Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Παρωδία

Την περασμένη εβδομάδα βγήκα από τα ρούχα μου όταν άκουσα τις δηλώσεις του προέδρου-χούλιγκαν. Και εκεί που λέγαμε ότι μπάσκετ είναι ήδη στον πάτο κ δεν γίνεται να πάει πιο κάτω... να που όλα είναι δυνατά...

Στη ζωή υπάρχουν πιο σημαντικά πράγματα από τον αθλητισμό, από τις ομάδες, από τις νίκες ή τις ήττες. Όσο περίεργο κ αν σας φαίνεται υπάρχουν ακόμη αξίες κ ιδανικά.

Όταν οι συνάδελφοι σου αγωνίζονται για κάποια νόμιμα δικαιώματα, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να τους υποστηρίξεις. Πόσο μάλλον όταν εσύ συγκαταλέγεσαι στους λιγοστούς ευνοημένους κ δεν αντιμετωπίζεις προβλήματα. Σήμερα όμως είδαμε τους καλομαθημένους (κ καλοπληρωμένους) παίχτες του ολυμπιακού κ παναθηναϊκου να σπάνε την απεργία κ να είναι οι μόνοι που κατέβηκαν να παίξουν κανονικά...

Η σημερινή μέρα με άφησε με ανάμικτα συναισθήματα. Στεναχωρήθηκα πραγματικά για την κατάντια του αθλήματος. Στο γήπεδο δεν είχα καν το κουράγιο να φωνάξω για την ομάδα, δεν είχα καν το κουράγιο να λυπηθώ για την ήττα... Έτσι κ αλλιώς ήταν αναμενόμενη...

Χάρηκα όμως με μερικά πράγματα. Χάρηκα που οι δικοί μας Έλληνες παίχτες δεν κατέβηκαν να παίξουν. Θα ντρεπόμουν γι'αυτούς αν το έκαναν. Χάρηκα επίσης κ για τον Ντρούκερ που δεν έφερε σε δύσκολη θέση τον Ταπούτο κ δεν το χρησιμοποίησε (ο Ταπούτος για δικούς του λόγους επέλεξε να είναι στην αποστολή). Η στάση του προπονητή δείχνει ότι υπάρχει αλληλοκατανόηση στην ομάδα.

Χάρηκα κ συμφωνώ κ με την ανακοίνωση που έβγαλαν οι παίχτες μας, δείχνοντας έτσι ότι δε μας έχουν γραμμένους εμάς τους φιλάθλους...

Για τον αγώνα (;;;) δεν αξίζει να πούμε κ πολλά πράγματα. Οι παίχτες προσπάθησαν για ένα ημίχρονο αλλά όπως ήταν λογικό δεν τα κατάφεραν. Αξίζουν συγχαρητήρια πάντως στον μικρό με το νούμερο 16, τον Μποχωρίδη ο οποίος πάλεψε πολύ κ πέτυχε μάλιστα κ 8 πόντους.

Για την ιστορία το σκορ έληξε 65-78...

Και αν οι παίχτες του Ολυμπιακού κράτησαν τουλάχιστον τα προσχήματα κ δεν προσπάθησαν να μας ξεφτιλίσουν δε μπορούμε να πούμε το ίδιο για τους συναδέλφους τους στον βάζελο. Ενώ ήξεραν ότι ο παοκ έπαιζε με 5 παίχτες χωρίς τη δυνατότητα αλλαγής έτρεχαν σαν δαιμονισμένοι στον αιφνιδιασμό, στην άμυνα κ προσπαθούσαν να σκοράρουν σαν να έπαιζαν κανονικό παιχνίδι...

Όμως αντί να γράφω τις σκέψεις μου ας δούμε τι δήλωσαν μερικοί από τους πρωταγωνιστές της σημερινής ημέρας...
Αν χάναμε το σημερινό παιχνίδι, ποιος θα μας έδινε πίσω τους βαθμούς; Ο ΕΣΑΚΕ ή η ΕΟΚ; Τον Ιούνιο κανείς δεν θα θυμάται τι έγινε και γιατί μπορεί να έχασε βαθμούς ο Ολυμπιακός.
- Βασίλης Σπανούλης
Οι Ελληνες παίκτες επιλέξαμε να παίξουμε γιατί ήταν πολύ σημαντικό ματς. Τα παιχνίδια ή γίνονται ή δε γίνονται. Αν χάναμε μπορεί να μας στοίχιζε την πρώτη θέση!!! Θα ήθελα να ξέρω τι θα έλεγαν οι άνθρωποι του Αρη αν έπαιζαν με τον ΠΑΟΚ!
- Θοδωρής Παπαλουκάς
Συμπέρασμα; Τον κώλο μου να έχω καλυμμένο κ για τους άλλους δε με νοιάζει...

(...) Σήμερα ωστόσο είδαμε τις αστυνομικές δυνάμεις να βγάζουν έξω από το γήπεδο του μπάσκετ τους ίδιους τους παίκτες! Τους χούλιγκαν όμως δεν τους έβγαλαν ποτέ. Δυστυχώς ορισμένοι κύριοι απέδειξαν για άλλη μία φορά πως το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να επιβάλλουν τις θέσεις τους και για το άθλημα στην πράξη δεν δίνουν δεκάρα. (...)
- Ανακοίνωση του ΠΣΑΚ
Συμφωνώ απολύτως...

Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση και με μία μόνο λέξη μπορώ να εκφράσω τι νιώθω... Ντρέπομαι. Ντρέπομαι πολύ. Πρέπει οι Έλληνες παίκτες να υποστηρίξουμε ο ένας τον άλλον. Ντρέπομαι που χρειάστηκε να δω την Αστυνομία να βγάζει εκτός παρκέ τους παίκτες του ΠΑΟΚ.
- Κώστας Καιμακόγλου
Λίγο αργά δεν τα σκέφτηκες αυτά Κωστάκη; Βολεύτηκες κ εσύ φέτος...

Λυπάμαι που βρισκόμαστε σε αυτή την κατάσταση. Πρέπει να αισθανόμαστε όλοι ένοχοι για αυτό που γίνεται. Αυτά που ζητάνε οι παίκτες είναι πράγματα που τα ζητάνε χρόνια. Παρακαλώ, κάτι πρέπει να γίνει. Να βρεθεί μια λύση.
- Ζέλικο Ομπράντοβιτς
Στα λόγια είσαι μανούλα Ζέλικο, στην πράξη άλλα είδαμε στο γήπεδο...

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις! Αλήθεια ο Γιάννης Μπουρούσης που είναι κ αντιπρόεδρος του ΠΣΑΚ έκανε δηλώσεις;

Για το τέλος θα σας αφήσω με ένα απόσπασμα από τον διάλογο ανάμεσα στον speaker (Χατζηγεωργίου) και τον σχολιαστή (Κώστα Μίσσα) στην ΕΤ1 κατά τη διάρκεια του ματς παρωδία παο-παοκ:
- Πρέπει να είμαστε ευλογημένοι που βλέπουμε στο ελληνικό πρωτάθλημα ομάδες σαν τον παναθηναϊκό κ τον ολυμπιακό, είναι σαν να βλέπαμε στο ποδόσφαιρο την Μπαρτσελόνα κ τη Ρεάλ.
- Αυτό δεν το συζητάμε.
Σλουρπ...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 24 Οκτωβρίου 2010 στις 12:04 π.μ.

Κατ αρχας συγχαιρω εσενα κ τα υπολοιπα αδερφια που πηγατε στο Παλε.
Δεν με τιμαει σαν αριανο,αλλα δεν βρηκα παρεα κ κυριως κουραγιο να ρθω κ γω.
Προσωπικα τα χω με τους Ελληνες παιχτες του Αρη,αφου ο ιδιος ο αντιπροεδρος του συνδεσμου τους,αγωνιστηκε κανονικα κ εσπασε την απεργια,θα πρεπε να κανουν κ αυτοι το ιδιο.
Δλδ αν σημερα χαναμε με αστρονομικη διαφορα οπως ο συμπολιτης,τι θα μας λεγανε?Η θα πρεπει να ευχαριστησουμε τους αντιπαλους που κοψαν ταχυτητα?Αν επαιζε ΑΡΗΣ-ΠΑΟΚ κ κατεβαζανε κανονικη συνθεση οι συμπολιτες,πως θα μας φαινοταν,αν οι δικοι μας απεργουσαν?
Θεωρω οτι ειμαστε η ομαδα που θιχτηκε περισσοτερο απο αυτην την παρωδια,αφου η καε φανταζομαι εχασε εσοδα απο εισιτηρια(δεν ξερω ποσο κοσμο ειχε το γηπεδο)που μπορει τα λεφτα αυτα να καλυπταν σε ενα βαθμο,το συμβολαιο του ψηλου που θελουμε.
υ.γ. Ο Μποχωριδης ,τι θεση παιζει?
Avenger 3

jim είπε... 24 Οκτωβρίου 2010 στις 12:53 π.μ.

Παιδιά νομίζω ότι τα σημερινά περιστατικά παραπέμπουν σε κοινωνικά φαινόμενα που μαστίζουν τον πλανήτη μας και την ανθρωπότητα γενικότερα εδώ και αιώνες...

Απλά το μόνο που θα πω είναι ότι σήμερα πιστεύω πολλοί να κατάλαβαν γιατί από τα αρχαία χρόνια πάντοτε οι λίγοι και δυστυχως δυνατοι, είχαν από κατω τους πολλούς και δυστυχώς αδύνατους...Ο νοών νοήτο..

Νομίζω το θέμα των αθλητών πρέπει να φθάσει απευθείας στον αρμόδιο υφυπουργο, ακόμα και στον πρωθυπουργό...

Πάντως μέσα στο όλο μπάχαλο, φάνηκε ότι έχουμε καλά ταλεντάκια στα τμηματα υποδομής...Ας προωθηθούν αυτα τα παληκαράκια συστηματικα καθε χρονο 1-2 δηλαδή...ήδη γίνεται αυτό θα μου πείτε αλλα να γινεται καθε χρονο γιατι υπαρχει ταλεντο...

jik είπε... 24 Οκτωβρίου 2010 στις 1:50 μ.μ.

δεν είναι μόνο άσπρο και μαύρο είναι ποιο περίπλοκα τα πράγματα ήρωες έχουν μόνο τα παραμύθια η ζωή έχει δείξει ότι η αλήθεια είναι στην μέση και για το μόνο που δίνω δίκαιο είναι στην αναζήτηση επιτελούς αυτής της αλήθειας από τους χρόνια ευνοούμενους παίκτες