Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2011

Παοκ - Άρης 79 - 74, Οι κανονισμοί πήγαν περίπατο...

Ένα πολύ περίεργο παιχνίδι διεξήχθη το απόγευμα στο κρατικό της Πυλαίας.

Σε ένα παιχνίδι που υποτίθεται ότι ήταν κεκλεισμένων των θυρών χάσαμε από τον συμπολίτη με 79-74.

Η ήττα οφείλεται κυρίως στη δική μας κακή επίδοση αλλά βοήθησαν κ τα πολλά διαιτητικά λάθη.

Είδαμε επίσης καταστρατήγηση πολλών κανονισμών.

Είδαμε να έχει οπαδούς στις κερκίδες σε ματς κεκλεισμένων των θυρών, είδαμε να αποβάλλεται ο Χατζηβρέττας με 4 φάουλ!!, είδαμε τον Παπαδόπουλο ως άλλος Ρόκι Μπαλμπόα να ρίχνει μπουνιά στον Μπορόβνιακ κ να μην αποβάλλεται κ άλλα τέτοια όμορφα...


Το αγωνιστικό
Ας ξεκινήσουμε όμως με το αγωνιστικό της υπόθεσης που είναι κ το πιο σημαντικό.

Να σας πω την αλήθεια δεν περίμενα να κερδίσουμε σήμερα. Πίστευα ότι ο Παοκ αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη κατάσταση από εμάς κ θα μας κέρδιζε εύκολα. Μάλλον τον υπερτίμησα. Το ματς κρίθηκε στη δική μας μέτρια απόδοση κ σε λάθος επιλογές που κάναμε σε κρίσιμες στιγμές.

Αν κ ο Παοκ είχε το προβάδισμα στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού φαινόταν ότι όταν παίζαμε λίγο πιο συγκεντρωμένα άλλαζε η εικόνα του αγώνα. Και παρόλο που βρεθήκαμε να χάνουμε ακόμη κ με 16 πόντους γυρίσαμε το ματς κ κοντέψαμε να το κερδίσουμε στο τέλος.

Αλλά ρε πούστη μου κάναμε 18 λάθη!! Και τα περισσότερα απ'αυτά χωρίς πίεση. Λάθη απροσεξίας κ έλλειψης συγκέντρωσης. Και δεν είναι το 1ο παιχνίδι που το κάνουμε αυτό. Είναι ένα φαινόμενο που γίνεται επανειλημμένα.

Χάσαμε τη μάχη των ριμπάουντ κ γενικότερα οι ψηλοί του Παοκ έκαναν πάρτι κάτω από το καλάθι μας. Μας πήραν κ 8 επιθετικά ριμπάουντ.

Τέλος, για άλλη μία φορά ενώ πήγαμε στις βολές τις χάναμε. Είχαμε 22 στις 31 βολές. Νομίζω ότι τώρα πια δεν φαίνεται περίεργο σε κανέναν αυτό. Το αντίθετο θα μας παραξένευε...

Τα διαιτητικά
Η διαιτησία σήμερα ήταν ΑΣΤΕΙΑ. Σφύριζαν ό,τι να'ναι. Οι κανονισμοί πήγαν περίπατο. Χαρακτηριστικά σφυρίγματα:

Μπουνιά του Παπαδόπουλου στον Μπορόβνιακ τιμωρείται με αντιαθλητικό φάουλ κ όχι με αποβολή (ντισκαλιφιέ). Στο ματς με τον Πανιώνιο ο Μπράουν χτύπησε αντίπαλο παίχτη κ αποβλήθηκε κατευθείαν. Ο Παπαδόπουλος γιατί έμεινε στον αγώνα;

Σαν να μην έφτανε αυτό δόθηκε αντιαθλητικό φάουλ κ στον Τάκερ για σπρώξιμο αντιπάλου στην ίδια φάση. Ενώ φαίνεται ξεκάθαρα χώνεται πρώτα ο αντίπαλος (Γκετσέφκσι) και μετά τον σπρώχνει ο Τάκερ. Άσε που δεν έπρεπε να δοθεί φάουλ αλλά τεχνική ποινή γιατί δεν παιζόταν παιχνίδι... ότι να'ναι...



Ξεκινάει το 2ο ημίχρονο κ δίνεται τεχνική ποινή στον πάγκο της ομάδας. Δεν μάθαμε ποτέ τον λόγο...

Αποβάλλεται ο Χατζηβρέττας με 4 φάουλ!!! Απίστευτο;

Και φτάνουμε στο τελευταίο λεπτό του αγώνα κ ενώ χάνουμε με 1 πόντο αντί να δωθούν βήματα στον Παπαδόπουλο (φαίνονται ξεκάθαρα στο replay) δίνεται φάουλ κ πάει για βολές. Στην επόμενη φάση αντί να δωθεί φάουλ πάνω στον Χαραλαμπίδη δίνονται βήματα κ κάπου εκεί τελειώνει το ματς. Δύο αμφισβητούμενες φάσεις υπέρ του αντιπάλου...

Κεκλεισμένων με οπαδούς!
Μεσοβδόμαδα είδαμε το απίστευτο από τους συμπολίτες. Πέταξαν γυάλινο αντικείμενο κ χτύπησαν τον Μιραλάς στον αγώνα με τον γαύρο  ενώ ο αγώνας ήταν κεκλεισμένων των θυρών!!!! Μπορεί να γίνεται πρώτη φορά στα χρονικά αυτό. Για να δούμε θα τιμωρηθούν;

Σήμερα είδαμε σε ένα παιχνίδι κεκλεισμένων να έχει μέσα 300-400 άτομα ενώ έπρεπε να έχει σύνολο 50 μαζί με τους παίχτες της ομάδας!!!

Και για να μη νομίζετε ότι τα φανταζόμαστε εμείς αυτά, τα έγραψε κ ο κομισάριος στο φύλλο αγώνα!

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της ΚΑΕ Άρης σχετικά με ότι συνέβη σήμερα. Με βρίσκει 100% σύμφωνο αλλά πολύ φοβάμαι ότι δεν πρόκειται να κερδίσουμε κάτι απ'αυτό.

Το μόνο θετικό που μένει από τη σημερινή βραδιά είναι ότι τουλάχιστον κρατήσαμε τη διαφορά έτσι σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έχουμε το πάνω χέρι.

7 σχόλια:

KANTHAR0S είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:25 π.μ.

Δεν παίξαμε καλά. Αν παίζαμε λίγο καλύτερα θα είχαμε κερδίζει. Κάναμε λάθη, δεν είχαμε καθαρό μυαλό σε κρίσιμες επιθέσεις και δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τον Τάκερ. Έχουμε πρόβλημα στις περιστροφές, και στην άμυνα. Όσο για τους διαιτητές ενδεχομένως να επαιξαν τον ρόλο τους, αλλά δεν σημαίνει ότι παραβλέπουμε τις αδυναμίες μας.

VardARIS είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:50 π.μ.

Σίγουρα ευθύνες για την ήττα έχει ο προπονητής και οι παίκτες μας, καθώς θα μπορούσαν να είχαν κερδίσει. Αλλά όπως σε άλλες περιπτώσεις τους σκίζουμε με την κριτική μας, σήμερα οφείλουμε να τους πούμε ένα μικρό μπράβο, καθώς πάλεψαν ένα χαμένο παιχνίδι. Προσωπικά πιστεύω ότι και στις βολές να ευστοχούσαμε, οι διαιτητές θα ανακάλυπταν ένα φάουλ ή μια τεχνική ποινή προκειμένου να κερδίσει η μεγάλη ομάδα του συμπολίτη. Ακόμη δεν έχω καταλάβει (και δεν θα καταλάβω ποτέ), πώς είναι δυνατό να χρεωθούμε με τεχνική ποινή πριν ξεκινήσει το 2ο ημίχρονο. Πώς είναι δυνατόν να δίνει o Παπαδόπουλος μπουνιά (που θα ζήλευε και ο Iron Mike) στην κοιλιά του Μπορόβνιακ, και να μην αποβάλλεται! Να μη μιλήσω για τα βήματα και τα επιθετικά φάουλ του Παπαδόπουλου που έπαιζε μόνο με αγκώνες...

Τέλος πάντων προχωράμε, όπως μπορούμε. Δυστυχώς η ομάδα έχει τρομερό πρόβλημα με τη θέση 5. Η αλλαγή ξένου δεν οφέλησε πουθενά... Πραγματικά το πρωτάθλημα παίζεται μεταξύ των μονόφθαλμων (Άρης, παοκ κ.α.) και των τυφλών (Ηρακλής, Άεκ). Έτσι όπως κατάντησαν το μπάσκετ οι ΠΑΟ και ΟΣΦΠ να χαίρονται τα πρωταθλήματα και τα αστέρια τους...

jim είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:30 π.μ.

Προσωπικά, δεν είδα το μάτς.

Είδα σε ριπλέϊ, το αντιαθλητικό χτύπημα του παπαδοπουλου και πιστευω, ότι, αν υπάρχει όχι μόνο αθλητική δικαιοσύνη, αλλά δικαιοσύνη γενικότερα, αυτός ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ να παιξει ξανα μπάσκετ.

Άσε που πρεπει να του κανει και μυνηση ο δικος μας.

