Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Έλεος πια



Μας λένε όλοι να μην ασχολούμαστε με τη διαιτησία κ να βλέπουμε τα χάλια της ομάδας μας.

Μα τόσο καιρό αυτό κάνουμε. Τα χάλια της ομάδας μας είναι δεδομένα. Γιατί όμως πρέπει κάθε φορά να έχουμε να αντιμετωπίσουμε κ τον κάθε τυχαίο διαιτητή που έρχεται στο Χαριλάου για να κάνει τα δικά του;





 Εμείς ποτέ δε ζητήσαμε ούτε ζητάμε εύνοια. Θέλουμε το 50-50 αλλά ακόμη κ αυτό είναι πολυτέλεια για τον Άρη.

Όποιος ήταν στο γήπεδο χθες είδε έναν διαιτητή που προσπαθούσε να μας πάει κόντρα. Ειδικά μετά την αποβολή του Ταυλαρίδη.

Τον είδαμε σε παρόμοιες φάσεις να σφυρίζει με διαφορετικό τρόπο. Για παράδειγμα ήταν μία φάση όπου ο Αγκάνθο πηδώντας στον αέρα για κεφαλιά σπρώχνει τον αντίπαλο οπότε δίνεται το φάουλ ενώ σε ίδια περίπτωση λίγο πριν σε δικό μας παίχτη δεν δίνει τπτ.

Καλά μιλάτε για διαιτησία ενώ ο αντίπαλος παίζει με 10 παίχτες;
Φταίμε εμείς που ενώ έχει κίτρινη κάρτα ο Ταυλαρίδης (από φάση όπου διαπληκτίστηκε με τον Σουνά κ πήραν κ οι 2 από μία κάρτα) πάει κ κάνει καρατιά στον Αγκάνθο. Φταίμε εμείς γαμώτο επειδή ο παίχτης είναι βλάκας;

Δε σας φταίει κανείς που ενώ ο Ατρόμητος έπαιζε με παίχτη λιγότερο σας είχε στο μισό γήπεδο.
Εμείς ποτέ δεν είπαμε ότι έχουμε καλή ομάδα. Από την αρχή λέμε ότι είμαστε για τον πούτσο. Από την άλλη ο Ατρόμητος είναι μία μέτρια ομάδα με σοβαρό επιθετικό πρόβλημα. Ακόμη κ αυτή η μέτρια ομάδα είναι εύκολο να μας κλείσει στο μισό γήπεδο. Ο μόνιμος τρόπος με τον οποίο σκοράρει είναι τα στημένα κ οι γιόμες. Δίνοντας ο διαιτητής συνεχώς φάουλ υπερ του μας έβαζε όλο κ περισσότερο μέσα στην περιοχή μας.

Η άμυνα μας είναι για τον πούτσο κάποια στιγμή θα το έκανε το λάθος.

Στις 2 η 3η δώρο
Πριν τη φάση του γκολ είχαν προηγηθεί 2 γιόμες του Ατρομήτου στις οποίες έγιναν ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΑ επιθετικά φάουλ τα οποία κ τα έδωσε. Στη καθαρά ελληνική λογική της ελληνικής διαιτησίας την 3η περίπτωση την άφησε με αποτέλεσμα να φάμε το γκολ.

Τσάμπα διαμαρτύρεστε δεν έγινε τίποτα στη φάση του γκολ
Πρώτα απ'ολα όσο άμπαλος κ να είναι ο Παπαζαχαρίας στη φάση που καλύπτει τη μπάλα 99 στους 100 διαιτητές θα έδιναν επιθετικό φάουλ. Σε εμάς έδωσε κόρνερ.

Στη φάση που ακολουθεί γίνεται στην κυριολεξία της πουτάνας. Πηδάνε ο Κανούλας μαζί με τον Βελλίδη κ τον παίχτη του Ατρομήτου με το 6 ο οποίος φαίνεται πεντακάθαρα ότι σπρώχνει τον Κανούλα κ τον βγάζει από τη φάση. Πιο πριν ο παίχτης του Ατρομήτου με το 11 σπρώχνει με το χέρι τον Κανούλα για να τον βγάλει εκτός φάσης. Και στη συνέχεια φαίνεται πεντακάθαρα η κίνηση του χεριού του Σκόνδρα για να κοντρολάρει τη μπάλα.

Όλα αυτά φαίνονται ξεκάθαρα στο παραπάνω βίντεο. Όποιος δεν τα βλέπει μάλλον είναι τυφλός.

