Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Μεταγραφές & Αποδεσμεύσεις 2011/2012 (No 3): Κώστας Καπετάνος, Δημήτρης Κοτσώνης

Ευτυχώς ο Άρης είναι μία από τις ομάδες που μπορούν και κινούνται μεταγραφικά αυτό το καλοκαίρι. Σε μια περίοδο οξείας κρίσης, που οι ομάδες ορθά ενεργούν και σκέφτονται μέχρι και το τελευταίο ευρώ, ο Άρης κάνει τις απαραίτητες κινήσεις, ώστε και την ομάδα να ενδυναμώσει αλλά και να μειώσει τον φετινό προϋπολογισμό της. Είχαμε λοιπόν δύο μεταγραφές και δύο αποδεσμεύσεις: Οριόλ - Τσεσνάουσκις έφυγαν, Καπετάνος - Κοτσώνης ήρθαν!


Κώστας Καπετάνος
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του διεθνή μέσου Κώστα Καπετάνου για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 27/10/1984, έχει ύψος 1.76 και είναι 76 κιλά. Έχει παίξει σε Κοζάνη, Ηρακλή, Πανιώνιο, Κέρκυρα, Πανθρακικό και Ολυμπιακό Βόλου. Συνολικά έχει 171 συμμετοχές και 19 γκολ στις επαγγελματικές κατηγορίες". 
Ο Καπετάνος ήταν από ότι φαίνεται διακαής πόθος του Σάκη Τσιώλη, αφού τους τελευταίους τρεις μήνες (!) ακούγονταν έντονα ότι ο παίκτης θα συνεχίσει την καριέρα του στον Άρη. Μάλιστα ο ποδοσφαιριστής ήταν τιμωρημένος και δεν συμμετείχε στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας αφού τιμωρήθηκε από τον Αχιλλέα Μπέο. Μάλιστα ο ίδιος ο Αχιλλέας μας είχε ενημερώσει ότι ο αριστερός μέσος θα αγωνίζεται τη νέα χρονιά στον Άρη.

Προορίζεται για το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, ή ως μέσος. Θα φανεί αν θα είναι βασικός ή αν θα έρχεται από τον πάγκο. 

Δημήτρης Κοτσώνης
"Η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Δημήτρη Κοτσώνη για τα επόμενα δύο χρόνια. Ο ποδοσφαιριστής έχει γεννηθεί στις 25/01/1989, έχει ύψος 1.89 και είναι 79 κιλά. Ο Κοτσώνης δοκιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες από τον Σάκη Τσιώλη, ο οποίος και τελικά άναψε το πράσινο φως για την απόκτηση του παίκτη. Ο 22-χρονος τα τελευταία έξι χρόνια αγωνίστηκε με τη φανέλα του Πανηλειακού και πέρυσι ήταν ο βασικός κεντρικός αμυντικός της ομάδας του Πύργου".  

Δεν γνωρίζω τον παίκτη, το λογικό πάντως είναι ότι προορίζεται για τριτο-τέταρτος αμυντικός. Αυτό που μου άρεσε είναι ότι είδα κάποια σχόλια "Πυργαίων" που έλεγαν τα καλύτερα λόγια για τον συγκεκριμένο παίκτη και του εύχονταν τα καλύτερα. Τόνιζαν ότι είναι πολύ δυνατός και ανίκητος στο ψηλό παιχνίδι, αλλά του λείπει η τεχνική. Θα φανεί... Μακάρι το παιδί να δουλέψει και να φτάσει ψηλά με τον Άρη.
Οριόλ - Τσεσνάουσκις
Τελικά από ότι φαίνεται ο κόσμος είναι ο καλύτερος κριτής. Από το blog μας σε σχετική ψηφοφορία που είχαμε πραγματοποιήσει, είχαμε τονίσει ότι οι συγκεκριμένοι δύο παίκτες μάλλον δε θα πρέπει να πάρουν και άλλες ευκαιρίες. Ειδικά για τον Τσεσνάουσκις η γνώμη του κόσμου ήταν να αποχωρήσει από τον Άρη στο 80%, ενώ για τον Οριόλ μπορεί να ήταν στο 50%, αλλά δεν γνωρίζαμε ότι αμείβονταν και με 320 χιλ. €. Μπορεί να δυσκολεύτηκε η διοίκηση, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Τους ευχαριστούμε για όσα προσέφεραν και τους ευχόμαστε καλή επιτυχία στην καριέρα τους.  
Μελλοντικές Κινήσεις
Συνεχίζεται η ελληνοποίηση του Άρη καθώς έφυγαν δύο ξένοι παίκτες και ήρθαν δύο Έλληνες. Μπορεί να μην γνωρίζουμε απόλυτα τους δύο συγκεκριμένους παίκτες, αλλά το σημαντικό είναι ότι τους γνωρίζει ο προπονητής μας, για αυτό και τους πρότεινε. Το σημαντικό λοιπόν στις φετινές μεταγραφές είναι ότι δεν έχουμε τις "καραβιές" ξένων που είχαμε άλλων χρόνων, ενώ παρατηρείται και μια ελληνοποίηση (είναι η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που δεν θα υπάρχει Ισπανός παίκτης στο ρόστερ της ομάδας). 

Αναμένουμε πλέον και τις τελευταίες κινήσεις, αποδεσμεύσεις και μεταγραφές. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με τους Μενδινό, Αραβίδη, Κουλοχέρη, Τόχα, Πορτίγια. Οι υποψήφιοι για να έρθουν είναι Ντανίλο Περέιρα, Παπαστεριανός, κεντρικός αμυντικός και επιθετικός. Αναμένουμε...    

5 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 6 Ιουλίου 2011 στις 12:52 μ.μ.

Ο Άρης κι ο Ατρόμητος είναι οι μόνες ομάδες που φαίνεται ότι έχουν κάποιο πλάνο μέσα στο κεφάλι τους. Αν τελικά έρθει κι ο Ντανίλο νομίζω ότι η ομάδα θα παραουσιαστεί πολύ καλύτερη του χρόνου και με μεγαλύτερη διάρκεια. Με τον Φατί θα κάνει πολύ καλό δίδυμο. Οι δυο πληγές είναι ο Τόχα κι ο Μίτσελ. Ο Τόχα θεωρητικά θα φύγει, ενώ ο Μίτσελ παρόλο που είναι άμπαλος πρέπει να είναι πάρα πολύ φθηνός. Αν και δεν είμαι φαν του Μίτσελ καταννοώ ότι το να παίρνει ελάχιστα λεφτά είναι άκρως σημαντικό. Επομένως ας μείνει. Το στόλισμα όμως δεν θα το γλιτώσει.

Αυτό που πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι οι άλλες ομάδες δεν έχουν κάνει ουσιαστικά τίποτα. Παρουσιάζευται μεγάλη ευκαιρία στο να εκμεταλλευτούμε τις ανεπάρκεια των υπολοίπων, αξιοποιώντας παράλληλα τις δικές μας δυνατότητες. Μακάρι να πετύχουμε διάνα και στο θέμα του επιθετικού. Ίδωμεν.

Ο_ΒΕΤΑΤΖΙS είπε... 6 Ιουλίου 2011 στις 1:40 μ.μ.

KANTHARE μιλάς για το Μίσελ ή για το πουλέν μου τον Πορτίγια που έχει χαμηλότερο πόσοστό στην κοντινή πάσα από ότι ο Σχορτσιανίτης στις βολές;

VardARIS είπε... 6 Ιουλίου 2011 στις 2:15 μ.μ.

Για τον Μίσελ μιλάει Betatzi. Εγώ δε συμφωνώ πάντως, αλλά εννοείται ότι ο κάθε οπαδός έχει τη δική του άποψη.

Ο Πορτίγια από ότι φαίνεται θα αποχωρήσει από τον Άρη, λόγω οικογενειακού προβλήματος. Ευκαιρία να έρθει ο Μανώλης Παπαστεριανός που είναι ένας αξιοπρεπέστατος χαφ, 24 χρονών, Έλληνας.

Υ.Γ. Ο Γρηγόρης Κόκκινος το πρωί στην εκπομπή του έλεγε ότι θα είναι βλακεία του Παπαστεριανού να έρθει στον Άρη.

Ίσως να έχει δίκιο, ίσως να είναι καλύτερα να μείνει στον Ηρακλάκο που δεν θα γνωρίζει σε ποια κατηγορία θα παίζει, παρά να έρθει στον Άρη που θα έχει προπονητή έναν άνθρωπο που θα του δώσει ευκαιρίες και θα παίζει πιθανότατα βασικός. Πόσο κόμπλεξ έχουν αυτοί οι συμπολίτες είναι απίστευτο...

Ανώνυμος είπε... 6 Ιουλίου 2011 στις 5:51 μ.μ.

Ο Καπετάνος είναι ταχύς, καλός τεχνίτης και μερικές φορές κάνει και καλά σουτ. Το καλύτερο στην περίπτωση του, πάντως, είναι ΄το θα χρειαστεί ελάχιστο χρόνο προσαρμογής, καθώς με τον Τσιώλη έχουν συνεργαστεί στο παρελθόν στο Βόλο και έχει και 2 παλιούς συμπαίκτες του στον Ηρακλή στη νέα του ομάδα (Παπαζαχαρίας, Πρίττας).

Ο Κοτσώνης ήρθε ως μπακ απ του βασικού κεντρικού αμυντικού που θα αποκτηθεί. Είναι πανύψηλος, εύσωμος και φαίνεται τσαμπουκάς. Ας του δοθούν, τουλάχιστον, κάποιες ευκαιρίες.

Εμένα προσωπικά θα μου λείψουν τα τραγικά λάθη του Οριόλ και η αργότητα του Τσεσνάουσκις, αλλά και το κοινό τους στοιχείο, οι τραυματισμοί τους. Αλλά ας σοβαρευτούμε τώρα, η διοίκηση έκανε πολύ καλά που τους έδιωξε, απαλλάχθηκε από δύο υψηλά συμβόλαια (ειδικά του Οριόλ). Όπως και να 'χει, καλή επιτυχία στην καριέρα σας, δεν θα μας λείψετε, πάντως.

Τώρα για τον Παπαστεριανό, χίλιες φορές αυτός παρά ο Τόχα. Πρέπει να είναι και άψογος επαγγελματίας ο Μανώλης και μακάρι να 'ρθει.

VardAris, πολύ ενδιαφέροντα τα ποστ σου, συνέχισε έτσι για κάθε κίνηση (μεταγραφή-αποδέσμευση).

Sifakis3

VardARIS είπε... 7 Ιουλίου 2011 στις 12:00 π.μ.

Να είσαι καλά φίλε Sifaki... Για τον Παπαστεριανό θα ετοιμάσουμε ένα ειδικό post, γιατί είναι πουλέν. Αναμένουμε την ανακοίνωση!