Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

Εύκολη νίκη - Σοβαρός ο τραυματισμός του Βεργίνη!

Μισή έμεινε η χαρά μας από την καλή εμφάνιση της ομάδας κ τη νίκη πρόκριση επί του Περιστερίου με 77-61.

Αιτία ο σοβαρός τραυματισμός του Βεργίνη (ρήξη χιαστών) που θα τον αφήσει εκτός γηπέδων για 6 μήνες.

Με το που είδα τη φάση κατευθείαν είπα ότι είναι ρήξη χιαστών κ δυστυχώς επαληθεύτηκα...

Μεγάλη ατυχία. Κουράγιο στο παλικάρι, να επανέλθει πιο δυνατός...

Ας πούμε κ λίγα λόγια για το παιχνίδι...




Στο πρώτο ημίχρονο οι 2 ομάδες πήγαιναν μαζί στο σκορ κ το παιχνίδι φαινόταν αμφίρροπο. Στο 3ο δεκάλεπτο όμως κάναμε ένα σερί 18-0 κ κάπου εκεί τελείωσε η ιστορία.

Ασφαλή συμπεράσματα δε μπορούμε να βγάλουμε γιατί η ομάδα είναι ακόμη ανέτοιμη αλλά κ η δυναμικότητα του αντιπάλου δεν ήταν μεγάλη. Σίγουρα όμως είδαμε κάποια θετικά στοιχεία.

Τι μου άρεσε:

  • Ο Ταπούτος! Αυτόν τον παίχτη γενικά δεν τον πίστευα αλλά σήμερα μου φάνηκε ανανεωμένος κ με αρκετή ενέργεια στο παιχνίδι του. 18 πονταλάκια δεν είναι κ άσχημα. Μακάρι να συνεχίσει έτσι.
  • Ο Τάκερ! Φαίνεται να είναι ο παίχτης που ψάχναμε. Καλός σκόρερ που μπορεί να πάρει την ομάδα πάνω του σε δύσκολες καταστάσεις. Έχει ωραία διείσδυση.
  • Ο Μπορόβνιακ. Περίμενα έναν παίχτη ρολίστα που απλά θα μαζεύει ριμπάουντ κ θα παίζει άμυνα. Πέρα από αυτά τον είδα να ζητάει τη μπάλα στην επίθεση, να παίρνει επιθέσεις κ να μην κρύβεται. Σκόραρε 12 πόντους.
  • Κουμπούρας, Χατζηβρέττας, Χαραλαμπίδης. Ο πρώτος οργάνωσε καλά, ο δεύτερος ουσιαστικός όσο έπρεπε κ ο Χαραλαμπίδης αν κ είχε άστοχα σουτ φάνηκε ότι θα βοηθήσει.
  • Η καλή άμυνα ειδικά στο 3ο δεκάλεπτο.
  • Το ότι η ομάδα όποτε της δυνόταν η ευκαιρία προσπαθούσε να τρέχει στον αιφνιδιασμό.
  • Είδαμε επιτέλους να παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής παίχτες όπως ο Χρυσικόπουλος.
  • Ο Ντρούκερ φάνηκε να γνωρίζει κ να διαχειρίζεται καλά το ρόστερ του.



Τι ΔΕΝ μου άρεσε:

  • Ο Ντάνστον μου φάνηκε πολύ ξυλοκόπος. Δεν είναι 5άρι. Βέβαια είναι αρχή ακόμη οπότε περιμένουμε.
  • Το πρόβλημα στους ψηλούς. Αν κ δεν φάνηκε στο συγκεκριμένο παιχνίδι λόγω ανικανότητας του αντιπάλου. Χρειαζόμαστε έναν ακόμη ψηλό αλλά με τι λεφτά;
  • Ο τραυματισμός του Βεργίνη ίσως αναγκάσει την ομάδα κ σε άλλη μεταγραφή; Ο προπονητής ξέρει καλύτερα.
  • Ο λιγοστός κόσμος στις κερκίδες. Και για να μην σας το παίζω κ έξυπνος ούτε εγώ πήγα στον αγώνα. Πιστεύω όμως ότι με τον καιρό ο κόσμος θα την στηρίξει την ομάδα.

Γενικά είναι πολύ νωρίς για συμπεράσματα. Είδαμε όμως καλά στοιχεία στην ομάδα, στοιχεία που δεν τα είχαμε δει κανα 2 χρόνια τώρα. Φαίνεται φέτος να έχει γίνει καλή δουλειά. Το σίγουρο είναι ότι έχει γίνει καλύτερος προγραμματισμός από πέρυσι. 

