Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Άρης - Άεκ match preview

Σε αγωνιστικούς ρυθμούς μπαίνει πλέον η ομάδα μας και από αύριο ξεκινούν και πάλι οι εντατικές προπονήσεις μετά το 3ήμερο ρεπό του απόλαυσαν οι παίκτες και ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ. Μάλιστα αρκετοί από τους ξένους παίκτες βρήκαν την ευκαιρία και επισκεύτηκαν τις πατρίδες τους, προκειμένου να βρεθούν κοντά στα συγγενικά τους πρόσωπα. Από αύριο όμως αρχίζει το τρέξιμο και οι ασκήσεις τακτικής, προκειμένου η ομάδα να είναι έτοιμη για τη δύσκολη συνέχεια. Αγωνιστικός γολγοθάς ακολουθεί (αεκ εντός, Λεβερκούζεν εντός και ολυμπιακός εκτός) οπότε πρέπει διοίκηση - προπονητικό τιμ και παίκτες να έχουν όλοι την καλύτερη ψυχολογία προκειμένου να είναι έτοιμοι να ανταπεξέλθουν.

Ας πάρουμε με τη σειρά τα πράγματα, προέχει λοιπόν το ματς με το αεκάκι. Δυστυχώς, οι κατάρες των συμπολιτών μετά τη νίκη μας έπιασαν τόπο, με αποτέλεσμα ξαφνικά η ομάδα μας να μείνει από αμυντικά χαφ. Ο Ναφτί τιμωρημένος, ο Πρίττας τραυματίας αλλά και ο Ρουίς τραυματίας μετά το δολοφονικό χτύπημα του μόδιστρου. Σταυρόλεξο για δυνατούς λύτες η ενδεκάδα, αλλά ευτυχώς ο Κούπερ έχει τον τρόπο του.

Εξελίξεις όμως είχε και η ομάδα της αεκ. Δυστυχώς δεν την πετύχαμε με τον Κόλα προπονητή και με τα αποδυτήρια άνω - κάτω. Πλέον θα έχουν έναν σοβαρό προπονητή στον πάγκο, καθώς προσωπικά θεωρώ ότι ο Μανόλο Χιμένεθ είναι ένας πολύ σοβαρός προπονητής. Μάλιστα πέρυσι είχα κάνει ένα αφιέρωμα στην ομάδα του (Σεβίλλη) και στο σύστημα με το οποίο έπαιζε. Ο "ξυπόλητος πρίγκιπας" έφυγε και ο Χιμένεθ ήρθε, αλλά ευτυχώς δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδάκι να μεταμορφώσει την ομάδα σε μια εβδομάδα. Το σίγουρο είναι ότι οι παίκτες της θα προσπαθήσουν να εντυπωσιάσουν τον νέο προπονητή και θα τα δώσουν όλα.

Ο Μανόλο Χιμένεθ είναι λάτρης του 4-4-2 και προτίθεται να παρατάξει την ομάδα της άεκ με το συγκεκριμένο σύστημα. Ας ελπίσουμε ότι θα το εφαρμόσει άμεσα καθώς πιστεύω ότι αν κάνει αυτό το λάθος θα πάθει ότι έπαθε ο Άρης μας μέσα στους ασπρόμαυρους πέρυσι. Και αυτό γιατί η άεκ δεν έχει αμυντικά χαφ που δαγκώνουν: οι Ντιοπ και Καφές είναι απλά λίγοι, καθώς ο ένας είναι υπέρβαρος (καλός παίκτης αλλά μούσχαρος πραγματικός) ενώ ο Παντελάκος ποτέ δεν ήταν καθαρόαιμο αμυντικό χαφ (πολύ light). Σίγουρα μεσοεπιθετικά οι παίκτες της έχουν ποιότητα και μερικοί από αυτούς παράδοση με εμάς (Λεονάρντο), αλλά ταυτόχρονα δεν μαρκάρουν. Παράλληλα η άμυνα είναι τραγικά αργή, με τον Δέλλα να είναι ίσως ο πιο αργός παίκτης του πρωταθλήματος, για αυτό και πιστεύω ότι θα προβεί άμεσα σε αλλαγές, δεν θα καταλάβει από βεντέτες και δήθεν βασικούς. Αν και έχουμε αρκετές μέρες μπροστά μας, τολμώ να κάνω μια πρόβλεψη για την 11άδα:
Άεκ (4-4-2): Σάχα - Πατσατζόγλου, Μανωλάς, Νασούτι, Λαγός - Λεονάρντο, Καφές, Γιάχιτς, Σκόκο - Λυμπερόπουλος, Τζιμπούρ.
Θέση βέβαια διεκδικούν και οι Ντιοπ, Δέλλας, Σκόκο για επίθεση, Μάκος στα αμυντικά χαφ και Μπερνς για δεξί χαφ.

Αρκετά ασχολήθηκα με αυτή την αχώνευτη ομάδα (τον Ηρακλή της Αθήνας). Υπάρχει ένα φανταστικό άρθρο του Νίκου Ασημακόπουλου στο sport24.gr που αναλύει την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην άεκ (όποιος έχει λίγο χρόνο ας ρίξει μια ματιά): Στην αεκ η αποτυχία είναι μονόδρομος.

Πάμε στην ομάδα μας.
Δε χρειάζεται να σταθώ ιδιαίτερα ούτε στην τακτική που θα ακολουθήσουμε, ούτε στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα που έχουμε ως ομάδα. Για εμάς τα δεδομένα είναι συγκεκριμένα και γνωστά σε όλους. Μπορεί να υπάρχουν προβλήματα αλλά πάμε για τη νίκη. Mε καλή ψυχολογία συνεχίζουμε ακάθεκτοι σε όλους τους στόχους μας. Μπορεί οι ατυχίες να μας χτύπησαν την πόρτα, αλλά ο Κούπερ στον πάγκο θα κάνει το γνωστό rotation προκειμένου η ομάδα να ανταπεξέλθει στα συνεχόμενα ματς. Πιθανή 11άδα:
Άρης (4-4-2): Σηφάκης - Νέτο, Ρονάλντο, Λαζαρίδης, Μίσελ - Χαβίτο, Φατί, Μενδρινός, Κάλβο - Κόκε, Τσέζαρεκ.
Υπάρχει η πιθανότητα να μην χρησιμοποιηθεί λόγω τραυματισμού ο Χαβίτο και τη θέση του να πάρει ο Τσεσνάουσκις, όπως και ο Μενδρινός οπότε να συμμετάσχει ο "άτακτος" Τόχα. Λογικά θα δούμε στην 18άδα νέα πρόσωπα, καθώς δεν υπάρχουν πολλές λύσεις σε συγκεκριμένες θέσεις. Ένας από αυτούς που θα συμμετάσχει για πρώτη φορά λογικά θα είναι ο Φαμπιάνο Λίμα, ενώ ίσως να χρειαστούμε και τις υπηρεσίες του Αλβάρο Πορτίγια.

Μπορεί να έχουμε μέρες μπροστά μας, αλλά ετοίμασα το άρθρο ώστε να μπαίνουμε σιγά - σιγά στο κλίμα.

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 11 Οκτωβρίου 2010 στις 12:13 π.μ.

Τα πράγματα είναι πιο δύσκολα από ότι φαίνονται. Με προβληματίζει η ενδεχόμενη χρησιμοποίηση του Τόχα, αφού ο παίχτης δείχνει ότι δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο. Από κει και πέρα με δεδομένο ότι η άμυνα της ΑΕΚ είναι τρύπια περιμένω να βάλουμε ένα γκολ. Το ζητούμενο είναι να κρατήσουμε το μηδέν πίσω. Λογικά ο ερχομός του Χιμένεθ θα δώσει ώθηση στην ΑΕΚ, οπότε πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί.

Καλό βράδυ σε όλους!

VardARIS είπε... 11 Οκτωβρίου 2010 στις 12:47 π.μ.

