Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

ΆΡΗΣ - Λαύριο 82-68

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ πήρε την 12η νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, επικρατώντας επί του Λαυρίου στο Παλέ με 82-68, πραγματοποιώντας μία ομολογουμένως μετριότατη εμφάνιση.

Πάμε να δούμε αναλυτικά το τι έγινε στο χθεσινό παιχνίδι.




Ο αγώνας

Πολύ κακό θέαμα στο πρώτο δεκάλεπτο, με το σκορ να είναι 13-8. Ο ΆΡΗΣ δεν έβγαζε καθόλου αποτελεσματικότητα επιθετικά, ωστόσο ήταν πολύ καλός στην άμυνα. Όλα άλλαξαν στο δεύτερο δεκάλεπτο, όπου παρότι βρεθήκαμε μπροστά με 10 πόντους (20-10) στο 12' με το καλάθι του Σίμτσακ, μέσα σε 3 λεπτά το Λαύριο έκανε σερί 13-2 και πέρασε μπροστά με 22-23! Άλλη μία φορά που ο ΆΡΗΣ δείχνει ότι τα χάνει. Στη συνέχεια είχαμε αρκετά φάουλ και βολές, ενώ στα τελευταία 2 λεπτά του 2ου δεκαλέπτου μίλησε η ποιότητα των ψηλών του ΆΡΗ και κυρίως του Γουάιτ, με σκορ ημιχρόνου 39-33.

Σε όλο το δεύτερο ημίχρονο η διαφορά δεν έπεσε κάτω από 10 πόντους, κυρίως λόγω της ανωτερότητας σε θέμα ποιότητας και ταλέντου από πλευράς ΆΡΗ, αλλά και την κακή μέρα των ατού (Νίξον, Χάμιλτον) των φιλοξενούμενων. Το καθοριστικό σημείο ήταν στο 33'-35', όταν το σκορ από 66-56 πήγε στο 72-56 με δύο συνεχόμενα τρίποντα από Γουότερς και Ξανθόπουλο. Τελευταίο καλάθι από τον Φλιώνη και τελικό σκορ 82-68.



Οι παίκτες

Αναμφίβολα πολυτιμότερος του ΆΡΗ ήταν ο Οκάρο Γουάιτ, αφού ήταν πρώτος και στις 3 βασικές στατιστικές κατηγορίες, με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 5 ασίστ (και 4 κλεψίματα)! Διψήφιος αριθμός πόντων για μόλις 2η φορά στη σεζόν για τον Μιχάλη Πελεκάνο (10π., 2ρ., 1ασ.) που παρουσιάζεται ανεβασμένος τελευταία. Σταθερός επιθετικά και αμυντικά χωρίς να ξεχωρίσει ο Χάγκινς (10π., 3ρ.), αρκετά καλός και ο Μακ Νιλ χωρίς να πιάσει τα γνωστά του στάνταρ στους πόντους αλλά με βοήθεια σε πολλούς τομείς (10π., 4ρ., 3ασ.).

Για άλλη μια φορά μέτριος οργανωτικά αλλά πολύ καλός επιθετικά, με 2 σπουδαία τρίποντα ο Ντομινικ Γουότερς (8π., 3ασ.), εξαιρετικός ο Ξανθόπουλος (5π., 4ασ., 5κλ.), και πάλι λίγα λεπτά για τον Κόεν (10:30, 5π., 1ρ., 1ασ.) που πρέπει να παίζει περισσότερο). Πολύ καλή άμυνα και λίγα πράγματα επιθετικά από τον αρχηγό Σπύρο Μούρτο (6π., 3ρ., 1κλ.) που είχε και ένα εντυπωσιακό κάρφωμα, αρκετά καλός ο Ζάρας (5π., 1ρ., 1ασ.), λίγα πράγματα από Τσούπκοβιτς (2π.) και Σίμτσακ (2π., 2ρ.), ενώ σκόραρε και ο Φλιώνης (2π., 2ρ., 1κλ.) που έδειξε εξαιρετικά πράγματα στο 1:26 που αγωνίστηκε, συμπληρώνοντας ένα παιχνίδι που σκόραραν και οι 12 παίκτες της ομάδας μας.



Συμπέρασμα

Ο ΆΡΗΣ, παρότι πραγματοποίησε μία μέτρια προς κακή εμφάνιση, κατάφερε και πήρε τη νίκη απέναντι στο Λαύριο, κυρίως λόγω της διαφοράς ποιότητας και της καλής μέρας του Γουάιτ. Ένα ματς που θα ξεχαστεί γρήγορα καθώς δεν προσέφερε και πολλά σε όσους το παρακολούθησαν. Επόμενο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο, όπου τα δίνουμε όλα και ότι βγει, ώστε να κλείσουμε αξιοπρεπώς την πορεία στο Eurocup (περιμένουμε να δούμε και αν θα γίνει θαύμα την Τρίτη).

0 σχόλια: