Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Μιχαλήτσος ως το τέλος

Τελικά αποφασίστηκε έπειτα από έκτακτο διοικητικό συμβούλίο της ΠΑΕ ο Γιάννης Μιχαλήτσος έως το τέλος της σεζόν.

Ο άνθρωπος που πάντα αναλαμβάνει την ομάδα στα δύσκολα, θα αναλάβει το φορτίο και πάλι.

Εγώ συμφωνώ απόλυτα με την κίνηση αυτή και θα σας εξηγήσω γιατί.




Συμφωνώ απόλυτα γιατί:

  • Γνωρίζει την ομάδα: Όλον αυτόν τον καιρό, ήταν υπεύθυνος τμήματος σκάουτινγκ, δηλαδή κατασκόπευε τον επόμενο αντίπαλο, αλλά και πρότεινε παίκτες σε συνεργασία με το υπόλοιπο τμήμα. Μάλιστα, με τον ορισμό της διοίκησης πρωτοδικείου, αναβαθμίστηκε και ανέλαβε υπεύθυνος αγωνιστικού τμήματος μαζί με τον Άγγελο Σπυρίδων και τον Παναγιώτη Αλεξανδρίδη από την ΚΜΑ. Άρα, ήταν παρών στις προπονήσεις καθημερινά, έβλεπε τους παίκτες, όλα τα ματς βέβαια, άρα ξέρει ποιους έχει στα βασικά πλάνα του και ποιους όχι.
  • Γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα: Πέραν από το ότι γνωρίζει σχεδόν όλες τις ομάδες στη Σουπερλιγκ, τον τρόπο παιχνδιού τους, τα ατού τους, αφού όπως προανέφερα ήταν υπεύθυνος τμήματος σκάουτινγκ, γνωρίζει και τα του παρασκηνίου.
  • Ξέρει το άθλημα: Αναμφίβολα έχει ποδοσφαιρικές γνώσεις οι οποίες δεν έχουν αξιοποιηθεί όσο θα έπρεπε. Έχει τακτικές γνώσεις, γνωρίζει τα συστήματα, κλπ., μας το έχει αποδείξει άλλωστε και στις προηγούμενες θητείες του στον πάγκο της ομάδας. Επίσης, κόβει το μάτι του.
  • Είναι ΑΡΕΙΑΝΟΣ και έχει αποδοχή από τους οπαδούς: Με τόσες ενδιάμεσες θητείες, αλλά και τόσα χρόνια στην ομάδα, από πολλά πόστα, είναι λογικό οι οπαδοί να τον συμπαθούν, άλλωστε δεν έχουν λόγο να κάνουν το αντίθετο, αφού πρόκειται για έναν πιστό στρατιώτη του ΆΡΗ επί περίπου 35 χρόνια, που ποτέ δεν αρνήθηκε να αναλάβει την ομάδα σε δύσκολες περιόδους, όπως και τώρα.

Γνώμη μου και μέλλον

Η καλύτερη κίνηση. Το είχα πει από την ώρα που παραιτήθηκε ο Αλκαράθ. Πρέπει να μείνει ο Μιχαλήτσος ως το καλοκαίρι, και κατά τον Ιούνιο, να προσληφθεί ένας έμπειρος προπονητής με καλό βιογραφικό, να κάνει προετοιμασία, να μοντάρει την ομάδα, και ο Μιχαλήτσος να συνεχίσει ως σκάουτερ. Καλή επιτυχία και πάλι, Γιάνναρε.

9 σχόλια:

giorgos super3 είπε... 30 Ιανουαρίου 2013 στις 10:59 μ.μ.

συμφωνω με την επιλογη μιχαλητσιου για τους λογους που ανεφερες παραπανω...με καλυπτεις απολυτα!!ας ελπιζουμε να κανει αυτο που δεν μπορεσαν οι προκατοχοι του,να μαζεψει βαθμους δηλαδη!

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 8:02 π.μ.

