Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Ο σκόρερ που ψάχναμε (;)‏


Ο Νταβίντ Αγκάνθο στις 2 πρώτες συμμετοχές του με τη φανέλα του ΆΡΗ έχει πετύχει ισάριθμα γκολ, τα οποία έχουν φέρει 4 βαθμούς στην ομάδα. Είναι το κεντρικό πρόσωπο στος συζητήσεις των φιλάθλων μας, πράγμα λογικό αφού από την πρώτη στιγμή δείχνει ότι πετύχαμε διάνα όσον αφορά την απόκτηση φορ.



Από το 2006 και μετά, που ανεβήκαμε δηλαδή, οι 2 μοναδικοί σέντερ φορ που ήταν πραγματικοί γκολτζήδες (και φυσικά πρόσφεραν στην ομάδα) είχαμε την ατυχία να βρεθούν στην ίδια σεζόν: Κάμπορα, Έντι Τζόνσον. Ο ένας όμως όλοι θυμόμαστε πώς έφυγε και ο άλλος έκατσε μόνο 6 μήνες ως δανεικός.


Βέβαια, υπήρχε και ο Κόκε, αλλά ήταν παίκτης 2 χρόνων. Γενικά τα τελευταία χρόνια έχουμε αποτύχει πολλές φορές στις επιλογές μας στη συγκεκριμένη θέση. Έχουμε φέρει πολλούς παίκτες που πέρασαν και δεν ακούμπησαν (Βλοντάρτσικ, Ντελόρτε, Τσέζαρεκ, Αμπρέου, Γιάκομπ, κλπ.). Και ο Ρουίζ θα μπορούσε να προσφέρει, αλλά δεν πρόσφερε.

Ο Αγκάνθο, λοιπόν, ήρθε σε μια δύσκολη χρονιά να λύσει το επιθετικό πρόβλημα του ΆΡΗ, γιατί με Γκέσιο-Κανούλα-Αγγελούδη δεν είναι να περιμένεις πολλά. Για πολλούς ήταν μία προσωρινή λύση για τη φετινή χρονιά, ώστε να μας σώσει.

Όμως, αν προσφέρει αυτά που έχουμε βάλει πολλοί στο μυαλό μας μετά τα 2 τελευταία παιχνίδια, ίσως αποτελέσει μία από τις βάσεις για την αγωνιστική αναγέννηση. ίσως σε λίγα χρόνια να είναι το είδωλο πολλών οπαδών μας, σαν τον Κόκε πριν λίγα χρόνια.

Τώρα θα πείτε τι λέει ρε αυτός σιγά μη μας βγει και Φαν Πέρσι. Έναν χρόνο θα κάτσει και θα φύγει νύχτα με 6-7 γκολ. Λάθος. Γιατί να βλέπουμε τον Αγκάνθο σαν κάτι προσωρινό, σαν κάτι που θα καταφέρει να μας σώσει την κατηγορία φέτος, με βραχυπρόθεσμους στόχους δηλαδή.

Ούτως ή άλλως, για τα σημερινά δεδομένα είναι πολυτέλεια για τον ΆΡΗ ένας παίκτης ο οποίος έχει ξεκινήσει την καριέρα του από τις μικρές ομάδες της Ρεάλ, που έχει κατακτήσει παγκόσμιο κύπελλο με την Κ20 της Ισπανίας, έχοντας συμπαίκτες όπως οι Κασίγιας, Τσάβι και Ινιέστα.

Παράλληλα με την οικονομική εξυγίανση, θα πρέπει να κοιτάξουμε και τι θα γίνει με το αγωνιστικό μας μέλλον. Δηλαδή ποιοι νεαροί αξίζουν να μείνουν ώστε να φέρουν αγωνιστικό και οικονομικό κέρδος στην ομάδα, και ποιοι από τους έμπειρους αξίζουν να είναι μέρη του ΆΡΗ των επόμενων χρόνων.

Εγώ θέλω να ευχηθώ στον Νταβίντ κι άλλα γκολ, και να μας κάνει σε λίγα χρόνια να έχουμε μία σίγουρη λύση στην κορυφή της επίθεσης.

Υ.Γ. ΔΙΠΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ ΑΡΗ ΟΛΕ ΟΛΕ!

1 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 30 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:38 μ.μ.

Άποψη μου ότι κάνεις λάθος για τον Αμπρέου. Ο άνθρωπος ήταν από τους καλύτερους επιθετικούς που πέρασαν από την ομάδα τα τελευταία χρόνια. Αν θυμάμαι καλά άλλωστε έφυγε με 5 γκολ σε 9 αγώνες. Απλά ήταν παίκτης που είχε ιδιαίτερο στυλ, έπρεπε η ομάδα να παίζει για αυτόν και δεν ταίριαζε στο πως παίζαμε τότε.