Παρασκευή 21 Ιανουαρίου 2011

Η "βροχή" των μεταγραφών, ο επόμενος προπονητής και η επόμενη μέρα


Στο χθεσινό μου άρθρο, ανέπτυξα, τις απόψεις μου, σχετικά, με τα διάφορα θέματα, που αφορούν την ομάδα μας, γενικότερα, εδώ και καιρό.

Μέσα σε ένα 24ωρο, ανακοινώθηκαν 3 παίχτες, οι δυό με εξάμηνο δανεισμό και ο ένας με μεταγραφή.

Απορία μεγάλη, αποτελεί, το γεγονός, για το ποιος, θα είναι ο επόμενος προπονητής και με ποια κριτήρια θα επιλεγεί.

Εξάλλου, η επόμενη μέρα, είναι κάτι που αφορά όλους μας και οφείλουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να σκεφτούμε, πως η ομάδα θα επιστρέψει στις νίκες, μέσα στο γήπεδο ! !

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ

Σίγουρα η φυγή του Κούπερ, ήταν, ένα γεγονός, το οποίο στενοχώρησε τον κόσμο μας. Σίγουρα, χάσαμε την ευκαιρία, να συνεργαστούμε, με έναν άνθρωπο, που είναι από τους καλύτερους του είδους του. Παρόλ' αυτά, όμως, ο ΆΡΗΣ, πρέπει να κοιτάξει μπροστά. Όλοι, οι άνθρωποι, που ασχολούμαστε με τον σύλλογο, οφείλουμε να "δούμε", την επόμενη μέρα.

Πριν ακόμα, ο Κούπερ, λύσει την συνεργασία του, με την ΠΑΕ ΆΡΗΣ, όλοι μας, διεκρίναμε κάποια πράγματα, στο αγωνιστικό κομμάτι, που πρέπει να διορθώσουμε. Αυτό αφορούσε ορισμένες μεταγραφές τον Γενάρη, την ψυχολογική και αγωνιστική άνοδο των παιχτών μας, έτσι ώστε να κάνουν ένα σερί νικών, κάποιες άλλες μεμονωμένες περιπτώσεις παιχτων. Φυσικά, τώρα, προστέθηκε και η ανεύερεση νέου προπονητικού team.

Έτσι λοιπόν, οφείλουμε, να συνεχίσουμε, τις κινήσεις που θα διορθώσουν τα όποια προβλήματά μας, που ανέφερα παραπάνω, με γνώμονα το καλό του ΆΡΗ. Οφείλουμε, επίσης, η παρουσία μας στο γήπεδο, να συνοδεύεται από χειροκρότημα και όχι από μουρμούρα. Είπαμε..ότι, σκέψη και άποψη, έχει ο καθένας μέσα του, ας την "βγάλει", μέσω της εγγραφής του στην ΛΕΣΧΗ..

Δεν θα κερδίσει τίποτα απολύτως, η ομάδα μας, αν εμείς οι οπαδοί της, "φαγωνόμαστε", μεταξύ μας, είτε στο γήπεδο, είτε στο ραδιόφωνο, είτε στα καφενεία, είτε στα σπίτια μας, είτε στα blog μας. Οφείλουμε, να δείξουμε αυτοσυγκράτηση και να "μιλήσουμε", μέσω της εγγραφής στην ΛΕΣΧΗ.

Αν δεν τα κάνουμε, όλα αυτά και υπάρχει μουρμούρα και διχόνοια και αυτή, διοχετευτεί στην ομάδα, οι συνέπειες, λυπάμαι, αλλά, θα είναι πολύ δυσάρεστες..Θέλω να πιστεύω, πως είμαστε έμπειροι και γνωρίζουμε, πως να διαχειριστούμε πλέον, τέτοιες καταστάσεις.


Η ΒΡΟΧΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΓΡΑΦΩΝ

Ένα από τα θέματα, που έπρεπε να τρέξουν στον ΆΡΗ, την τρέχουσα περίοδο του Ιανουαρίου, είναι αυτό των μεταγραφών. Η ομάδα, είχαμε διαπιστώσει, ότι, πονούσε σε ορισμένες θέσεις και οφείλαμε να την ενισχύσουμε.

