Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Κιτρινόμαυρη Ανασκόπηση του 2010

Μας τέλειωσε κ το 2010! Μία χρονιά γεμάτη έντονες συγκινήσεις για εμάς τους Αρειανούς. Είχαμε μεγάλες χαρές αλλά κ μεγάλες λύπες, στιγμές περηφάνειας αλλά κ στιγμές απογοήτευσης κ κατήφειας.

Προσωπικά πιστεύω ότι το 2010 ήταν ένα από τα καλύτερα έτη για την ομάδα του ποδοσφαίρου. Αν είχε συνοδευτεί με την κατάκτηση του Κυπέλλου θα μιλούσαμε για το καλύτερο μακράν...

Στο μπάσκετ από την άλλη ήταν μία από τις χειρότερες χρονιές που εγώ θυμάμαι. Κ δυστυχώς η κακή πορεία έχει κάνει τον κόσμο να απαξιώσει τελείως το άθλημα κ να μην στηρίζει καθόλου την ομάδα που προσπαθεί να κάνει κάτι καλό τη φετινή χρονιά.

Στο συγκεκριμένο post θα κάνουμε μία αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα της χρονιάς που μας πέρασε...

Ιανουάριος
Η ομάδα στο ποδόσφαιρο συνεχίζει με τη φόρα που είχε από τα τέλη του 2009 κ τη νίκη επί του Ολυμπιακού. Θα κάνει συνεχόμενες νίκες με καλές εμφανίσεις όπως το 4-1 επί του Ηρακλή ή το 0-3 επί του Ατρόμητου κ θα εδραιωθεί στην 5η θέση του πρωταθλήματος.

Στο κύπελλο αφού ξεπερνάει το εμπόδιο του Αστέρα Τρίπολης έχει να αντιμετωπίσει την Ξάνθη. Σε ένα γήπεδο βούρκο με εχθρική διαιτησία καταφέρνει να ισοφαρίσει στο τελευταίο δευτερόλεπτο των καθυστερήσεων με γκολ του Νέτο κ να στείλει τη σειρά σε 2ο αγώνα. Ταυτόχρονα μπαίνουν οι καρδιές χιλιάδων Αρειανών στη θέση τους κ αρχίζουν τα όνειρα για τη συμμετοχή σε έναν ακόμη Τελικό.

Στο μπάσκετ η ομάδα απογοητεύει συνεχώς. Μετά την ξαφνική αποχώρηση του "λίγου" όπως αποδείχτηκε Κατσικάρη την ομάδα την αναλαμβάνει ο πολύ γνωστός Ντέιβιντ Μπλατ κ οι ελπίδες μας για κάτι καλό αναπτερώνονται.

Φεβρουάριος
Τις καλές εμφανίσεις του Ιανουαρίου ακολουθούν μερικά κακά αποτελέσματα κ δίνεται η εντύπωση ότι η 5η θέση του πρωταθλήματος είναι διεκδίκησιμη. Στο κύπελλο η ομάδα νικάει εύκολα την Ξάνθη στο 2ο παιχνίδι της σειράς κ περιμένει την επόμενο αντίπαλο της που θα είναι η Καβάλα.

Στο μπάσκετ όσο χάλια πάμε στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο καλά πάμε στο Eurocup. Εξασφαλίζουμε σχεδόν την πρόκριση κ παλεύουμε για την 1η θέση του ομίλου μας.

Στα μέσα αυτού του μήνα αποφασίζω να κάνω πράξη αυτό που είχα από καιρό στο μυαλό μου: να φτιάξω ένα blog για τον Άρη.

Μάρτιος
Ο Μάρτιος ήταν ένας από τους πιο γεμάτους μήνες τις περσινής περιόδου. Στο ποδόσφαιρο η ομάδα πετυχαίνει τη μεγάλη νίκη επί του συμπολίτη κόβοντας του ότι ελπίδες είχε για τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.



Παράλληλα σιγουρεύει τη συμμετοχής της στα play Off του πρωταθλήματος.κ ταυτόχρονα πετυχαίνει την πρόκριση της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για 4η φορά τα τελευταία 8 χρόνια!

Στο μπάσκετ η ομάδα συνεχίζει να απογοητεύει. Στο πρωτάθλημα παλεύει για να μπει στην 8άδα (!!) ενώ στο Eurocup προκρίνεται στους 8. Εκεί όπου συναντάει την πολύ δυνατή Βαλένθια. Στο 1ο παιχνίδι στο Παλέ η Βαλένθια κερδίζει αλλά ο υπέροχος αυτός λαός  τραγουδάει σαν να είχε κερδίσει. Το 2ο ματς ήταν τυπική διαδικασία κ χάνεται κ η τελευταία ελπίδα για κάτι καλό σ'αυτή τη χρονιά.



Απρίλιος
Απρίλιος ήταν ο μήνας του Τελικού. Τα εισιτήρια γίνονται ανάρπαστα κ 25 χιλ κόσμος κιτρινίζει την εθνική οδό σε ένα ατελείωτο κίτρινο ποτάμι. Όλη η Ελλάδα τρίβει τα μάτια της από τη μεγαλύτερη οπαδική εκδρομή που έχει γίνει ποτέ. Δυστυχώς η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο παρουσιάζεται κατώτερη των περιστάσεων  αλλά κ άτυχη σε κάποιες στιγμές. Έτσι χάνεται άλλος ένας τελικός κυπέλλου κ μαζί τα όνειρα μας για έναν τίτλο.



Μάιος
Μήνας των Play Off τόσο σε μπάλα όσο κ σε μπάσκετ. Στο μπάσκετ έχοντας τερματίσει 7οι, στη χειρότερη θέση των τελευταίων ετών, παίζουμε με τον Ολυμπιακό. Ο αποκλεισμός ήταν θέμα χρόνου. Η χρονιά τελειώνει πρόωρα...

Στο ποδόσφαιρο η ομάδα κερδίζει μία θέση από τη διαδικασία των play off κ τερματίζει 4η. Ο κόσμος όμως είναι απογοητευμένος διότι θα μπορούσε να πάει πολύ καλύτερα ειδικά αν δει κανείς πως χάθηκαν κάποιες νίκες όπως με την Αεκ στο Βικελίδης που ισοφάρισε στο 93ο λεπτό.


Ιούνιος
Μήνας διακοπών για τις ομάδες μας με τα μεταγραφικά σενάρια να δίνουν κ να παίρνουν. Κ ενώ όλα εξελίσσονται ήρεμα μία μόλις μέρα πριν την έναρξη της προετοιμασίας σκάει η "μπόμπα".

Ο Κάμπορα φεύγει από τον Άρη για οικογενειακούς λόγους!

Η είδηση δημιουργεί πανικό κ έντονες συζητήσεις ανάμεσα στους οπαδούς διότι βλέπουν τον πιο πετυχημένο σκόρερ των τελευταίων ετών να χάνεται ενώ πριν 2 μήνες είχε ανακοινωθεί η ανανέωση του συμβολαίου του για 2 ακόμη χρόνια. Το τι πραγματικά συνέβη είναι άγνωστο αν θα το μάθουμε ποτέ...

Ιούλιος
Ιούλιος είναι ο μήνας που εξελίσσεται το βασικό στάδιο της προετοιμασίας για την ομάδα του ποδοσφαίρου.

Στο τέλος του μήνα ξεκινάνε κ οι ευρωπαϊκές υποχρεώσεις όπου αντιμετωπίζουμε την άγνωστη Γιαγκελόνια, μία ομάδα που δεν τη ξέρει κανείς αλλά μερικούς μήνες αργότερα θα βρίσκεται στην 1η θέση του πρωταθλήματος της Πολωνίας!

Σε ένα μέτριο παιχνίδι καταφέρνουμε κ παίρνουμε τη νίκη μέσα στην Πολωνία κ η πρόκριση θεωρείται πλέον σίγουρη.

Στο μπάσκετ δεν κουνιέται φύλλο αλλά σκάει ένα δώρο από την Uleb μέσω... Ρόδου. Θα παίξουμε στα προκριματικά του Eurocup λόγω αδυναμίας του Κολοσσού να συμμετάσχει...

Αύγουστος
Η αναμενόμενη πρόκριση επί της Γιαγκελόνια ήρθε πολύ πιο δύσκολα απ'ότι όλοι περιμέναμε. 2-2 το αποτέλεσμα στο Βικελίδης κ επόμενη αντίπαλος η αυστριακή Αούστρια.

Η νίκη 1-0 στο 93ο λεπτό στη Θεσσαλονίκη κ η ισοπαλία 1-1 στην Βιένη μας δίνουν την πρόκριση για τους ομίλους της διοργάνωσης. Στα τέλη του μήνα ξεκινάει κ το Ελληνικό Πρωτάθλημα με τον καλύτερο τρόπο: με νίκη εκτός έδρας επί της Καβάλας.


Στο μπάσκετ η ομάδα αρχίζει σιγά σιγά να χτίζεται. Κ τέλη του μήνα ξεκινάει κ αυτή την προετοιμασία της.



Σεπτέμβριος
Ξεκινάει αυτό το περίεργο ταξίδι της φετινής χρονιάς.

Ήττα μέσω Δαλούκα από τον Παναθηναικό, τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο. Ήττα με κάτω τα χέρια από τον Πανιώνιο, νίκη στο 92 επί του Εργοτέλη, ήττα από τη Ρόζενμποργκ αλλά με καλή εμφάνιση. Κάπως έτσι θα πάει η κατάσταση για τους επόμενους 2 μήνες.

Στο τέλη του μήνα η ομάδα του μπάσκετ κάνει το 1ο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους του Eurocup κερδίζοντας εκτός έδρας την Βουλγάρικη Λουκόιλ Ακαντέμικ.

