Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014

Απολογισμός της μεταγραφικής περιόδου για τον ΆΡΗ

Καλησπέρα σε όλους. Η μεταγραφική περίοδος έχει κλείσει, μετά και την απόκτηση του Μάουρο Πόι, και έτσι ολοκληρώθηκε το ρόστερ. Θα δούμε ποιοι ήρθαν, ποιοι έφυγαν, ποιοι... ήρθαν και έφυγαν, και ποιοι έμειναν από πέρσι.

Θα σχολιάσουμε τα θετικά και τα αρνητικά στοιχεία της μεταγραφικής περιόδου του καλοκαιριού (και του Σεπτεμβρίου) και θα καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα.






Ήρθαν (16)

Καρατζιοβαλής, Μπαϊμάκης, Φερνάντες, Μαζουλουξής, Λίονης, Λιόλιος, Σανιά, Ν'Λουντούλου, Γκίνο, Προβατίδης, Ατματσίδης, Πόι, Κονγκού, Χινατσέλι, Μ. Παπαδόπουλος, Καπνίδης

Έφυγαν (28)

Διούδης, Γουναρίδης, Γκελής, Πουλίδο, Μπουγαϊδης, Κύργιας, Βλάχος, Βανγκέλι, Καραγκούνης, Τσουμάνης, Μαργαρίτης, Καμινιώτης, Οικονομόπουλος, Τσιάρας, Γ. Παπαδόπουλος, Νταμαρλής, Ηρακλής, Τριανταφυλλάκος, Κοτσαρίδης, Αντωνιάδης, Τάτος, Καραγιάννης, Τσουκάνης, Κουσίδης, Μπακασέτας, Αγκάνθο, Μανιάς, Αγγελούδης

Ήρθαν και έφυγαν (2)

Καλογεράκης, Νικολόπουλος

Έμειναν (7)

Γιαννίτσης, Γκόλιας, Ψυχογιός, Λεμονής, Σουνάς, Σταυρόπουλος, Ρένια



Θετικά

Κινητικότητα τις τελευταίες ημέρες: Υπήρξαν πολλές κωλυσιεργίες, ωστόσο η κινητικότητα κορυφώθηκε τις τελευταίες ημέρες της μεταγραφικής περιόδου, από διοίκηση και προπονητή, με αποκορύφωμα τις 4 προσθήκες τις τελευταίες 2 μέρες.


Διατήρηση σημαντικών παικτών: Έμειναν σύνολο 7 ποδοσφαιριστές, μερικοί εκ των οποίων, μπορούν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναγέννηση του Άρη, ειδικά στις μικρότερες κατηγορίες, με μπροστάρηδες τους Ψυχογιό, Γιαννίτση και Σουνά, που φέτος θα είναι βασικότατοι.


Απόκτηση έμπειρων-ποιοτικών παικτών: Αποκτήθηκαν κυρίως νεαροί ποδοσφαιριστές, ωστόσο ήρθαν και ορισμένοι παίκτες που έχουν αρκετές εμπειρίες, είτε από εξωτερικό, είτε από ελληνικό ποδόσφαιρο. Π.χ. ο Φερνάντες πέρσι έπαιξε στον Πλατανιά, ο Πόι έχει όνομα στη Σούπερλιγκ, ο Σανιά έχει παίξει σε αρκετά πρωταθλήματα της Ευρώπης, ο Καρατζιοβαλής είναι 39, ο Προβατίδης έχει φάει με το κουτάλι τις μικρές κατηγορίες κλπ. κλπ.


Πλήρης κάλυψη μεσοεπιθετικής γραμμής: Δεν μπορούμε να έχουμε παράπονο για τη στελέχωση του ρόστερ της ομάδας από τη μέση και μπροστά. Χαρακτηριστικό το ότι για 6 θέσεις έχουμε στη διάθεσή μας 14 παίκτες!


Μεταγραφές παικτών-πολυεργαλεία: Επίσης, ήρθαν και κάποιοι παίκτες, ή μάλλον οι περισσότεροι από αυτούς που αποκτήθηκαν, μπορούν να προσφέρουν σε περισσότερες από μία θέση. Π.χ. ο Χινατσέλι παίζει και στα πλάγια και στην κορυφή, ο Πόι παίζει και στα πλάγια, και 10άρι και κορυφή, ο Μάριος Παπαδόπουλος το ίδιο, ο Ν'Λουντούλου και αμυντικό και κεντρικό και επιθετικό χαφ, ο Λιόνης καλύπτει όλη την αριστερή πλευρά, κλπ. κλπ.


Θέση αριστερού μπακ: Οι αποχωρήσεις των Μαργαρίτη και Τσουμάνη άφησαν γυμνή τη θέση του αριστερού μπακ, η οποία ωστόσο καλύφθηκε με τον καλύτερο τρόπο. Με το πουλέν μου το Λιόνη που προέρχεται από εξαιρετική χρονιά με τον Απόλλωνα και τον Λιόλιο που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην προετοιμασία και στα πρώτα παιχνίδια. Αναμένεται μεγάλη μάχη για τη θέση βασικού.



Αρνητικά

Γκολποστ: Λάθος σχεδιασμός στη θέση του τερματοφύλακα, με αποτέλεσμα να μείνουμε με τον 39χρονο Καρατζιοβαλή (που ήρθε ως προπονητής τερματοφυλάκων!) και τον ασταθή και άπειρο Μπαϊμάκη. Λείπει η σιγουριά σε μία πολύ κρίσιμη θέση.