Την Τετάρη παίζουμε ένα σημαντικό παιχνίδι με την Λουκόιλ Ακαντέμικ για να μπούμε στο Eurocup. Μακάρι να τα πάμε καλά.

11 σχόλια:

Skolix είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:34 π.μ.

Μου αρεσε και εμενα πολυ ο Τακερ. Δεν εκβιαζε προσπαθειες, εδινε τη μπαλα και διεισδυει καλα. Ο Μποροβνιακ συμπαθης μου φανηκε, ο Ταπουτος εξαιρετικος και πολυ καλος ο Κουμπουρας. Ο Ντανστον κοντος για σεντερ (το ξεραμε αλλωστε) αλλα με καλες κινησεις επιθετικα.

Μεγαλη αστοχια απο τα 6,75 πλεον, ελπιζω απλα να θελουν το χρονο τους. Η ελλειψη ψηλου ειναι εμφανεστατη. Ειπε ο σπικερ οτι η Ακαντεμικα πηρε ενα θηριο Λιθουανο νομιζω οποτε σιγουρα θα εχουμε προβλημα.

Θετικο το πρωτο δειγμα, αλλα επιφυλασσομαι για τη συνεχεια. Κριμα για το Βεργινη, μεγαλη ατυχια.

jim είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:39 π.μ.

Απουσία με το καλημέρα red;;;χαχα..πλακα κανω...

Η αρχή του παιχνιδιού εμένα δεν μου αρεσε αλλα στη συνεχεια και κυριως στο β μερος βρηκαμε ρυθμο...

Νομίζω ότι η ομάδα μας χρειαζεται ενισχυση μεσα στην ρακέτα..Φανηκαν κάποιες αδυναμιες..Θέλουμε ένα "βουνό", τυπου Μπέτς να καθαριζει τις φασεις σε αμυνα και επιθεση...λειπει ενας τετοιος παιχτης..

Άτυχος ο Βεργίνης..Είναι δύσκολο όταν ένας νεαρός αθλητης με φιλοδοξιες να παθαινει χιαστούς...Η ομάδα θα τον περιμενει και θα τον στηριξει..όπως θα τον περιμενουμε και μεις οι οπαδοι...

'Οπως είπες και συ, ο Ντρούκερ χειρίστηκε πολύ καλά το ρόστερ σημερα και νομιζω θα το χειριστει καλυτερα στη συνεχεια...

Και πιστευω οτι με τους αγωνες θα δενουμε περισσοτερο ως ομαδα..Με τα ματς θα τονωθει και η αυτοπεποιθηση καποιων που φανηκαν διστακτικοι σημερα...

όσων αφορα για την ενδεχόμενη προσθήκη καποιου παιχτη τωρα στην θεση ενα ίσως αποτελει μια λυση η περιπτωση κοινοτικού παίχτη με χαμηλό συμβόλαιο..αυτο θα το δουν εκει..αυτες οι περιπτωσεις θελουν ειδικους χειρισμούς...

Skolix είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:43 π.μ.

Για Σλουκα γραφουνε, δε με χαλαει. Προσωπικα γουσταρω πολυ τον Παππα του Κολοσσου.

Ωραιος ο Λινος με τη μπαλα! Εξαιρετικος χειρισμος, μενει να παρει και κανα σουτακι να χτισει αυτοπεποιθηση. Ελπιζω μεγαλωνοντας να δεσει κιολας γιατι ειναι πολυ αδυνατος.

RedDragon είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:45 π.μ.

Απουσία Jim...

Χθες γύρισα σπίτι στις 8 το πρωί μετά από κατανάλωση πολλών λίτρων μπύρας οπότε σήμερα δεν είμαι κ πολύ καλά... hang over...

Έτσι για να δικαιολογηθώ λίγο... :) :)

RedDragon είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 12:47 π.μ.

Εγώ διάβασα ακόμη κ για Γιασικεβίτσιους!!!

Θα δούμε παίδες. Πάρτε διαρκείας για να βοηθήσουμε την ομάδα κ θα πάμε καλά φέτος.

jim είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:11 π.μ.

Άρα scolix για να λες και εσυ ότι είπε ο spiker, απουσια και συ με το καλημερα εεε;;;χαχαχαχα....πλακα κανω...μην παρεξηγηθεις...

jim είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:13 π.μ.

οοοπππ...ξέχασα ρε scolix....εσύ πρέπει να είσαι αθήνα αν θυμαμαι...συγνώμη....

KANTHAR0S είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 1:23 π.μ.

Κρίμα για το Βεργίνη. Πραγματικά κρίμα. Σιδερένιος!

Όσο για το ματς όλοι είδαμε ότι θέλουμε καλό ψηλό. Η ομάδα έδειξε καλά στοιχεία. Σε γενικές γραμμές πήγαμε καλά. Μακάρι να μας αποζημιώσει!

Skolix είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 2:13 π.μ.

Αθηνα ειμαι Jim! ;-)

Ρε μαγκες, ψαχνω και δουλεια αυτον τον καιρο και σκεφτομαι σοβαρα να κανω καμια τρελα να βρω πανω μονο για τον Αρη. Αλλα χρειαζονται λεφτα...

Ανώνυμος είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 8:46 π.μ.

Καλημερα αδελφια,

Καταρχας κριμα για το Βεργινη. Το παιδι ηθελε να παιξει μπασκετ μετα απο δυο χρονια σκουριας και του ετυχε αυτος ο τραυματισμος στην πρωτη του επαφη με τη μπαλα! Ευχομαι να επιστρεψει γρηγορα...

Στα της ομαδας τωρα. Νομιζω πως μετα το περσινο χαλι, χειροτερα δεν γινετε, οποτε σιγουρα μπορουμε να ειμαστε πιο αισιοδοξοι μετα απο το χθεσινο πρωτο δειγμα.

Η ομαδα δειχνει οτι θελει να παιξει σωστο και καλο μπασκετ, με αρκετα πικ εν ρολ και αλληλοκαλυψεις στην αμυνα, τρεχει οποτε μπορει (κυριως με Τακερ), δειχνει να εχει καλες μοναδες στις θεσεις 1,2,3 αλλα προβλημα στους ψηλους! Νομιζω πως η αντικατασταση του Πιρς με ενα σεντερ τυπου Φρανσις, που επαιζε περσι στην ΑΕΚ (φθηνη και πολυ καλη λυση) επιβαλεται! Οσο για τον Ντανστον πιστευω πως μπορουμε να βρουμε κατι πολυ καλυτερο για την θεση αυτη!

Στα συν η εμφανιση του Αρειανου Ταπουτου, και γενικα της περιφερειας, παρολο που χασαμε αρκετα ελευθερα σουτ!

Γενικα πιστευω πως με 2-3 διορθωτικες κινησεις και με το περασμα του χρονου η ομαδα θα καταφερει να μονταριστει και να δειξει ενα πολυ καλο αγωνιστικο προσωπο.

Φυσικα η διαφορα απο ΠΑΟ και ΟΣΦΠ ειναι χαοτικη αλλα απο εκει και περα η τριτη θεση σε ενα πρωταθλημα τριων ταχυτητων ειναι μεγαλη επιτυχια!

Εμεις θα ειμαστε διπλα στην ομαδα και θα τη στιριζουμε και στα ευκολα και κυριως στα δυσκολα! Διοτι οπως εχω πει και παλαιοτερα η ομαδα αυτη μας εχει κανει περιφανους ως Αρειανους και εμεις δεν θα την παρατησουμε τωρα που μας εχει αναγκη!

Καλη Αρχη Αρειαναρα! Παμε για την προκριση...

Ρουκουνας!

VardARIS είπε... 26 Σεπτεμβρίου 2010 στις 11:22 π.μ.

Πραγματικά κρίμα για τον Βεργίνη. Είχαμε αγωνία για να δούμε το παλικαράκι αυτό τι αξίζει και αν μπορεί να παίξει καλό μπάσκετ μετά από 2 χρόνια αγωνιστικής απραξίας, αλλά του χτύπησε την πόρτα η ατυχία. Υπομονή και ψυχραιμία... νέος είναι θα το ξεπεράσει!

Όσον αφορά Ρουκούνα αυτό που αναφέρεις για τον ψηλό, δεν είχα δει παιχνίδια της Αεκ πέρυσι, παρά μόνον τα παιχνίδια με Άρη. Στο παλέ που θυμάμαι χαρακτηριστικά, ο Φράνσις μας έπαιζε μόνος του. Με look Bob Marley, και με "φορτώματα" (περπατούσε λες και τον εμπόδιζε κάτι ανάμεσα στα πόδια), αλλά πέρα από την πλάκα, πραγματικά ήταν πολύ αποτελεσματικός. Έπαιζε με άνεση τον Betts και αν ήταν πιο εύστοχος στις βολές θα τελείωνε με 30+ πόντους...