Οκτώβριος
Ο μήνας ξεκινάει ιδανικά. Νίκη στην έδρα του συμπολίτη με 0-1 κ σπάσιμο της 10ετούς παράδοσης. Η συνέχεια όμως δεν είναι ανάλογη. Κακές εμφανίσεις κ ήττες ακολουθούν. Αποκορύφωμα ο ντροπιαστικός αποκλεισμός στο Κύπελλο από τα Τρίκαλα.

Στο μπάσκετ με τα χίλια ζόρια ξεπερνάμε την Λουκόιλ Ακαντέμικ κ μπαίνουμε στους ομίλους τους Eurocup. Ξεκινάει κ το πρωτάθλημα όπου χάνουμε από τον Ολυμπιακό παίζοντας με μισή ομάδα λόγω απεργίας...





Νοέμβριος
Ο μήνας ξεκινάει με πολύ καλή εμφάνιση επί της Λεβερκούζεν στη Γερμανία η οποία όμως συνοδεύεται από πικρή ήττα στις καθυστερήσεις. Τα όνειρα για πρόκριση στους 32 λιγοστεύουν... που να ξέραμε τι θα ακολουθήσει...

Στο πρωτάθλημα η ομάδα συνεχίζει τις μέτριες έως κακές εμφανίσεις. Ήττες κ χαμένοι βαθμοί από χειρότερες ομάδες κ η γκρίνια των οπαδών αρχίζει να αυξάνει...

Στο μπάσκετ η ομάδα ξεκινάει πολύ δυνατά τόσο στο πρωτάθλημα όσο κ στο Eurocup. Δύο ήττες όμως από το Περιστέρι κ τον Κολοσσό θα μας προσγειώσουν στην δύσκολη  πραγματικότητα.

Δεκέμβριος
Ίσως ο πιο σημαντικός μήνας της χρονιάς. Ξεκινάει με νίκη εκτός έδρας επί της Ατλέτικο με 2-3 που είναι κ η πρώτη νίκη Ελληνικής ομάδας στην Ισπανία!

Η πρόκριση στους 32 του Eurocup είναι πιο πιθανή από ποτέ. Κ όντως η ομάδα δε μας απογοητεύει. Κερδίζει κ τη Ρόζενμποργκ στο τελευταίο παιχνίδι κ προκρίνεται πανηγυρικά.

Για 1η φορά στην ιστορία μας θα παίξουμε στους 32 του κυπέλλου Ουέφα (Europa League πλέον). Η κλήρωση θα μας φέρει ως αντίπαλο την "νεόπλουτη" κ πολύ δυνατή Μάντσεστερ Σίτι. Για να δούμε θα γράψουμε κ άλλη ιστορία;

Στο πρωτάθλημα η χρονιά κλείνει με το χειρότερο τρόπο, ήττα εντός έδρας από την Ξάνθη. Απολογισμός 1ου γύρου μόλις 20 βαθμοί με την ομάδα σε πολύ δύσκολη θέση. Όλοι μας ελπίζουμε σε πολύ καλύτερη πορεία στον 2ο γύρο.

Στο μπάσκετ με ρεκόρ 5-1 προκρινόμαστε στους 16 του Europa Cup ενώ στο πρωτάθλημα συνεχίζουμε με νίκες σε μία πορεία μάλλον θετική προς το παρόν τουλάχιστον.

4 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 1 Ιανουαρίου 2011 στις 4:59 π.μ.

Το ματς με την Βαλένθια στο Παλέ είναι όλα τα λεφτά. Το να βλέπω τον κόσμο να τραγουδάει μου δίνει δύναμη. Τέλος.

jim είπε... 1 Ιανουαρίου 2011 στις 1:42 μ.μ.

Ωραία η ανασκόπηση red...

Ο κάθε μήνας είχε τα καλά του και τα κακά του....

Καλύτερη στιγμή για μένα το σύνθημα "ΑΡΗ ΓΕΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΟΑΚΑ", από τους 30.000 οπαδούς μας...

Η αμέσως επόμενη, το επικό διπλό στην Μαδρίτη, που ηταν και το πρώτο Ελληνικής ομάδας..

Και να για συμπληρώσω το top3, θα βάλω και την στιγμή, που ο διαιτητής, σφυριξε το τέλος στο ματς με την Ρόζενμποργκ στο Βικελίδης...Η μεγαλύτερη πρόκριση μας, αλλα και μια από τις μεγαλυτερες προκρισεις Ελληνικης ομαδας, ήταν γεγονός...

Μακάρι, οι χαρές, να πολλαπλασιαστούν και οι λύπες να αφανιστούν...

KANTHAR0S είπε... 1 Ιανουαρίου 2011 στις 2:43 μ.μ.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
KANTHAR0S είπε... 1 Ιανουαρίου 2011 στις 2:45 μ.μ.

...και να πω μπράβο για την ανάρτηση.

Jim αν αφανιστούν οι λύπες δεν θα μπορούμε να διαχειριστούμε τις χαρές. Καλώς ή κακώς οι λύπες είναι απαραίτητες.