Έχεις απόλυτο δίκιο φίλε Kanthar0s, το ήθελα το αεκάκι να το υποδεχθώ χωρίς προπονητή (Κόλα), και με την ψυχολογία που είχα αμέσως μετά το ματς της Τούμπας. Δυστυχώς η διακοπή για τα ματς της Εθνικής δε μας ευνόησε, αντίθετα μας στοίχισε τον τραυματισμό του Πρίττα.

Αυτό που αναφέρεις για τον Τόχα, θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Ας ελπίσουμε ότι θα έλαβε το μήνυμα και ότι θα προσπαθήσει περισσότερο μετά τον μίνι παραγκωνισμό του από την ομάδα.

jim είπε... 11 Οκτωβρίου 2010 στις 11:28 π.μ.

Καλημέρα!!Μακάρι φέτος να σταματήσουμε αυτό το καταραμένο 1-1 με αυτήν την ομάδα η οποία μου κάθεται στο λαιμό...Πάντα βάζουμε γκολ και μας ισοφαρίζουν τα τελευταία 3 ματς...Μέσα στο σπίτι μας τουλάχιστον..Δεν είναι και τίποτα σπουδαίο ως ομάδα..Και ο προπονηής τους τι να πρωτο προλάβει να κάνει σε 5-6 μερες δουλειάς;;;

Διαφωνώ με όσους λένε ότι είμαστε γυμνοί στον κόφτη, αφου υπάρχουν οι λύσεις του Τόχα, του Ναφτί και του Μενδρινού ακόμη..όλοι τους έδειξαν στο πρόσφατο παρελθόν ότι μπορούν να βοηθήσουν...Δηλαδή τον Αύγουστο που ο Πρίττας με Γιάγκελόνια και Αούστρια νομιζω που δεν έπαιχε ο Τόχα δεν βοήθησε;;;Βοήθησε...Επομένως γιατί να μην βοηθήσει και τώρα...Άσε που είναι και μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να κερδίσει εκ νέου την εμπιστοσύνη του Στρατηγού...

jik είπε... 12 Οκτωβρίου 2010 στις 12:17 π.μ.

νομίζω ότι περισσότερο αίνιγμα είναι η δικιά μας παρουσία παρά της ΑΕΚ
αλλά κυριακη κοντή γιορτή ........

Ανώνυμος είπε... 12 Οκτωβρίου 2010 στις 1:50 μ.μ.

Την Αεκ εχουμε να την νικησουμε απο 1999! Νομιζω πως ειναι παρα πολλα χρονια για μια ομαδα που δεν ειναι και τιποτα το σπουδαιο, αλλα καθε χρονο μας πιανει στον υπνο!

Φετος νομιζω πως ηρθε η ωρα να σπασει και αυτη η αρνητικη παραδοση.

Η ομαδα δειχνει οτι ειναι σε καλη κατασταση και το προβλημμα με τους κεντρικους χαφ δεν νομιζω να επιρεασει σε μεγαλο βαθμο το ρυθμο της ομαδας, μιας και ολοι οσοι αγωνιζονται εχουν δειξει πως ειναι υπολογισιμοι και ετοιμοπολεμοι.

Σιγουρα παντως θα ειναι ενα δυσκολο παιχνιδι, αλλα κατα την γνωμη μου ολα θα εξαρτηθουν απο την δικη μας αποδοση και οχι του αντιπαλου!

Το γεγονος οτι η ΑΕΚ θα αγωνιστει υπο τις οδηγειες του καινουργιου προπονητη, της δινει σιγουρα ενα εξτρα κινητρο, αλλα αυτο δεν σημαινει απαρατητα οτι θα αλλαξει ως δια μαγειας και η εικονα της.

Πιστευω πως εαν προσεξουμε και κλεισουμε τους χωρους στους ποιοτικους μεσοεπιθετικους που διαθετει και εκμεταλευτουμε τα πολλα αμυντικα τους κενα θα το παρουμε το ματς!

Ρουκουνας.

Ανώνυμος είπε... 13 Οκτωβρίου 2010 στις 5:55 μ.μ.

ΚΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΝΙΚΙΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ 99'ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΟΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΟ.
ΤΕΛΕΙΩΝΕΤΕ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΓΛΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ!!!