Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Ο Μιχάλης Μανιάς στον ΆΡΗ (Vids)

Καλησπέρα σε όλους. Η διοίκηση της ομάδας μας, λοιπόν, πραγματοποίησε άλλη μία πολύ καλή μεταγραφή, μετά από αυτή του Γ. Παπ., δείχνοντας ότι ο σχεδιασμός για φέτος είναι αρκετά καλός και βαδίζουμε σε καλό δρόμο.

Παίκτης του ΆΡΗ, είναι πλέον ο Μιχάλης Μανιάς, πρώτος σκόρερ της β εθνικής πέρσι. Πάμε να δούμε αναλυτικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΆΡΗ.




Who is who

Ο Μιχάλης Μανιάς είναι γεννημένος στις 20 Φεβρουαρίου του 1990, και βλέπει τον κόσμο από τα 1,87. Το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο ήρθε το 2009, όταν υπέγραψε στον ΠΑΟ Ρουφ, ομάδα που είχε θητεύσει στις ακαδημίες της. Στον ΠΑΟ Ρουφ έμεινε 3 χρόνια, και είχε 41 συμμετοχές και 11 γκολ. Ένα.. διαλειμματάκι έκανε το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2010-2011, όταν πήγε δανεικός στη Γλυφάδα.



Το όνομά του το έφτιαξε τη φετινή σεζόν. Το καλοκαίρι του 2012 μεταγράφηκε στον Απόλλωνα Σμύρνης. Είχε καταλυτικότατη συμβολή στο να κατακτήσει το πρωτάθλημα η ''Ελαφρά Ταξιαρχία'' και έγινε από τα αγαπημένα παιδιά της κερκίδας. Τη γλύτωσε πολλές φορές με τα γκολ του και ήταν ο μόνιμος σκόρερ, ενώ ανακηρύχτηκε και πρώτος σκόρερ της Β εθνικής! Συνολικά τη φετινή σεζόν είχε 18 γκολ σε 39 συμμετοχές!



Θέση και τρόπος παιχνιδιού

Επειδή δεν τον έχω παρακολουθήσει συμβουλεύτηκα γνωστούς μου που παρακολούθησαν Football League (λόγω Ηρακλή πιο πολύ), αλλά και κάποια βιντεάκια, και η γενική ιδέα των όσων άκουσα και είδα είναι η εξής:

Λόγω του ύψους του, κερδίζει πολλές προσωπικές μονομαχίες, σε αέρα και έδαφος, είναι δυνατό παιδί. Είναι πολύ καλός στο να ξεκινάει την πίεση από ψηλά. Επίσης, δεν είναι περίπτερο στην περιοχή που περιμένει το γκολ σαν τον Λεβαντόφσκι, αλλά είναι συμμετοχικός γυρνάει χαμηλά στο γήπεδο ώστε να βοηθήσει ανασταλτικά και δημιουργικά.

Όσον αφορά το σκοράρισμα, μπορεί να σκοράρει με πολλούς τρόπους, με τον καλύτερο να είναι το τελείωμά του, καθώς αν του βγάλεις καλή κάθετη μπαλιά, δύσκολα θα το χάσει το τετ-α-τετ. Όσον αφορά τη θέση του, είναι σέντερ φορ, ωστόσο περιστασιακά σε ένα 4-3-3 μπορεί να βοηθήσει και ως εξτρέμ.



Γνώμη μου

Πραγματικά εξαιρετική μεταγραφή από τη διοίκηση. Ο πρώτος σκόρερ της β εθνικής, θα έχει ανταγωνισμό στη φυσική του θέση, αφού έχει να συναγωνιστεί Αγκάνθο και Αγγελούδη, οπότε θα πρέπει να παλέψει πολύ και να δουλέψει σκληρά ώστε να έχει θέση. Είναι πολύ καλό το ότι μπορεί να βοηθήσει περιστασιακά και ως εξτρέμ, αν υπάρξει έλλειψη. Γενικά είναι μία πολύ ποιοτική προσθήκη για την ομάδα μας και (ξανά) μπράβο στη διοίκηση.



Βίντεο

Παρακάτω μερικά βιντεάκια από το νέο μεταγραφικό μας απόκτημα:








Ενδιαφέρον

Ο Μιχάλης Μανιάς είχε απασχολήσει και άλλες πάρα πολλές ομάδες της Σούπερλιγκ, αλλά και την Άεκ (που δεν είναι Σούπερλιγκ)Εδώ μπορείτε να δείτε το άρθρο για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού για τον Μανιά, εδώ για το ενδιαφέρον του Πάοκεδώ για του Αστέρα Τρίπολης, και εδώ για της Άεκ.






