Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Άρης - Μπάνβιτ 72-53 , ο νόμος του Παλέ !

Ο Άρης επικράτησε με 72-53 της τουρκικής Μπάνβιτ , κλείδωσε την πρωτιά του ομίλου και περιμένει τους αντιπάλους του στην επόμενη φάση...

Πάμε να δούμε αναλυτικά το παιχνίδι :









Ο αγώνας


Ο Άρης ξεκίνησε δυνατά στον αγώνα με τον Χάγκινς να σκοράρει 2 φορές και τον Μακ Νιλ να ευστοχεί σε τρίποντο για το 7-0. Η Μπάνβιτ όμως αντέδρασε γρήγορα με τον Τζόνσον να σκοράρει συνεχόμενους πόντους και το σκορ να γίνεται 7-8. Ο Τζόνσον ήταν "ζεστός" από την αρχή και συνέχισε να σκοράρει , απαντώντας στα 2 καλάθια του Άρη με 2 δικά του  , με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 12-15.


Ο Γουάιτ  χρεώθηκε (για άλλη μια φορά) με 2 γρήγορα φάουλ και ο "κόουτς Πρίφτης" (όπως είπε τουλάχιστον 15 φορές ο "συμπαθής" σχολιαστής της ΕΡΤ 3) αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του και να ρίξει νωρίς στο παιχνίδι τον Κόεν.  Με 2 δικές του βολές έγραψε το 16-17 για το πρώτο δεκάλεπτο και  με δικό του τρίποντο στην αρχή  του δεύτερου έκανε το 19-17. Με τον 15ο προσωπικό του  πόντο απάντησε ο Τζόνσον που ισοφάρισε στην επόμενη επίθεση...

Το σκορ έμεινε κοντά , με τον Άρη μάλιστα να χρησιμοποιεί για αρκετό διάστημα κοντό σχήμα με τον Πελεκάνο στο 4 , Μακ Νιλ στο 3 ,Γουότερς στο 2 και Δίπλαρο.  Σε αυτό το σημείο ο Άρης πήρε εκ νέου διαφορά 7 πόντων με βολές του Ζάρα , κλέψιμο και καλάθι από τον Μακ Νιλ και στην συνέχεια τρίποντο του Ζάρα (σερί 9-0). Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε 33 -29 .

Η εμφάνιση στα πρώτα 20 λεπτά ήταν κακή επιθετικά , με πολλά αβίαστα λάθη (εμφανώς αγχωμένοι οι παίκτες μας)  αλλά πολύ καλή αμυντικά όπως μαρτυρούν οι μόλις 29 πόντοι που δεχτήκαμε. Με τον Γουάιτ να αγωνίζεται μόλις 3 λεπτά , τον Γουότερς εκτός παιχνιδιού και τον Μακ Νιλ άστοχο , ήταν επιτακτική η ανάγκη να βρει η ομάδα την αγωνιστική της ταυτότητα επιθετικά και να εκμεταλλευτεί την πολύ καλή αμυντική λειτουργεία της.

Ωστόσο η αρχή του τρίτου δεκαλέπτου ξεκίνησε με ένα σερί 10-0 (35-39) για την Μπάνβιτ αναγκάζοντας τον Πρίφτη να πάρει ταιμουτ.  Ο Μούρτος ισοφάρισε  προσωρινά  και η συνέχεια άνηκε στους Αμερικάνους . Αρχικά ο Γουάιτ και στην συνέχεια Μακ Νιλ και Γουότερς (με δύσκολο τρίποντο) έβαλαν μπροστά τον Άρη με 51-46.


Στο τέταρτο και καθοριστικό δεκάλεπτο , με ένα εκπληκτικό σερί 20-1 και την Μπάνβιτ να μην σκοράρει για 7 λεπτά , ο Άρης πήρε διαφορά ασφαλείας και με το γήπεδο να βράζει το αποτέλεσμα είχε ήδη κριθεί.

Ο Πρίφτης διαχειρίστηκε άψογα την απουσία του Ξανθόπουλου ,  ρίχνοντας στο παιχνίδι Φλίωνη και Δίπλαρο που έδειξαν τον απαραίτητο τσαμπουκά και κέρδισαν πόντους για την δύσκολη συνέχεια. Επιτυχώς καλύφθηκε και η απουσία του Τσούπκοβιτς (που ήταν αρκετά καλός στα προηγούμενα 2 παιχνίδια) , με την χρησιμοποίηση τον Κόεν , Σίμτσακ αλλά και του Πελεκάνου στην θέση 4.



Τα δεκάλεπτα: 16-17, 33-29, 51-46, 72-53.

ΑΡΗΣ: Δήμας, Πελεκάνος, Φλιώνης 2, Γουάιτ 12 (3/3δπ., 2/5τρ., 8ρ., 2ασ.), Γουότερς 6 (2/3τρ., 3ρ., 8ασ., 2κλ.), Δίπλαρος, Ζάρας 5 (1), Χάγκινς 12 (6/12δπ., 9ρ., 2κοψ.), Κοέν 10 (3/4β., 2/6δπ., 1/3τρ., 7ρ.), Μούρτος 5 (4ρ.), Σίμτσακ, Μακ Νιλ 20 (2/3β., 3/13δπ., 4/5τρ., 6ρ., 2ασ.).

ΜΠΑΝΒΙΤ: Ουλουσόι 2, Φόρτσον 8 (6ρ., 5ασ., 3κλ.), Τζόνσον 20 (2), Σλότερ 2, Γκετσίμ 4, Σίμονς, Βίντμαρ 6 (8ρ.), Μοερμάν 6 (2), Αλτούνμπεϊ, Γιλντιρίμ, Γιλμάζ, Καρμάικλ 5.



Κέρδισε γιατί : 


  • Επικράτησε με διαφορά στην μάχη τον rebound (48-37) μαζεύοντας μάλιστα 17 (!!!) επιθετικά (6 από τον Σίμτσακ).

*Τι συνέβη κύριε Βιντμαρ ; Γιατί ήσουν άφαντος σήμερα που οι διαιτητές δεν σφύριζαν φάουλ την κάθε υποψία επαφής όπως στο παιχνίδι της Τουρκίας ; 

  • Είχε 11 στα 25 τρίποντα (ποσοστό 48%) έναντι μόλις 4/25 της Μπάνβιτ (16%)
  • Έπαιξε για άλλη μια φορά φοβερή άμυνα !  Μόνο ο Τζόνσον διακρίθηκε από πλευράς Μπάνβιτ με 20 πόντους (μέχρι που τον ανέλαβε το Μούρτος) ενώ οι υπόλοιποι δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε.
Μπορεί τα λάθη (14-15) να είναι σχεδόν ίσα και για τους δύο, ωστόσο αρκετά από τα λάθη του Άρη έγιναν  αβίαστα  και επιπόλαια , χωρίς την παρέμβαση αμυντικών. Αντίθετα , τα περισσότερα λάθη των Τούρκων προήλθαν από την εξαιρετική αμυντική προσπάθεια των παικτών του Άρη , με double team και  πιεστική άμυνα σε συγκεκριμένα σημεία του παιχνιδιού , σε στοχοποιημένους (βάση πλάνου) παίκτες.

Αναλυτικά στατιστικά





Συμπέρασμα


Ο Άρης πέτυχε μια αγωνιστική υπέρβαση , τερματίζοντας πρώτος σε έναν όμιλο ομάδων με πολλαπλάσιο μπάτζετ , μένοντας αήττητος στο "σπίτι του"  και έχοντας παράλληλα την καλύτερη εντός έδρας άμυνα στο Γιουροκαπ.


Τα εύσημα ανήκουν στον Πρίφτη (που  δεν κάνει ο άνθρωπος , είναι λίγος ,δεν βοηθάει την ομάδα) και στους παίκτες (άχρηστοι όλοι  ρε φίλε!).


Ένα τεράστιο μπράβο λοιπόν σε όλα τα παιδία που θα συνεχίσουν και την νέα χρονιά στο Γιουροκαπ!



** Ναι ρε , έχουμε ελλείψεις στο ρόστερ και ναι ,ο Πρίφτης κάνει λάθη. Όμως μέχρι στιγμής η ομάδα φαίνεται ότι κάνει σταθερά βήματα μπροστά σε κάθε παιχνίδι.

**Μεταγραφές θα γίνουν , αλλά τίποτα βιαστικό και σίγουρα όχι "μεγάλα" ονόματα που θα παρελάσουν τις επόμενες μέρες στις εφημερίδες και στα σάιτ.  

**Επόμενο παιχνίδι το Σάββατο με τον Απόλλωνα Πατρών.


2 σχόλια:

Unknown είπε... 16 Δεκεμβρίου 2015 στις 1:49 μ.μ.

Συγχαρητηρια σε ολους! Ανελπιστη πρωτη θεση σε πολυ δυσκολο ομιλο και σπουδαια προκριση! Ανυπομονουμε για τα παιχνιδια της επομενης φασης!

Το μεγαλυτερο μεριδιο της νικης χθες για μενα ανηκει στον κοσμο. Ισως λιγο κλισε, αλλα πραγματικα με τετοια ατμοσφαιρα απλα ΔΕΝ γινεται να χασεις το ματς. Οι αντιπαλοι ηταν αρκετα καλοι, τολμω να πω ισοδυναμοι με τον ΑΡΗ, αλλα ο κοσμος μετεφερε το παθος στους παικτες και αυτοι με τη σειρα τους διελυσαν στο τελευταιο διαστημα του αγωνα τους τουρκαλαδες!

Μεγαλο ματς απο Χαγκινς, επικος ο Μακ Νιλ, εξαιρετικος και ο Σιμτσακ κυριως αμυντικα, ο Γουαιτ εδειξε για αλλη μια φορα την κλαση του, ενω ο Γουοτερς παροτι ηταν κακος σχεδον σε ολο το ματς, εβαλε ισως τα 2 πιο κρισιμα τριποντα για τον ΑΡΗ! Πολυ καλα σημαδια και απο τους νεαρους Φλιωνη και Διπλαρο!

Συνεχιζουμε δυναμικα, παμε για οτι καλυτερο απο εδω και περα, εφοσον ο βασικος στοχος επιτευχθηκε! Οσον αφορα την ενισχυση της ομαδας, θα ηθελα το πολυ 1 παικτη, ο οποιος να δωσει ομως πραγματικα το κατι παραπανω στο ροστερ και να μας ανεβασει επιπεδο, χωρις ομως να χαθει η απιστευτη χημεια που υπαρχει στην ομαδα.

Τα πανηγυρια στις ταξεις του προπονητη και των παικτων πρεπει να κρατησουν μεχρι σημερα, γιατι υπαρχει αγωνας το Σαββατο που δεν πρεπει με τιποτα να χαθει!

ΑΡΗ, ΓΕΡΑ ΕΜΕΙΣ ΞΑΝΑΦΕΡΑΜΕ ΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΣΤΟΝ ΒΟΡΡΑ!!!