Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

Η σημαντική νίκη, η ανάλογη συνέχεια και η "απελευθέρωση" του ποδοσφαίρου (vid)

Από την περασμένη Δευτέρα, λέγαμε, ότι στον αγώνα, με την ΑΕΚ, η νίκη για την ομάδα μας, είναι μονόδρομος. Και όντως, η ομάδα μας, "δείχτηκε" αποτελεσματική και πέτυχε δύο γκολ, παίρνοντας, την νίκη. Δεν είχε σημασία, αν θα παίζαμε καλά, δεν μας ενδιέφερε να κάνουμε "παιχνίδι", ούτε να έχουμε την κατοχή της μπάλας. Το μόνο, που μας ενδιέφερε και μας ενδιαφέρει, είναι οι τρεις βαθμοί της νίκης. Και τους "κατακτήσαμε". Η συνέχεια, ελπίζουμε να είναι ανάλογη, με το παιχνίδι του Σαββάτου, καθώς η ψυχολογία όλων μας, πλέον, άλλαξε, έπειτα από το διπλό.


Ο  Α Γ Ω Ν Α Σ

Ο αγώνας, ξεκίνησε, με την ομάδα μας, να είναι καλά στημένη μέσα στο γήπεδο, χωρίς να δώσει ιδιαίτερα δικαιώματα στον αντίπαλο. Στην ενδεκάδα, είδαμε και τον Σακάτα, ο οποίος έπαιζε στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής, αλλάζοντας θέσεις με τον Νέτο, από τα δεξιά.

Φυσικά, δεν μπορούμε, να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα για τον Σακάτα, καθώς ήταν, το πρώτο του, επίσημο ματς και συν τοις άλλοις, αντικαταστάθηκε νωρίς. Ο Φατί, αρχοντικός, στον άξονα, αλλά πεσμένος, λόγω κούρασης και πάλι μετά το 70στό λεπτό. Ο Τόχα, μπορεί πολλά παραπάνω, αλλά, δεν ξέρω, τι τον εμποδίζει να τα βγάλει..

Ο Πορτίγια, σε γενικές γραμμές, δεν φάνηκε και όπως είπαμε εδώ και τρεις εβδομάδες, δεν είναι μεταγραφή ουσίας και θέλει χρόνο για να βρει, χημεία στην ομάδα μας. Πολύ όμορφα, τα δύο γκολ, που πετύχαμε. Ειδικά, στο πρώτο, ο Νέτο, κάνει εκπληκτική διαγώνια κίνηση, μακρυά από τη μπάλα και σουτάρει με το "αδύνατο", αριστερό του, πόδι. Και το δεύτερο, πάλι με το αριστερό, το "κάρφωσε".

Ο Σηφάκης, απέκρουσε, 2-3 φορές που χρειάστηκε. Ο Καστίγιο, ακόμα δεν είναι έτοιμος και ο Μπόμπα, μάλλον θα παίξει με τον ΟΣΦΠ... Όπως και να έχει, σημασία, έχουν οι τρεις βαθμοί και τίποτα άλλο, γιατί στο σημείο που είμαστε, η νίκη ήταν επιβεβλημένη.



Η  Σ Υ Ν Ε Χ Ε Ι Α

Η συνέχεια, όμως, πρέπει να είναι ανάλογη με το αποτέλεσμα του Σαββάτου στο ΟΑΚΑ, αν θέλουμε και του χρόνου να ζήσουμε Ευρωπαϊκές στιγμές. Σύμφωνα, με τα δεδομένα του Πρωταθλήματος μας, πιστεύω, ότι θα χρειαστούμε 6 νίκες, συν κάποιους ακόμα βαθμούς, που μπορούν να δοθούν από ισοπαλίες. Φυσικά, ρόλο θα παίξουν και τα αποτελέσματα των άλλων ομάδων, αλλά, όλοι ξέρουμε τα σερί νικών, που μπορούν να γίνουν από τους υπόλοιπους αντιπάλους.

Θεωρώ, ότι, καταρχήν πρέπει να εκμεταλλευτούμε, επιτέλους το Κ Α Σ Τ Ρ Ο μας και πετύχουμε το 4 στα 4. Γεγονός, που είναι, βατό, κατά την γνώμη μου. Το δύσκολο, είναι με τον ΟΣΦΠ. Γι' αυτό, όλοι μας πρέπει να βρεθούμε εκεί και να στηρίξουμε. Και ο ΟΣΦΠ, δεν είναι και στα πολύ καλά του. Και στα εκτός έδρας, δύσκολα ματς, δεν τα πάει καλά.. Θεωρώ, ότι, αν το κερδίσουμε το ματς αυτό, θα κάνουμε μεγάλο βήμα για την είσοδό μας, στα Play Off...

Μετά, πρέπει να κάνουμε το αυτονόητο 3 στα 3, στην έδρα μας και να κάνουμε, άλλα 2 διπλά. Φυσικά, η ομάδα, μετά θα έχει και ψυχολογία και επίσης, θα είναι και οι μεταγραφές του Γενάρη περισσότερο έτοιμοι.

Για μένα, λοιπόν, αν πάρουμε, το ματς με τον ΟΣΦΠ, το Σάββατο, είμαστε το φαβορί για τα Play Off. Αν δεν το πάρουμε, μετά, θα μπούμε σε διαδικασία υπολογισμών και κρυφών ματιών στα αποτελέσματα των άλλων.

Η "ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ" ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Ακούω, από αρκετά μέλη, της ομάδας μας, να λένε, ότι, η ομάδα μας, μετά την φυγή του Κούπερ, παίζει πιο ελεύθερα. Και ο Γιάννης Μιχαλήτσος, που δήλωσε ότι το ποδόσφαιρο με τις ψηλές μπαλιές, που βλέπαμε με τον Κούπερ, έχει πεθάνει και ο Νέτο, που είπε, ότι, μετά την φυγή Κούπερ, η ομάδα, παίζει περισσότερο ελεύθερα.

Προσωπικά, θα πω, ότι, ο οπαδός του ΆΡΗ, Θ Ε Λ Ε Ι , να βλέπει, την ομάδα του να πηγαίνει καλά, θέλει να βλέπει ένα πλάνο και ένα προγραμματισμό. Δεν θέλει να βλέπει, προπονητές να αλλάζουν κάθε τρεις και λίγο, ούτε παίχτες να πηγαίνουν και να έρχονται. Θέλει πλάνο και σταθερότητα ο κόσμος. Θέλει, οι παίχτες του να είναι σωστοί επαγγελματίες και να κάνουν καλή εξωγηπεδική ζωή και να παίζουν για την φανέλα και το σύνολο.

Προσωπικά, μετά την φυγή του Κούπερ, πίστευα και πιστεύω ακόμη, βέβαια, ότι η καλύτερη λύση, ήταν και είναι ο Μιχαλήτσος. Τουλάχιστον, μέχρι τον Ιούνιο. Και μετά, βλέπουμε. Δεν είναι της ώρας, να αναλύσουμε αν θα μείνει ή αν δεν θα μείνει και μετά. Είναι άλλη κουβέντα αυτή...

Η ουσία, είναι, ότι, ο θεσμός του Προπονητή, στον ΆΡΗ, πρέπει να στηριχτεί είτε αυτός λέγεται Μιχαλήτσος (αν παραμείνει και μετά), είτε λέγεται Κούπερ, είτε λέγεται Λε Γκεν... Όπως, πρέπει, να στηριχτούν τα παιδιά από τα σπλάχνα της ομάδας , όπως πρέπει να στηριχτούν και να μείνουν για πολλά χρόνια, παίχτες πειθαρχημένοι και επαγγελματίες, με Έψιλον κεφαλαίο, όπως ο Γκιάρο (εννοώ, αυτόν, ως παράδειγμα) και ο Χαβίτο (ως παράδειγμα και εδώ). Χαρακτήρες και τύποι σαν τους δύο παίχτες που προανέφερα, γουστάρει ο κόσμος...

Πάμε γερά, χωρίς μουρμούρα και μόνο με θετική σκέψη για το δικό μας σερί...

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε... 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:17 π.μ.

Αδερφια καλημερα και καλη βδομαδα.

Σε εναν αγωνα που σιγουρα δεν διεκδικει δαφνες ποιοτητας η ομαδα μας κανοντας 3 φασεις καταφερε να σκοραρει δυο φορες και πηρε το ματς, διοτι απλα η ΑΕΚ στις φασεις που εκανε δεν καταφερε να σκοραρει.

Οπως εχουμε ξαναπει στο ποδοσφαιρο η επιδραση του παραγοντα τυχη - ατυχια ειναι καθοριστικος και μπορει να καθορισει την εκβαση ενος αγωνα.

Οπως λοιπον σε πολλα ματς οι παιχτες μας χανανε τα γκολ απο το μισο μετρο ετσι και το Σαββατο ο αναγεννημενος Νετο, καταφερε με δυο πολυ ψυχραιμα σουτ να γραψει γκολ και να αναπτερωσει τις ελπιδες μας για την κατακτηση της 5ης θεσης που οδηγει στα πλει - οφ.

Αυτη η νικη ομως για να εχει αξια πρεπει παση θυσια να συνοδευτει και με νικη στο ματς με τον Γαβρο στο γηπεδο μας. Η κατακτηση των 3 βαθμων σε συνδιασμο με στραβοπατημα της Καβαλας μπορει να μας φερει ακομα πιο ψηλα στην βαθμολογια και απο κει και περα τα παντα να ειναι ανοιχτα.

Το πρωταθλημα εχει ακομα πολυ δρομο, και ολα μπορει να ανατραπουν απο την μια αγωνιστικη στην αλλη.

Εγω την προηγουμενη βδομαδα τα εβλεπα ολα μαυρα αλλα τελικα ο Ντοτορε, ο Δρακος και τα αλλα παιδια ειχαν δικιο που λεγαν οτι η ομαδα ακομα μπορει να τα καταφερει.

Με πιστη και στηριξη λοιπον παμε και οπου μας βγαλει.............

Ξεσκισε το Γαβρο Αρειαναρα μου!

Ρουκουνας

Skolix είπε... 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:45 μ.μ.

Καλημερα και απο μενα! Θετικο το αποτελεσμα στο ΟΑΚΑ κοντρα σε μια ομαδα που εχουμε αθλια προϊστορια. Αν η ομαδα δεν ειχε ασχημη ψυχολογια απο την ελλειψη γκολ και νικων, πιστευω θα τους καναμε πλακα. Δεν υπαρχει ΑΕΚ τα τελευταια χρονια, ειδικα χωρις Δελλα, Λυμπε, Καφε.

Δεν το ειδα καλα το ματς, ειδα κυριως το β' ημιχρονο, οποτε δε μπορω να κανω κρισεις. Παντως ειδα το Βανγκελι να πηγαινει καλα και να χανει τον Σκοκο μονο στη φαση του γκολ. Ο Νετο και μονο που πετυχει 2 γκολ ειναι ο MVP.

Σε ο,τι αφορα τον Εκτορα: τωρα που νικησαμε και δειχνει η ομαδα να παιζει καλυτερη μπαλιτσα, δε θα γινω κωλοτουμπας. Ναι, παιζαμε αναχρονιστικο ποδοσφαιρο με γιομες, ναι δε σκοραραμε, αλλα ο Κουπερ εδινε οραμα και κυρος στην ομαδα. Δεν εγινε ξαφνικα ο Μιχαλητσος ανωτερος του.

Αυτα ομως ανηκουν στο παρελθον. Ο Μιχαλητσος ειναι η ενδεδειγμενη λυση μεχρι τη ληξη της χρονιας, η οποια αισιοδοξω οτι θα ειναι αισια. Κατι μου λεει οτι θα παιξει καλη μπαλα η ομαδα. Αν και ο Μπομπα αποδειχθει ανταξιος της φημης του, τοτε παμε για 5αδα και καλο πλασαρισμα στα playoff.

Η ενδεκαδα που θελω να δω ειναι με Πριττα-Φατι στα χαφ, Μπομπα δεκαρι με Τσεζαρεκ κορυφη, και Νερι-Νετο στα ακρα. Πιστευω θα ειναι η καλυτερη, με Τοχα και Κοκε να δινουν ποιοτητα και αλλαγη ρυθμου μπαινοντας ως αλλαγες.

Παμε γερα για νικη με το γαυρο, ειμαι αισιοδοξος οτι θα νικησουμε. Το μονο που φοβαμαι ειναι μην αναγεννηθει κανας Μιραλας με εμας, τιποτα αλλο.

jim είπε... 7 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:54 μ.μ.

Ρούκουνα, η ουσία του ποδοσφαίρου και των επιτυχιών, είναι το γκόλ. Οπότε, ζητούμενο, είναι το γκόλ. Αυτό, μας ενδιέφερε στο ματς με την ΑΕΚ. Και αυτι, πρεπει να μας νοιζει γενικοτερα. 6 νίκες θέλουμε μεχρι το τελος..

Skolix, η ομάδα, άλλες 9 νικες να κανει, προσωπικα, παλι θα λεω, ότι πρεπει να στηριχτει ο θεσμός του προπονητη. Άσχετα, με τις νίκες ή τις ήττες, πρεέπει να εχουμε ένα πλάνο. Προποντητς για χρόνια, παιδιά από τα σπλάχνα της ομαδας και γενικοτερα πειθαρχημενοι αθλητές στην ομάδα.