Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2013

ΆΡΗΣ - Πανιώνιος 2-1 Υπερπολύτιμη νίκη

Με το δεξί μπήκε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του για το 2013 ο ΆΡΗΣ, αφού επικράτησε 2-1 του Πανιωνίου σε ένα ματς που ακόμα πριν τις γιορτές θεωρούνταν κομβικό για τον δεύτερο γύρο. 

Πήραμε αυτό που θέλαμε (3 πονταλάκια) και κοιτάμε με αισιοδοξία τη συνέχεια.



Ο αγώνας

Το ματς στα πρώτα 20 περίπου λεπτά ήταν σκέτη βαρεμάρα, με τον ΆΡΗ να έχει μία πολύ ελαφριά πρωτοβουλία. Καμία καλή φάση έως το πρώτο γκολ του ΆΡΗ, με τον Αγγελούδη στο 29', έπειτα από στημένη φάση, κόντρες και διπλή προσπάθεια του νεαρού στράικερ.

Σιγά σιγά ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και να πραγματοποιεί επιθέσεις εκμεταλλευόμενας τα αμυντικά κενά του ΆΡΗ στα πλάγια, με τους γρήγορους παίκτες του (Ντούνης, Σάμαρης, Οκόγιε). Αφού έχασαν 2 ευκαιριάρες, στην τρίτη και στο 42ο λεπτό της αναμέτρησης ήρθε η ισοφάριση από τον Ντούνη, έπειτα από τραγικό υπολογισμό του Βελλίδη.

Το παιχνίδι έως το 70' ήταν όπως τα πρώτα 20 του πρώτου, με κάκιστη ποιότητα. Ο τραυματισμένο όλη την εβδομάδα Αγκάνθο αντικατέστησε τον τραυματισμένο από την Πέμπτη Γιαννιώτα. 

Ο Ισπανός έδειξε και πάλι ότι είναι πολύτιμος στον φετινό ΆΡΗ, αφού στο 69' ο αντίπαλος τερματάς του έκανε ένα καθαρό πέναλτι, το οποίο -φυσικά- δε δόθηκε, ενώ στο 79' σκόραρε, έπειτα από πολύ καλή προσπάθεια και σέντρα του Οικονομόπουλου, έκανε το 2-1 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.


Οι παίκτες

Βελλίδης: Καλός στη διάρκεια του αγώνα, αλλά το τραγικό λάθος του στο γκολ τα επισκιάζει όλα. Ευτυχώς δε μας στοίχισε.

Πουλίδο: Πολύ βελτιωμένος έπειτα από τον τραυματισμό του.

Γιαννίτσης: Βελτιώνεται και σταδιακά δένει με τον Πουλίδο.

Κάζνα: Παθιασμένος, αλλά μέτριος. Είχε όμως και μια καθοριστική επέμβαση στο πρώτο μέρος.

Μαργαρίτης: Ο γνωστός. Επιθετικά καλός, αμυντικά κακός. Πρέπει να βελτιωθεί αμυντικά γιατί σήμερα άφηνε πολλά κενά.

Κοέλιο: Ανύπαρκτος δημιουργικά ως συνήθως, αλλά ανασταλτικά πήγε καλά.

Παπαστεριανός: Δε φάνηκε ιδιαίτερα, αλλά βοήθησε κι αυτός από τη μεριά του.

Καραγιάννης: Έχει πολύ ταλέντο, πρέπει να βελτιώσει κάποια πράγματα αλλά έως τώρα με έχει κερδίσει και δίκαια είναι βασικός.

Σουνάς: Εξελίσσεται σε πολύτιμη μονάδα μεσοεπιθετικά και μπορεί να προσφέρει πολλά. Κινητήριος μοχλός σε πολλές επιθέσεις.

Γιαννιώτας: Με Αλκαράθ βελτιωμένος, προσπαθεί για το καλό της ομάδας κι όχι το δικό του.

Αγγελούδης: Έβαλε το γκολ κι αυτό μου φτάνει.

Αγκάνθο: Υπερπολύτιμος για άλλη μια φορά, μεγάλο κεφάλαιο για τον ΆΡΗ. Σε 25 λεπτά, κέρδισε πέναλτι που δεν δόθηκε, σκόραρε και γύρισε πίσω να βοηθήσει στα μαρκαρίσματα.

Τριανταφυλλάκος: Μέτριος, αλλά προσπάθησε και αυτό μου άρεσε.

Οικονομόπουλος: Με την εξαιρετική του ασίστ στον Αγκάνθο κέρδισε πολλά μπράβο.



Γενικά

Χωρίς καμιά υπερεμφάνιση η ομάδα πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο. Τώρα ταξιδεύει στο Ηράκλειο, όπου πιστεύω πως μπορούμε και το διπλό. Από σήμερα κρατάμε τους 3 βαθμούς και τίποτα άλλο.