Κάθε επιτυχία με τη φανέλα του ΆΡΗ μας Μιχαλάκη! Σε πιστεύουμε!


10 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 1 Ιουλίου 2013 στις 4:02 μ.μ.

πραγματικα καλη μεταγραφη! χρειαζομασταν εναν ακομα επιθετικο και τον βρηκαμε... στα περσινα γκολ σκοραρε με καθε πιθανο τροπο

μενει να αποδειξει οτι μπορει να κανει τα ιδια στην α εθνικη

Ανώνυμος είπε... 1 Ιουλίου 2013 στις 8:33 μ.μ.

έχει θέμα στο κοντρόλ ή ιδέα μου είναι?
μακάρι να είμαι λάθος!!!

περού

VardARIS είπε... 1 Ιουλίου 2013 στις 8:39 μ.μ.

Δεν είχα εικόνα του παίκτη καθώς δεν είχα παρακολουθήσει παιχνίδια του Απ. Αθηνών.

Ωστόσο από το 20λεπτο βιντεάκι που κυκλοφορεί μου έκαναν εντύπωση οι κινήσεις που κάνει στον χώρο για να ξεμαρκαριστεί και να πάρει μπάλα, ότι για το ύψος του είναι σχετικά γρήγορος, αλλά και ότι έχει σκοράρει και με τα 2 πόδια.

Μακάρι το παλικαράκι να είναι γερό και να πετύχει ακόμη περισσότερα γκολ με την ομάδα μας.

Ανώνυμος είπε... 1 Ιουλίου 2013 στις 8:56 μ.μ.

δεν φαινεται να ειναι το δυνατο του σημειο αλλα δεν ειναι και κακος

ΜΑΡΑΟΥΝΤΕΡ3

Unknown είπε... 1 Ιουλίου 2013 στις 9:48 μ.μ.

Οντως εχει καποιο θεμα με το κοντρολ, αλλα θα δουλευτει στην προετοιμασια. Επισης ο ΒαρδΑρης εχει δικιο, ειναι αρκετα γρηγορος και μπορει να παιξει και ως αριστερο εξτρεμ.

Giorgos T. είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 1:39 π.μ.

κοντρολ μπορει να μην εχει καλο, αλλα με μιση πασα βαζει γκολ... δεν ξερω αν ειδατε το βιντεο το 20λεπτο, αλλα βλεπω αυτος ο Κατσικης δινει καλες ασσιστ...

Unknown είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 11:53 π.μ.

Γιωργο παρατηρησα το ιδιο! Ο Κατσικης ολες τις καθετες δινει! Που εμαθε μπαλα αυτος στα 34 του;

Ανώνυμος είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 12:38 μ.μ.

Νίκο δε νομίζω πως θα δουλευτεί πολύ η τεχνική στη προετοιμασία.
Κυρίως φυσική κατάσταση και συστήματα.
Αλλά όπως ειπώθηκε, γκολ να βάζει.
Πάντως εμένα δεν μου γεμίζει το μάτι ως εξτρεμ,
κάτι αντίστοιχο με τον Διαμαντάκο πιστεύω θα βλέπουμε.
Καλύτερα στη φυσική του θέση.
Εκτός εαν δεν μπορέσουμε να βρούμε καλύτερη εναλλακτική στα αριστερά.
(πέρα από τον Ισπανό τον μαλιά που είχαμε -μου διαφέυγει το όνομά του- η θέση πονάει χρόνια τώρα)

Περού

Unknown είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 12:55 μ.μ.

Περού, και γω ως σέντερ φορ τον θέλω πιο πολύ γιατί είναι πιθανή η περίπτωση που λες, να τον δούμε όπως τον Διαμαντάκο.

Για τον Ακόστα λες. Συμφωνώ απόλυτα και θα ήταν μεταγραφάρα τώρα. Αλλά πολύ καλό αριστερό εξτρέμ ήταν και ο Ρεγκέιρο, που μπορούσε να δώσει μάλιστα και πολλά περισσότερα.

Giorgos T. είπε... 2 Ιουλίου 2013 στις 3:26 μ.μ.

με το χαμογελο στα χειλη ο ρεγκειρο... τωρα παιζει να ειναι 34-35 ομως