Όσες φορές και αν ανέλαβε ο Μιχαλήτσος απέτυχε.
Με πιό κραυγαλέες περιπτώσεις τις περιόδους 2003-2004 και 2010-2011.
Στην πρώτη ύπηρχε εμμονή του Σκόρδα, να μας πείσει, ότι είναι προπονητής ο Μιχαλήτσος και αν δεν τον άλλαζαν με τον Κατσαβάκη, θα πέφταμε.
Στη δεύτερη ανέλαβε μετά τον Κούπερ και έκανε την ομάδα μπάχαλο.
Και αν έφευγε δύο εβδομάδες νωρίτερα, θα προλαβαίναμε τη Ευρώπη.
Επίσης οι έκτος ΑΡΗ περγαμηνές του είναι Π.Α.Ο.Ν.Ε, Γρεβενα, και Κρύα Βρύση.
Υπάρχει γενίκα μια επιμονή δημοσιογράφων παραγόντων και τεως συνδεσμιτών να μας πείσουν ότι είναι προπονητής.
Απλά δεν κάνει.
Μή βιαστεί κάποιος να μου πεί ότι γκρινιάζω.
Ξέρουμε το Μηχαλήτσο απο το 2000, που έχασε την Ευρώπη από Ηρακλή και Πανιώνιο.
Επίσης 56 χρονών ανθρωπός δεν κατόρθωσε πότε, να κάνει ολόκληρη περίοδο ακόμα και σε μικρότερες κατηγορίες.
Ελπίζω σε ένα μηνα να μην ψάχνουμε αντικαταστάτη του γιατί μαζί με αυτόν, θα βουλιάξει και ο ΑΡΗΣ.
Ο Μιχαλήτσος δεν έχει να φοβηθεί τίποτα, συνταξιούχος δημοσίου είναι και καριέρα πρπονητή δεν έκανε ποτέ.

VardARIS είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 11:16 π.μ.

Φίλε Ανώνυμε μια θερμή παράκληση, βάλε ένα ψευδώνυμο για να σε γνωρίσουμε.

Κατά τα άλλα, συμφωνώ στο ότι ο Μιχαλήτσιος ενδεχομένως και πάλι να μην καταφέρει να βγάλει την χρονιά και να χρειαστεί να γυρίσει στα χρέη scouter.

Οι καταστάσεις όμως που περιγράφεις ήταν τότε εντελώς διαφορετικές. Ειδικά τη 2η φορά που ανέλαβε ήταν αμέσως μετά τη φυγή του Κούπερ, (που πιστεύω ότι όποιος και να ερχόταν θα είχε την ίδια κατάληξη), ενώ είχε και πρόβλημα με τις πριμαντόνες (βλ. Κόκε κλπ).

Τώρα η διαφορά είναι ότι δε θα έχει τέτοια προβλήματα, βεντέτες δεν υπάρχουν και τα περισσότερα είναι παιδιά από τα σπλάχνα του συλλόγου που ήδη γνωρίζει. Επιπρόσθετα, είδαμε και από τους υπόλοιπους "κανονικούς" προπονητές που προϋπήρχαν στον πάγκο και εκείνοι έκαναν πολύ σημαντικά λάθη. Οπότε πιστεύω ότι από τον Μιχαλήτσιο θα δούμε πιο ορθολογικές 11άδες και όχι πειράματα.

Όλα αυτά βέβαια μένει να αποδειχθούν και στο γήπεδο!

menios gr είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 11:37 π.μ.

Δεν διαφωνώ άλλο να αλλαζεις τον Κούπερ και άλλο τον Αλκαράαθ.
Δεν με πειθει όμως το βιγραφικό του.
Θυμάμαι και τη 1 νίκη και 8 ήττες το 2004 και τον φοβάμαι.
Μακάρι να κάνει και 11 στα 11 και να βγούμε ουέφα τι να πω;
Και οι Όγιος, Λεμονής, Κωστενογλου, Τοπαλίδης είχαν τα προβληματά τους.

VardARIS είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 12:45 μ.μ.

Όντως Μένιο το βιογραφικό του δε έχει να επιδείξει τίποτα. Από την άλλη πολλές φορές τα βιογραφικά δε λένε την αλήθεια. Ο Αλκαράθ μια χαρά βιογραφικό είχε, ενώ μάλιστα ήταν και καθηγητής στρατηγικής ποδοσφαίρου(!), αλλά είδες τι έγινε...

Σκέψου ταυτόχρονα και κάτι άλλο. Είναι γνωστό ότι πολλές επιλογές προπονητών αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν, (Λεμονής, Όγιος, Φοιρός, Κωστένογλου, Τοπαλίδης κλπ).

Αν ερχόταν ο Λεμονής, ποιος άκουγε όλους τους επικριτές, ότι παράρτημα, ο Ολυμπιακός αποφάσισε κλπ.

Αν ερχόταν ο Όγιος θα χρειαζόταν διάστημα προσαρμογής αφού δε νομίζω να γνωρίζει κανέναν από τους τωρινούς παίκτες μας.

