Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2013

Μπασκετικές αναμνήσεις: ΆΡΗΣ - Μπανταλόνα 84-54 5o ματς των 16 του Eurocup 2009-2010

Θα θυμάστε φαντάζομαι ότι τον Οκτώβριο ξεκινήσαμε μία στήλη με τίτλο "Μπασκετικές αναμνήσεις" μέσω της οποίας θυμόμασταν κάποια ματς του παρελθόντος για την μεγάλη ομάδα μας.


Είχαμε φτιάξει τρία αφιερώματα μέχρι το σημείο που σταμάτησε η στήλη. Στο ΆΡΗΣ-ΆΕΚ 71-68 το 1998, στο Μπένετον-ΆΡΗΣ το 1997 και στο ματς με τον ΠΑΟΚ που μας έδωσε το τελευταίο μας πρωτάθλημα (με το γκολ φάουλ του Σέλλερς) το μακρινό 1991 . . .

Σήμερα επαναφέρουμε την στήλη με ένα σχετικό πρόσφατο παιχνίδι . . . Αυτό που δώσαμε στις 2-3-2010 με την Μπανταλόνα . . .


Ήταν το 5ο ματς του ομίλου στην φάση των 16 του Eurocup την σαιζόν 2009-2010 . . . Η ομάδα μας παρόλο που ξεκίνησε με δύο ήττες από την Λε μαν εντός έδρας και από την Μπανταλόνα εκτός, κατάφερε με δύο νίκες στην συνέχεια επί της Άλμπα Βερολίνο (61-65 εκτός και 80-67 εντός) να μπει στο κόλπο της πρόκρισης των ημιτελικών.

Φυσικά έπρεπε να κερδίσουμε έστω με τρεις πόντους διαφορά την Μπανταλόνα για να έχουμε την ισοβαθμία μεταξύ μας . . . Ήταν ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για το δρόμο προς το Fuinal Four που τότε στοχεύαμε.

Αν θυμάμαι καλά ήταν η περίοδος τότε που είχαμε φέρει τον Πάουνιτς και τον Λάμποβιτς στην ομάδα και με προπονητή τον Ντέϊβιντ Μπλατ είχαμε δημιουργήσει υψηλές προσδοκίες . . . Προσδοκίες που δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι έφταναν μέχρι και την κατάκτηση του τροπαίου . . .

Ο αγώνας διεξαγόταν βράδυ και ο κόσμος ήταν πολύς στο γήπεδο. Προσωπικά δεν περίμενα ο ΆΡΗΣ να κυριαρχήσει σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Περίμενα ένα παιχνίδι που θα πήγαινε πόντο - πόντο ή την μία θα έπαιρνε η μία ομάδα διαφορά 7-8 πόντων και στο καπάκι θα την έφτανε η άλλη και το αντίθετο . . .

Και ήλπιζα ότι με το κολασμένο παλέ θα καταφέρουμε στο τέλος να πάρουμε την πολυπόθητη νίκη με τρεις πόντους διαφορά.

Και ξεκινάει το ματς . . . Και βλέπεις έναν ΆΡΗ να πετάει . . . Δεχτήκαμε 16 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο και πετύχαμε 28.... Στο τρίτο δεκάλεπτο το ακριβές σκορ ήταν 22-11...Και το συνολικό σκορ 69-43.... Αλλά και το τέταρτο δεν πήγε πίσω . . . Τελικό σκορ 8 4 - 5 4 . . . Ο ΆΡΗΣ στους 8 της διοργάνωσης μετά από το καλύτερο παιχνίδι του στην Ευρώπη από το 2003 και έπειτα... Μιλάω για απόδοση ομάδας.

Ένας Ρίτσαρσον εξωπραγματικός (19 πόντους με 5 τρίποντα). Ένας Ουόλς απίθανος με 17 πόντους. Ένας πολύ καλός Κλαρκ με 16 πόντους και 2 τρίποντα . . . Η άμυνα γενικά ήταν σπουδαία.

Και το παλέ κολασμένο όπως πάντα . . .

Στο παρακάτω βίντεο μπορείτε να δείτε τις καλύτερες στιγμές από εκείνον τον αγώνα . . .



Ένα μεγάλο παιχνίδι από την ομάδα μας . . . Το τελευταίο μεγάλο παιχνίδι της ομάδας μας στην Ευρώπη . . . Εννοώ σε απόδοση.

Δυστυχώς η νίκη - πρόκριση αυτή δεν είχε ανάλογη συνέχεια καθώς βγήκαν στην επιφάνεια διάφορα προβλήματα και τα όνειρα έμειναν όνειρα . . .

4 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 2:50 μ.μ.

Εκεινη τη χρονια ειχαν δημιουργηθει μεγαλες προσδοκιες ,απο το καλοκαιρι ακομα. ακουγοταν οτι η ομαδα θα διεκδικισει κατι στην ευρωπη , οτι θα μπουκαρει και θα σπασει το διδιμο ΟΣΦΠ-ΠΑΟ .

Ειχαμε πολυ καλο ροστερ , αλλα οχι τον καταλληλο προπονητη. Ο κατσικαρης απετυχε στο να διαχειριστει σωστα την πιεση και μονο οταν ηρθε ο Μπλατ καταφεραμε να αποδοσουμε συμφωνα με τις δυνατοτητες μας.

Φυσικα στην συνεχεια βγηκαν στην φορα τα οικονομικα προβληματα , με αποτελεσμα να φυγουν ολοι σχεδον οι παικτες και ο προπονητης και να στραφουμε στην λυση με τα κολεγιοπαιδα απο αμερικη...

Giorgos T. είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:00 μ.μ.

στην επομενη φαση αποκλειστηκαμε απο την Βαλενθια αν θυμαμαι καλα

KANTHAR0S είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 3:50 μ.μ.

Πραγματικά σπουδαία απόδοση. Το καλύτερο παιχνίδι εκείνης της περιέργης χρονιάς. Αλλά, κατόπιν, η Βαλένθια αποδείχτηκε δύσκολο εμπόδιο.

jim είπε... 24 Δεκεμβρίου 2013 στις 4:36 μ.μ.

Μετά είχαν βγει στην επιφάνεια τα προβλήματα και δεν είχαμε ανάλογη συνέχεια στην διοργάνωση...