Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Πολλά τακτικά λάθη‏...

Μετά το ευχάριστο διάλειμμα που σας πρόσφερε ο Jim με το άρθρο του για το Ρεάλ-Σίτι επιστρέφουμε στη σκληρή πραγματικότητα. Ο ΆΡΗΣ, λοιπόν, απέσπασε τον βαθμό της ισοπαλίας στο ΟΑΚΑ με αντίπαλο την Άεκ. Η εμφάνιση δεν ήταν φοβερή, αλλά κρατάμε το αποτελσεσμα. Στη φετινή χρονιά οι βαθμοί εκτός έδρας είναι πολύτιμοι. Και γενικά οι εμφανίσεις φέτος δε μετράνε.



Όμως, είδαμε χτυπητά τακτικά λάθη που φαίνοταν με γυμνό μάτι. Οι 2 τελικές τα λένε όλα. Είδαμε μία ομάδα να επιτίθεται με ανορθόδοξο τρόπο, να μην μπορεί ούτε καν να απειλήσει, ενώ υπήρχαν και στιγμές που οι παίκτες μας δε μπορούσαν ν' αλλάξουν 2 πάσες στο 1 μέτρο!


Ίσως υπερσεβαστήκαμε τον αντίπαλο. Με τέτοιες ομάδες δεν κλείνεσαι πίσω. Δε λέω να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας κλπ., αλλά όχι και κατενάτσιο,όπως το λέμε. Δείτε τώρα σε πόσα τακτικά λάθη υπέπεσε (για άλλη μια φορά) ο Κατσαβάκης:

1) Πολλαπλές και συνεχείς εναλλαγές θέσεων: το έργο το έχουμε δει και στα 3 ματς πρωταθλήματος και στα φιλικά. Είδαμε ποδοσφαιριστές από αριστερό χαφ να βρίσκεται δεξιά, από φορ στα αριστερά, από 10αρι αμυντικό χαφ κλπ. Αυτό μπερδεύει τους παίκτες (και τον ίδιο και όλους μας), με αποτέλεσμα να μην  ξέρουν το ρόλο τους στο γήπεδο.

2) Ο Καπετάνος δεν είναι εξτρέμ: το παιδί θέλει αναβολικά για να βγάλει έστω ένα ημίχρονο. Στα πλάγια χαφ θες παίκτες με ταχύτητα και πνευμόνι. Το 'χουμε χιλιοπεί, ο Καπετάνος έχει καλό αριστερό πόδι, αλλά με το να τον βάζεις αριστερό χαφ δεν κερδίζεις τίποτα.

3) Ο Πουλίδο είναι στόπερ: Στα χαφ το μόνο που μπορεί να σου προσφέρει είναι να ανακόφτει τις επιθέσεις των αντιπάλων. Είναι φανερό πως δεν μπορεί να έχει χημεία με τον Κοέλιο, ενώ ο τραυματισμός του δεν του επιτρέπει να είναι στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης.

4) Ο Παπαστεριανός είναι αμυντικό χαφ: Μου βάζεις τον Μανολιό να σου οργανώσει το παιχνίδι. Ένας παίκτης που είναι ο ορισμός του αμυντικογενούς χαφ. Τον βάζεις 10αρι; Το παιδί είναι για κέντρο ώστε να έχει τον ρόλο της ''σκούπας''. Έχει πνευμόνια, σε σχέση με τον Πουλίδο, και με τον Κοέλιο αν παίζουν για πολλούς αγώνες μαζί θα συνθέσουν ένα πολύ καλό δίδυμο.

5) Η αλλαγή Παντίδου-Νταμαρλή: Στο πρώτο ημίχρονο ο Παντίδος ήταν ο κορυφαίος του ΆΡΗ. Δεν άφησε κυριολεκτικά τίποτα να περάσει. Ποιος ο λόγος λοιό ν να τον βγάλεις; Για να βάλεις τον Νταμαρλή που είναι χαφ; Όχι πως ο Ερωτόκριτος τα πήγε άσχημα, κάθε άλλο, αλλά ο Παντίδος θα μπορούσε να μαρκάρει αυτόν τον Γιάγκο που λέει πως μας έβαλε γκολ.

6) Ο Γιαννιώτας δεν είναι ο Μέσι: Και αυτό πρέπει να το καταλάβει και ο Κατσαβάκης, και οι συμπαίκτες του και ο ίδιος. Ο πρώτος δεν πρέπει να του δίνει έναν τόσο ελεύθερο και ανοργάνωτο ρόλο, και να τον αλλάζει κάθε λίγο και λιγάκι θέσεις. Οι δεύτεροι, όταν έχει τη μπάλα, δε σημαίνει ότι θα κάθονται και θα την περιμένουν και δε θα βοηθάν και ο τρίτοε πρέπει να γίνει πιο ομαδικός.

7) Ο ΆΡΗΣ προχθες έπαιξε με 4 στόπερ: Παπαζαχαρίας, Παντίδος, Πουλίδο, Γιαννίτσης...

Αυτό μας οδηγεί στο συμπέρασμα πως ο Κατσαβάκης έχει ακόμα πράγματα να διορθώσει, όπως και οι παίκτες, ώστε να κάνουν τον ΆΡΗ ανταγωνιστικό.

3 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 12:16 μ.μ.

Nick τα γράφεις μια χαρά, τα έχουμε χιλιοπεί όλοι μας αλλά βελτίωση δεν βλέπουμε.

Διαβάζω σήμερα στα "αριανά" site, ότι ο Κατσαβάκης κόβει τα πειράματα, λέω κάτσε να διαβάσω και μου έρχεται να σπάσω την οθόνη!!!

Αριστερό μπακ μέσα στο Χαριλάου με την Κέρκυρα ποιος λέτε ότι θα παίξει???

Ναι, ναι, ναι ο Ασλανίδης!!!

Μπράβο ρε Κατσαβάκη έβαλες μυαλό επιτέλους και δεν κάνεις πειράματα!

Το ότι σε όλα τα φιλικά ο Ασλανίδης παίζοντας μπακ ήταν ο χειρότερος παίκτης δεν λέει τίποτα. Σε αυτό τον αγώνα θα μεταμορφωθεί σε Ρουμπέρτου Κάρλους και θα αλωνίζει την πλευρά!!

Μάλλον πρέπει να οπλιστούμε με υπομονή για μια ακόμη αγωνιστική με αυτά που θα δούμε.

.....

Απλά και δοκιμασμένα πράγματα, Καζναφέρης δεξιά, Ψυχογιός αριστερά μπας και κάνουμε καμμιά προώθηση στο παιχνίδι και βγει καμμιά σέντρα.

jim είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:15 μ.μ.

Ποιο κατενάτσιο ; ; ; Αν παιζόταν έτσι το κατενάτσιο θα είχε σβήσει ως σύστημα πριν καν δοκιμαστεί...

Και επαναλαμβάνω... Όταν όλο το καλοκαίρι δεν ξέραμε αν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα και την πρώτη κουβέντα για το αγωνιστικό την κάναμε τέλη Αυγούστου, καταλαβαίνουμε πόσα κενά θα εχει το αγωνιστικό..

Όλοι έχετε δίκιο. Όσα διάβασα είναι σωστά. Την Κυριακή, είτε παίξει ο Άσλα αριστερά είτε εσείς, στα χαφ είτε παιξει ο Κοέλιο, είτε εμείς το θέμα είναι οι τρείς βαθμοί...

Θα είναι μια φάση και ένα γκολ, πάλι ; ; ; Θα είναι 10 φασεις και μισό γκολ ; ; ; Θα είναι από οριακό οφ-σάϊντ στο 93 ; ; ; Θα είναι απο αυτογκολ; ; ; Όπως θέλει ας είναι... Τρείς πόντοι και συνεχίζουμε...

Όσο η ομάδα παίρνει θετικά αποτελέσματα (γιατί το χ στο οακα, ήταν θετικό), δεν θα ανοίξει μύτη... Αν έρθουν αρνητικά και συνεχιστούν, τότε θα έχουμε εξελίξεις...

Unknown είπε... 20 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:19 μ.μ.

Σωτήρη, αυτο που προτεινεις ειναι καλη λυση, την ειχα σκεφτει πιο παλια αλλα ξεχασα να την αναφερω στο αρθρο. Ο Καζναφερης δεξι μπακ περσι ηταν απο τους διακριθεντες της ομαδας. Ειναι φανερο οτι στα εξτρεμ δεν προσφερει τιποτα, ενω περσι ειχε πολυ καλη και σταθερη παρουσια. Για να σου πω την αληθεια, και 'γω φετος περιμενα να τον δω βασικο και αναντικαταστατο δεξι μπακ.

Jim, γραφοντας ''κατενατσιο'', δεν εννοω την καριβη του σημασια και λειτουργια, αλλα τον τροπο παιχνιδιου μας την Κυριακη, δηλαδη διωξιμο οπου να 'ναι και μπας και βγει καμια ενεργεια του Γιαννιωτα.

Κα ΄γω πιστευω πως με ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ τροπο, οπως αναφερεις, η νικη με την Κερκυρα θα ειναι βαλσαμο και θα δωσει ψυχολογικη και βαθμολογικη ανασα. Αλλωστε, αν δεν παρουμε εντος και την Κερκυρα, ποιον θα παρουμε;;;