Για Κωστένογλου θα έπρεπε να κάνουμε τον σταυρό μας, ενώ για τον Τοπαλίδη δεν το συζητώ καν, εκείνος έχει ακόμη μικρότερη εμπειρία σαν πρώτος προπονητής ακόμη και από τον Μιχαλήτσιο, ενώ και στην Κύπρο που πήγε τον έδιωξαν κακήν κακώς...

Τέλος πάντων, μόνον ευχή μπορείς να δώσεις και τίποτα παραπάνω! Μακάρι να διαψεύσει τους πάντες ο Μιχαλήτσιος και να αποδείξει ότι αξίζει...

Unknown είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 1:04 μ.μ.

Ανωνυμε, θα πω το ιδιο με το ΒαρδΑρη καταρχην, βαλε ενα ψευδωνυμο τα ενεργα μελη του μπλογκ μας θελουμε να τα ξερουμε με οποιοδηποτε ονομα.

Επισης, εμεις εδω καταρχην ουτε δημοσιογραφοι ουτε συνδεσμιτες ειμαστε και το εχουμε ξεκααρισει. Και εγω, σε αυτο το αρθρο δεν θελω να κανω εσενα να πιστεψεις οτι ειναι ο Ελληνας Φεργκιουσον, απλα αναφερω την αποψη μου και με χαρα περιμενω τις δικες σας.

Υστερα, πιστευω πως ξερει την ομαδα αυτη τη στιγμη καλυτερα απο τον καθενα, οποτε θα δουμε τους παικτες στη θεση τους επιτελους, δραστηριοποιηση παικτων που σε αυτην την περιοδο μπορουν να προσφερουν (Ψυχογιος, Νταμαρλης, ακομα και Παπαζαχαριας ολοι χρειαζονται, ασχετα αν τον κραζω). Γι' αυτο πιστευω ειναι ο καταλληλος.

ΒαρδΑρη, πολυ σωστα αυτα που λες, αλλα εγω νομιζω πως επιτελους θα τον αφησουν να βγαλει τη χρονια και θα του συμπεριφερρθουν ως κανονικο προπονητη και οχι ως υπηρεσιακο οπως τις προηγουμενες διοικησεις.

Για τα βιογραφικα που λετε, και ο Προμπιερζ ειχε φοβερο βιογραφικο, και ειδα τι πετυχε σε μας, ενω ο Μασαδο ηρθε με μετριο βιογραφικο και λιγο ελειψε απο υποβιβασμο να μας παει Ευρωπη. Γι' αυτο μην κρινετε μια επιλογη απο το βιογραφικο, εκτος κι αν προκειται για ιδιαιτερη περιπτωση οπως ο Κουπερ πχ.

RedDragon είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 1:22 μ.μ.

Τη χρονιά μετά τον Κούπερ ήταν άτυχος.

Αν θυμάστε είχε πάρει μεγάλο διπλό μέσα στην Αεκ αλλά είχε χάσει κάτι ματς στο τέλος.

Αλλα τι να λέμε εκείνη τη χρονιά έφυγε ο Κούπερ γιατί δεν τον κάλυπτε το ρόστερ κ δεν του έπαιρναν τους παίχτες που ήθελε (Παπαδόπουλο...) οπότε έδωσαν την ομάδα στο Μιχαλήτσιο κ ότι γίνει...


Θεωρώ ότι αυτή τη στιγμή ίσως είναι η καλύτερη επιλογή αν λάβουμε υπόψιν μας ΟΛΕΣ τις παραμέτρους...

menios gr είπε... 31 Ιανουαρίου 2013 στις 9:05 μ.μ.

menios gr έτσι γράφω, συγνωμή για το ανώνυμο έφυγε

menios gr είπε... 1 Φεβρουαρίου 2013 στις 10:19 π.μ.

Nίκη με παοκ και όλα θα ηρεμήσουν, τέρμα οι προπονητολογία, ότι είπαμε, είπαμε, ότι γραψαμε γράψαμε.
Νικάμε τους ...... και μετά το χορίο με τον θεοσεβούμενο, μένουμε στην κατηγορία και ξαναρχίζουμε συζήτηση για τα άλλα.
Τέρμα η προποπνητολογία και η μεταγραφολογία.
Όλοι οι υποψήφιοι πρπονητές αλλά και ο Αλκαράθ προβληματικοί είναι.
Πάμε και νικάμε.