Μάλιστα, οι άνθρωποι της ομάδας, είχαν σημειώσει, ότι, χρειαζόμαστε ενίσχυση από έναν επιθετικό περιοχής, από εναν αριστερό μέσο και από έναν κεντρικό μέσο. Αυτές ήταν οι θέσεις, που χρειαζόμασταν ενίσχυση, έτσι ώστε να παρουσιαστούμε πιο δυνατοί στο δεύτερο γύρο.

Φυσικά, η ανακοίνωση, τριών ποδοσφαιριστών, λίγες ώρες, μετά την φυγή Κούπερ, δείχνει, ότι, υπήρχε θέμα, όπως είπα και στο χθεσινό άρθρο, με τις μεταγραφές. Το ζητούμενο για όλους, ήταν, να ενισχυθούμε, με έτοιμους παίχτες - ενδεκαδάτους, που έχουν εμπειρίες και θα βοηθήσουν αμέσως την ομάδα. Δηλαδή, να κάνουμε μεταγραφές ουσίας, όπως λέγεται..


Χωρίς να θέλω να μειώσω την αγωνιστική αξία των παιχτών που ήρθαν, θεωρώ, ότι, ούτε ο Σακάτα, ούτε ο Περέϊρα, αλλά ούτε και ο Πορτίγια, είναι μεταγραφές ουσίας. Ο Σακάτα, δεν έχει προηγούμενες παραστάσεις από Ευρώπη και θέλει πίστωση χρόνου, ο Περέϊρα είναι πιτσιρίκος, χωρίς εμπειρίες σε μεγάλα μάτς και θέλει και αυτός πίστωση χρόνου και ο Πορτίγια, είναι παίχτης, με πολλά μάτς ναι μεν, αλλά στην Segunda Division (2η κατηγορία Ισπανίας), δεν εχει και αυτός υψηλές ποδοσφαρικές παραστάσεις και θέλει και αυτός πίστωση χρόνου.

Όπως, έλεγα και χθες, θα ήταν προτιμότερο, να στηρίξουμε τον 18χρονο Κατίδη, αντί του Περέϊρα, γιατί είναι από τα "σπλάχνα" μας..Να στηρίξουμε, το δικό μας παιδί δηλαδή..Όπως, θα ήταν καλύτερο να στηρίξουμε, τον Οικονομόπουλο, σε πρώτη φάση, παρά να φέρουμε τον Σακάτα, μεσούσης της περιόδου, που θέλει πίστωση χρόνου για πολλούς λόγους.

Οπότε, καταλήγω, ότι, τουλάχιστον, μέχρι τώρα, κάναμε κάποιες προσθήκες, οι οποίες δεν μας ενισχύουν ουσιαστικά και άμεσα και πρέπει να περιμένουμε. Ίσως γίνει και μία ακόμη κίνηση, στην επίθεση..Είδωμεν..

Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ

Πλέον, η αναζήτηση νέου τεχνικού, μας απασχολεί έντονα. Θεωρητικά, υπάρχουν διάφορα σενάρια. Άλλα από αυτά λένε ότι, αρχικά θα "βαδίσουμε", με τον Μιχαλήτσο, άλλα σενάρια λένε, ότι, θα "ψάξουμε", λατίνο προπονητή, άλλα, ότι, προτάθηκαν μερικοί Ισπανοί, άλλα, ότι υπάρχει επαφή με Ισπανούς.

Λόγω της παρουσίας Κούπερ και της δουλειάς του, σε τεχνικά θέματα, τόσο σε ομαδικό, όσο και σε ατομικό επίπεδο, οι παίχτες μας, έχουν αποκτήσει, μία αγωνιστική ταυτότητα. Φυσικά, το διάστημα των 14 μηνών που δούλεψε, με τους 8 εναπομείναντες από περυσι παίχτες και τους υπόλοιπους νέους από το καλοκαίρι είναι μικρό, αλλά, ο Έκτορας, πρόλαβε και έβαλε την "σφραγίδα" του και έδωσε "ταυτότητα" στους παίχτες.

Έτσι, λοιπόν, η καλύτερη λυση, είναι να αναλάβει προπονητής, κάποιος, ο οποίος και την δουλειά του Κούπερ γνώριζε και ερχόταν σε επαφή μαζί του, αλλά και γνωρίζει τους παίχτες αλλά και τις υπόλοιπες ομάδες του Ελληνικού Πρωταθλήματος.

