Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Άρης - Άσβελ 77 - 60


Παίζοντας για άλλη μία φορά χωρίς Ταπούτο και Τσαλδάρη και με δεδομένη την απουσία του Τζέιμς η ομάδα έπαιξε πολύ καλά και πήρε σημαντική νίκη.

Βέβαια οι Γάλλοι δεν έδειξαν και σπουδαία πράγματα και φάνηκαν πολύ έυκολος αντίπαλος.

Το θέμα είναι να τους κερδίσουμε την επόμενη αγωνιστική μέσα στη Γαλλία. Εκείνο είναι το ματς-κλειδί...


Η Ντόνετσκ την κέρδισε μέσα στη Γαλλία. Εφόσον λοιπόν η πρόκριση θα κριθεί ανάμεσα στους δυό μας θα πρέπει να κερδίσουμε και εμείς στη Γαλλία και τελευταία αγωνιστική να κερδίσουμε τους Ουκρανούς με 8 πόντους.

Μια τέτοια εξέλιξη θα είναι σημαντική και για οικονομικούς λόγους. Αν τελευταία αγωνιστική παίζεται η πρόκριση το Αλεξάνδρειο θα είναι κατάμεστο ενώ αν είναι αδιάφορο το ματς τότε θα πάμε μόνο όσοι έχουν πάρει το πακέτο εισιτηρίων ή έχουν διαρκείας.

Όσον αφορά το σημερινό ματς αυτό που ξεχώρισε ήταν η καλή μας άμυνα. Δεχτήκαμε μόλις 60 πόντους. Βοήθησε βέβαια σε αυτό και η μεγάλη αστοχία των Γάλλων ακόμη και στις βολές (9/22).

Στην επίθεση χωρίς να κάνουμε κάτι φοβερό είμασταν ουσιαστικοί. Στο δεύτερο δεκάλεπτο κάναμε το γνωστό μας black out και χάσαμε μία διαφορά 12 πόντων αλλά στο 3ο δεκάλεπτο καταφέραμε να επανακτήσουμε μία διαφορά 6 πόντων. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι Γάλλοι δε μπόρεσαν να ακολουθήσουν και ήρθε φυσιολογικά το 77-60.

Την καλύτερη του εμφάνιση με τη φανέλα του Άρη μέχρι σήμερα έκανε ο Μαυραειδής. Ο Νταν έβαλε 18 πόντους με 5/7 δίποντα και 2/3 τρίποντα ενώ βοήθησε και στο κατέβασμα της μπάλας αν κ είναι εμφανές οτι αυτό δεν είναι το ατού του.

Πολύ καλός ήταν και ο Ντέιβις ο οποίος σήκωσε το βάρος στο σκοράρισμα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού. Πέτυχε 17 πόντους με 7/8 δίποντα αλλά μόλις 1/7 τρίποντα.

Ο Βεργίνης (11 πόντους, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα) συνέχισε τις καλές εμφανίσεις και δείχνει να βρίσκει το ρόλο του στην ομάδα. Έχει αναλάβει το ρόλο του βασικού play maker και μέχρις στιγμής ανταποκρίνεται αρκετά καλά. Σημαντική είναι κ η βελτίωση του στο σουτ.

Αναλυτικά στατιστικά εδώ

Σήμερα θα πρέπει επίσης να τονίσουμε την πολύ καλή εμφάνιση του Μποχωρίδη. Ο πιτσιρικάς πήρε αρκετό χρόνο συμμετοχής και έδειξε ότι το μέλλον είναι μαζί του. Μπορεί να πέτυχε μόνο ένα τρίποντο αλλά στα 12 λεπτά που αγωνίστηκε βοήθησε πολύ με την προσπάθεια του.

Φέτος είναι ευκαιρία για τους μικρούς παίχτες. Μετά τη φυγή του Τζέιμς και την απαγόρευση των μεταγραφών από τη Fiba λόγω της οφειλής στον Σκορδίλη είναι ευκαρεία να πάρεί χρόνο συμμετοχής τόσο ο Μποχωρίδης όσο και οι υπόλοιποι.

Δεν νομίζω πως χρειάζεται να κάνουμε άλλη μεταγραφή (ακόμη και να μπορούσαμε). Τσάμπα λεφτά θα πετάξουμε. Έτσι και αλλίως στη φετινή χρονιά δεν έχουμε κάποιo συγκεκριμένο στόχο (το αναλύσαμε στο προηγούμενο post) πέρα από την επιβίωση της ομάδας.

Γιατί λοιπόν να πάμε να πάρουμε άλλον παίχτη και να μην δώσουμε χρόνο στους μικρούς; Τι έχουμε να χάσουμε;







3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 31 Ιανουαρίου 2012 στις 10:58 μ.μ.

Για άλλη μια φορά συγχαρητήρια στο τμήμα του μπάσκετ,που υποβάλλει μεγάλη προσπάθεια.Αυτό βέβαια το αναγνωρίζω κυρίως στον προπονητή,Βαγγέλη Αλεξανδρή!

Να σας πω την αλήθεια,όταν έμαθα πως φεύγει ο Τζειμς σάστισα.Πιστευα ότι ως εδώ ήταν μάγκες,καλά πήγαμε,άντε γεια τώρα.Έλα,όμως που με διέψευσαν!

Παρά τις μεγάλες απουσίες,καταφέραμε να νικήσουμε με 17 πόντους διαφορά.Μεγάλο παιχνίδι από Μαυραειδή και Ντέιβις κυρίως,αλλά θα ήθελα επίσης να συγχαρω τους Βεργίνη,Κερούς και Μπόγρη που ήταν καλοί και βοήθησαν!

Η πρόκριση,κατά την γνώμη μου,φανταζει δύσκολη,αλλά τον Άρη στο μπάσκετ δεν τον φοβάμαι.Ίσως τα καταφέρουμε και περάσουμε...ΜΑΚΑΡΙ!Πάμε για την συνέχεια τώρα...

Eparxeia 3

Ανώνυμος είπε... 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:09 π.μ.

Μπραβο στα παιδια και στον τιγρη. Μεγαλη εμφανιση και νικη. Ωριμος ο Μαυραειδης αξιος αντικαταστατης του Τζειμς. Βοηθησαν πολυ ο Ντειβις (ειδικα στο 1ο δεκαλεπτο ηταν ηγετης), ο Μαλντροου (στην αμυνα ειναι ο καλυτερος μας) και ο Βεργινης με τους κρισιμους ποντους και τα εντυπωσιακα τριποντα. Παμε για νικη στη Γαλλια.

Sifakis3

geokampour είπε... 1 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:09 μ.μ.

Μακάρι να δώσει ο θεός να προκριθούμε το χρωστάμε εξάλλου και θα το αφιερώσουμε σε ένα μαύρο αρχ.....ι!!!