Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Ματζίντ Μπουγκέρα στον ΆΡΗ!

Καλησπέρα σε όλους. Αν και δεν έχει παρουσιαστεί επίσημα από την ΠΑΕ, εδώ και μερικές ημέρες ο Αλγερινός αμυντικός Ματζίντ Μπουγκέρα προπονείται με την ομάδα του ΆΡΗ και θεωρείται μέλος του ρόστερ. Η απόκτηση του έμπειρου στόπερ πέρασε από χίλια κύματα ωστόσο τελικά το θέμα είχε, κατά 99%, αφού απομένουν τα επίσημα, θετική κατάληξη.

Πάμε να δούμε αναλυτικά την σπουδαία καριέρα του νέου μεταγραφικού αποκτήματος της ομάδας μας.



Who is who

Ο Ματζίντ Μπουγκέρα γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου του 1982 στο Λόνγκβικ της Γαλλίας από Αλγερινούς γονείς. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το υπέγραψε το 2002 στην Γκενιόν. Ανήκε εκεί για 4 χρόνια, όπου τα 3,5 είχε 50 συμμετοχές (49 στη Ligue 2, 1 στο λιγκ καπ Γαλλίας) και 1 γκολ, ενώ το τελευταίο εξάμηνο αγωνίστηκε ως δανεικός στην αγγλική Κρου Αλεξάντρα, έχοντας 11 συμμετοχές και 1 γκολ στο πρωτάθλημα της Championship.
Στο νησί έμελλε να περάσει σημαντικό μέρος της καριέρας του. Το καλοκαίρι του 2006 υπέγραψε στη Σέφιλντ Γουέντσντεϊ (28 συμμ., 2 γκολ, 2 ασίστ στην Τσάμπιονσιπ), και οι εξαιρετικές εμφανίσεις του θα το εξασφαλίσουν μεταγραφή στην Πρέμιερ Λιγκ! Έτσι, το Γενάρη του 2007 τον αποκτάει η Τσάρλτον. Ο Αλγερινός θα αγωνιστεί εκεί 1,5 χρόνο, και θα καταγράψει 38 συμμετοχές (5 στην Πρέμιερ Λιγκ, 29 στην Τσάμπιονσιπ και από 2 σε FA και Λιγκ Καπ), 2 γκολ και 2 ασίστ.
Το 2008 ο Μπουγκέρα θα πάρει τη μεταγραφή στην ομάδα όπου αναμφίβολα είχε την πιο επιτυχημένη θητεία της καριέρας του. Ο λόγος για την Ρέιντζερς, τον έναν από τους δύο μεγάλους κολοσσούς του ποδοσφαίρου της Σκωτίας, στην οποία ο ήρωάς μας θα έχει 3 γεμάτες σεζόν, θα κατακτήσει τίτλους, ενώ θα αγωνιστεί και στο Τσάμπιονς Λιγκ! Στην Ρέιντζερς θα αγωνιστεί σε 108 παιχνίδια (81 στην Πρέμιερσιπ της Σκωτίας, 13 σε Κύπελλο και Λιγκ Καπ Σκωτίας, 10 στο Τσάμπιονς Λιγκ και άλλα 4 στο Γιουρόπα!), θα σκοράρει 5 γκολ και θα δώσει 8 ασίστ. Κατέκτησε 3 (συνεχόμενα!) πρωταθλήματα, 1 κύπελλο και 2 λιγκ καπ!

Το 2011 και μετά από μία πολύ αξιόλογη καριέρα στο Νησί, ο Ματζίντ παίρνει την απόφαση να αφήσει την Ευρώπη. Μετακόμισε, λοιπόν, στην Λεκβίγια του Κατάρ, όπου αγωνίστηκε για άλλα 3 χρόνια. Εκεί είχε 65 συμμετοχές (44 στο πρωτάθλημα, 21 στο Τσάμπιονς Λιγκ Ασίας), 4 γκολ και 2 ασίστ, κατακτώντας 2 πρωταθλήματα!

Το 2014 μετακομίζει λίγο πιο δίπλα, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, για λογαριασμό της Αλ Φουγιαϊρά, όπου είχε 39 συμμετοχές και 2 γκολ στο πρωτάθλημα των Εμιρατών, σε 2 χρόνια.

Ήταν επί 11 χρόνια (2004-2015) σταθερά βασικό μέλος της εθνικής Αλγερίας και για κάποια χρόνια αρχηγός της! Αγωνίστηκε μαζί της στα 2 τελευταία Μουντιάλ, το 2010 (βασικός και στα 3 ματς του ομίλου) και το 2014 (αρχηγός, βασικός στα 2 πρώτα ματς του ομίλου και αλλαγή στους 16 κόντρα στη Γερμανία! Επίσης, έχει παίξει και στα Κόπα Άφρικα του 2010 και του 2015!

Συνολικά, με την εθνική Αλγερίας, ο Μπουγκέρα έχει 70 συμμετοχές (6 σε τελική φάση Μουντιάλ, 22 σε προκριματικά Μουντιάλ, 23 σε Κόπα Άφρικα -προκριματικά και τελική φάση- και 19 σε φιλικά) και έχει σκοράρει 4 γκολ (με πιο σημαντικό αυτό στα προημιτελικά του Κόπα Άφρικα το 2010, στη νίκη με 2-3 επί της Ακτής Ελεφαντοστού).




Τρόπος παιχνιδιού


Ο Μπουγκέρα είναι στόπερ και έχει ύψος 1,90. Αναμφίβολα είναι δυναμικός στόπερ και δυνατός στον αέρα, ενώ από τη λίγη εικόνα που έχουμε είναι ίσως και σχετικά καλός με τη μπάλα στα πόδια. Η εμπειρία του επίσης τον βοηθάει να έχει πολύ καλές τοποθετήσεις.





Γνώμη μου

Βάσει ονόματος είναι μία εξαιρετική προσθήκη. Πολύ μεγάλη εμπειρία, αδιαμφισβήτητη ποιότητα, ειδικά στο πρωτάθλημα της Β' εθνικής, τη στιγμή που πριν 2 χρόνια έπαιζε σε... Μουντιάλ! Το μόνο ερωτηματικό είναι η προσαρμογή του στα ελληνικά δεδομένα και η φυσική του κατάσταση. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά, να είναι υγιής και να έχει όρεξη να παίξει μπάλα, ώστε να αποτελέσει πυλώνα της αγωνιστικής μας αναγέννησης. Καλώς ήρθες Ματζίντ!

0 σχόλια: