Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου 2013

Διαγωνισμός Basket 10η Αγωνιστική: Πανελευσινιακός - ΆΡΗΣ

Μετά την εύκολη νίκη επί του Ηλυσιακού και πριν το σημαντικό παιχνίδι του κυπέλου με τον Πανιώνιο αντιμετωπίζουμε τον Πανελευσινιακό.

Θέλουμε τη νίκη για να αποδείξουμε, κυριώς στους εαυτούς μας, ότι η ομάδα φέτος μπορεί να καταφέρει κάτι καλύτερο από πέρυσι: να κερδίζει ομάδες οι οποίες σίγουρα δεν είναι καλύτερες από αυτή.

Θα τα καταφέρουμε;

Το παιχνίδι είναι την Κυριακή το μεσημέρι στις 16:00 χωρίς τηλεοπτική μετάδοση!

ΆΡΗΣ

Την περασμένη αγωνιστική η ομάδα έκανε αυτό που πρέπει: έπαιξε πολύ καλή άμυνα. Το έχουμε πει ότι όταν παίζουμε καλή άμυνα έχουμε πολλές πιθανότητες να κερδίσουμε. Αν καταφέρουμε να βελτιώσουμε ταυτόχρονα κ τις επιλογές μας στην επίθεση αλλα κ αν μειώσουμε τα αβίαστα λάθη τότε θα έχουμε κάνει ένα βήμα προς τα μπροστά.

Από τους παίχτες μας ο Βεζένκοφ συνεχίζει να αντυπωσιάζει. Έχει αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά κ μάλλον πρόκειται για πολύ μεγάλο παίχτη. Αυτός όμως που κάνει τη διαφορά είναι ο Αθηναίου. Και το λέω αυτό διότι δεν περιμέναμε σε καμία περίπτωση από έναν παίχτη ρολίστα να σηκώνει τόσο μεγάλο βάρος στην επίθεση. Μέχρι στιγμής είναι η καλύτερη χρονιά της καριέρας του.

Πανελευσινιακός

Με τον Πανελευσινιακό έχουμε παίξει 2 φορές πέρυσι κ μετράμε 2 νίκες! Φέτος η ομάδα της Ελευσίνας (η οποία έχει έδρα το γήπεδο του Περιστερίου) έχει ρεκόρ 3 νίκες - 6 ήττες. Στην έδρα της έχει παίξει 3 παιχνίδια κ έχει κερδίσει τα 2. Σίγουρα λοιπόν δεν είναι εύκολος αντίπαλος.

Τρέχει και σκοράρει αρκετά. Σχεδόν πάντα βάζει πάνω από 70 πόντους ενώ έχει φτάσει κ τους 97 με τον Κολοσσό! Πιστεύω ότι αν καταφέρουμε να τον κρατήσουμε κάτω από τους 70 πόντους θα τον κερδίσουμε.

Τα στατιστικά του δείχνουν μια πολύ καλή ομάδα η οποία παίζει αρκετά με τους ψηλούς της. Είναι καλή στα ριμπάουντ αλλά κ δεν κάνει τόσα πολλά λάθη. Ακριβώς το αντίθετο από εμάς δηλαδή. Το κουπί στο σκοράρισμα το τραβάει ο Φαγιέ και θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα.

Οι μπουκ μας θεωρούν οριακά outsider και μας δίνουν 1.5 πόντο αβάντζο.

Πρόβλεψη

Πολύ δύσκολη η πρόβλεψη. Η καρδιά μου λέει ότι θα νικήσουμε έστω κ δύσκολα η λογική μου ότι θα χάσουμε. Το κακό είναι ότι το ματς δεν είναι τηλεοπτικό οπότε δε θα καταλάβουμε κ πολλά...
Μου θυμίζει έντονα το παιχνίδι με το Ρέθυμνο...

Νίκη Άρη με 2 πόντους!
Σκορ: 69-71
1ος σκόρερ Ασημακόπουλος! Περιμένω ένα μεγάλο παιχνίδι από αυτόν. Λέτε να είναι αυτό;

Τελικά επικράτησε η καρδιά έναντι της λογικής...

15 σχόλια:

VardARIS είπε... 13 Δεκεμβρίου 2013 στις 10:42 π.μ.

Πρώτος - πρώτος να δώσω πρόβλεψη (και ελπίζω να μην σβηστεί κανένα post κατά λάθος)...

65-72 Ακριβές σκορ,
με 1ο σκόρερ τον Βεζένκοφ.

Sotos είπε... 13 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:27 μ.μ.

Το παιχνίδι μου φωνάζει από μακριά, ο "Πέλι" θα με πάρει λέει.Λοιπόν επειδή στα εκτός τρώμε κάτι παραπάνω θα πω 72-77 με 19 πόντους Πελεκάνου

Skolix είπε... 13 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:37 μ.μ.

Νικη Αρη, 65-71, με πρωτο σκορερ τον Σαρικοπουλο

RedDragon είπε... 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:50 π.μ.

Psomod βλέπεις 16 πόντους διαφορά; Περιμένεις τεράστια εμφάνιση της ομάδας!! Μακάρι

Ανώνυμος είπε... 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 11:16 π.μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ : Νίκη Άρη
ΔΙΑΦΟΡΑ : 9 πόντοι
ΑΚΡΙΒΕΣ ΣΚΟΡ : 75-84
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ: Βεζέκοφ

necon

jim είπε... 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 1:39 μ.μ.

Ο Red Dragon, πρότεινε τον Ασημακόπουλο για πρώτο σκόρερ... Μόλις το είδα, πήγα και πήρα χαρτομάντιλα από το ψιλικαζίδικο της γειτονιάς μου για να σκουπίσω τα δάκρυα μου από την συγκίνηση...

Δηλαδή πάει να κερδίσει θέσεις στον διαγωνισμό στηριζόμενος στον Ασημακόπουλο...

Εγώ χωρίς φόβο και πάθος δίνω τα εξής:

Νίκη ΆΡΗ

Διαφορά πόντων: Από 6 ως 10

Ακριβές σκορ: 7 2 - 7 8

Πρώτος σκόρερ ΆΡΗ: Πελεκάνος

Υ.Γ. Τα χαρτομάντιλα από την πρόβλεψη του Red Dragon για τον Ασημακόπουλο πρώτο σκορερ τελείωσαν..Πάω για χαρτί υγείας...

VardARIS είπε... 14 Δεκεμβρίου 2013 στις 7:12 μ.μ.

Από την στιγμή που ο Βεζένκοφ είναι αμφίβολος, ή τουλάχιστον όχι στο 100%, θέλω να αλλάξω 1ο σκόρερ και να ποντάρω στον Πελεκάνο!

Vamos_G1 είπε... 15 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:52 μ.μ.

Δύσκολο το σημερινό ματσάκι, ιδίως μετά τα μαντάτα της απουσίας του Βεζένκοφ. Θα πρέπει οι υπόλοιποι παίκτες επιθετικά (κυρίως Πελεκάνος, Αθηναίου) να καλύψουν κ το κενό του Σάσα.

Η ομάδα της Ελευσίνας σκοράρει αρκετά, έχει φυσικά 4 αρκετά καλούς ξένους (προσοχή στον Φαγέ χρειάζεται) κ η λογική λέει ότι θα χάσουμε.

Παρόλ'αυτά πιστεύω στην αυταπάρνηση της ομάδας κ το ομαδικό πνεύμα κ με πιεστική άμυνα κ προσήλωση 40' μπορούμε να χτυπήσουμε το παιχνίδι.

Προτείνω λοιπόν δύσκολη νίκη Άρη με σκορ 71-74 (3 πόντους διαφορά) κ 1ο σκόρερ Πελεκάνο! Για να δούμε!