Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Εύκολο απόγευμα στο ποδόσφαιρο, στο τσακ στο μπάσκετ

Καλησπέρα σε όλους. Ο ΆΡΗΣ σήμερα, παρότι Τετάρτη, είχε παιχνίδια σε αμφότερα τα δύο μεγάλα αθλήματα.

Στο ποδόσφαιρο έκανε το 3 στα 3 με μία πανεύκολη νικη απέναντι στον Ηρακλή Αμπελοκήπων, νικώντας με 3-0, σκορ που διαμορφώθηκε από το πρώτο ημίχρονο, ενώ στο μπάσκετ έχασε μέσα από τα χέρια του με 74-71 από τη Τραμπζονσπόρ στη Μπουντεσλίγκα.




ΆΡΗΣ - Ηρακλής Αμπελοκήπων 3-0

Ο ΆΡΗΣ καθάρισε από το πρώτο ημίχρονο (και έτσι οφείλει να κάνει σε όλα τα ματς φέτος) το παιχνίδι με τον Ηρακλή Αμπελοκήπων, αφού στο τέταρτο προηγούνταν με 2-0 και πήγε στα αποδυτήρια με υπέρ του 3-0.

Το πρώτο γκολ πέτυχε στο 6' ο Καπνίδης (σκόραρε για 3ο συνεχόμενο παιχνίδι, έχει κάνει φοβερό ξεκίνημα στη σεζόν) με κεφαλιά σε κενή εστία από σέντρα του Πόι. 9 λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Ραούλ Μπράβο πήρε την πρώτη κεφαλιά-ασίστ και ο Παυλίδης τη δεύτερη κάνοντας το 2-0. Ο ΆΡΗΣ συνέχισε να έχει τα ηνία του αγώνα, έχασε κάποιες ευκαιρίες, και το 3ο (αυτο)γκολ ήρθε στο 37ο λεπτό, όταν ο Μπάρμπας των φιλοξενούμενων έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του μετά από σέντρα του Μελισσά.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΆΡΗΣ έριξε κατά πολύ την ταχύτητα και έκανε συντήρηση δυνάμεων για το κυριακάτικο παιχνίδι μέσα στον Εθνικό Αγιονερίου (επίσης έχει κάνει 3x3). Ο Κυβελίδης που μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο, κάνοντας το ντεμπούτο του με τα κιτρινόμαυρα, έχασε 2 κλασικές ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ στο 48' και στο 73', ενώ και ο Πόι στο 75' σπατάλησε και αυτός την ευκαιρία του. Το 3-0 παρέμεινε μέχρι τέλους και ο ΆΡΗΣ πήρε άλλη μία νίκη.

Όσον αφορά την ατομική απόδοση, όλοι ήταν σχετικά καλοί και κανείς δεν υστέρησε, όμως αυτοί που μου έκαναν περισσότερο κλικ ήταν ο Ραούλ Μπράβο (φοβερός ηγέτης πίσω), ο Παυλίδης (όσο έχει παίξει μέχρι τώρα δείχνει ότι το κατέχει το τόπι) και ο Καπνίδης (εγγύηση για άλλη μία σεζόν). Στα αρνητικά το ότι Τάτος και Τσουμάνης αποχώρησαν τραυματίες.

11άδα ΆΡΗ (4-2-3-1): Τζινάρ - Ρ. Μπράβο, Μελισσάς, Γεωργιάδης, Τσουμάνης - Καζναφέρης, Παυλίδης - Πόι, Ντούνης, Τάτος - Καπνίδης. Αλλαγές οι Ρόβας (αντί Τάτου), Κυβελίδης (αντί Καπνίδη) και Καλογέρης (αντί Γεωργιάδη).



Τραμπζονσπόρ - ΆΡΗΣ 74-71

Αυτοκτονία για τον ΆΡΗ αφού θα μπορούσε στην πρεμιέρα των ομίλων του Eurocup να πάρει μία σπουδαία νίκη. Το παιχνίδι δεν το είδα λόγω υποχρεώσεων (τουλάχιστον είδα τη μπάλα) οπότε θα τα πω εντελώς συνοπτικά.

Ο ΆΡΗΣ, παρότι ξεκίνησε καλά, στη συνέχεια έκανε πάρα πολλά αδικαιολόγητα λάθη και επέτρεψε στους γηπεδούχους να πάρουν τα ηνία του αγώνα στο σκορ. Το μοτίβο συνεχίστηκε μέχρι και τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν και ο Μακ Νιλ πήρε πρωτοβουλίες και επανέφερε τον Αυτοκράτορα στο παιχνίδι. Με ένα εξαιρετικό σερί 2-9 στην 4η περίοδο έφερε το παιχνίδι στα ίσια και μπήκε και μπροστά μερικές φορές, όμως τα λανθασμένα φάουλ και η αστοχία του σε κρίσιμα σουτ του κόστισαν και τη νίκη.

Ατομικά, για άλλη μια φορά τράβηξαν κουπί οι Χάγκινς (14π., 7ρ.), Γουάιτ (12π., 9ρ.), Μακ Νιλ (15π.), Γουότερς (12π., 8ασ.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση έκανε και ο Ξανθόπουλος.


3 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 14 Οκτωβρίου 2015 στις 11:44 μ.μ.

Τα αυτονοητα στο ποδοσφαιρο , 3-0 και συντηρηση δυναμεων αφου το ματς ειχε καθαρισει απο νωρις. Αυτο θελουμε να βλεπουμε φετος , ευκολες και γρηγορες νικες. Στην συνεχεια οταν θα εχουμε διαφορα ασφαλειας μπορει ελευθερα ο αναστοπουλος να δοκιμασει παικτες και συστηματα.

Στο μπασκετ επειδη τελικα παρακολουθησα τον αγωνα (ποιο μαθημα θα με κρατησει απο το να δω τον ΑΡΗ ? ) ηταν πραγματικα κριμα να χασουμε απο μια ομαδα σαν αυτη , που ηταν μετριοτατη. Πραγματικα πιστευω οτι στο Παλε θα τους κερδιζαμε 20 ποντους για πλακα.

Απαραδεκτη αστοχια στις βολες ,χασαμε τουλαχιστον 10-12 , ποντοι που οπως καταλαβαινετε θα ηταν υπεραρκετοι για να κερδισουμε το παιχνιδι.
Ευθυνη (κατα την γνωμη μου) εχει και ο Πριφτης που δεν μπορεσε να περιορισει το απλο πικ εν ρολ των Τουρκων απο το οποιο δεχτηκαμε περιπου 7-10 καλαθια χωρις να αντιδρασουμε. Ο Μακ Νιλ εβαλε μεν 15 ποντους αλλα εκανε συνεχομενα λαθη και πηρε πολλες τραβηγμενες προσπαθειες που στοιχησαν στην ομαδα , καποιος πρεπει να του βαλει ενα φρενο.

Unknown είπε... 15 Οκτωβρίου 2015 στις 12:19 μ.μ.

Οταν ειτε ο ΑΡΗΣ ειτε η εθνικη εχει συνεχομενη αστοχια στις γαμ***νες τις βολες εκνευριζομαι αφανταστα!!!

Giorgos T. είπε... 15 Οκτωβρίου 2015 στις 1:07 μ.μ.

εγω να δεις.... Κατω απο 70-75% στις βολες ειναι τεραστια αποτυχια!