Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ρεάλ Μαδρίτης - Μάντσεστερ Σίτυ 3-2 Η πρώτη ματσάρα του Champions League

Χθες, βράδυ διεξήχθη το πρώτο μισό της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League. Κορυφαίο παιχνίδι, εξαρχής ήταν το Ρεάλ – Μαν Σίτυ. Ήταν και αυτό που διάλεξα να δω. Αν και στο πρώτο ημίχρονο, το παιχνίδι εξελίχθηκε σε επιθετικό μονόλογο της Ρεάλ και τίποτα παραπάνω, το δεύτερο ημίχρονο αποζημίωσε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους, τόσο με το θέαμα του, όσο και με την διακύμανση – εναλλαγή του σκορ.





Η Ρεάλ στο πρώτο μέρος είχε την κατοχή της μπάλας, είχε 3-4 καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως δεν κατάφερε να το σημειώσει. Οι διαγώνιες μπαλιές των Μαδριλένων, έβρισκαν τον Ρονάλντο, ο οποίος έκανε τις κινήσεις του, όμως τα σουτ του, αποκρουόταν από τον Χάρτ.

Επίσης, ο Ντι Μαρία επιχείρησε σουτ. Για την ακρίβεια συνέκλινε από τα δεξιά που έπαιζε προς τον άξονα και δοκίμαζε σουτ με το αριστερό. Πολύ καλά σουτ, πλην όμως άστοχα. Ο Ιγκουαϊν, κινήθηκε σε μέτριους ρυθμούς σε ατομικό επίπεδο. Κυρίως, κατάφερε να ανοίξει χώρους για τους συμπαίκτες του…

Η Μαν Σίτυ, αρκέστηκε στην οργανωμένη άμυνα. Και η αλήθεια είναι πως τα πήγε καλά. Είχε βέβαια και την τύχη που πάντα απαιτείται να έχει μία ομάδα όταν αμύνεται.

Στο δεύτερο μέρος, τα πράγματα άλλαξαν. Η Ρεάλ επέμενε και το μόνο σίγουρο ήταν ότι η Σίτυ θα έβρισκε χώρους στην κόντρα επίθεση. Και όντως. Η Σίτυ, με αξιώσεις έβγαινε στην κόντρα. Ήταν εμφανής η βελτίωση της, στις αρχές του δεύτερου μέρους. Και κάπου σε μια από τις κόντρες της, ο Γιάγια έβγαλε συρτή διαγώνια μπαλιά για τον Τζέκο και ο τελευταίος με αριστερό σουτ σκόραρε.

Ο Μουρίνιο, γρήγορα πέρασε αλλαγές τους Μπενζεμά και Μόντριτς, παίζοντας φουλ επίθεση. Η περιοχή της Σίτυ γέμισε Μαδριλένους και γρήγορα με ένα σουτ του Μαρσέλο (από τα πολλά και πολύ καλά σουτ που επιχείρησε) η Ρεάλ ισοφάρισε. Και συνέχισε να πιέζει.

Αλλά από στημένη φάση και έπειτα από προβολή του Αλόνσο, η Σίτυ σκόραρε το 1-2. Όλα έδειχναν ότι οι Πολίτες, θα πετύχουν το πρώτο τους, μεγάλο διπλό στην διοργάνωση. Ήθελε δεν ήθελε 5-6 λεπτά για το τέλος. Με την σέντρα περίπου, η μπάλα έφτασε στον Μπενζεμά όπου με σουτ γράφει το 2-2.

Αν είναι δυνατόν. Να προηγείσαι δύο φορές στο Μπερναμπέου και να ισοφαρίζεσαι στο «καπάκι». Και σα να μην  έφτανε αυτό, προς το τέλος ο Ρονάλντο από τα αριστερά, δοκιμάζει ένα σουτ, η μπάλα κοντράρει στα πόδια του Κομπανί (αν δεν κάνω λάθος) και καταλήγει στα δίχτυα. Τελικό σκορ, 3-2.

Ο Μουρίνιο, πανηγύρισε σαν να πήρε το τρίτο του champions League με διαφορετική ομάδα. Ήθελε πολύ αυτή την ανατροπή για να ανέβει ψυχολογικά η ομάδα του. Και όντως, αυτή η ανατροπή μπορεί να αποτελέσει ένα «ηλεκτροσόκ» για την Ρεάλ. Γιατί, δεν ήταν σε καλή κατάσταση. Τόσο αγωνιστικά, όσο και εξωαγωνιστικά.

Από την άλλη η Μαν Σίτυ, αποδείχτηκε «λίγη». Είναι σκληρό αυτό, πλην όμως πραγματικό. Στάθηκε αρκετά καλά αμυντικά στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο έβγαλε τις κόντρες της και πέτυχε ένα γκολ. Η τύχη την ευνόησε πέτυχε και δεύτερο. Και παρόλα αυτά δεν κατάφερε όχι απλά να πάρει τον πόντο, αλλά έχασε. Αν δεν κερδίσει τώρα την Ρεάλ, πότε θα την κερδίσει ; ; ;

Η τακτική του Μανσίνι να πάει το ματς με μηδέν στο ημίχρονο και μετά να εκμεταλλευτεί την κούραση των Μαδριλένων έπιασε. Όπως, του βγήκε (βάση γκολ) η αλλαγή με τον Τζέκο.

Όμως, κάπου εκεί σταματάει ο ρόλος του προπονητή και αναλαμβάνουν ρόλο οι παίχτες. Και οι παίχτες σήμερα δεν «βάσταξαν». Το προσεχές μέλλον θα δείξει αν ήταν «κακό φεγγάρι» γι’ αυτούς ή απαιτείται πολύς χρόνος ακόμα για να πετύχουν πολλά σ’ αυτό το επίπεδο

1 σχόλια:

Unknown είπε... 19 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:03 μ.μ.

Η Σιτι μπορει στην Αγγλια να τα πηγαινει εξαιρετικα, αλλα στην Ευρωπη δεν εχει κατορθωσει τιποτα το σπουδαιο. Η καλυτερη πορεια της ηταν τοτε που απεκλεισε εμας και μετα αποκλειστηκε απο την Δυναμο Κιεβου. Δειγμα του οτι χρειαζονται χρονια ακομα για να αποκτησει βαρια φανελα στην Ευρωπη.

Απο την αλλη η Ρεαλ, εχει ξεκινησει ασχημα και οι πρωτες σειρηνες για Μουρινιο εχουν ηδη ακουστει, ενω τα ρεπορταζ λενε οτι και το κλιμα στα αποδυτηρια δεν ειναι το καλυτερο. Εγω την αντιπαθω περισσοτερο απο καθε αλλη ομαδα στην Ευρωπη, αλλα το λεω αντικειμενικα: φετος τιτλο δεν εχει για τους σιχαμενους.

Αυτα απο μενα.