Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019

Χοιροστάσιο + Στάνη = AEL FC Arena...

Το χθεσινό ήταν ένα παιχνίδι που θεωρητικά στην αρχή της χρονιάς, για εμάς που λέμε ότι η ομάδα πάει για 4η-5η θέση, αναμένεις ότι θα πάρεις 3 βαθμούς. Οποιοδήποτε άλλο αποτέλεσμα, θα ήταν αποτυχία. Αν δεν μπορείς να πάρεις βαθμούς εκτός με Λάρισα και Λεβαδειακό, τότε προφανώς δεν είσαι για αυτές τις θέσεις.

Εδώ όμως υπάρχει ένα αλλά...  Για το χθεσινό αποτέλεσμα, εκ των υστέρων μπορούμε να πούμε ότι πρέπει να το θεωρούμε ως επιτυχία:
  1. Αγωνιστικός χώρος = χωράφι - στάνη. 
  2. Η ομάδα μας θύμιζε νοσοκομείο. 11άδα ανάγκης, με 5 αμυντικογενείς παίκτες στον πάγκο. Η ομάδα είχε στην 18άδα, 3 αριστερά μπακ και 2 δεξιά μπακ, αλλά όχι κεντρικό αμυντικό!
  3. Είχαμε απέναντί μας έναν διαιτητή που άφηνε το σκληρό παιχνίδι των Λαρισαίων. Οι Καρανίκας και Φατιόν θα έπρεπε να είχαν αποβληθεί από νωρίς. Και ενώ θα περίμενε κανεις οι παίκτες μας να είναι αυτοί που θα διαμαρτύρονται, αντίθετα ήταν οι παίκτες της Λάρισας που σε κάθε απλό μαρκάρισμα για φάουλ του Μπάσα, πίεζαν τον διαιτητή (παίρνοντάς τον καροτσάκι), ώστε να βγάλει τη δεύτερη κίτρινη στον παίκτη μας. 


# 10 years challenge...
Όπως προανέφερα, τα παραπάνω είναι όλα ελαφρυντικά για το χθεσινό κακό αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά υπάρχουν σοβαρότατες ευθύνες της διοίκησης για την κωλυσιεργία στις μεταγραφές. Προφανώς και εκεί υπάρχουν μερικά αλλά:
  • Μαζεμένοι σοβαροί τραυματισμοί που αλλάζουν τον σχεδιασμό στις μεταγραφές. 
  • Αν αποκτηθούν παίκτες στις θέσεις των τραυματιών, τότε όταν αυτοί επιστρέψουν (π.χ. δεξί μπακ, δεξί χαφ, αμ. χαφ, επιθετικός), θα υπάρχει πρόβλημα στην ομάδα με το πολυάριθμο ρόστερ. 
  • Αυτή την στιγμή δεν μπορεί να γίνει αποσυμφόρηση του ρόστερ, από την στιγμή που η ομάδα αναγκάζεται να συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους "κομμένους": Παυλίδη-Ιντζόγλου-Τζανακάκη-Βαλεριάνο!
  • Οι μόνοι που θα μπορούσαν να αποχωρήσουν, ώστε απλά να μειωθεί ο αριθμός των παικτών στις προπονήσεις, θα ήταν οι Σταματής-Βίτορ-Μπακαλιάνης-Σταμπουλίδης αλλά από ότι καταλαβαίνω, ακόμη και να φύγουν αυτοί η ομάδα δεν γλυτώνει κάποιο σημαντικό ποσό. 
Βέβαια εκεί που δεν υπάρχει κανένα ελαφρυντικό για την ΠΑΕ και τον σχεδιασμό των μεταφραφών είναι στη θέση του στόπερ:
  • Γνωρίζαμε πως ο Σόουζα έχει πρόβλημα στους κοιλιακούς από το τέλος του Δεκεμβρίου. 
  • Πολύ νωρίς το θέμα του Μάβραι είχε ξεκαθαρίσει, με τη μεταγραφή του στην Ίνγλοσταντ. 
  • Από τους 2 διαθέσιμους κεντρικούς αμυντικούς ο Βέλεθ, έχει φανεί, πως έχει ένα πρόβλημα τραυματισμών. Ήδη από την αρχή της χρονιάς είχε λείψει άλλες 2 φορές. 
  • Λόγω της φύσης της θέσης, οι κεντρικοί αμυντικοί δέχονται κάρτες. Κάποια στιγμή θα αρχίσει και το πρόβλημα με τις κάρτες. 
Έχουν περάσει 21 μέρες από την έναρξη της μεταγραφικής περιόδου, και η ομάδα αυτή την στιγμή καλείται να αγωνιστεί στο παιχνίδι ζωής και θανάτου με Λεβαδειακό (αν θέλουμε να έχουμε βλέψεις για Ευρώπη), με στόπερ τον Μπάσα, (που ευτυχώς τα πήγε καλά χθες). Ξυπνήστε και φέρτε άμεσα παίκτη στη συγκεκριμένη θέση!

Και κάτι ακόμη: γνωρίζουμε πως ο Καρυπίδης ήταν ταξίδι στην Κίνα. Η ΠΑΕ έβγαλε προς τα έξω, πως με το που επιστρέψει θα υπάρξουν εξελίξεις. Δηλαδή δεν μπορούσαν να κάνουν μια επικοινωνία Πρόεδρος-Τεχνικός Διευθυντής, ώστε να τον ενημερώσουν και ανάλογα να δώσει το ΟΚ ή όχι;

Υ.Γ. Η ΠΑΕ επίσης θα πρέπει να ξυπνήσει και να προσλάβει έναν γιατρό για τα εκτός έδρας. Δε γίνεται να αγωνίζεται η ομάδα σε εκτός έδρας παιχνίδια και να υπάρχει μόνο φυσιοθεραπευτής...

2 σχόλια:

Unknown είπε... 21 Ιανουαρίου 2019 στις 11:35 μ.μ.

Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπες Γιάννη. Λόγω δουλειάς δεν μπόρεσα να δω το ματς, αλλά μόνο από βίντεο και ''μαρτυρίες'' αντιλήφθηκα τι παίχτηκε και ναι, η ισοπαλία υπό όλες αυτές τις συνθήκες μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία. Όσον αφορά τα του ρόστερ, σα να το βλέπω μπροστά μου ότι θα έρθει ως δικαιολογία για την καθυστέρηση στις μεταγραφές οι τραυματισμοί και πραγματικά τρελαίνομαι. Τρέμω στην ιδέα να μην κλείσουμε τουλάχιστον τους αναγκαίους αυτές τις 10 μέρες απο απομένουν και στο τι 11άδες έχουμε να δούμε στη συνέχεια σε αυτό το ενδεχόμενο. Η χρονιά δεν έχει χαθεί αλλά δε θέλει και πολύ. Νίκη πάση θυσία στη Λιβαδειά και τουλάχιστον 2 μεταγραφές είναι τα ζητούμενα της εβδομάδας που ξεκίνησε σήμερα. Αααυτα.

VardARIS είπε... 22 Ιανουαρίου 2019 στις 1:41 π.μ.

Γεια σου Νίκο. Αναφέρω στο άρθρο τα θετικά από τον αγώνα. Σε γενικές γραμμές οι παίκτες μας έδειξαν πάθος, όλοι ανεξαιρέτως.

Μέχρι και ο Μαρτίνεζ ήταν μπορείς να πεις στους διακριθέντες. Φάνηκε να έχει πιο πολύ διάθεση να κουβαλήσει την μπάλα, είχε μερικές καλές ενέργειες, αλλά στο συγκεκριμένο αγωνιστικό χώρο δεν μπορείς να περιμένεις και πολλά.

Δυστυχώς μέτριος-κακός για άλλη μια φορά ο Ματέο, κορυφαίος για όσο διάστημα έπαιξε ο Βέλεθ, πραγματικά κατάπινε τους αντίπαλους.

Ξέχασα να αναφέρω στο άρθρο, πως με την κωλυσιεργία της διοίκησης, τώρα υπάρχει η πίεση στο να κλείσει κεντρικός αμυντικός, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, (γουρούνι στο σακί)...

Και κάτι τελευταίο: σήμερα κλαρίνο ο βάζελος από την Λαμία. Μια Λαμία, που εμφανίζεται πολύ βελτιωμένη, και αν συνεχίσει έτσι ο Χάβος θα τους σώσει. Όλοι πλέον ισόβαθμοι με 23 βαθμούς (Άρης, Πάο, Ξάνθη).