Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΡΗΣ - Οφη 0-0: Μπράβο στα παλικάρια‏

Ο ΆΡΗΣ έμεινε στη λευκή ισοπαλία με τον Όφη στο ματς που διεξήχθη απόψε. Όμως, είναι η πρώτη φορά που φέρνουμε ισοπαλία στην έδρα μας και είμαι ευχαριστημένος. Και είμαι ευχαριστημένος, διότι και οι 14 παίκτες που έπαιξαν τίμησαν τη φανέλα.



Πολύ καλή εμφάνιση από -σχεδόν- όλους τους παίκτες. Με τέτοιες εμφανίσεις έχουμε πολύ μέλλον. Θα 'ρθουν κι οι νίκες. Υπομονή θέλει. Και φυσικά στήριξη.


Έχουμε αρκετά θέματα να αναλύσουμε. Θα ξεκινήσω με το αγωνιστικό. Όπως προείπα, από άποψη τακτικής και συνοχής η ομάδα τα πήγε πολύ καλά. Υπήρχανπολλοί διακριθέντες που θα μπορούσαν να βγουν MVP. Γι' αυτό προτίμησα να πρωτοτυπήσω και να βάλω μία αξολόγηση κάθε παίκτη ξεχωριστά, πάντα βάση της άποψής μου, παρακάτω.

Είδαμε μία ομάδα δεμένη, με πολύ ταλέντο και τις κατάλληλες πινελιές εμπειρίας. Αλληλοκάλυψη, γρήγορες επιστροφές, σωστές πάσες και γρήγορες αντεπιθέσεις. Τα χαλούσαμε λίγο στην τελική πάσα και προσπάθεια, αλλά δεν πειράζει. Θέλει 3 πράγματα: δουλειά, υπομονή και σέντερ φορ. Και θα έρθουν και τα ωραία.

Για να δούμε και την απόδοση των παικτών.

  • Διούδης: Πήρε το βάπτισμα του πυρός λόγω του θέματος Βελλίδη. Έκανε πολύ καλή εμφάνιση, σταθερός στις επεμβάσεις και εξόδους του, ενώ του χρεώνεται και μία εκπληκτικη απόκρουση σε κεφαλιά αντιπάλου στο δεύτερο μέρος.
  • Παπαζαχαρίας: Είναι σίγουρα ο Παπασούγκαρ αυτός; Ρε παιδιά, τι βελτίωση είναι αυτή; Αρχηγός με τα όλα του! Αστείρευτο πάθος, πάντα πρώτος στη μπάλα, εξαιρετικά τάκλιν, κυνήγι φάσεων (μία φορά έφτασε και ως τον αντίπαλο τέρμα για να κερδίσει τη μπάλα!). Τι να πω. Μακάρι να συνεχίσει έτσι και θα γίνει το πουλέν των οπαδών.
  • Παντίδος: Σταθερή και αξιόπιστη λύση στα μετόπισθεν. Δεν άφησε τίποτα να περάσει, συνέθεσε ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Παπαζαχαρίας, ενώ είναι πολύ δυνατός στο ψηλό παιχνίδι. Δε βλέπω τον Πουλίδο να του ''κλέβει τη θέση''.
  • Γιαννίτσης: Ένας αθόρυβος ήρωας για τον Άρη. Θα είναι από αυτούς από τους οποίους θα ξεκινάει η 11αδα. Μέχρι τώρα έλεγα ότι χρειαζόμαστε επειγόντως μπακ. Λάθος! Έκοβε ότι πήγε να περάσει από την πλευρά του, ενώ βοήθησε και πολύ επιθετικά με κάποια overlap. Μπράβο του...
  • Ψυχογιός: Ξεκίνησε αριστερά, ωστόσο γρήγορα μετατοπίστηκε αριστερά. Θετικός αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν το ντεμπούτο του. Σταθερός πίσω και επιθετικός όποτε έπρεπε, αν και τα χαλούσε λίγο στην τελική πάσα. Σταδιακά θα ανεβαίνει και θα αποτελέσει πολύτιμη μονάδα.
  • Κοέλιο: Τα λόγια είναι περιττά. Απλά εξαιρετικός. Όλα τα έκανε: αναχαίτιζε επιθέσεις, μοίραζε σωστά το παιχνίδι στο κέντρο, τροφοδοτούσε τους πλαινούς με φοβερές ''30αρες'' ακρβείας και όργωνε όλο το γήπεδο. Γενικά φαίνεται εξόφθαλμα ότι είνα μία κλάση ανώτερος. Αν συνεχίσει έτσι, τον έναν από τους 3 ξένους τον πετύχαμε.
  • Νταμαρλής: Ακόμα ένας νεαρός που διεκδικεί τον τίτλο του MVP. Τρεχαλατζής, δεν άφησε ΤΙΠΟΤΑ να περάσει, δυναμισμός στις φάσεις, ενώ όποτε το έκρινε σωστό, δοκίμαζε και το ποδαράκι του.
  • Γιαννιώτας: Ούτε κρύο ούτε ζέστη. Το ταλέντο του δεν τολμά να το αμφισβητήσει ούτε ο πιο άρρωστος ασπρόμαυρος. Κίνδυνος για την αντίπαλη εστία, ταχύτατος, τριπλαδόρος. Αλλά θέλει μία μπάλα μόνος του ρε παιδί μου. Καρμπόν με Νέρι και Κάλβο. Πολύ κράτημα, χάλασε αρκετές επιθέσεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η εμφάνση ήταν απλά μια παραφωνία στη φετινή χρονιά, γιατί αν φουσκώσουν τα μυαλά του, άντε γεια...
  • Καζναφέρης: Μέτριος. Δε φάνηκε πολύ, δεν ζήτησε μπάλα, δεν μοίρασε και γενικά δεν ήταν αντάξιος των προσδοκιών.
  • Καπετάνος: Ο χειρότερος του γηπέδου. Το 99% των πασών του λάθος, ούτε μία σωστή στο χώρο του κέντρου ή της άμυνας, πολλά λάθη. Για δεύτερο συνεχόμενο ματς. Και στο τέλος έχασε τεράστια ευκαιρία. Ρε, συ , είσαι ο δεύτερος μεγαλύτερος ηλικιακά ποδοσφαιρστής. Για σύνελθε! Κια σαν να μην έφταναν αυτά, βγαίνει μετά το ματς και λέέι ότι θα κυνηγήσουμε Ευρώπη. Τι να πω...
  • Τριανταφυλλάκος: Η χρυσή μετρότητα. Είχε κάποιες καλές πάσες, αλλά έκανε κι αυτός πολλά λάθη και αργούσε σε σκέψη. Πρέπει να βελτιωθεί, γιατί ο κόουτς στηρίζει πολλά σε αυτόν.
  • Σουνάς: Προσέδωσε φρεσκάδα με το που μπήκε, έκανε κάποιες επελάσεις, 2-3 θανατηφόρες κάθετες και γενικά ήταν πολύ θετικός.
  • Γκέσιος: Δεν πρόλαβε να κάνει αισθητή την παρουσία του. Έχασε μια ευκαιρία και δημιούργησε άλλη μία.
  • Μαργαρίτης: Αγωνίστηκε λίγο και έδειξε καλά στοιχεία. Σ΄γουρα δεν πρέπει να βγάζουμε συμπεράσματα γα 15 λεπτά.

Αυτά για το αγωνιστικό. Είπαμε πολύ καλή σε γενικές γραμμές εμφάνιση, οφθαλμοφανέστατη η απουσία έμπειρου φορ με το εύκολο γκολ.

Θεμα Βελλίδη

Την τελευταία στιγμή αποκλείστηκε λόγω πειθαρχικού παραπτώματος, στο οποίο μάλλον αντιμίλησε σε Κατσαβάκη και τον βοηθό του. Αν και ο Κατσαβάκης σε δηλώσεις του στη nova είπε ότι υπήρξε ένα μικροθέμα, στην συν. τύπου είπε ότι ο Μάρκος το 'χει χοντρύνει πολύ το παιχνίδι και ότι μαγκίτσες από τον Μάρκο δεν περνάν. Δεν ξέρω ποιος έχει δίκιο. Εγώ λέω να το λύσουν σύντομα, γιατί βλέπω να φεύγουν και οι 2 κλωτσηδόν.

Οπαδοί

Είχα καιρό να γευτώ τη χαρά του Βικελίδης. Σίγουρα το γήπεδο δεν ήταν γεμάτο, αλλά όσοι ήταν έδωσαν ότι είχαν και δεν είχαν και έδωσαν ώθηση στους παίκτες. Ειδικά σε 2 περιπτώσεις: στο ''Αρης - Άρης'' με χέρια λίγο πριν την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και στο τέλος το συγκινητκό ''Άρη, θυμίσου, μια ζωή μαζί σου''. Σείονταν όλη η Θεσσαλονίκη και μου πέρασαν σαν κινηματογραφική ταινία όλες οι χαρές που έχω ζήσει με τον ΆΡΗ. Αυτό θέλει. Στήριξη και πάλι στήριξη.

Γιατί μόνο ενωμένοι θα βγούμε από τα δύσκολα...

6 σχόλια:

Σωτήρης είπε... 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:14 μ.μ.

Καλησπέρα και από μένα

Συμφωνώ με τα περισσότερα που έγραψες. Θα ήθελα να προσθέσω κάποια πραγματάκια ακόμα.

Ο Παπαζαχαρίας ήταν πολύ καλός αλλά πρέπει να παίζει πιο ήρεμα και ψύχραιμα. Έδιωχνε την μπάλα συνέχεια με μακρινές μπαλιές και γιόμες που συνήθως κατέληγαν στους αντιπάλους. Για το πάθος δεν μπορώ να πώ τίποτα.

Ο Ψυχογιός μου άρεσε πολύ αν και μου έδωσε την εντύπωση ότι κοιτάει πρώτα την επίθεση. Θα τον ξαναδούμε και θα σχολιάσουμε ανάλογα.

Ο Κοέλιο πραγματικά καλός, κυρίως μετέδιδε ψυχραιμία και εμπειρία και στους υπόλοιπους.

Ο Νταμαρλής καλός επίσης αλλά πρέπει να ελέγξει λίγο τον ενθουσιασμό του. Πολλές φορές "έτρωγε" προσποιήσεις και έπεφτε για τάκλιν χωρίς λόγο. Θέμα εμπειρίας κυρίως.

Ο Γιαννιώτας πρέπει να γίνει ΠΟΛΥ πιο απλός. Δεν τον βοηθάει το ότι δεν έχουμε φορ να τραβάει τους αμυντικούς και να κάνει επελάσεις από τα πλάγια συγκλίνοντας. Ελπίζω να ηρεμήσει και να παίζει πιο απλά.

Ο Καπετάνος....τι να γράψω για αυτόν. Εκνευρίζομαι μόνο που τα σκέφτομαι. Απλά να πω ότι εκτός όλων των άλλων χτυπούσε και όλα τα στημένα τα οποία ήταν ΤΡΑΓΙΚΑ εκτελεσμένα!! Ελπίζω να βρεθεί κάποιος αλλος για αυτό το ρόλο γιατί πολύ μεγάλο ποσοστό των γκολ προέρχεται από στημένα.

Ο Τριανταφυλλάκος δείχνει ότι θέλει στηρίγματα, δεν έχει την εμπειρία να πάρει την ομάδα μόνος του επιθετικά.

Unknown είπε... 2 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:21 μ.μ.

Καλησπέρα Σωτήρη.

Ο Γιαννιωτας πρεπει να δινει την τελικη πασα πραγμα που δεν το κανει επειδη θελει να τελειωνει μονος του τις φασεις.

Ο Παπασουγκαρ αυτο που με ενθουσιασε ειναι η βελτιωση. Εχει καιρο να βελτιωθει περισσοτερο.

Skolix είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:15 π.μ.

Καλησπέρα και από μένα!

Η σημερινή εμφάνιση αφήνει ελπίδες για το μέλλον και δείχνει ότι αξίζει να στηριχθεί αυτή η προσπάθεια, που παραμένει εξαιρετικά δύσκολη, γιατί σήμερα χάθηκαν 2 πολύτιμοι βαθμοί.

Νομίζω ότι η κριτική σας είναι υπέρ του δέοντος επιεικής. Επιτρέψτε μου να γράψω τι είδα και τι πιστεύω:

Ο Διούδης είναι ιδιαίτερα φέρελπις τερματοφύλακας και σήμερα πήγε καλά. Θεωρώ ότι έχει μια τάση να θέλει να εντυπωσιάζει, ίσως λόγο του ενθουσιασμού του.

Ο Παπασούγκαρ να σας θυμίσω ότι έκανε εξαιρετικές χρονιές στη γριά προτού να τραυματιστεί σοβαρά. Πρόκειται για πολύ καλό κεντρικό αμυντικό, δυστυχώς όμως αργό.

Ο Παντίδος με εκπλήσσει θετικά. Δένει καλά με τον Παπασούγκαρ και έχει πολύ τσαμπουκά και δύναμη στα μαρκαρίσματά του χωρίς να γίνεται αντιαθλητικός.

Ο Ψυχογιός μου άφησε καλές εντυπώσεις και φαίνεται ότι θα βοηθήσει.

Ο Γιαννίτσης είναι καλός παίκτης, αλλά επ ουδενί μπακ. Δε μπορεί μετά τη σέντρα. Πάντως είναι αξιόπιστη λύση λόγω της έλλειψης κλασικού δεξιού μπακ.

Ο Νταμαρλής κατ εμέ έκλεψε τις εντυπώσεις. Αργός μεν, αλλά καλός με τη μπάλα και ψύχραιμος. Νομίζω ότι σήμερα βγάλαμε ένα καλό χαφάκι.

Ο Κοέλιο καλός, ξέρει μπαλίτσα, του αρέσει να παίζει με μακρινές μπαλιές, αλλά έκανε κάποια αρκετά άστοχες. Θα βοηθήσει πάντως πιστεύω, αλλά δε νομίζω να είναι κάτι εξαιρετικό.

Ο Καζναφέρης δεν συνεισέφερε όσο θα έπρεπε. Φιλότιμος, αλλά πρέπει να βελτιωθεί. Ξέρει μπαλίτσα πάντως.

Ο Γιαννώτας πρέπει να τιθασεύσει τον ενθουσιασμό του και να γίνει πιο ομαδικός. Πρόκειται πάντως για εξαιρετικά ταλαντούχο ποδοσφαριστή.

Ο Καπετάνος ήταν πάλι ένα χάλι. Έχασε τα άχαστα. Είχε διάθεση, ήταν στις φάσεις, αλλά ολιγώρησε.

Ο Τριανταφυλλάκος πρέπει να βάλει δύναμη στο παιχνίδι του. Ξέρει μπαλίτσα, αλλά παραείναι ντελικάτος. Πρέπει να δυναμώσει για να δίνει πολλές μάχες μπροστά. Επίσης, πρέπει να μάθει να σπάει τη μπάλα στους συμπαίκτες του, δεν το έχει για την ώρα.

Σουνάς και Γκέσιος έδωσαν φρεσκάδα, αλλά δε νομίζω να βοηθήσουν ιδιαίτερα. Ο Σουνάς έκανε κάποιες καλές ενέργειες, θα περιμένω να τον ξαναδώ. Το Μαργαρίτη δε θα τον κρίνω, γιατί έπαιξε λίγο.

Θα ήθελα να σταθώ και λίγο στον Παπάζογλου: Έμαθε μπαλίτσα ή μου φάνηκε; Έκανε ορισμένα εξαιρετικά κοντρόλ και ορισμένες πολύ καλές κινήσεις. Δεν είναι φορ κλάσης, αλλά βελτιώθηκε αρκετά νομίζω. Επίσης, μου φάνηκε ότι έβαλε φακούς στα μάτια του και λαμπίριζαν! Ήταν γαλανο/πρασινομάτης και δεν το είχα προσέξει;

Τέλος, αν ξέρει κανάς φίλος τι έγινε με Βελλίδη που το χόντρυνε, ας μας πει.

RedDragon είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:24 π.μ.

Ο Καπετάνος δεν πρέπει να ξαναπαίξει. Είναι άχρηστος. 2 χρόνια τώρα δεν έχει κάνει τπτ σωστό.

