσιμη για τον οποιονδήποτε ενδιαφέρεται να την διαβάσει. Σε όλες τις φάσεις του παιχνιδιού κατέγραψα τις αποφάσεις των διαιτητών για τις οποίες θα σημειώσω στην αναφορά μου το πώς τις αντιμετώπισαν, αλλά να γνωρίζετε ότι έχω ξεκάθαρη άποψη για αυτές. Το βίντεο είναι ανοιχτό βιβλίο, όσον αφορά την κρίση του καθενός. Η δουλειά του παρατηρητή είναι να βλέπει τι κάνουν και τι δεν κάνουν οι διαιτητές. Το βίντεο συμπληρωματικά ή συμβουλευτικά μπορεί κάποιος να το δει".

Πάμε τώρα και στη φαρσοκωμωδία της επίθεσης στο θέατρο όπου παίζεται η παράσταση "Ταξιδεύοντας με τον συμπολίτη". Καταρχήν εννοείται πως καταδικάζουμε τη συγκεκριμένη ενέργεια, καθώς θα μπορούσαμε να είχαμε θύματα, αν η μολότοφ έσκαγε μέσα στο θέατρο. Απαράδεκτη ενέργεια, ειδικά όταν αφορά μια θεατρική παράσταση. Δεν ζούμε στην χούντα για να μην μπορεί ο κόσμος να πάει στο θέατρο.
 
Υπάρχει όμως και η άλλη όψη του νομίσματος. Μέχρι που θα πάει αυτή η προπαγάνδα με τον συμπολίτη; Θεατρική παράσταση που να υμνεί μια ομάδα! Μπράβο τους πάντως, πάντα είχαν αβάντα από τα Μ.Μ.Ε. Παλαιότερα ήταν ο Μπούζας που είχε αναλάβει αυτόν τον ρόλο, τώρα έχουν βρεθεί αρκετοί συνεχιστές του θεάρεστου έργου του... Και κάτι άλλο: δεν αντέχω αυτή την υποκρισία! Αλήθεια όλοι αυτοί οι συμπολίτες που βγαίνουν και κράζουν και σκίζουν τα ιμάτιά τους, για τους χούλιγκαν του γαύρου, αναρωτιούνται τι είχε να γίνει, έτσι και ανέβαινε μια παράσταση στη Θεσσαλονίκη με τίτλο: "Ταξιδεύοντας με τον Δαφνοστεφανομένο"; Πιστεύω ότι η παράσταση δε θα προλάβαινε να εκκινήσει. Οι ζημιές στην τζαμαρία και οι καταστροφές στο θέατρο θα γίνονταν την ίδια ημέρα που θα ανέβαινε η ταμπέλα... Να μην αναφέρω ότι αν η παράσταση ξεκινούσε, οι κρανιοφόροι θα περίμεναν στην έξοδο του θεάτρου και θα έδιναν στους παρεβρισκόμενους ένα μάθημα που θα τους έμενε αξέχαστο...
 
Άξιοι συνεχιστές του Μπούζα, εύγε... (Μην αηδιάσετε, είναι φώτο από την παράσταση, Ταξιδεύοντας με τον συμπολίτη).
 
Τέλος είχαμε και την επίθεση στον διαιτητή κ. Παμπορίδη. Παραθέτω παρακάτω τις δηλώσεις του: «Ευτυχώς δεν δέχθηκα επίθεση σωματική αλλά μόνο στο αυτοκίνητο. Όμως, το πρόβλημα δεν είναι εκεί πέρα. Το πρόβλημα είναι πως υπάρχει ένα μεγάλο γιατί... Δεν νομίζω πως μπορούν να κερδίσουν κάτι. Εμείς κάνουμε προσπάθεια μεγάλη, με τους κύριους Τεροβίτσα και Βασάρα, να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη μας. Δεν υπάρχει διαιτητής που να φεύγει από το σπίτι του για να πάει στο γήπεδο και να κάνει λάθη», σημείωσε σχετικά.
Για το περιστατικό επανέλαβε πως: «Είχα πάει να παίξω ένα ντέρμπι στην ΕΣΠ Κιλκίς, γιατί μου αρέσει το τοπικό και άλλωστε από εδώ αναδείχθηκα. Υπήρξε μια πληροφορία πως θα ερχόντουσαν οι οπαδοί της συγκεκριμένης ομάδας από τον σύνδεσμο του Πολυκάστρου. Δεν πήγε όμως το μυαλό μου πως θα σπάσουν το αυτοκίνητο».

Για να συμπληρώσει: «Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε αδικήθηκε ο Άρης από εμένα τα τελευταία δύο χρόνια». Προσθέτοντας: «Δεν έχουμε σκοπό να αδικήσουμε κάποια ομάδα. Πως ένας παίκτης αστοχεί σε ένα πέναλτι ή ένας τερματοφύλακας τρώει ένα γκολ και στο τέλος χάνει η ομάδα τους; Εμείς κάνουμε λιγότερα λάθη από τους ποδοσφαιριστές. Αν δούμε στο εξωτερικό τι γίνεται, σας λέω πως αν τα κάναμε εμείς θα μας αλλάζανε από το ημίχρονο»!
Τα συμπεράσματα δικά σας...

4 σχόλια:

VardARIS είπε... 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:37 μ.μ.

Περιμένω τις απόψεις σας, πάντα σε κόσμιο επίπεδο...

jim είπε... 8 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:43 μ.μ.

Ωραία τα θέματα που αναπτύσεις, φίλε VardARI..

Και μην ξεχνάμε, το αντιαθλητικό χτύπημα, του παπαδόπουλου και την μετεπειτα υποκριτική του, στάση. Αν υπάρχει αθλητική δικαιοσύνη, αυτός δεν πρέπει να ξαναπαίξει μπάσκετ.

Συμφωνώ, σε όσα λες για τις ζημιες στο θεατρο και την υπόθεση σου, με το αν γινοταν, εδω μια τετοια φάση, από τα ανθρωποειδή με τα κρανη.

Επίσης, πρεπει, να τιμωρηθούν οι αλλοι, εφοσον ειχαν 400 ατομα στο γηπεδο, ενω επρεπε να ειναι 30..

Για το θέμα με τους διαιτητές, εχω να πω, ότι, δεν φταίνε μονον αυτοί. Σιγουρα, δεν βλεπουμε, τα αισχη των προηγουμενων ετών, αλλα και πάλι το επίπεδο δεν ειναι υψηλό. Θελει πολυ δουλειά....

RedDragon είπε... 9 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:06 π.μ.

Μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος πως ο Μιραλάς έφαγε 1 αγωνιστική για αποβολή για χτύπημα αντιπάλου κ ο Μίσελ έφαγε 3 αγωνιστικές την 1η φορά κ 2 την 2η;

Που ζούμε ρε πούστη μου; Όλα τα κινεί το χρήμα.

Και το ξαναλέω λίγο ξύλο στους διαιτητές κ μετά θα τα σφυρίζουν όλα. Διότι με άλλο τρόπο δεν καταλαβαίνουν...

Ανώνυμος είπε... 11 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:46 μ.μ.

Όπως τα λες, Red. Εκτείθονται όλο και περισσότερο.

Vardari , με 'κανες και γελασα πάλι. Ακου εκεί "Ταξιδεύοντας με τον συμπολίτη".

Χαβίτο