Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Με ψυχολογία στο Ηράκλειο

Την Κυριακή στις 17:15 η ομάδα μας αγωνίζεται με τον ΌΦΗ στην Κρήτη. Είναι ένα ματς, στο οποίο οι γηπεδούχοι προέρχονται από πολύ κακή εμφάνιση και ήττα 3-0 στην Ξάνθη και εμείς προερχόμαστε από νίκη με 2-1 κόντρα στον Πανιώνιο. Και εμείς και αυτοί, «παλεύουμε» για την φορολογική ενημερότητα έτσι ώστε να αποκτήσουμε δικαίωμα μεταγραφών τον Γενάρη.


Σε κάθε περίπτωση είναι ένα δύσκολο παιχνίδι. Απαιτείται συγκέντρωση σε όλο το ενενηντάλεπτο, καθόλου χαλάρωση και προσεκτικός χειρισμός του αγώνα. Δυστυχώς, όπως όλα δείχνουν (μέχρι τώρα) ο Γιαννιώτας θα είναι εκτός. 

Όσων αφορά τα εξωαγωνιστικά, βρισκόμαστε κοντά στην απόκτηση φορολογικής ενημερότητας. Αυτό σημαίνει, ότι θα μπορούμε να πραγματοποιήσουμε κάποιες προσθήκες παικτών σε θέσεις που «πονάμε». Λίγο – πολύ, είναι γνωστές οι «κύριες θέσεις».

Επιτελικό μέσο (με δημιουργικά καθήκοντα δηλαδή), έναν ακόμη επιθετικό (αν μπορεί να παίξει και περιφερειακός ακόμη καλύτερα), ένα ακραίο μπακ και έναν κεντρικό αμυντικό (με περισσότερη εμπειρία). Θα έλεγα 3-4 ακόμα θέσεις, αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες.

Επίσης, όσων αφορά την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 ορίστηκε νέο δικαστήριο στις 12-4-2013. Μέχρι τότε μάλλον θα είμαστε υπό καθεστώς προσωρινής υπαγωγής.

Τέλος πάντων. Πάμε στο αγωνιστικό. Θετικότατη η νίκη με τον Πανιώνιο, σε μια φάση που οι πιο πολλοί είχαμε απογοητευτεί. Μετρούν οι τρείς βαθμοί και μόνο αυτοί.

Στο Ηράκλειο, θα έχουμε δύσκολο έργο. Καταρχήν και μόνο το γεγονός ότι ανήκουμε ανάμεσα στις δύο ομάδες που δεν έχουν κερδίσει ακόμα εκτός έδρας στο Πρωτάθλημα, καθιστά το έργο μας ΔΥΣΚΟΛΟ. Εμείς και η Ξάνθη, είμαστε.

Η ψυχολογία είναι υπέρ μας. Όπως και να έχει το κλίμα γύρισε και πλέον τόσο οι παίκτες, όσο και το τεχνικό επιτελείο μετά την πρώτη νίκη αισθάνονται καλύτερα.

Η προσωπική άποψη για το παιχνίδι αυτό, είναι η μόνιμη που έχω από καλοκαίρι… Ποια είναι αυτή ; ; ; Δίνουμε βαρύτητα στην αμυντική μας λειτουργία, θωρακίζουμε την άμυνα μας και προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε τους κενούς χώρους στην κόντρα επίθεση.

Αν μας βγουν οι κόντρες, κερδίσαμε. Αν όχι, μένουμε στην ισοπαλία. Καθόλου άσχημο αποτέλεσμα. Για μας, ο πόντος την Κυριακή είναι σπουδαίος.

Φυσικά, θα είμαστε σε δυσχερή θέση αν δεν παίξει ο Πουλίδο. Εάν δεν παίξει δεν νομίζω να αντέξουμε και πολύ. Είναι ο καλύτερος και ο πιο έμπειρος αμυντικός μας. Πιθανότατα, θα παίξει καθώς στην τελευταία προπόνηση υπήρξαν θετικά δείγματα.

Επιθετικά, αιχμή του δόρατος ο Αγκάνθο. Ποιος άλλος ; ; ; Δυστυχώς λείπει ο Γιαννιώτας σε ένα ματς που είναι από αυτά που τον βολεύουν. Θα μπορούσε να προξενήσει «ζημιές», με την ταχύτητα του και την τεχνική του.

Η παράδοση συνολικά εκεί πέρα είναι: 8 – 9 – 1 8. 8 νίκες μας, 9 ισοπαλίες και 18 ήττες μας. Το πρώτο μας διπλό το κάναμε στις 1 1 – 3 – 1 9 9 5 με 0–1. Από τότε και μετά (από το 95 και μετά), η παράδοση γύρισε υπέρ μας. 7 – 2 – 4, λοιπόν από 1995 και έπειτα. 7 νίκες για μας, 2 ισοπαλίες και 4 ήττες. Μάλιστα, τις τελευταίες τρείς φορές που πήγαμε εκεί κερδίσαμε και τις τρείς με το ίδιο σκορ (0-1). Τις περιόδους 2007-2008, 2008-2009 και 2011-2012. Απ’ όλα τα παραπάνω στοιχεία, αφαιρώ τους αγώνες κυπέλλου (0-3-2, στο κύπελλο).

Επαναλαμβάνω, ότι ακόμα κι ο βαθμός της ισοπαλίας θα είναι χρησιμότατος. Δεν θα είναι κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία. Ακόμα και γι’ αυτούς, που την άλλη εβδομάδα υποδέχονται τον ντεφορμέ Πανιώνιο και έχουν μια σειρά από παιχνίδια στα μέτρα τους (ΑΕΚ, Κέρκυρα)…

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 11 Ιανουαρίου 2013 στις 4:32 μ.μ.

Δεν χρειαζόμαστε μεταγραφές. Εννοώ ότι και να μην πάρουμε παίχτες, δεν τρέχει κάστανο. Το πρωτάθλημα είναι χαμηλής ποιότητας, οι παίχτες τα δίνουν όλα, έχουμε μια υποφερτή ψυχολογία (μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου) και πάμε για θατικό αποτέλεσμα (κλισέ) στην Κρήτη!

jim είπε... 11 Ιανουαρίου 2013 στις 5:32 μ.μ.

Λες ότι δεν θέλουμε ε ; ; ;

Να σου πω την αλήθεια και γω το σκεφτόμουν έντονα αυτό το ενδεχόμενο.

Αλλά, έστω έναν να φτιάχνει παιχνίδι τον θέλουμε στην χειρότερη. Λάβε υπόψη σου ότι ο Αγκάνθο λείπει συνεχως, ότι ο Αγγελούδης δεν έχει πολύ πείρα, ότι ο Τριανταφυλλάκος δεν έχει ματς...

Το ίδιο και πίσω. Εμενα μου αρεζε το διδυμο Πουλιδο-Παντιδος, αλλά ο νεαρός δεν παίρνει ματς.

Τέλος πάντων. 1-2 προσθήκες σε κάιριες θέσεις πιστευω τις θέλουμε πάλι.

Για να δούμε την Κυριακή...

KANTHAR0S είπε... 11 Ιανουαρίου 2013 στις 5:48 μ.μ.

Βρε, θέλουμε παίχτες σε κάθε γραμμή, αλλά και να μην ενισχυθούμε δεν αλλάζουν ιδιαίτερα οι ισοροπίες. Αφού και οι αντίπαλοι δεν ενισχύονται ουσιαστικά. Αν, δηλαδή, υποβιβαστούμε, δεν θα φταίει το γεγονός ότι δεν ενισχυθήκαμε τον Γενάρη.

Unknown είπε... 11 Ιανουαρίου 2013 στις 6:19 μ.μ.

Απο αρχες Δεκεμβρη λεω οτι χρειαζομαστε εστω 2 μεταγραφες (αριστερο μπακ και 8αρο10αρι). Αν αυτοι ειναι Ζαραδουκας-Τατος δανεικοι αντιστοιχα, μια χαρα. Αυτα για την ενισχυση.

Για το ματς τωρα, φυσικα και ειναι δυσκολο, αλλα δεν νομιζω οτι αυτοι εχουν πολυ καλυτερη ομαδα απο 'μας. Ειναι και ανταγωνιστες μας, οποτε αν επαιζε ο Γιαννιωτας ισως να ελεγα οτι οι 3 βαθμοι ειναι επιτακτικη αναγκη. Αλλα, ετσι οπως πηγε, και ο βαθμος θα 'ναι καλος, αλλα αν δεν παιξει και ο Πουλιδο, ο οποιος ειναι ο,τι πιο ποιοτικο εχουμε αμυντικα, ο βαθμος οχι καλος, χρυσαφι θα 'ναι.

Αν λαβουμε υποψη μας οτι ο Πουλιδο ειναι υγιης πιστευω πως η καλυτερη 11αδα για την Κυριακη θα ηταν η εξης:

Βελλιδης - Πουλιδο, Γιαννιτσης, Καζναφερης, Ψυχογιος - Κοελιο, Οικονομοπουλος - Καραγιαννης, Σουνας - Αγγελουδης, Αγκανθο.

Αιτιολογω για Ψυχογιο, Οικονομοπουλο που ισως σας φανουν παραξενοι:

1. Ειναι φανερο οτι ο Μαργαριτης δεν μπορει. Και το γκολ με τον Πανιωνιο απο εκεινη την πλευρα προηλθε ο σκορερ. Ας παιξει ο Ψυχογιος μεχρι και ΑΝ παρουμε αριστερο μπακ, που μπορει να παιξει μια χαρα σ' αυτη τη θεση.

2. Ο Παπαστεριανος λειπει. Ισως εβαζα Νταμαρλη, αλλα ο Οικονομοπουλος με Πανιωνιο οσο επαιξε ηταν πολυ καλος και γιατι να μην τον διατηρησω με την ευκαιρια της απουσιας;

Αυτα. Καλη συνεχεια.