Δεν νομίζω να υπάρχει ειδικότερος, απο τον Γιάννη Μιχαλήτσο, σε αυτή την περίπτωση. Όλες οι υπόλοιπες κινήσεις, αποτελούν ρίσκο, τουλάχιστον για τώρα. Είμαστε, μεσούσης της περιόδου, οι παίχτες δουλέυτηκαν πάνω σε ένα πλάνο από τον Κούπερ και πρέπει κάποιος, να συνεχίσει πάνω στα ίδια χνάρια..

Ένας νέος προπονητής, από το εξωτερικό, θα θέλει να εφαρμόσει τα δικά του συστήματα, τις δικές του μεθόδους, τις δικές του στρατηγικές και αυτό δεν ξέρω κατά πόσο ενδείκνυται, αυτήν την στιγμή στην ομάδα μας.

Κλείνοντας, θα επαναλάβω, ότι, οφείλουμε, να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας και να μην διοχετεύσουμε την όποια γκρίνια στο αγωνιστικό..Η συμμετοχή στην ΛΕΣΧΗ, είναι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε.

9 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 7:13 π.μ.

Τους νέους παίχτες θα τους δούμε και θα τους κρίνουμε. Μην προτρέχουμε. Συμφωνώ όμως ότι δεν έχει νόημα να παίρνεις δανεικό ένα 19χρονο από την Πάρμα για 6 μήνες. Είδες τα παιχνίδια των μανατζερ τι κάνουν. Χίλιες φορές Κατίδης.

Και εννοείται ότι δεν θέλουμε ξένο (Ισπανό) προπονητή. Μια χαρά είναι ο Μιχαλήτσιος. Δεν θέλουμε στήσιμο ομάδας μεσούσης της σεζόν. Διαχείριση θέλουμε.

RedDragon είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 9:38 π.μ.

Η καλύτερη λύση στη θέση του προπονητή αυτή τη στιγμή είναι ο Μιχαλήτσιος. Γνωρίζει την ομάδα, τους παίχτες, το πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι να του δώσει η διοίκηση την ελευθέρας να στήνει αυτός την ομάδα κ να κάνει αυτός τις επιλογές. Να είναι δηλαδή κανονικός προπονητής κ όχι μαριονέτα.

Είμαστε βέβαια τόσο χαζοί που θα πάμε να φέρουμε ξένο προπονητή στα μέσα της περιόδου...

Όσο για τις μεταγραφές όλοι συμφωνούμε ότι αντί να παίρνουμε 19χρονους δανεικούς έπρεπε να στηρίξουμε τα δικά μας τα παιδιά...

salonika3 είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 10:49 π.μ.

Στις 9 του μακαρίτη....Πριν περάσουν 24 ώρες από την "παραίτηση" του Έκτορα,ήρθαν οι πρώτες καραβιές!!Μακάρι να βγουν παικταράδες και να ξεφτυλιστώ.Αλλά πείτε μου ρε μάγκες,πόσο καλύτερος μπορεί να είναι ένας παίκτης ύψους 1,87 και βάρους 70 kgr στα 21 χρόνια του σε μια θέση που αποδεδειγμένα θέλει δύναμη,τσαμπουκά και ξύλο από τον Κατίδη(που προσωπικά δεν μου έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο αλλά και οι συνθήκες που μπήκε ήταν λίγο εως πολύ μυστήριες);Κι αν ήταν τόσο καλός γιατί δεν έχει ούτε 1 συμμετοχή με την Πάρμα που φέτος παλεύει για να αποφύγει το μοιραίο και βρίσκεται μεταξύ κερκίδας (κυρίως) και πάγκου;;Έτοιμους παίκτες θέλουμε κι όχι πειράματα!Η ομάδα αποδεδειγμένα έχει ανάγκη σε συγκεκριμένες θέσεις και για τις μέχρι τώρα κινήσεις η πιο επιεικής έκφραση που μπορούμε να πούμε είναι πως έχουν πολύ μα πάρα πολύ ρίσκο!!!Όσο για το θέμα προπονητή εδώ είναι που δεν ξέρεις τί πρέπει να γίνει.Να κρατήσεις τον Μιχαλήτσο που πέρα από το πέρασμά του στον ΑΡΗ παλιά η μεγαλύτερη ομάδα που έχει προπονήσει είναι ο ΠΑΟΝΕ και ο Πυρσός Γρεβενών ή να πάρεις κανένα Ισπανικό πουλί τύπου γλυφιτζουράκια και τα ήδη πονεμένα μάτια μας να υποκύψουν;Ας μας βοηθήσει ο Θεός,ο Βούδας,ο Δίας και δεν ξέρω γω ποιός άλλος και να πάνε όλα καλά....(αν και πολύ χλωμό φαίνεται!!).

Σωτήρης είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 11:07 π.μ.

Red δεν συμφωνούμε όλοι ότι πρέπει να στηρίξουμε τα δικά μας παιδιά. Έχω στο μυαλό μου 2-3 τουλάχιστον που έχουν άλλη άποψη.
Εδώ κολλάει η ατάκα "Είναι πολλά τα λεφτά Άρη".

RedDragon είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 11:09 π.μ.

Sorry όταν έλεγα όλοι εννοούσα όλους εμάς που δεν έχουμε κάποιο συμφέρον από την ομάδα...

Ανώνυμος είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 2:52 μ.μ.

15 μεταγραφες το καλοκαιρι κ μ αυτη του Μπομπαντιγια που ανακοινωσαν πριν λιγο,5 τον γεναρη!Το συνολο 20 σε 6 μηνες!Για μια ομαδα που περσυ τερματισε 4η κ επαιξε τελικο κυπελλου.Πειτε μια ομαδα στον κοσμο που ξερετε να συμβαινει κατι τετοιο.Ιδια τακτικη κ στο μπασκετ εδω κ μια δεκαετια.Τα ιερα τοτεμ των Κοντη Σαουριδη κ Δαμιανιδη που κανεις δεν πρεπει να κριτικαρει γτ θα χαρακτηριστει ποντικι κ εχθρος του συλλογου,συνεχιζουν το θεαρεστο εργο τους..
Avenger3

jik είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 5:54 μ.μ.

ο Χιμενεθ δήλωσε πως δεν θέλει άλλους δανεικούς παίκτες........
εμείς δεν έχουμε τέτοια προβληματάκια γιατί πολύ απλά δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε ομάδα !!!!!!!!!!!!!!

jim είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 7:04 μ.μ.

KANTHARE, Ο Μιχαλήτσος, πέρα, από το ότι είναι γνώστης των καταστάσεων που ανέφερα, έχει πάρει και όλα τα προπονητικά διπλώματα της Ουέφα νομίζω. Είναι η καλύτερη επιλογή.

Red, είναι ρίσκο, η απόκτηση νέου προπονητή μεσούσης της περιόδου. Δεν ξέρεις, αν θα βγει η επιλογή του και αν δεν βγει τι μετα;;

Salonika3, θέλαμε ενίσχυση σε καίριες θέσεις με μεταγραφες ουσιας. Οι περισσότερες προσθήκες, δεν είναι μεταγραφές ουσίας. Με εξαίρεση βέβαια τον Μπομπαντίγια, που ειναι ετοιμος - ενδεκαδάτος παίχτης, αλλα δανεικός..

Σωτήρη, ένας από τους πυλώνες που πρέπει να έχουμε, είναι η στήριξη των δικών μας παιδιών, από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου μας.

Avenger3, ο κάθε φίλος της ομάδας,με βάση τις καταστασεις και τα γεγονότα, δημιουργεί την άποψη του. Ο δρόμος προς την ΛΕΣΧΗ ειναι ανοιχτός για όλους.

jik, ένας ακόμη πυλώνας, που πρέπει να αποκτήσουμε, είναι η στήριξη ενός προπονητή για πολύ καιρό, έτσι ώστε να δουλέψει απερίσπαστος, καθώς επίσης και η διατήρηση κορμού παιχτων που θα στελεχώνουν την ομάδα για καιρό. Και έπειτα, να γίνονται 3-4 το πολύ προσθαφαιρέσεις κι αυτες, αν είναι απαραίτητο στην καλοκαιρινή περίοδο.

Ανώνυμος είπε... 21 Ιανουαρίου 2011 στις 10:26 μ.μ.

Το θέμα είναι να διώξουμε τον Κόντη όχι να φέρουμε παίχτες.
Αν δεν έχω μέτωπο καθαρό τι να το κάνω?

Δεν είμαι αρειανός για τις νίκες. Αν ήταν έτσι θα ήμουν γαβροβάζελος.

Χαβίτο