3 σχόλια:

Skolix είπε... 6 Ιανουαρίου 2013 στις 8:27 μ.μ.

Μέτρια εμφάνιση, αλλά βαθμοί χρυσάφι, μετά και τις ήττες της ΑΕΚ και της Κέρκυρας.

Οι περισσότεροι παίκτες δεν ήταν σε καλή μέρα, αλλά η ομάδα φαίνεται πλέον να έχει ένα σύστημα και καλό πρεσάρισμα. Ίσως να πρέπει να αφήνει κατά περιόδους το 4-4-2 (πχ στο διάστημα 45' ως 65' δε μπορούσαμε να κρατήσουμε μπάλα, οπότε ίσως να ήθελε μια ενίσχυση το κέντρο).

Θα διαφωνήσω για το Μαργαρίτη. Νομίζω κέρδισε πολλές μάχες σήμερα και έβγαλε πολύ πάθος. Κράτησε έναν καλό παίκτη, τον Ντούνη. Στη φάση του γκολ κάνει και αυτός λάθος βέβαια, αλλά νομίζω ότι πήγε καλά σήμερα και πίσω και μπροστά.

Επίσης, θα διαφωνήσω και για το Σουνά και τον Καραγιάννη. Ο Σουνάς δε μου άρεσε σήμερα, ενώ ο Καραγιάννης, που έχει πολύ καλά στοιχεία, ήταν κακός σήμερα. Νομίζω πάντως ότι είναι καλά ταλεντάκια και πρέπει να στηριχτούν. Αυτοί οι 2, μαζί με Γιαννίτση και Νταμαρλή, ίσως μπορέσουν να αποτελέσουν μια καλή βάση για μια αξιόμαχη ομάδα τα επόμενα χρόνια.

Συνεχίζουμε, πήραμε μια καλή ανάσα, έπονται ΟΦΗ και Κέρκυρα. Με 4 βαθμούς θα είμαστε σούπερ, ειδικά αν το τρίποντο έρθει επί της Κέρκυρας. Και με 2 ισοπαλίες πάντως καλά θα είμαστε. Εκτός και αν ξυπνήσει η ΑΕΚ, γιατί έχει εύκολο πρόγραμμα. Πάντως πιο πολύ για διάλυση τους κόβω μετά το σημερινό ντου στην προπόνηση.

VardARIS είπε... 6 Ιανουαρίου 2013 στις 10:15 μ.μ.

Όντως μέτρια εμφάνιση, χωρίς πολλές φάσεις, ενώ στο 2ο ημίχρονο χάσαμε και την κατοχή μπάλας. Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι η εμμονή του Αλκαράθ στο 4-4-2. Το μόνο που κρατάω είναι το γεγονός ότι άλλαξε κάποια πράγματα στο 2ο ημίχρονο και αφού είδε τα ζόρια με το κέντρο του Πανιωνίου έριξε 3ο χαφ (Οικονομόπουλο) που έπαιξε πολύ ψυχωμένα. Μακάρι το πάθημα να του έγινε μάθημα του Αλκαράθ.

Από εκεί και πέρα συμφωνώ με Skolix για Σουνά - Καραγιάννη (ο Σουνάς μπήκε δυνατά, αλλά σταδιακά χάθηκε), αλλά και Μαργαρίτη. Περισσότερο το λάθος είναι του Βελλίδη και λιγότερο του Μαργαρίτη.

Πολλά προβλήματα και πάλι ο Κασναφέρης που δε συνεισέφερε ούτε επιθετικά.

Ματς φωτιά ακολουθούν, πραγματικά 6ποντα, τόσο με Όφη, ειδικά με Άεκ, αλλά και Κέρκυρα!!! Κρίσιμος μήνας... Για να δούμε

ΝΑVAS είπε... 7 Ιανουαρίου 2013 στις 11:44 π.μ.

ΟΚ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ ΦΕΤΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ.ΜΙΛΑΜΕ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝΕ ΓΑΜ....ΧΩΡΙΣ ΣΑΛΙΟ.
ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 6 ΒΑΘΜΟΥΣ ΧΑΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΟΡΑΚΙΑ
ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΠΑΛΙ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΑ
ΑΜΑ ΣΩΘΟΥΜΕ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΚΑΝΘΟ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ 157
ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΕΧΩ ΞΑΝΑΠΕΙ.ΠΑΝΤΙΔΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΖΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΡΗ ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΦ
ΜΕ 4 ΒΑΘΜΟΥΣ ΣΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 2 ΜΑΤΣ ΑΝΑΣΑΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΛΙΓΟ.