Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Εξιλαστήριο θύμα...

Ενός κακού μύρια έπονται λέει ο θυμόσοφος λαός...
Όλα ξεκίνησαν με τη φυγή - απομάκρυνση (ή δεν ξέρω τι άλλο), του Κούπερ. Πλέον τα προβλήματα και οι γκρίνιες είναι σε καθημερινή βάση. Κερδίζει η ομάδα, τα πράγματα για μία εβδομάδα είναι ήσυχα, φέρνει ισοπαλία η ομάδα ή χάνει από την Σίτι(!) και αρχίζουν τα λαϊκά δικαστήρια και οι απειλές. Εννοείται πως κανείς δεν μπορεί να είναι ευχαριστημένος από την πορεία του Άρη στο φετινό πρωτάθλημα. Ποιος θα περίμενε ότι Φεβρουάριο μήνα και θα βρισκόμασταν με το μισό πόδι εκτός play off, καθώς μας έχουν περάσει στη βαθμολογία η Καβαλίτσα, το παράρτημα του Ολυμπιακού Πειραιώς (Βόλος), ή ο Τέλης του κομπλεξικού...

Πλέον στον Άρη το εξιλαστήριο θύμα έχει ονοματεπώνυμο. Γιάννης Μιχαλήτσιος...

Το γεγονός αυτό κάθισε και στη διοίκηση της ΠΑΕ μια χαρά. Εξαγόρασαν λίγο χρόνο μέχρι το καλοκαίρι για να προβούν στις κινήσεις τους και να μην ακούν οι ίδιοι το πολύ κράξιμο. Πλέον για όλα στο ποδοσφαιρικό τμήμα φταίει ο Μιχαλήτσιος. Για το γεγονός ότι παίζει ο Σακάτα, για το ότι έπαιξε για πρώτη φορά ο Ντανίλο Περέιρα, για το ότι δεν παίζει ο Κατίδης, ο Οικονομόπουλος και ο Αγτζίδης, για την ανταρσία του Κόκε, για τα ανεπιτυχή αποτελέσματα, για το γεγονός ότι ο Άρης μένει από ότι φαίνεται εκτός play off (σε αυτό το αξιοκρατικό πρωτάθλημα της Σούπερ - Λίγδ(ας)).

Πριν λίγο καιρό είχα γράψει ένα άρθρο για το γεγονός ότι θα ήθελα άμεσα με τη φυγή του Κούπερ έναν άξιο αντικαταστάτη. Πολλοί τότε διαφώνησαν μαζί μου, μια και πίστευαν ότι η καλύτερη λύση θα ήταν ο Μιχαλήτσιος. Από τότε τα αποτελέσματα με τον Μιχαλήτσιο στον πάγκο:
5 ισοπαλίες, 2 ήττες, 1 νίκη.

Ένας αδελφός στο Μάντσεστερ μου λέει μετά το τέλος του αγώνα: "να ξέρεις φίλε αν είχαμε τον Κούπερ στον πάγκο, σήμερα δε θα χάναμε"... Με τα αν όμως δεν γίνεται δουλειά!

Πραγματικά δεν καταλαβαίνω την θεοποίηση Κούπερ. Κατηγορούμε όλοι τον Μιχαλήτσιο, δηλαδή στην αρχή της χρονιάς (με Κούπερ στον πάγκο), τα εκτός έδρας αποτέλεσματα του Άρη ήταν καλύτερα? Να θυμίσω:
Πανιώνιος - Άρης: 1-0
Ολυμπιακός - Άρης: 1-0
Τρίκαλα - Άρης: 1-1 (αποκλεισμός από το Κύπελλο Ελλάδας)
Ηρακλής - Άρης: 1-0
Πανσεραϊκός - Άρης: 1-0
Βόλος - Άρης: 1-1
Να μην μιλήσω και για τα εντός έδρας κλαρίνα με Νιόνιο και κάτι άλλες ομαδούλες.

Που θέλω να καταλήξω: για όλα τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν στην ομάδα υπεύθυνη είναι η διοίκηση της ομάδας. Δεν είναι δυνατόν ρε παιδιά να τα βάζουμε με τον Μιχαλήτσιο. Στήριξη μέχρι και τον τελευταίο αγώνα στην ομάδα. Μετά θα κάνουμε ταμείο για όλους και για όλα. Φταίει η διοίκηση, φταίει ο Κούπερ, ο Μιχαλήτσιος, ή ο κόσμος (αυτός σίγουρα είναι ο μόνος που δεν φταίει για τίποτα)...

Ό,τι ελπίδες μας αναλογούν για έξοδο στα play off πρέπει να τις κυνηγήσουμε. Το επαναλαμβάνω, το καλοκαίρι έχουμε εκλογές. Όποιοι πιστεύουν ότι η διοίκηση δεν μπορεί, την καταψηφίζουν. Όσοι πιστεύουν ότι αξίζει μια δεύτερη ευκαιρία, την ψηφίζουν. Απλά τα πράγματα...

8 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:25 μ.μ.

Κοίτα, σε κάθε σοβαρό μαγαζί το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι. Τον τελευταίο λόγο έχει η εκάστοτε διοίκηση.

Ο Μιχαλήτσιος δεν μπορεί να κριθεί ουσιαστικά. Έχει κάνει λαθάκια, αλλά δεν μπορεί να του ασκηθεί σοβαρή κριτική.

Το θέμα είναι να εξαντλήσουμε τις όποιες πιθανότητες έχουμε και τα ξαναλέμε στο εγγύς μέλλον. Όλο το καλοκαίρι αυτά θα λέμε.

Πάω για ύπνο. Καλό ξημέρωμα να έχουμε.

jim είπε... 28 Φεβρουαρίου 2011 στις 11:34 μ.μ.

VardARI, ο κόσμος, αυτό που δεν γουσταρει και δεν αντεχει, ειναι ,οπως εγραψες στον πρόλογο, να μας περνουν στην βαθμολογια, ομαδες, όπως η καβαλα, ο εργοτελης, ο ολυμπιακος βολου, ο ασπρόμαυρος...

Ο Μιχαλήτσος, είναι ο τελευταίος, που πρέπει να τα ακουσει..Σίγουρα, πανω στον αγωνα κάποιος θα πει και μια κουβεντα παραπανωα, επειδη, αυτος διαχειριζεται το υλικο..Μέχρι, ενος σημειου, εχει και αυτος τθς ευθυνες του, αλλα, επαναλαμβανω, ότι ειναι ο τελευταιος που θα τα ακουσει...

Και αυτό, με την στήριξη, που όλων μας η γλωσσα εχει μαλλιασει, εχω να πω, ότι ο κοσμος κουραστηκε πια..Πρεπει να κανουν ομαδα, ανταξια του λαου...

Δεν γινεται, να κατεβαινουμε 30.000 στο οακα και να μην μπορουν οι παιχτες να κανουν μια φαση της προκοπης...Δεν μπορει να πηγαινουν 7.000 στο μαντσεστερ και να κανουμε το πρωτο σουτ, της προκοπης στο 88 με τον Φατι...

Δεν μπορει, πέρυσι να μας τρωει την θεση η λαρισα και φετος να παει να μας την φαει ο βολος η η καβαλα...Δεν το αντεχει ο εγωισμος μας, η αξιοπρέπεια μας, ως οπαδοί...Τουαλχιστο, για μενα μιλαω..Αλλα, μεταξύ μας, πιστευω, ότι αυτα που γράφω, αγγίζουν τους περισσότερους, συνοπαδούς μας ! ! !

Συμφωνω και επαυξάνω με την συμμετοχη ολων, μεσω ΛΕΣΧΗΣ..Πιστεύω, στην αξία της....

VardARIS είπε... 1 Μαρτίου 2011 στις 12:06 π.μ.

Εννοείται Jim ότι θέλω και εγώ να δημιουργήσει η διοίκηση μια ομάδα αντάξια του λαού του Άρη. Αν μη τι άλλο, αυτός ο λαός το αξίζει.

Απλά αφορμή για το συγκεκριμένο άρθρο ήταν η σημερινή πτήση μου από Λονδίνο που ταξίδευα με καμιά 50αριά αρειανούς, και άκουγα έντονα από μερικούς για τον Μιχαλήτσιο, για τον Τσέζαρεκ, για τον ατομιστή Μπομπαντίγια, για τον χοντρό Νέρι και πάει λέγοντας... Τα κύρια βέλη πάντως τα έστρεφαν στον προπονητή, και ξέρεις κάτι είναι άδικο. Δε δέχομαι πραγματικά κριτική για τον Μιχαλήτσιο, ο άνθρωπος ό,τι μπορεί κάνει, και να σου πω κάτι, εγώ είμαι ευχαριστημένος από αυτόν. Αντίθετα, όπως γράφω και στο άρθρο έχω πολλά παράπονα και από τον Κούπερ.

Είναι κρίμα αυτή η συσπείρωση του αρειανού κόσμου που έγινε φέτος, να πάει χαμένη... Μέσα από εκδρομές και επιτυχημένα αποτελέσματα ως γνωστόν δημιουργείς οπαδούς!

Valdazzar είπε... 1 Μαρτίου 2011 στις 2:53 π.μ.

Πολύ ωραίο άρθρο φιλαράκι. Υπάρχουν και μερικοί που σκέφτονται όπως εσύ. Εγώ θεωρώ ξεφτίλα να έχω φτάσει να υπολογίζω το πρόγραμμα του ολυμπιακου βολου και της καβάλας που θα επρεπε να εχω την 3η θέση για την πλακα!

RedDragon είπε... 1 Μαρτίου 2011 στις 11:33 π.μ.

Εγώ διαπιστώνω μεγάλη διαφορά στην αντιμετώπιση.

1.5 χρόνο που ήταν ο Κούπερ στον πάγκο δεν ακούστηκε ΤΙΠΟΤΑ. Καμία κριτική. Ούτε για το σύστημα, ούτε για τους παίχτες που έπαιζαν, ούτε για τις αλλαγές. Ούτε για τις ήττες. Πάντα τα ρίχναμε στους παίχτες. Τον στηρίξαμε απεριόριστα.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΩΣΤΟ. Μόνο αν στηριχτεί ένας προπονητής θα έχεις ηρεμία κ θα δεις αποτελέσματα.

Με το που ήρθε ο Μιχαλήτσιος άρχισε η κριτική. Ξεθάψαμε όλοι τα διπλώματα των προπονητών-κερκίδας κ αρχίσαμε: Γιατί δεν βάζει αυτόν, γιατί βάζει εκείνον, γιατί παίζει έτσι, γιατί δεν παίζει έτσι...

Μέχρι κ γιατί δεν ρίσκαρε να χτυπήσει το παιχνίδι με τη Σίτι άκουσα. Τι να χτυπήσει ρε; Οι τύποι ήταν πολλά επίπεδα πάνω. Ήμαρτον ρε πούστη μου...

Γιατί αυτή η διαφορά αντιμετώπισης; Λόγω ονόματος; Λόγω βιογραφικού; Τον Κούπερ τον σεβόμασταν αλλά τον Μιχαλήτσιο όχι;

Εγώ δεν εξετάζω πόσο καλός προπονητής είναι ο Μιχαλήτσιος διότι δε μπορεί να κριθεί σε 1.5 μήνα αλλά αν δούμε τα αποτελέσματα σε συνάρτηση με το πολύ δύσκολο πρόγραμμα ε δεν είναι κ τόσο άσχημα.

Και στην τελική στην Ελλάδα δεν χρειάζεσαι ακριβό προπονητή. Τα παραδείγματα είναι πολλά... Θέλεις όμως έναν προπονητή που να τον στηρίξεις κ να του δώσεις χρόνο να δουλέψει.

Skolix είπε... 1 Μαρτίου 2011 στις 3:12 μ.μ.

Το κερδος με τον Κουπερ, περαν της αναγνωρισιμότητας που κερδιζε η ομαδα, ηταν οτι ειχε τη φυσιογνωμια να απορροφησει κραδασμους και κριτικες. Για αυτο ξεκατινιαζομασταν ολοι οταν εφυγε οτι η ομαδα εχασε το οραμα και την ασπιδα της και οχι κατι τοσο ξεκαθαρα αγωνιστικο. Αλλωστε με τον Κουπερ η πορεια στην Ελλαδα ηταν ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ. Τωρα ο Μιχαλητσος δε μπορει να απορροφησει την πιεση, παροτι η ομαδα δειχνει να παιζει καλυτερη μπαλιτσα. Ηταν απο τις ελαχιστες, σπανιοτατες φορες που η ομαδα ανετρεψε αποτελεσμα. Κατι λεει αυτο.

pavvou είπε... 2 Μαρτίου 2011 στις 1:08 π.μ.

Παίδες όπως σωστά λέτε δεν μπορείς να πεις κάτι σε έναν προπονητή που είναι 1,5 μήνα σε μία ομάδα. Ασχέτως αν ο Μιχαλήτσιος δεν κάνει...κιες κε σε, μιχαλήτσιος? Που λέει και ο Αλέφας:)

Για μένα ο Αρης είχε τη δυνατότητα να κάνει ένα βήμα παραπάνω με τον Έκτορα στον πάγκο. Και φυσικά η διοίκηση ευθύνεται για τα όποια λάθη στο θέμα του προπονητή, οπότε εκεί τα βέλη..

Τώρα πρέπει να περιμένεις μέχρι το καλοκαίρι κ να κάνεις μία καλή επιλογή. Red Dragon έκανες ένα λάθος (γνώμη μου) που λές ότι "...στην τελική στην Ελλάδα δεν χρειάζεσαι ακριβό προπονητή..."