Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η επόμενη ημέρα στο ποδοσφαιρικό τμήμα...

Κάπως έτσι θα κυκλοφορούμε για τα επόμενα χρόνια... Οι οπαδοί θα είναι αυτοί που θα την πληρώσουν για ακόμη μια φορά. Η πίκρα; Ανείπωτη. Δύο φορές ήδη βιώσαμε παρόμοιες καταστάσεις και στεναχώριες, αλλά τουλάχιστον βγήκαμε από εκείνες τις περιπέτειες πιο δυνατοί. Τουλάχιστον τότε δεν υπήρχαν τέτοια υπέρογκα χρέη, ή τουλάχιστον τη δεύτερη φορά υπήρχε το άρθρο 44. Σου δινόταν τουλάχιστον η αίσθηση ότι η ομάδα θα επιστρέψει καθαρή και ενωμένη.  

Δυστυχώς τώρα δεν ξέρω αν μπορεί να συμβεί το ίδιο. Εδώ δε μιλάμε για μια απλή πτώση στην Β' Εθνική. Δεν κινδυνολογώ, ούτε υπερβάλλω αν πω ότι ο κίνδυνος αφανισμού είναι πιο ορατός από ποτέ. Οι αιτίες που οδήγησαν την ομάδα σε αυτήν την κατάσταση είναι λίγο - πολύ γνωστές, άλλωστε γνωρίζουμε για το φαγοπότι που έγινε στις πλάτες του Άρη. Το σημαντικότερο είναι να έχουμε "πάρει το μάθημά μας", ώστε να μην επαναλάβουμε τα ίδια λάθη - αν και δεν το βλέπω...
Αρχής της Χρονιάς
Ούτε ο πιο απαισιόδοξος οπαδός του Άρη δε θα περίμενε στις αρχές της χρονιάς ότι η ομάδα θα είχε αυτήν την πορεία. Όλοι πιστέψαμε ότι τα περυσινά λάθη στο στήσιμο της ομάδας δε θα ξαναγίνονταν και ότι οι επιλογές μας θα ήταν πιο συνετές. Διαψευστήκαμε πανηγυρικά...

Το Οπαδικό Κίνημα μετά την διαφαινόμενη πτώση
Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει συρρίκνωση στο οπαδικό. Ο Άρης μπορεί να μην είναι μόδα, αλλά είναι σίγουρο ότι θα απομακρυνθούν κάποιοι που δεν ήταν κοντά. Είναι σίγουρο ότι κάποιοι δε θα αντέξουν άλλον έναν υποβιβασμό. Είναι βέβαιο ότι νιώθουμε προδομένοι. Το χειρότερο είναι ότι μας πρόδωσαν τα ίδια τα άτομα που εμείς επιλέξαμε για να μας εκπροσωπήσουν. 

Η ομάδα μετά την πτώση
Είναι βέβαιο ότι θα διαλυθεί. Ποιος θα μείνει για να ζήσει με την αβεβαιότητα; Ποιος θα μείνει για να μην πληρώνεται; Το χειρότερο είναι ότι ακόμη και οι παίκτες που δε θα έχουν προτάσεις, οπότε θα σκεφτούν να μείνουν, δε θα γνωρίζουν αν θα αγωνιστούν στην Β' ή στη Γ' Εθνική, οπότε είναι και αυτός ένας αποτρεπτικός παράγοντας. 

4 Ενδεχόμενα
  1. Β' Εθνική με διατήρηση των χρεών. Απαραίτητη προϋπόθεση για να συμβεί αυτό θα είναι να συμφωνήσουν οι παίκτες - προπονητές - δημόσιο στους οποίους οφείλονται χρήματα να λάβουν τα χρήματά τους με (ακόμη) έναν χρόνο καθυστέρηση! Αν δεν συμφωνήσουν τα πράγματα είναι απλά: διάλυση, οπότε χάνουν ολοκληρωτικά τα χρήματά τους...
  2. Γ΄ Εθνική - Χρεωκοπία - 3μηνη περίοδος εκκαθάρισης: Προς το παρόν, (από ότι ξέρω), ισχύει το καθεστός της εκκαθάρισης εντός τριμήνου. Οπότε διαλύεσαι, πηγαίνεις 3η εθνική, γίνεσαι ερασιτεχνικό σωματείο και αρχίζεις και πάλι από το μηδέν. Μετά το πέρας του τριμήνου, και επομένως από την επόμενη χρονιά, αποκτάς το δικαίωμα να ανεβείς στην Β' Κατηγορία (Football League) του ελληνικού πρωταθλήματος, ότι δηλαδή κάνει η Άεκ.
  3. Γ' Εθνική - Χρεωκοπία - παραμονή 3 χρόνια στη συγκεκριμένη κατηγορία: Αυτό θα είναι το εφιαλτικό σενάριο. Ήδη ακούγεται ότι τα αρμόδια όργανα θα αλλάξουν τη νομοθεσία ώστε να αποτρέψει μαζικές περιπτώσεις χρεωκοπίας, μέσω του συγκεκριμένου τεχνάσματος που τους επιτρέπει να επανέλθουν καθαρές σε 2 χρόνια στη μεγάλη κατηγορία.
  4. Αλλαγή ΑΦΜ: Αγορά ΑΦΜ μιας από τις ομάδες που αγωνίζονται στη Β' Εθνική και που βρίσκονται εντός νομού. Η πλειοψηφία του κόσμου αυτή την στιγμή δεν είναι θετική για το συγκεκριμένο σενάριο. Ήδη ο S3 τόνισε στη Λέσχη ότι ομάδα - τραβεστί εμείς δε θέλουμε. Και συμφωνώ απόλυτα με τη συγκεκριμένη άποψη. 

Υ.Γ. Σε άρθρο που θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα θα αναλύσω το σκεπτικό μου, δηλαδή ποια από τις παραπάνω λύσεις θεωρώ την προτιμότερη. 

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 6 Μαρτίου 2014 στις 3:04 μ.μ.

Ενταξει η δευτερη λυση εφοσον γινεται ειναι αυτη που θα ακολουθησουμε..στανταρ

marauder

Unknown είπε... 6 Μαρτίου 2014 στις 4:51 μ.μ.

Ετσι ακριβως οπως τα λεει ο μαραουντερ... Αυτη και η πιο καλη λυση.

Θα περιμενω το αρθρο σου να αναλυσω κι εγω το σκεπτικο μου.:D

Giorgos T. είπε... 6 Μαρτίου 2014 στις 5:15 μ.μ.

Δυστηχως δεν ειναι στο χερι μας να αποφασισουμε.

Οτι και να γινει παντως, αν δεν μπει καποιος μπροστα που να εχει λεφτα ,τοτε θα ειμαστε στο ιδιο εργο θεατες. Η ομαδα θελει ΛΕΦΤΑ και τιποτα αλλο. Ουτε Αριανους , ουτε οδοντιατρους , ουτε αμερικανους ! ΛΕΦΤΑ -ΛΕΦΤΑ - ΛΕΦΤΑ ! Οποιος τα φερει , μενει !