Ο Γιαννιώτας πρέπει να σταματήσει να πέφτει με το παραμικρό.

Ο Κατσαβάκης πρέπει να βρει τρόπο επικοινωνίας με τους παίχτες. Δε γίνεται να έχουμε τέτοιες καταστάσεις. Το ίδιο είχε συμβεί με Καζναφέρη στην προετοιμασία...

Σίγουρα είμασταν βελτιωμένοι αλλά κ εντελώς ακίνδυνοι στην επίθεση. Πραγματικά δεν ξέρω πως θα βάλουμε γκολ φέτος...

jim είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:35 π.μ.

Μου άρεσε πολύ αυτο με τον Νταμαρλή..."το δοκίμαζε το ποδαράκι του".. χα χα χα

Επίσης, "πέθανα" όταν διάβασα για τον Γιαννιώτα... "το ταλέντο του δεν μπορει να αμφισβητησει ουτε ο πιο αρρωστος ασπροματρος¨..χα χα
Ρε συ, τι να αμφισβητησους αυτοι ; ; ;Εμένα και σένα θα θέλουν να πάρουν μεταγραφη στην 4 επειδη φωναζουμε δυνατα, ρε.... Στο Γιαννιωτα θα κολλησουν;;

Τις 2-3 καθετες του Σουνα δεν θυμαμαι...

Για το θεμα με τους δυο και τον Μίστερ.. Αν δεν υπάρχουν "μαλλιά" δεν υπάρχει και "χτένα". Ο νοών νοήτο...

Εμφανής βελτίωση πλην όμως το αιωνιο πρόβλημα.. Τρομερή δυσκοιλιότητα στο γκόλ. Πολύ σφίξιμο... Ημουν σιγουρος γι αυτο... Τοσο πολυ, που το πρωι της κυριακης, μου λεει ο παππους μου "θα κερδισουμε 2-0". Και του απαντω "αν βάλουμε 2 γκολ μέχρι την 6η αγωνιστική, ευχαριστημένος θα μαι. Στο μάτς με τον ΌΦΗ, από τις 18:15 της Κυριακής να παιζουμε ως το πρωί της Δευτέρας, 2 γκολ δεν βαζουμε"... Αυτό του απάντησα... Και δυστυχως, δικαιωθηκα...

Για τον Κάπε, που λες διαφωνω... Και γω τον μπινελικιαζα λόγω παθους στην ωρα του ματς, αλλά με καθαρο μυαλο όταν σκέφτηκα κατεληξα οτι ειναι αδικο...

Είναι μέσα στις φάσεις (ασχετα που τις χανει)... Εκτελεί στημενα (στα φαουλ βιαζεται), σουτάρει (θελει δουλεια) και πασάρει... Δεν είναι και ο Μέσι, σιγουρα. Προσπαθει, όμως να πάρει πάνω του την ομάδα... Δεν χωρα αμφισβητηση αυτο... Κάνει φιλοτιμες προσπάθειες για να το καταφερει...

Και θα πω κατι για να κλεισω... Αν στηρίξατε τον Κόκε της σεζόν 2008-09 και του πρώτου μισού της σεζόν 2010-2011, τον Κάλβο και τον Νατσο από την σεζόν 2008-2009 και μετά, τον Καπετάνο πρέπει να του κάνετε πι.... Μην πω τι πρέπει να του κάνετε, έτσι πως είμαστε....








Γιαννιώτας είπε... 3 Σεπτεμβρίου 2012 στις 11:07 π.μ.

Η δικιά μου γνώμη για τον Γιαννιώτα είναι πως στο πρώτο ημίχρονο ήταν καταπληκτικός, έκανε την ντρίμπλα εκεί που έπρεπε έκανε τις πάσες αρκετά καλές. Αλλά τα χάλασε στο δεύτερο ημίχρονο. Έκανε πολλές τρίπλες με αποτέλεσμα οι μισές από αυτές να χάνει την μπάλα αλλά με τις υπόλοιπες να περνάει και να κάνει τις φάσεις μόνος του. Αλλά στο δεύτερο ήταν καλούτσικος.