Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Ο σχεδιασμός του ρόστερ στο μπάσκετ

Καλησπέρα σε όλους. Καιρό έχουμε να ασχοληθούμε με το μπάσκετ, όπου γίνεται μία πολύ καλή προσπάθεια και αξίζει στήριξης μέσω των διαρκείας που ήδη τέθηκαν στη διάθεση του λαού του ΆΡΗ.

Παρακάτω αναδημοσιεύω ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την εφημερίδα ''Αθλητικά Νέα των Συντακτών'' που αναλύει διεξοδικά το ρόστερ του νέου ΆΡΗ.





Πλέι μέικερ (1)

Στα παπούτσια του Μοχάμεντ Πάσαλιτς μπαίνει ο Γιάννης Αθηναίου, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του θα πάρει φανέλα βασικού πλέι μέικερ. Από ρολίστας με 4,5 πόντους, 1,9 ασίστ και 2 ριμπάουντ, καλείται να φτάσει την παραγωγή 11,8 πόντων, 2,5 ασίστ και 2,1 ριμπάουντ του Βόσνιου. Η προσπάθεια του 26χρονου γκαρντ θα ευνοηθεί από το γεγονός ότι θα αυξήσει το χρόνο συμμετοχής του από τα 18' που είχε πέρυσι στον Πανιώνιο, όπως επίσης και από τη μεγαλύτερη ελευθερία που θα έχει στο παιχνίδι του. Στη Ν. Σμύρνη, άλλωστε, όλα τα γκαρντ έπαιζαν για τον Παππά κι ο Αθηναίου στον ΆΡΗ θα μπορεί να ξεδιπλώσει περισσότερα στοιχίεα, τα οποία έχει διακρίνει ο Αγγέλου.


Το δεύτερο στοίχημα στον άσο έχει ίσως χαμηλότερο ρίσκο. Ο Σωτήρης Καραποστόλου με 5 πόντους, 2,1 ασίστ και 1 ριμπάουντ δε δικαίωσε τις προσδοκίες απόκτησής του και ο Νίκος Γκίκας που τον αντικαθιστά είναι αρκετά ελπιδοφόρος. Τα νούμερά του στην Α2 (13,7 πόντοι, 5,6 ασίστ, 3,7 ριμπάουντ) δείχνουν ότι έχει προοπτικές να σταθεί επαρκώς σε επίπεδο Α1.

Ο τρίτος της παρέας στον άσο είναι ο Σπύρος Μούρτος, που είχε συγκομιδή 2,1 πόντων, 0,5 ασίστ και 1,9 ριμπάουντ. Τις καλές του εμφανίσεις τις έκανε στο τελείωμα της σεζόν και με την εμπιστοσύνη που του δείχνει ο Αγγέλου μόνο ανοδική πορεία μπορεί να έχει.








Σούτινγκ γκαρντ (2)


Ο ΆΡΗΣ προσπάθησε να κρατήσει τον Δημήτρη Βεργίνη στο δυναμικό του, θα στερηθεί όμως 9,3 πόντους, 1,4 ασίστ και 1,5 ριμπαόυντ που κατέγραφε. Πρόκειται για νούμερα που μπορεί να πιάσει, γιατί όχι και να αυξήσει, ο Λευτέρης Μποχωρίδης που προορίζεται για βασικός στη θέση 2. Ψήθηκε την περασμένη σεζόν (είχε 3,5 πόντους, 0,8 ασίστ και 1,3 ριμπάουντ), ξεκινάει με φόρα από ένα καλοκαίρι γεμάτο εθνικές και ο προπονητής τον πιστεύει πολύ.


Πίσω του ο Αγγέλου θέλει να βάλει έναν έμπειρο παίκτη, αλλά το πιθανότερο είναι τελικά να πάρει τη θέση ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης λόγω έλλειψης επιλογών. Ο 20χρονος, πάντως, είναι από τις ελπίδες του ελληνικού μπάσκετ και στο Πανευρωπαϊκό Νέων με 12,9 πόντους ήταν ο δεύτερος σκόρερ της εθνικής πίσω από τον Παπαπέτρου.







Σμολ φόργουορντ (3)



Στο 3 ο ΆΡΗΣ πάει στα σίγουρα. Ο Μιχάλης Πελεκάνος ήταν ο ηγέτης της ομάδας με 11,8 πόντους, 1,9 ασίστ και 4,4 ριμπάουντ στο κοντέρ, ενώ ο Τζέρεμι Χάντ πρόσθετε 7,5 πόντους, 1,4 ασίστ και 3,7 ριμπάουντ. Ο Αγγέλου περιμένει σκορ, ενέργεια και βοήθειες στο ριμπάουντ και από τους δύο, όπως ακριβώς συνέβαινε και πέρυσι.



Τι διαφορετικό αναμένεται σε σχέση με πέρυσι; Ο Πελεκάνος θα ανεβαίνει μερικές φορές στο 4, ενώ ο Χαντ μετά την επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε αναμένεται εντελώς υγιής και αν παίξει όπως μπορεί, θα βοηθήσει πολύ περισσότερο τον ΆΡΗ σε σχέση με πέρυσι.







Πάουερ φόργουορντ (4)



Στο 4 αλλάζει η ιεραρχία με τον Αλέξανδρο Βεζένκοφ (3,9 π., 2,5 ρ., 0,8 ασ.) να παίρνει θέση βασικού και τον Αντώνη Ασημακόπουλο (8,6π., 5,4ρ., 1 ασ.) να τον πλαισιώνει. Κάτι που βολεύει και τους δύο. Ο 18χρονος είναι ένα πρότζεκτ που θέλει να δουλέψει ο ΆΡΗΣ και ο ίδιος έκλεισε τα αυτιά του στις σειρήνες ανυπομονώντας για την προοπτική που του ανοίγεται.



Ο 37χρονος δεν έχει τις ανάσες να καταγράφει τα περσινά 25' και θα μπορεί να δίνει ποιοτικά λεπτά ερχόμενος από τον πάγκο, βοηθώντας με την εμπειρία του στο παρκέ. Με την πιο ορθολογική διαχείρισή τους ο Αγγέλου θεωρεί πως θα αυξήσει τη συνολική τους παραγωγή.



Ένα στοίχημα (ακόμη) που βάζει για να ελαφρύνει το μπάτζετ είναι η προαγωγή του Ευθύμη Τσακαλέρη (1,6 π., 1,5 ρ.) σε 5ο ψηλό. Ο 24χρονος θα κληθεί να μπει ενεργά στο ροτέισον για να καλύψει το κενό που αφήνει ο Γιώργος Τσιάρας με τους 4,4 πόντους και το 1,4 ριμπάουντ που συνεισέφερε.







Σέντερ (5)



Όπως και στο 3, το δίδυμο και η ιεραρχία μένει ως έχει. Ο Κώστας Χαρίσης (5,9 π., 5,7 ρ.) κρατάει τη θέση βασικού και ο Ζήσης Σαρικόπουλος (4,4 π., 1,4 ρ.) θα του δίνει ανάσες. Συνολικά στη χρονιά το δίδυμο δεν ικανοποίησε πέρυσι.


Στο δεύτερο χρόνο πια και με καλύτερους χειριστές της μπάλας στην περιφέρεια που θα τους ταϊζουν καλύτερα ο Αγγέλου πιστεύει πως θα πάρει πολλά περισσότερα από τους 2 σέντερ του. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε ελαφριά σχήματα ο Αγγέλου θα χρησιμοποιεί και τον Αντώνη Ασημακόπουλοαλλά και τον Ευθύμη Τσακαλέρη σε θέση 5, κάτι που έκανε και πέρυσι σε κάποια σημεία των αγώνων.







ΠΗΓΗ: ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΝΕΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ


4 σχόλια:

Sotos είπε... 28 Αυγούστου 2013 στις 3:21 μ.μ.

Η ομάδα πραγματικά φέτος πιστεύω μπορεί να πάει καλύτερα από πέρυσι.Ο Αθηναίου μπορεί να μας δώσει αυτό που δεν είχαμε πέρυσι, ένα καθαρό πλει μεικερ δηλαδή γιατί ο Βεργίνης γέρνει περισσότερο στο 2.Έχουμε Μποχωρίδη-Βεζένκοφ με περισσότερες εμπειρίες και περισσότερο χρόνο λογικά.Πελεκάνος σταθερή αξία, ενώ περιμένω και πολύ περισσότερα από τον Σαρικόπουλο ο οποίος αν δουλευτεί επιθετικά στο τρόπο που τοποθετεί το σώμα του τότε θα μιλάμε για μεταγραφή.Χαρίσης-Ασημακόπουλος θα δώσουν εμπειρία.Ο Γκίκας περισσότερο πλησιάζει στο στυλ του Πάσαλιτς αν και ήταν στην Α2, αλλά πιστεύω ότι μπορεί να κάνει ανάλογα πράγματα και φέτος.Οι υπόλοιποι ότι δώσουν θα είναι στα συν για την ομάδα, αν βγουν τότε πάμε για κάτι παραπάνω αλλιώς τα αναμενόμενα

Giorgos T. είπε... 29 Αυγούστου 2013 στις 2:13 π.μ.

ειμαστε αδυναμοι στην θεση 1 και 2...

πλειμεικερ με τον αθηναιου βασικο δεν γινεται! καλος μεν ,αλλα ως ρολιστας.

στην 2 επισης καλοι οι μικροι , αλλα χρειαζεται και καποιος πιο εμπειρος!

ΚΙΤΡΙΝΟΣ ΦΥΛΑΚΑΣ είπε... 29 Αυγούστου 2013 στις 4:28 μ.μ.

ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ GEORGE BET ΟΤΑΝ ΚΟΛΛΗΣΕΙ Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΟΥΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΑΝΟΥ;ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΑΛΛΙΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΣΑΜΕ.Ο ΛΑΡΕΝΤΖΑΚΗΣ ΠΕΡΣΙ ΕΠΑΙΖΕ 12 ΛΕΠΤΑ.ΑΡΑ Ο ΜΠΟΧΩΡΙΔΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 25.ΣΤΗ ΘΕΣΗ 1 Ο ΑΘΗΝΑΙΟΥ ΚΑΛΟΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΟΣ.ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 4 ΟΒΕΖΕΝΚΩΦ ΒΑΣΙΚΟΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ;ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ 5 ΑΣΤΑ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΓΚΙΚΑΣ.