Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

ΆΡΗΣ-Άεκ 63-57

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ μας πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος μπάσκετ, απέναντι στην ΆΕΚ, επικρατώντας στο Nick Galis Hall μρ 63-57.

Στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουμε αύριο την ΑΕΝΚ Δημούλας (ή αλλιώς Νέα Κηφισιά).

Πάμε να δούμε συνοπτικά τι έγινε στο χθεσινό ματς.



Πολλά θετικά στοιχεία, αλλά και κάποιες αδυναμίες έδειξε ο ΆΡΗΣ στο παιχνίδι. Για παράδειγμα, η άμυνα σε πολλά σημεία του αγώνα ήταν για σεμινάριο και γενικά διήρκεσε σε όλο το παιχνίδι, χαρακτηριστικό και ότι δεχτήκαμε μόλις 57 πόντους (από μία πάντως πιο ανέτοιμη και αδύναμη ομάδα).

Από την άλλη, όμως, η ευστοχία μας ήταν απογοητευτική. Το φανερώνουν άλλωστε και τα στατιστικά του αγώνα. Για να σας δώσω να καταλάβετε, η ευστοχία μας στα δίποντα ήταν 32%, ενώ οι βολές μας ήταν 13/21. Χρειάζεται πολύ δουλειά ώστε να μην έχουμε πρόβλημα στο σκοράρισμα.

Όλους τους πόντους του ΆΡΗ (εκτός από 1 του Χαρίση), τους πέτυχε η θεωρητικά βασική και δυνατή 5άδα μας για φέτος. Με τον MVP (για άλλη μια φορά..!) Βεζένκοφ να σκοράρει 22, τον εκπληκτικό (και τραυματία!) Ριντ 17, ακολούθησε ο Τόμας με 9 ενώ από 7 είχαν Πάσαλιτς και Νέιμικ.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη χρειάζεται στήριξη. Με λίγη δουλειά και στήριξη μπορούμε να δούμε όμορφες στιγμές στο μπάσκετ φέτος και δεδομένα οι στόχοι είναι ανεβασμένοι! Πάμε γερά Αρειανάρα μου!!!

2 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 9 Οκτωβρίου 2014 στις 12:09 π.μ.

Σωστές οι παρατηρήσεις σου Νικ! 2 πράγματα κρατάω εγώ: νο1 ο κόσμος (μπορούμε κ ακόμα καλύτερα) κ νο2 ότι παρόλη την "κακή" επιθετικά μέρα μας στο κρίσιμο νοκ-άουτ παιχνίδι, καταφέραμε κ το πήραμε! Αυτά προς το παρόν, μακριά από τραυματισμούς τα παιδιά, στήριξη από τον κόσμο κ καλή μας επιτυχία για την συνέχεια!

Giorgos T. είπε... 9 Οκτωβρίου 2014 στις 3:34 μ.μ.

Ελπιζω μονο ο παγκος να προσφερει στα επομενα παιχνιδια (επιθετικα τουλαχιστον) και το προβλημα αστοχιας να οφειλοταν μονο στην κακη μερα ορισμενων παικτων...