Παρόμοιες φάσεις αντίθετα σφυρίγματα
Πάμε λίγο καιρό πιο πίσω στο ματς με τον Ολυμπιακό. Παρόμοιο χέρι γίνεται στη φάση του πέναλτι που σφυρίχτηκε εναντίον μας. Μία φάση που από κανένα replay δεν φάνηκε ξεκάθαρα το χέρι αλλά όλοι μαζί κ ο διαιτητής θεώρησαν ότι ήταν χέρι λόγω της κίνησης του χεριού του παίχτη.

Βλέπουμε δηλαδή ότι σε 2 φάσεις κ τα 2 σφυρίγματα ήταν εναντίον του Άρη. Στη μία περίπτωση σφυρίχτηκε χέρι κατά του Άρη ενώ σε ίδια φάση δεν σφυρίζεται χέρι υπέρ του Άρη.

Ο Ατρομητάκος το τσιράκι του Μαρινάκη
Να πούμε δύο λόγια κ για την ομάδα της γειτονιάς που έχει πάρει τα πάνω της τα τελευταία 2-3 χρόνια από τότε δηλαδή που έχει αναλάβει ο Μαρινάκης. Να σας θυμίσω το φοβερό ματς πριν 3 περιόδους όπου ο Ατρόμητος του προπονηταρά Δώνη κέρδισε 3-1 παρακαλώ τον αδιάφορο κ πρωταθλητή Ολυμπιακό κ με αυτό τον τρόπο γλίτωσε τον υποβιβασμό;

Ή μήπως να θυμηθούμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια η ομάδα του διατηρείται από τους παίχτες που πουλάει στο Γαύρο από αυτούς που δανείζεται αλλά κ από αυτούς που ενώ τους έχει πουλήσει στο Γαύρο τους κρατάει δανεικούς για κανά χρόνο. Μήτρογλου, Τάτος, Σκόνδρας, Σουμπίνιο κτλ κτλ

Αφού τα είπα όλα αυτά πάμε κ στους δικούς μας τους άμπαλους.
Έχει μαλλιάσει η γλώσσα μου να λέω πως ο Παπαζαχαρίας είναι άμπαλος, είναι άχρηστος, είναι επικίνδυνος  Χθες χάσαμε 2 βαθμούς εξαιτίας του. Στη Λιβαδειά πάλι θα μπορούσαμε να πάρουμε το χ αν πετύχαινε την εστία από το μισό μέτρο στις καθυστερήσεις.

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΙΖΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΠΑΙΧΤΗΣ.

Η άμυνα μας στα στημένα είναι τραγική  Παρόμοια φάση με τη χθεσινή είδαμε κ στο 2ο γκολ του Λεβαδειακού κ στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού. Δουλέψτε τα γαμημένα τα στημένα. Μας έχουν καταστρέψει.

Η διαχείριση του αγώνα από τον πάγκο χθες ήταν εξίσου τραγική. Βγάζουν το Σουνά που είναι γρήγορος κ βάζουν τον Fab5. Άκυρο. Κρατάνε μέσα τον Αγκάνθο που παίζει τραυματίας κ τα έχει φτύσει. Άκυρο.

Και για το τέλος να πω (επειδή τον έχω καταθάψει φέτος) ότι επιτέλους έκανε ένα καλό παιχνίδι ο Καπετάνος.

Κάθε ματς είναι τελικός
Έχουν μείνει 2 ματς μέχρι το τέλος του 1ου γύρου. Με Τρίπολη εκτός και Ξάνθη εντός. Το 2ο ΠΡΕΠΕΙ να κερδηθεί ακόμη κ αν παίζουμε με 9 παίχτες κ σφυριχτούν 3 πέναλτι υπέρ του αντιπάλου. Το 1ο είναι δύσκολο και μάλλον θα πρέπει να το θεωρούμε ήδη χαμένο.

Όλες οι ομάδες κάτω από τους 16 βαθμούς εκτός του Βάζελου είναι υποψήφιες για φούντο. Ειδικά η Ξάνθη, η Βέροια, ο Παναθρακικός, ο Όφη, η Κέρκυρα και φυσικά εμείς. Την Άεκ τη βγάζω απ'έξω διότι δεν θα την αφήσουν να πέσει.




4 σχόλια:

Unknown είπε... 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Γιατι νομιζει κανεις ο Ατρομητος ειναι η υγιης ομαδα που διαδιδουν οι δημοσιογραφοι; Μερος του συστηματος ειναι κι αυτος.

