Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Το μπάσκετ έκανε την αρχή

Η χθεσινή νίκη με 77-82 μέσα στην Ουκρανία επί της Αζοφμάς μας περνάει στην επόμενη φάση κ μας εξασφαλίζει την πρώτη θέση του ομίλου. Έτσι το επόμενο παιχνίδι με την Χαποέλ στην έδρα μας την επόμενη Τρίτη αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Στο άλλο ματς του ομίλου η Τσεντεβίτα κέρδισε την Χάποελ κ θα παλέψει με την Αζοφμάς για την 2η θέση στο μεταξύ τους παιχνίδι της επόμενης αγωνιστικής. Οι Κροάτες έχουν καλύτερη ομάδα, παίζουν στην έδρα τους κ με νίκη περνάνε στην επόμενη φάση.

Οι άλλες 2 ελληνικές ομάδες, κατάφεραν μεν να κερδίσουν αλλά δεν έπιασαν τις διαφορές που έπρεπε κ είναι με το ένα πόδι εκτός της επόμενης φάσης. Ο Πανελλήνιος ίσως έχει περισσότερες ελπίδες πρόκρισης.


Το παιχνίδι
Όταν μία ομάδα έχει 10 στα 14 τρίποντα είναι δύσκολο να χάσει. Πολύ καλό κ το ποσοστό μας στις βολές (22/28 επιτέλους) ενώ στα δίποντα είμασταν άστοχοι. Γενικά στο παιχνίδι δεν παίχτηκαν κ πολλές άμυνες. Το ματς πήγε στην επίθεση κ έτσι το κερδίσαμε.

Βέβαια κοντέψαμε για άλλη μία φορά φέτος να αυτοκτονήσουμε κ ενώ κερδίζαμε με +13 πόντους καταφέραμε να επιτρέψουμε τον αντίπαλο να μειώσει στους 4 κ να μπει για τα καλά στο παιχνίδι. Πάλι καλά στο τέλος ήμασταν ψύχραιμοι κ πήραμε την πολύτιμη νίκη.

Οι παίχτες
6 παίχτες μας πέρασαν τους 10 πόντους κ αυτό δείχνει την πολυφωνία που είχαμε στην επίθεση. Ντάστον 11, Ταπούτος 14, Χατζηβρέττας 11, Χαραλαμπίδης 13, Μπορόβνιακ 10 κ Τάκερ 18.

Ο καινούριος ο Μπράουν δεν έχει βοηθήσει ακόμη. Για άλλη μία φορά ήταν πολύ άστοχος: 1 στα 6 δίποντα κ 1 στα 4 τρίποντα. Ελπίζω να μη συνεχίσει έτσι...

Ο Ντάνστον πήγε καλά. Πέρα από τους πόντους του, είχε κ 8 ριμπάουντ κ 3 κοψίματα. Αλλά από ότι λέγεται ο παίχτης θα αντικατασταθεί. Αν καταφέρουμε κ βρούμε ένα καλύτερο ψηλό η ομάδα θα δυναμώσει αρκετά, αρκεί να αρχίσει να βοηθάει ο Μπράουν.

Η επόμενη φάση
Έψαξα λίγο να βρω τους αντιπάλους μας στην επόμενη φάση του Eurocup, που θα διεξαχθεί από τις 18 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου. Με τη μέχρι τώρα κατάταξη κ με λογικά αποτελέσματα στο τελευταίο παιχνίδι θα είναι:
  • η 2η του 1ου ομίλου, λογικά η Λε Μαν,
  • η 2η του 3ου ομίλου, μάλλον η Μπουντιβέλνικ
  • η 1η του 2ου ομίλου, εδώ γίνεται λίγο χαμός, θα είναι μία από τις Γκέτινγκεν, Χέμοφαρμ, Μπεσίκτας (παίζει ο Άιβερσον) ή Άσβελ. Παίζει να υπάρξει 4πλη ισοβαθμία!

Σίγουρα θα είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Αλλά έχουμε καιρό μέχρι τότε...

3 σχόλια:

Skolix είπε... 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 11:29 π.μ.

Μπραβο στην ομαδα! Συνεχιζει καλα σε ολους τους στοχους της. Στο κυπελλο δεν εχουμε ιδιαιτερη τυχη, στο πρωταθλημα θα επρεπε μονο το Περιστερι να ειχαμε παρει, στην Ευρωπη μπορουμε να προχωρησουμε.

Γινεται καλη δουλεια και αυτο φαινεται. Εχει σιγουρα αδυναμιες και αυτες ειναι πολλες, κυριως οικονομικες. Θα ηθελα να σταθω σε ενα απαξιωτικο αρθρο απο το metrosport το οποιο και παραθετω:

http://www.metrosport.gr/scholio-nikou-chasopoulou-gia-basket-ari

Θελω να σχολιασω την επιθεση στον Ντρουκερ, τα υπολοιπα τα αφηνω στην κριση σας. Γιατι τετοιος εξευτελισμος προσ το προσωπο του; Εμενα μου δειχνει οτι ειναι νεος και φιλοδοξος και οτι δουλευει την ομαδα. Προφανως θα προτιμουσα τους 2 Ελληνες που αναφερει, αλλα μη φτανουμε στο αλλο ακρο. Και αυτα μετα την 30αρα απο τον Παο. Ποιος δεν θα την ετρωγε; Εδω εφαγε ο Μπαρτζωκας 30αρα απο τον Κολοσσο, που παραλιγο και εμεις να φαμε. Οποτε ας χαλαρωσουμε λιγακι και να δουμε που παει το πραγμα.

jim είπε... 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 3:46 μ.μ.

Καλή και νίκη και ακόμα καλύτερη η πρώτη θ΄ση στον όμιλο...

Μακάρι να έχουμε ίδια πορεία και στην δεύτερη φάση των ομίλων, εκεί που ομολογουμένως, σφίγγουν τα πράματα...

Αυτές τις τις προκρίσεις-πορείες τις έχει ανάγκη το μπασκετικό τμήμα, γιατί το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό, καθώς οι μέν ρίχνουν το μπαλάκι στους δε και οι δε, δεν το παίρνουν και το ρίχνουν αλλού και δημιουργειται μια κατασταση αμφισβητησης που δεν ταιριάζει στα κυβικά του συλλόγου...

Ανώνυμος είπε... 15 Δεκεμβρίου 2010 στις 4:40 μ.μ.

Μακαρι στην επομενη φαση να παιξουμε με την Μπεσικτας του Iverson.
Τα παιχνιδια της μεταδιδονται απο καναλι στις ΗΠΑ κ θα ειναι τεραστια προβολη για τον συλλογο κ την δυναμικη του λαου μας,αντιστοιχη με το ματς με Μποκα στην μπαλα.Αρκει βεβαια να γεμισει το γηπεδο,κατι που πιστευω οτι λογω του συγκεκριμενου παιχτη(που ειναι απο τους αγαπημενους μου)κ της χωρας προελευσης της ομαδας θα γινει κ μαλιστα ευκολα.
Ο Ντρουκερ εχει καποια καλα στοιχεια ως προπονητης αλλα μου δειχνει να δινει μεγαλυτερη εμφαση στο ενστικτο κ το επιθετικο ταλεντο κ λιγοτερο στην αμυνα κ την τακτικη,κατι που μας στοιχιζει στο αμυντικογενες κ προπονητοκεντρικο(αν υπαρχει τετοια λεξη!)ελληνικο πρωταθλημα.
Avenger3