Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Άρης - Μπότεφ Βράτσα 3-0 , χαλαρή προπόνηση.

3ο φιλικό στην Βουλγαρία για τον Άρη, αυτή τη φορά με αντίπαλο την Μπότεφ Βράτσα , ομάδα της Β΄ κατηγορίας (υποβιβάστηκε πέρσι).

Ο Άρης επικράτησε εύκολα με 3-0 , σε ένα παιχνίδι όμως που δεν έπεισε απέναντι σε ομάδα πολύ χαμηλού επιπέδου.








Η κούραση μετά από το βασικό στάδιο της προετοιμασίας ήταν εμφανής κατά την διάρκεια του αγώνα, οι παίκτες δεν είχαν τρεξίματα και το αγώνας δεν είχε (προφανώς) θέαμα. Η ''πειραματική'' ενδεκάδα από πλευράς Άρη αλλά και ο χαμηλής δυναμικότητας αντίπαλος συνέβαλαν σε αυτό.

Η αρχική ενδεκάδα :


Ο Χατζηνικολαόυ λοιπόν αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν είχαν αγωνιστεί ως βασικοί σε προηγούμενα παιχνίδια ενώ παράλληλα δοκίμασε παίκτες σε θέσεις που δεν είναι οι φυσικές τους, πχ Κοτσαρίδης αριστερό εξτρεμ , Τσουκάνης 10αρι, Νταμαρλής κεντρικός αμυντικός.

Παρά το 3-0, που ήρθε εύκολα ο Άρης δεν μπόρεσε παρά ελάχιστες φορές να αναπτυχθεί ορθολογικά. Βαθιές μπαλιές  και μακρινές πάσες επιχειρήθηκαν αρκετές φορές χωρίς να έχουν τύχη. Με την απόκτηση του Ουντόζι και ενός εκ των Σουμπίνιο ,Βιόλα (ή κάποιου άλλου) η ομάδα θα αποκτήσει παίκτες που θα βοηθήσουν μεσοεπιθετικά ως βασικοί , πλαισιωμένοι από τους μικρότερους.Γιατί παρά τα 7 γκολ στα 3 φιλικά παιχνίδια , η μεσοεπιθετική μας λειτουργία ως τώρα ήταν μέτρια.

Και αμυντικά όμως αντιμετωπίσαμε προβλήματα, οταν κάποιος ονόματι Κακάλοφ βρήκε χώρους και απείλησε (αργότερα όμως ο Αντωνιάδης τον έβαλε στην θέση του , όταν ο πρώτος έριξε μερικές παραπάνω...κλωτσιές).

Δεν θέλω να γίνομαι αρνητικός αλλά ο Έλσνερ (που πέρασε ως αλλαγή) μου φάνηκε για ένα ακόμα παιχνίδι πολύ ''βαρύς'' ,αργός και δυσκίνητος. Έχοντας παρακολουθήσει όμως αρκετά βίντεο από προηγούμενες εμφανίσεις του , πιστεύω πως στην αρχή της χρονιάς θα είναι καλύτερος...
Στα θετικά η επανεμφάνιση του Διούδη , που ήταν πολύ καλός ,ενώ παράλληλα μάθαμε και τα νέα για την ανανέωση του συμβολαίου του (με νέα ρήτρα 1,5 εκατ).

** Ο Αγκάνθο δεν αγωνίστηκε ούτε σε αυτό το παιχνίδι ,ενώ επίσης απών ήταν ο Ψυχογιός και ο Γιαννίτσης.

Τις φάσεις και τα γκόλ του αγώνα μπορεςίτε να τα δείτε εδώ.


8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:28 μ.μ.

κι όμως, η φυσική θέση του Τσουκάνη είναι 10αρι..! Η πρώτη του φορά που τον είδα εκεί και δεν ήταν αρνητικός.

Περου

Giorgos T. είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:31 μ.μ.

πραγματικα οσο επαιξε 10αρι ηταν καλος! ευχαριστη εκπληξη μπορω ν πω...

Skolix είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:34 μ.μ.

Το βλεπω στην αμυνα τον Ελσνερ, αν ειναι οντως βαρυς και αργοτερα. Δε θα με χαλασει πιστευω (απο βιντεακια τον εχω δει μονο βεβαια), αλλα το αμυντικο διδυμο θα ειναι αργο.

Unknown είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:37 μ.μ.

Εγω 3 πραγματα κραταω γενικα απο την προετοιμασια:

1) Το 0 στην αμυνα. Σε 3 παιχνιδια δεν δεχτηκαμε γκολ, και αυτο δειχνει οτι θα εχουμε μια καλη αμυντικη λειτουργια φετος, ειδικα με τις προσθηκες στοπερ και αριστερου μπακ. Δε λεω οτι θα εχουμε Ιταλικη αμυνα με 5 γκολ παθητικο σε 34 ματς, αλλα τουλαχιστον δεν θα εχουμε την περσινη παιδικη χαρα.

2) Την εμφανιση των ρουκις. Οι Σταυροπουλος και Λεμονης ειχαν εξαιρετικη αποδοση σε ολα τα φιλικα, ηταν απο τους καλυτερους παικτες της ομαδας, και οπως οι Σουνας-Νταμαρλης περσι, που ηταν απο την προετοιμασια εξαιρετικοι, ετσι λογικα και αυτοι θα ειναι απο τις αποκαλυψεις φετος.

3) Την αποδοση των μεταγραφων των Ελληνων Κ24. Ολοι τους εδειξαν εξαιρετικα στοιχεια. Ο Μανιας εχει εκτελεστικη δεινοτητα, αλλα ειναι και αρκετα γρηγορος, ο Κυργιας ειναι φοβερος στοπερ, γρηγορος και με καλες τοποθετησεις, ο Γ. Παπ. εργατης και καλος δημιουργος, ο Μπουζανης εκανε πολυ καλες αποκρουσεις και ηταν σταθερος, ενω ο Γκολιας ειναι ενα παιδια πολυ αξιολογο στο γηπεδο, μαχητικος, δυνατος και ουσιαστικος.

Giorgos T. είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:37 μ.μ.

ναι με πουλιδο ελσνερ στο κεντρο αμυνας θα ειναι δυσκολα, χρειαζεται ενας πιο γρηγορος αμυντικος διπλα τους...

Giorgos T. είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:44 μ.μ.

νικο αυτα μπορεις να τα γραψεις και σε ενα αρθρο :P

συμφωνω παντως, και ο γκολιας στο κεντρο της αμυνας εδειξε καλα στοιχεια ενω ως αμυντικος χαφ οχι...

ο σταυροπουλος και ο λεμονης θα υπογραψουν επαγγελματικο συμβολαιο νομιζω επιστρεφοντας στην θεσ/νικη

Ανώνυμος είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 12:58 μ.μ.

Ο Γκολιας παιδια το εχω πει πολλες φορες ..Το παιδι σαν στοπερ μπορει να πιασει

Μαραουντερ3

Giorgos T. είπε... 17 Ιουλίου 2013 στις 1:10 μ.μ.

μακαρι ,γιατι προερχεται και απο γεματη σεζον με την προηγουμενη ομαδα του