Χθες δεν ηταν η πρωτη φορα φετος ποσο μαλλον τα τελευταια χρονια που ζουμε τετοια αντιμετωπιση απο τη διαιτησια. Εχουν βαλθει ολοι εναντιον μας, οπως ειπε και ο Σουνας χθες.

Για τον Παπασουγκαρ που λες, εγω εκανα υπομονη και πολλες φορες διαφωνησα καθετα μαζι σου που τον εκραζες. Αλλα τωρα σκεφτομαι ποσο δικιο ειχες.

VardARIS είπε... 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:46 μ.μ.

Με πρόλαβες Red. Ήθελα να ετοιμάσω ένα άρθρο για το θέμα της διαιτησίας. Δεν πάει άλλο φέτος. Έχει παραγίνει το κακό και έχουμε χάσει πολλούς βαθμούς. Χθες μιλάμε για καθαρή αλλοίωση αποτελέσματος.

Τα κοράκια θέλουν ξύλο, δε γίνεται αλλιώς. Οι άνθρωποι αυτοί αλλιώς δεν καταλαβαίνουν. Μόνο με τρομοκρατία... Δες τι γινόταν στην Τούμπα παλαιότερα, τελείωναν τα παιχνίδια στο 86', οπαδοί έμπαιναν και έπαιρναν τα σημαιάκια από τους επόπτες και δεν κινούνταν φύλλο...

Να μην φεύγουν από το γήπεδο, να είναι κλεισμένοι στα αποδυτηρία για ώρες, για να βάλουν μυαλό...

Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι ok, ο διαιτητής μας αδικεί. Γιατί οι παίκτες μας δεν αντιδρούν; Βλέπεις ότι σε αποβάλλει άδικα, ή ότι ο άλλος παίζει μπάσκετ και βάζει γκολ. Γιατί δεν τον παίρνουν καροτσάκι μέχρι τη σέντρα; Ας αποβληθούν, έτσι και αλλιώς ποιο το όφελος και που παίζουν;

RedDragon είπε... 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:51 μ.μ.

Όσο ακραίο κ αν ακούγεται η μόνη λύση είναι το ξύλο κ η τρομοκρατία.

Αλλά όχι μέσα στο γήπεδο. Γιατί; Μα γιατί είμαστε το εύκολο θύμα. Η μόνη ομάδα που έχει μηδενιστεί 3 φορές τα τελευταία χρόνια.

Πιστεύεις ότι θα διστάσουν να το ξανακάνουν;

Όσο για τους παίχτες που λες δεν έχεις δίκιο σε μία φάση στο κέντρο όπου κάνει ένα τάκλιν ο Γιαννιώτας κ κόβει τη μπάλα πάει ο διαιτητής κ δίνει φάουλ κ κίτρινη στο Γιαννιώτα. Διαμαρτύρονται οι παίχτες κ τρώμε άλλες 2 κίτρινες σαν καραμέλες σε Καπετάνο κ Παπαστεριανό.

Όπως καταλαβαίνεις οι διαιτητές κ το σύστημα μας έχουνε γραμμένους κ μας κάνουν ότι θέλουν.

Πρέπει να πέσει ξυλίκι αλλά με τέτοιο τρόπο ώστε να μην εμπλέκεται η ομάδα.

Εκεί θα τον παραδεχόμουν τον Super-3

jim είπε... 2 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:50 μ.μ.

Αν τα βάλουμε κάτω όλα (και παρασκήνιο και διαιτησία και αγωνιστικό και καταστάσεις μέσα στην ομάδα) πολύ δύσκολα θα μείνουμε στην κατηγορία... Λυπάμαι που το λέω, αλλά είμαστε δυνατό φαβορί για πτώση..

Και φυσικά οι κοντοφθαλμοι οι άλλοι, θα λένε οτι ευνοηθηκαμε με την Βέροια. Τα τρυπήματα με οσφπ, λεβαδειακο, ατρόμητο κλπ τα ξεχνούν...

Αγωνιστικά, επαναλαμβάνω αυτό που έχω πει. Η ομάδα είναι αδούλευτη. Αν δουλευόταν όπως έπρεπε από την αρχή (δηλαδή από τον Ιούνιο και όχι εναν μηνα μετά και είχε προπονητή που έπρεπε απο την αρχη και όχι 3η επιλογη μετα απο Κωστενογλου και Αναστόπουλο) θα ειχε 6-7 βαθμούς παραπάνω... Ματς σαν το χθεσινο δεν το εχανε. Η με τον ΠΑΣ..