Οταν λετε, ότι με 4 φαουλ, απέβαλλαν τον Χατζηβρέτα, τι εννοείτε;; Ότι είχε 4 και με το έτσι θέλω, τον απέβαλλαν;;;

Απο κει και περα, η ομάδα, έδειξε αντανακλαστικά, καθως γυρισε ένα μάτς, που βρισκόταν πίσω 15 πόντους. Από την άλλη πλευρά, όμως, έδειξε ότι της λείπει κάτι..Κατι το οποίο, την έκανε να βρεθει πίσω από αυτους, 15 πόντους και κάτι το οποίο, δεν την άφησε να κερδίσει το μάτς..

Ανώνυμος είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 8:50 π.μ.

Δεν αξιζαμε την νικη συνολικα,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι δεν εγιναν,εγκληματα απο διατητες κ γραμματεια σε βαρος μας.Jim,o Χατζηβρεττας που ειχε αγωνιστει για λιγο χρονο,ενω ειχε 2 φαουλ,χρεωνεται στην ιδια φαση με αυστηρο φαουλ κ τεχνικη ποινη,κ τον αποβαλλουν με 5 φαουλ,προφανως γτ η γραμματεια,χρεωσε φαουλ αλλου παιχτη νωριτερα,σ αυτον!


Αυτο βεβαια θα πρεπε να το καταλαβουν απο τον παγκο μας την στιγμη που συνεβαινε,κ να αντιδρουσαν τοτε,αλλα απο το συγκεκριμενο προπονητικο επιτελειο,δεν περιμενω κ κατι καλυτερο..


Γενικα,οπως εγραψε κ ο kantharos,ειχαμε μεγαλο προβλημα στην αμυνα,στις αλλαγες στο screen,κ στο μαρκαρισμα του Popov,ενω σιγουρα στοιχησαν το διαστρεμμα του brown,κ τα γρηγορα φαουλ του tucker,που τον εβγαλαν εκτος ρυθμου αγωνα.


Δυστυχως για μας,φανηκε ξεκαθαρα η διαφορα στους 2 παγκους,οπου ο Μαρκοπουλος με φτωχο υλικο εχει δουλεψει την ομαδα,κ παιρνει το καλυτερο απο αυτην,ενω οταν σκοραραμε 2 συνεχομενα καλαθια επαιρνε αμεσως time οut να κοψει τον ρυθμο μας.Οσο για τον δικο μας,ας μην σχολιασω καλυτερα..
Avenger3

RedDragon είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:06 μ.μ.

Ρε συ Avenger ο προπονηταράς Μαρκόπουλος τι έκανε όταν μειώσαμε τη διαφορά από το -16 στο -1;

Ο Μαρκόπουλος έπαιξε σε όλο το παιχνίδι το σύστημα πάει η μπάλα στον Παπαδόπουλο. Τπτ άλλο.

Ο δικός μας είναι για τα μπάζα αλλά μην μου βγάζεις κ τον Μαρκόπουλο Προπονητή, που παίζει μπάσκετ ξεχασμένο στις δεκαετίες...

Ανώνυμος είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:36 μ.μ.

Με τους συγκεκριμενους αμπαλους παιχτες που εχει,δεν μπορουσε να κανει κατι περισσοτερο.Θυμισου ομως ποσα ελευθερα σουτ βγαλαν μεσα απο καλη κυκλοφορια(ασχετα αν δεν τα βαλαν)κ ποσες φορες βγηκαν τετ ατετ με το καλαθι με 1 η κ 2 screen.

Να σου θυμησω επισης οτι μολις πριν 2 χρονια ανελαβε το μαρουσσι στην μεση της χρονιας,κ ενω πηγαινε για φουντο,απεκλεισε εμας στο χαλαρο στα play-off, με μειονεκτημα εδρας,κ στην συνεχεια κοντεψε να πεταξει εξω τον Ολυμπιακο των εκκατομυριων,οπου αποκλειστηκε στον 5ο τελικο,απο ενα αστοχο lay up του Μιλισαβλιεβιτς στο τελευταιο δευτερολεπτο.Για να μην πιασω κ την περσινη 35αρα.που θα μας στοιχειωνει για πολλα χρονια(ισως κ για παντα)

Δεν λεω οτι ειναι ο Phill Jackson,αλλα ειναι ενας προπονητης με σχεδιο κ τακτικη,σε αμυνα κ επιθεση κατι που δυστυχως δεν βλεπουμε στην ομαδα μας εδω κ χρονια..
Αvenger3

Skolix είπε... 6 Φεβρουαρίου 2011 στις 5:07 μ.μ.

Το ματσακι δεν τον ειδα, το αποτελεσμα δε με εκπλησσει καθολου. Δεν ξερω πως προεκυψε, αλλα δεν περιμενα να κερδισουμε.

Ο Σουλης ειναι καλος και εμπειρος Ελληνας προπονητης, ανωτερος του καθε Ντρουκερ που εχουμε κουβαλησει.