Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Πρώτα συμπεράσματα των μεταγραφών Ιανουαρίου

Η χειμερινή μεταγραφική περίοδος που μας πέρασε λογικά πρέπει να ήταν η καλύτερη και πιο στοχευμένη περίοδος όλων των εποχών για τον ποδοσφαιρικό Άρη.
  • Οι κινήσεις που έγιναν πραγματικά βοήθησαν την ομάδα, οι 3 από τους 5 παίζουν σταθερά βασικοί, ενώ περιμένουμε να δούμε περισσότερα πράγματα από τον Φετφατζίδη, αλλά και από τον Τόνσο που ταλαιπωρείται από τραυματισμό. 
  • Θετικές δεν ήταν μόνο οι προσθήκες που έγιναν στο ρόστερ, αλλά και οι "αφαιρέσεις" καθώς αποχώρησαν παίκτες που δε θα είχαν θέση στην ομάδα, (ενώ η ομάδα καρπώθηκε και χρήματα από την αποχώρηση του Μαβράι). 
  • Το μόνο αρνητικό στην όλη υπόθεση ήταν το γεγονός πως υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση: αν οι παίκτες αυτοί έρχονταν αρχές Ιανουαρίου, σίγουρα τα αποτέλεσματα με Λάρισα και Λεβαδειακό θα ήταν διαφορετικά. 
Προσωπικά με έχει καταπλήξει ο Ντάνιελ Λάρσον. Όταν άκουσα πως αποκτήθηκε ο συγκεκριμένος παίκτης από την Ακισάρ της Τουρκίας, στην οποία μάλιστα δεν έπαιζε, πάγωσα. Από τη μια σκεφτόμουν, πως είναι λογικό να μη θέλουμε να ξοδέψουμε πολλά χρήματα, καθώς ο συγκεκριμένος παίκτης ήρθε να καλύψει την απουσία του τραυματία Μπρούνο Γκάμα, αλλά από την άλλη περίμενα κάτι καλύτερο. 

Ο Λάρσον, λοιπόν, ήρθε να διαψεύσει όλους εμάς που είχαμε ενδοιασμούς, καθώς με την μέχρι στιγμή παρουσία του ενδεχομένως να ξεκινούσε ως βασικός ακόμη και αν ο Γκάμα ήταν υγιής! 

Ο Ρόουζ πήρε άμεσα φανέλα βασικού με το που ήρθε στην ομάδα, αφού τόσο ο Βέλεθ όσο και ο Σόουζα ήταν τραυματίες. Οι εμφανίσεις του όμως ήταν τέτοιες που πλέον βάζει δύσκολα στον Παντελίδη που πρέπει πλέον να κρατά στον πάγκο τον αρχηγό Δεληζήση στον πάγκο, αφού Βέλεθ-Ρόουζ έδεσαν σα να έπαιζαν χρόνια μαζί...

Όσο για το αριστερό μπακ Κόρχουτ, νομίζω πως η ομάδα βρήκε αριστερό μπακ για τα επόμενα 3-4 χρόνια. Μπορεί το παιδί να μην είναι Ρομπέρτο Κάρλος, πάντως είναι ένα αξιόπιστο-τίμιο αριστερό μπακ, που και καλό ύψος έχει, καλός στα αμυντικά του καθήκοντα, αλλά καλός και στο να κάνει σουτ έξω από την περιοχή του αντιπάλου. Μοναδικό μειονέκτημα η ταχύτητά του, αλλά αν ήταν και γρήγορος λογικά δε θα έπαιζε στο Ισραήλ, αλλά σε ομάδα της Primera...

Ο Τόνσο έδειξε καλά στοιχεία σε 1-2 παιχνίδια, αλλά οι τραυματισμοί δεν του επέτρεψαν να πάρει ρυθμό, οπότε θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.  

Τον Φετφατζίδη θα μπορούμε να τον κρίνουμε όταν τον δούμε να αγωνίζεται ως βασικός σε έναν αγώνα. 

Για τον Σαββίδη επίσης δεν έχουμε γνώμη. 

Κλείνοντας λοιπόν, οφείλουμε να πούμε ένα μπράβο σε διοίκηση/τεχνικό διευθυντή και προπονητή για τις εύστοχες κινήσεις. Το σημαντικό πλέον είναι η συγκεκριμένη ομάδα να μείνει για κάποιο χρονικό διάστημα μαζί και την περίοδο του καλοκαιριού να γίνουν στοχευμένες 2, το πολύ 3 κινήσεις. Ενδεχομένως αν αποκτούνταν και οι δύο Σουηδοί που ακούστηκε από ΑΙΚ και Νόρκεπιγκ τότε ίσως να μην χρειαζόμασταν καμία μεταγραφή το καλοκαίρι!

Βέβαια όλα θα εξαρτηθούν και από την παραμονή (ή όχι) των δανεικών Γκαρσία και Ρόουζ. Προφανώς αν αυτοί φύγουν, θα πρέπει να αντικατασταθούν με ισάξιους ή ακόμη καλύτερους, (αν και είναι νωρίς να συζητάμε για αυτού του είδους τις κινήσεις). 

0 σχόλια: