Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Πάοκ - Άρης 69-77 , ξεπουπούλιασμα στο κρατικό

Σε ένα παιχνίδι με αρκετά νεύρα , ο Άρης έκανε το καθήκον του , πήρε το διπλό με 69-77 και πλέον κοιτάζει το πολύ σημαντικό παιχνίδι με την Νεπτούνας.
  
Το παιχνίδι της χρονιάς χαρακτηρίστηκε από τους συμπολίτες , και πραγματικά είναι η πρώτη φορά φέτος που μαζεύτηκαν πάνω από 200 άτομα στο κρατικό...




Έλα όμως που με  βλαχομαγκιές του Βασιλειάδη και "νευράκια" του Σοφοκλή , παιχνίδι δεν κερδίζεις !

Πάμε να δούμε αναλυτικά τον αγώνα :

Ο αγώνας


Ο Άρης μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκε με ηγέτη τον Γουότερς. Ωστόσο τα γρήγορα φάουλ του Γουάιτ (3) και Χάγκινς (2) δεν επέτρεψαν στην ομάδα να διατηρηθεί μπροστά στο σκορ με το δεκάλεπτο να τελειώνει 20-19.


Το δεύτερο δεκάλεπτο δεν ξεκίνησε καλά, με τον Άρη να μην σκοράρει τα πρώτα λεπτά και να μοιάζει εγκλωβισμένος επιθετικά. Μοιραία το σκορ ξέφυγε μέχρι 8 πόντους με σκορ ημιχρόνου 39-33. Σε αυτό το διάστημα ο Άρης είχε 0 επιθετικά ριμπάουντ και ήταν πολύ άστοχος στις βολές.


Στα θετικά του ημιχρόνου τα πολλά φάουλ που κερδίσαμε , στοιχείο που μέτρησε αρκετά στην συνέχεια.

Στο 3ο δεκάλεπτο τα προβλήματα στην επίθεση συνεχίστηκαν. Ο Άρης ήταν πολύ προβλέψιμος επιθετικά και έπαιζε αποκλειστικά από την περιφέρεια. Οι γηπεδούχοι έβγαλαν μερικές καλές άμυνες , εκμεταλλεύτηκαν τον Σχορτσιανίτη που γέμισε την ρακέτα και πήραν διαφορά 10 πόντων (43-33). Στην συνέχεια 2 γρήγορα φάουλ του Sofo  ανάγκασαν τον Μαρκόπουλο να τον αποσύρει. Ο Άρης βρήκε λύσεις επιθετικά ισοφάρισε σε 48-48 και τελείωσε το δεκάλεπτο με μακρινό τρίποντο του Μακ Νιλ για το 56-58.


Το 4ο δεκάλεπτο ο Γουάιτ  χρεώθηκε με το τέταρτο φάουλ (τέσσερα είχαν και οι Ξανθόπουλος, Χάγκινς), ο Χάτσερ ισοφάρισε (58-58) και ο Γουότερς "απάντησε" (58-60). Ο Sofo (τέσσερα φάουλ) επέστρεψε στο ματς και ο Βασιλειάδης πέτυχε τρίποντο (61-60 στο 34'). O Μακ Νιλ απάντησε για το 61-63 και ο Κοεν έκανε το 61-65 , μετά από φάουλ που κέρδισε ο Σίμτσακ (αποχώρησε με πρόβλημα στον αστράγαλο).

Σε αυτό το σημείο ο Άρης είχε πολλές ευκαιρίες να ξεφύγει στο σκορ και να τελειώσει το ματς αλλά οι άστοχες επιλογές στην επίθεση και τα πολλά μαζεμένα λάθη επέτρεψαν στον παοκ να κρατήσει επαφή με το σκορ. 62-68 με μεγάλο τρίποντο του Τσουπκοβιτς,  64-68 στο 38 με τον Χάτσερ, 64-70 με τον Χάγκινς και μετά από 2 χαμένες επιθέσεις (γιατί ρε Γουότερς αγόρι μου ; ) , ο Τσόχλας έκανε το 67-70.

Ακολούθησε τάιμ άουτ από τον Πρίφτη. Στην επίθεση ο Γουάιτ πέτυχε ένα καθοριστικό τρίποντο (67-73) με την συνέχεια να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα. Μέχρι και fair play κάναμε στο τέλος ,αφού δεν εκδηλώσαμε επίθεση !






 Τα δεκάλεπτα: 20-19, 39-33, 56-58, 69-77

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Τέπιτς 11 (1), Βασιλειάδης 15 (3), Μαργαρίτης 4,  Μάρκοβιτς 2, Χάτσερ 16 (1), Λιάπης, Κακαρούδης 2, Τσόχλας 9 (2), Δέδας, Κώττας, Σχορτσανίτης 8, Ντούβνιακ 2

Αρης (Πρίφτης): Γουάιτ 13 (1), Γουότερς 17 (1), Κοέν 4, Μούρτος 4, Μακ Νιλ 19 (3), Ξανθόπουλος, Πελεκάνος 3 (1), Τσούπκοβιτς 3 (1), Ζάρας 4, Χάγκινς 8, Σίμτσακ 2


Αναλυτικά στατιστικά :






Το βίντεο του αγώνα εδώ.

**Update :

 

Συμπέρασμα


Η ανώτερη ποιοτικά ομάδα κέρδισε. Ο Άρης ,παρά τα νεκρά διαστήματα στην επίθεση, είχε την εμπειρία (και την απαραίτητη ευστοχία) στο τέλος για να καθαρίσει το παιχνίδι χτυπώντας τον πάοκ στα αδύνατα σημεία του. Ο πάγκος έδωσε λύσεις όποτε χρειάστηκε και βοήθησε τον Πρίφτη στην διαχείριση ενός παιχνιδιού με πολλά φάουλ και από τις 2 πλευρές. Η διαφορά ποιότητας έγινε αισθητή όταν αποχώρησε ο Σχορτσιανίτης και έμειναν μέσα οι ΤΡΑΓΙΚΟΙ Μάρκοβιτς και Κώττας από το 3ο δεκάλεπτο και έπειτα.


Επόμενο σημαντικό παιχνίδι με την Νεπτούνας στην Λιθουανία.

**Ας τους πει κάποιος ότι τις κορδέλες τις πετάμε στην αρχή του αγώνα ! Όχι στο τέλος... Ούτε αυτό σωστά ρε ?

** Περαστικά σας συμπολίτες !




4 σχόλια:

Unknown είπε... 1 Φεβρουαρίου 2016 στις 1:53 μ.μ.

ΠΕΛΑΤΕΣ!!!

Στα αγωνιστικα, πιστευω πως το σκορ του πρωτου ημιχρονου ηταν πλασματικο λογω των βολων. Ο ΑΡΗΣ επαιξε αρκετα καλα, του βγηκαν στα σουτ ωστοσο χαθηκε λιγο στην αμυνα για αρκετο διαστημα. Στο τελος φανηκε ποια ομαδα ειναι ανωτερη ποιοτικα, αφου ολοι οι παικτες μας ανεξαιρετως φορτσαραν, και προσφεραν και φοβερα highlights. Η απουσια του Σοφο εδωσε ακομα ενα αβανταζ στον ΑΡΗ και ετσι πηραμε το διπλο.

MVP προσωπικα θα εβαζα τον Γουοτερς, κυριως για το οτι μας κουβαλησε στο πρωτο δεκαλεπτο. Εξαιρετικος φυσικα ο Μακ Νιλ, πολυ καλος ειδικα στο δευτερο ημιχρονο ο Γουαιτ, αρκετα καλος και ο Χαγκινς οσο επαιξε, και γενικα δεν υστερησε κανενας (ακομα και ο Τσουπκο παροτι ηταν μετριος εβαλε το τριποντο που μας ξεσηκωσε ολους, ο Πελε το ιδιο).

Δυσκολα στη Νεπτουνας, δεν ειναι τοσο κακη ομαδα, απλα στο Παλε δεν τους εβγαινε τιποτα. Θελει πολυ προσοχη.

Υ.Γ. Κλαιω με την πρωτη εικονα σου Γιωργο! ;ρ
Υ.Γ.2 Βασιλειαδη αντιπαθητικοτατε δε σε χαλασε!!
Υ.Γ.3 Αυτος ο Χατσερ των διπλανων πολυ μεγαλος παικτης.

Giorgos T. είπε... 1 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:27 μ.μ.

Ο Γουοτερς οτι καλο εκανε στο πρωτο ημιχρονο , το χαλασε με την παρουσια του και τα αψυχολογητα λαθη του στο τελος. Κοντεψε να τους δωσει το παιχνιδι !

Ο Μακ Νιλ μας κρατησε στο παιχνιδι , που αγωνιστηκε και 37,5 λεπτα παρακαλω !

Ο Χατσερ μεγαλη παικταρα , αλλα αν αν εχεις συμπαικτες αουγκανους σαν τον Βασιλειαδη και τον τσοχλα , πεφτει η προσωπικοτητα σου :P

VardARIS είπε... 1 Φεβρουαρίου 2016 στις 11:26 μ.μ.

Για άλλη μια χρονιά το μπάσκετ κρατάει ψηλά τη σημαία. Οι Αρειανοί χρειαζόμαστε περισσότερες χαρές και δυστυχώς ή ευτυχώς αυτές μπορούν να έρθουν μόνον μέσω του μπάσκετ.

Επόμενος τεράστιος αγώνας με τους Λιθουανούς... Καλή μας επιτυχία!