Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Άρης - Λεβαδειακός Preview

Ο Άρης υποδέχεται για την 3η αγωνιστική της Superleague τον Λεβαδειακό, σε έναν αγώνα με ξεχωριστή σημασία καθώς θα είναι ο πρώτος για φέτος στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Το ζητούμενο είναι το...αυτονόητο: οι 3 βαθμοί της νίκης απέναντι σε μια ομάδα που παραδοσιακά μας δυσκολεύει.













Άρης

Ο Άρης επιστρέφει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις μετά απο την σύντομη (αλλά ωφέλιμη) διακοπή του πρωταθλήματος.

Στο διάστημα αυτό ο Ερέρα δούλεψε πάνω στην επιθετική ανάπτυξη της ομάδας, καθώς στα προηγούμενα παιχνίδια ήταν εμφανές, κατά διαστήματα, ότι υπήρχε πρόβλημα στην δημιουργία. Η φιλική νίκη με 3-0 επί του Αγροτικού Αστέρα μας επέτρεψε να δούμε παίκτες που δεν πήρανε ευκαιρίες μέχρι στιγμής καθώς και τα νέα μεταγραφικά μας αποκτήματα (Σιώπη, Μαρτίνες, Βίτορ)

Η πιθανή ενδεκάδα για σήμερα: 


Την αποστολή συμπληρώνουν οι:
Καντιμοίρης, Σόουζα, Κωνσταντινίδης, Κολάσο, Σιώπης, Παυλίδης, Ναζλίδης.


Μοναδική αλλαγή στη 'συνταγή' του Ερέρα θα είναι αυτή του Μενέντεθ στη  θέση του τραυματία Βαλεριάνου.


  
Λεβαδειακός

Με την (εκ νέου) πρόσληψη του Μάντζιου το καλοκαίρι, ο Λεβαδειακός έδειξε καλά στοιχεία στα πρώτα δύο παιχνίδια του και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί.

Στο πρώτο παιχνίδι ηττήθηκε με 1-0 από τον Ολυμπιακό, ενώ στο δεύτερο κέρδισε εντός έδρας με 1-0 την... Ρεάλ Σμύρνης (που μάλλον θα επιστρέψει στην δεύτερη εθνική φέτος).

Ο Λεβαδειακός διαθέτει έμπειρους ποδοσφαιριστές (Τσαμπούρης, Σουμπίνιο, Μητρόπουλος, Ντιόγκο) που του προσφέρουν την απαραίτητη 'σκληράδα', ενώ κάτω απο τα δοκάρια βρίσκεται ο Γάλλος (με καταγωγή από Καμερούν) Επασί που έχει ήδη πραγματοποιήσει πολύ καλές εμφανίσεις. Ο Μάντζιος ξέρει να διαχειρίζεται παιχνίδια απέναντι σε φαβορί και έχει καταφέρει να πάρει αποτελέσματα σε δύσκολες έδρες στο παρελθόν. Ειδικά για την παρουσία του στον Πανθρακικό, είχα αναφερθεί παλαιότερα.

Η πιθανή ενδεκάδα για σήμερα: 


Την αποστολή συμπληρώνουν οι:
Μπάγιτς, Νίκας, Καραχάλιος, Χατζηλάμπρος, Αντιλεού, Μανγκά, Ιωαννίδης.

Στα καθαρά αγωνιστικά, θα απουσιάζει ο (βασικός) κεντρικός αμυντικός Κρνέτα (1,87) μετά την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στο προηγούμενο παιχνίδι.  Ο Λεβαδειακός διαθέτει  άλλους δύο 'ψηλούς'  αμυντικούς (Λεονάρντο-1,87, Φαβάρο-1,88), οι οποίοι πέρσι κατέγραψαν 20+ συμμετοχές στην Superleague, αλλά φέτος στηρίζεται στους νεοαποκτηθείς Ζησόπουλο (1,82) και Κρνέτα.  Από αυτούς που βρίσκονται στην αποστολή για το σημερινό παιχνίδι, ο Καραχάλιος (1,78) μπορεί να αγωνιστεί κατά συνθήκη ως κεντρικός αμυντικός, ωστόσο η παρουσία του Γιουνές (1,86) στην ενδεκάδα του Άρη είναι πιθανό να  αναγκάσει τον Μάντζιο να δώσει φανέλα βασικού στον (ανέτοιμο) Φαβάρο (1,88).

Η απουσία του Γιακουμάκη (τραυματίας) θα στερήσει  από τον Λεβαδειακό την ικανότητα να παίξει στις πλευρές με ανάποδο πόδι (Νανγκίς αριστερά και Γιακουμάκης δεξιά). Ο έτερος αριστεροπόδαρος εξτρέμ Μανγκά δέν αγωνίζεται δεξιά και αυτό θα φέρει (λογικά) τον Σαβαντόγκο στην αρχική ενδεκάδα, ο οποίος αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική ως αλλαγή. 

Το αριστερό μπάκ (Ντιόγκο), όπως τον θυμάμαι από την θητεία του στον Πανθρακικό, είναι παίκτης με ταχύτητα και δύναμη που του αρέσει να προωθείται αρκετά συχνά, χωρίς ωστόσο να φημίζεται για την τεχνική ή τις αμυντικές του ικανότητες. Ο Τζανακάκης μαζί με τον Γκάμα ΘΑ το εκμεταλλευτούν αυτό και θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στην άμυνα του Λεβαδειακού.

Μπάσα και Ματίγια πρέπει να περιορίσουν τον Τσουμπίνιο που είναι παίκτης ποιοτικός και μπορεί να δημιουργήσει θέματα. Βέλεθ και Δέλη μπορούν τότε πιο εύκολα να 'εξαφανίσουν' τον Μαρκόφσκι, που δεν θα έχει στηρίγματα.

1 σχόλια:

VardARIS είπε... 17 Σεπτεμβρίου 2018 στις 6:26 μ.μ.

Καλή επανεκκίνηση Γιώργο! Πολύ καλό το άρθρο σου, να μάθουμε και 2 πράγματα για τον Λεβαδειακό. Εγώ προσωπικά δεν είχα καθόλου εικόνα της ομάδας τους, τον μοναδικό παίκτη που γνώριζα από Λεβαδειακό ήταν ο τερματοφύλακας Επασί, που πέρυσι έκανε ένα αρκετά καλό πρωτάθλημα. Πλέον διαβάζω πως έχουν και Σουμπίνιο, (καλά παίζει ακόμη αυτός;), ο Μαρκόφσκι με θητεία σε αρκετές ομάδες, (όχι κάτι ιδιαίτερο) και μερικοί άλλοι.

Συνταγή Μάντζιου σημαίνει αμυντική προσήλωση... οπότε είναι σημαντικό να έχουμε υπομονή στο παιχνίδι μας και να προσπαθήσουμε συνετά να ξεκλειδώσουμε την αμυντική λειτουργία τους. Το καλό είναι πως η ομάδα διαθέτει τους παίκτες για να το κάνει αυτό...

Άντε Αρειανάρα με τη νίκη!