Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

ΆΡΗΣ - Απόλλων Πάτρας 82-50

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ πέτυχε άλλη μία νίκη στο Παλέ, επικρατώντας εμφατικά του Απόλλωνα Πάτρας με 82-50, σε ένα παιχνίδι γιορτή για ομάδα και κόσμο, και έτσι πήρε την 8η νίκη του στο πρωτάθλημα!

Οι αντίπαλοι δεν είχαν και πολλές ελπίδες κόντρα σε έναν ΆΡΗ που ήταν εξαιρετικός ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το παιχνίδι.

Ο αγώνας

Στο πρώτο δεκάλεπτο, ο ΆΡΗΣ παρότι μπήκε σχετικά χαλαρά, κατάφερε να πάρει 19 πόντους, τους οποίους πέτυχαν μόνο οι Μακ Νιλ και Γουάιτ (ειδικά ο πρώτος), και με αρκετά καλή άμυνα να φήσει τον Απόλλων σε 11. 

Ωστόσο, στη δεύτερη περίοδο, ο ΆΡΗΣ συνέχισε να είναι χαλαρός, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να βάλουν μπόλικα καλάθια και με τον ΆΡΗ απλά να διατηρείται στο προβάδισμα, με τη διαφορά 1:30 πριν το τέλος του ημιχρόνου να είναι στο + 3. Βέβαια, ένα καλό σερί 6-0 στο τέλος της δεύτερης περιόδου, έδωσε εκ νέου προβάδισμα ασφαλείας στον ΆΡΗ, με το σκορ ημιχρόνου να είναι 35-26.

Στο 3ο δεκάλεπτο οι παίκτες έπαιξαν σαν ΆΡΗΣ. Όπως μας έχουν δείξει ότι μπορούν να παίξουν. Και έτσι η διαφορά αυξήθηκε κατά πολύ, δείχνοντας βέβαια και την διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες. Με εντυπωσιακό μπάσκετ και μπροστάρη τον Οκάρο Γουάιτ, στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου η διαφορά ήταν στο + 18, με το σκορ στο 60-42!

Στην τελευταία περίοδο ήταν ένα παιχνίδι γιορτή για τον ΆΡΗ! Ο κόσμος τα έδινε όλα, ενώ η ομάδα σκόραρε όποτε ήθελε, με διάφορους τρόπους, από πολλούς παίκτες, ενώ ο Απόλλων τα είχε παρατήσει, και έτσι η διαφορά ξέφυγε με τελικό σκορ το 82-50!



Οι παίκτες

Από όσους τους 12 που έπαιξαν, μόνο ο Πελεκάνος δεν σκόραρε (απογοητευτική χρονιά από τον Μιχαλάκη πραγματικά..)! Μάλιστα, το τελευταίο καλάθι του ΆΡΗ το σκόραρε ο Τάσος Δήμας (2π., 2ρ., όχι παιδιά, δεν είναι νεαρός, είναι 27 ετών, απλά έχει ρόλο κυρίως εξωαγωνιστικό στην ομάδα από ότι ξέρω), ενώ ο Φλιώνης πέτυχε 5 πόντους (στο τρίποντο σηκώθηκε όλο το γήπεδο) και ο Δίπλαρος 1.

Όσον αφορά τον κορυφαίο, αναμφίβολα οι πιο κομβικοί ήταν οι δύο πιο ποιοτικοί παίκτες του ΆΡΗ, Γουάιτ (22π., 7ρ., 3τρ.) και Μακ Νιλ (14π., 2ασ., 1τρ.). Ο πρώτος ήταν αυτός που με τρομερό 3ο δεκάλεπτο έκρινε το παιχνίδι, ενώ ο δεύτερος στο 1ο δεκάλεπτο κράτησε σχεδόν μόνος του τον ΆΡΗ με σκοράρισμα και στη συνέχεια προσέφερε θέαμα και ουσία σε πολλές φάσεις!

Εξαιρετικός και ο Κοέν (10π., 4ρ.), ειδικά στο τελευταίο μέρος του παιχνιδιού, πολύ καλός για άλλη μια φορά ο Σίμτσακ (3π. με σπουδαίο τρίποντο στη λήξη του 3ου δεκαλέπτου, 7ρ.), σταθερή αξία και αθόρυβη δουλειά από τον Χάγκινς (8π., 8ρ.) σε κρίσιμα σημεία αλλά και από τον Γουότερς (9π., 6ασ., 1τρ.), αρκετά καλός και ο Ζάρας (6π., 3ρ.). Μέτρια πράγματα από Μούρτο (2π., 4ρ.) και Πελεκάνο (0π., 3ρ., 1ασ.).

Να σημειωθεί ότι σπουδαία εντύπωση έκανε και ο Ντιλάρντ του Απόλλων, ο οποίος ήταν μία ομάδα μόνος του πραγματικά, έχοντας 22 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ!



Συμπέρασμα


Μία εύκολη νίκη με πολύ καλή εμφάνιση ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, η ομάδα δεν παρουσιάστηκε ψηλωμένη από την πρωτιά στον όμιλο του Eurocup και έδειξε μέσα στο γήπεδο ποια ήταν η καλύτερη ομάδα, με μία μεγάλη διαφορά. Καταπληκτικός και ο κόσμος. Επόμενο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό!!

1 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 19 Δεκεμβρίου 2015 στις 10:45 μ.μ.

Πολυ χαλαρο πρωτο ημιχρονο , και ενα ξεσπασμα στο τριτο δεκαλεπτο ηταν αυτο που καθαρισε το παιχνιδι. Ειδικα στο δευτερο ημιχρονο θυμιζε "γιορτη" η ατμοσφαιρα στο γηπεδο. Ο λαος εδωσε το συνθημα για τα επομενα 2 σερι παιχνιδια στην Αθηνα !

Καταπληκτικος ο Γουαιτ , καλος ο Μακ νιλ και Χαγκινς.

Ο Μουρτος ειναι στο στανταρ του ,δηλαδη δεν σκοραρει αλλα παιζει αμυνα και βοηθαει σε αλλους τομεις. Άλλωστε δεν περιμενουμε απο αυτον να σκοραρει...

Ο Πελεκανος απο την αλλη ειναι απογοητευτικος φετος , αφου αποκτηθηκε για βασικος. Απο οτι φαινεται ομως δεν μπορει να προσφερει (επιθετικα) πολλα πραγματα, 0-4 τριποντα , 0-2 διποντα και στα περισσοτερα ηταν ελευθετα σουτ. Ναι παιζει καλη αμυνα αλλα ολοι εχουμε στο μυαλο μας το παλιο καλο πελεκανο που εβαζε για πλακα 10-15 ποντους.... Δυστηχως αυτα δεν μπορει να τα κανει φετος...