Δεξί μπακ: Προσευχόμαστε να είναι υγιής ο Ψυχογιός, γιατί πολύ απλά δεν υπάρχει άλλος να παίξει εκεί. Μόνο ο στόπερ Φερνάντες και ο χαφ Λεμονής, που περιστασιακά παίζουν, αλλά...


Έλλειψη καθαρόαιμου 6αριού: Καλή η πληρότητα στο ρόστερ από τη μέση και μπροστά, όμως λείπει ο καθαρόαιμος αμυντικός χαφ-σκύλος που θα τρέχει και θα δαγκώνει, και θα είναι και ηγέτης. Ο Σανιά είναι πιο πολύ δημιουργικός, ο Ν'Λουντούλου το ίδιο, ο Γκίνο το ίδιο και ο Λεμονής είναι άπειρος και στερείται σωματοδομής.


Έλλειψη βαρβάτου φορ: Το ίδιο ισχύει και για τη θέση του φορ. Σε 14 παίκτες δεν υπάρχει ούτε ένας κλασικός σέντερ φορ περιοχής που θα καρφώσει 20 τεμάχια. Ακόμα και ο Σιαλμάς να ερχόταν το κενό δεν θα καλυπτόταν. Ο Καπνίδης αποδεδειγμένα δεν μπορεί να επωμιστεί το σκοράρισμα, όπως και οι Ρένια, Χινατσέλι. Λείπει το βαρβάτο 9άρι που θα αποτελέσει την αιχμή του δόρατος.


Απορρίψεις παικτών: Σε όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και του Σπετεμβρίου είναι δεδομένο ότι υπήρξαν πολλές προτάσεις για παίκτες που ήθελαν να έρθουν στον ΆΡΗ. Ωστόσο, ο Καλαϊτζίδης έκρινε ότι δεν μπορούσαν να βοηθήσουν, απορρίπτοντας παίκτες με αξιόλογη καριέρα και ποιότητα. Το ίδιο έγινε και με κάποιους παίκτες από το περσινό ρόστερ, που ήθελαν να μείνουν, ωστόσο κρίθηκαν ανεπαρκείς για επίπεδο γ' κατηγορίας..


Πολλά σήριαλ, καθυστέρηση: Η ομάδα μπορούσε να είναι έτοιμη πολύ πιο πριν από ότι τώρα, όμως για άλλη μια φορά, για άλλο ένα καλοκαίρι είδαμε κάκιστο σχεδιασμό.



Συμπέρασμα

Μία μεταγραφική περίοδος με ανάμεικτο απολογισμό για την αγαπημένη μας ομάδα. Οι αλλαγές διοίκησης, οι καθυστερήσεις, οι διαμάχες, στέρησαν από το ρόστερ την ποιότητα και τη συνοχή που θα έπρεπε να έχει εδώ και αρκετό καιρό. Το καλό είναι ότι προς το τέλος υπήρξε κινητικότητα και συμπληρώθηκε το ρόστερ ποιοτικά και ποσοτικά. Άντε να δούμε τι θα δούμε και φέτος.

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 2:41 μ.μ.

Είχε ο Άρης μεταγραφική περίοδο; Δεν το ήξερα!

Giorgos T. είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 3:28 μ.μ.

Με ολες τις δικες και τις αποφασεις και τις καθυστερησεις , η μεταγραφικη ενισχυση της ομαδας μεχρι στιγμης δεν εξασφαλιζει ανοδο-περιπατο !

Θα υπαρξουν λογικα 1-2 γκελες ακομα αλλα πιστευω με μερικες ακομα ποιοτικες μεταγραφες τον ιανουαριο θα ειμαστε ενταξει...

KANTHAR0S είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 4:03 μ.μ.

Αν υπάρξουν ακόμα 1-2 γκέλες θα είμαστε όχι απλά καλά, αλλά φοβερά!

Δυστυχώς, όμως, με τα τωρινά δεδομένα, κάτι τέτοιο φαντάζει εξαιρετικά ευοίωνο.

Ανώνυμος είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 4:30 μ.μ.

Καλησπερα.Ονομαζομαι Ελλη κ αγαπω τον Αρη απο μικρο παιδι.Εχω να κανω μια παρατηρηση ασχετη με το θεμα,συγνωμη κιολλας.Για να ειναι καποιος Αρης πρεπει να εχει γερα νευρα και γαιδουρινη υπομονη.Κανενας αλλος οπαδικος λαος στη χωρα δεν εχει τραβηξει αυτα που τραβαμε εμεις.Α ρε Αρη σ αγαπαμε κ ας ποναμε.

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 10:29 μ.μ.

Διαφωνω μαζι σου μονο στο οτι μειναν Σουνας Σταυροπουλος Γιαννιτσης.Ειδικα οι 2 τελευταιοι στο χωριο μου με μεσο θα παιζανε.Μεχρι να δεσουν οι και νουργιοι περιμενε στραβοπατημα στο κοκκινοχωμα και στις σερρες.

Unknown είπε... 2 Οκτωβρίου 2014 στις 11:08 μ.μ.

Γεια σου Ελλη καλωσηρθες στην παρεα μας.

Κιτρινε φυλακα, εισαι λιγο υπερβολικος με τους Σταυροπουλο κ Γιαννιτση. Για Γ' εθνικη μια χαρα παικτες ειναι.