Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Άρης - Παναθηναϊκός 70-76 , μαχητές !

Ο Άρης πάλεψε μέχρι το τέλος κόντρα στον Παναθηναϊκό , άφησε καλές εντυπώσεις  αλλά τελικά έχασε το παιχνίδι στις λεπτομέρειες με 70-76.


Πάμε να δούμε την ανάλυση του αγώνα καθώς και χρήσιμα συμπεράσματα για την ομάδα μας.






Ο αγώνας


Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ώθησή που του έδωσε η κερκίδα , έπαιξε άμυνα για σεμινάριο και  επιθετικά σκόραρε με κάθε πιθανό τρόπο φτάνοντας την διαφορά στο +11 με τρίποντο του Ζάρα (24-13).



Στο δεύτερο δεκάλεπτο  ο Παναθηναϊκός βρήκε σταδιακά τα πατήματά του και ισοφάρισε σε 34-34. Ο Άρης όμως έδειξε να αντιδρά και πέρασε ξανά μπροστά με 39-34.


Το παιχνίδι συνεχίστηκε στον ίδιο ρυθμό , με τους παίκτες του Άρη να βρίσκουν τρόπο να βάλουν την μπάλα στα καλάθι και να διατηρούνται μπροστά στο σκορ, ακόμα και μετά από κάποια νεκρά διαστήματα.  



Ωστόσο , στα  κομβικά σημεία του αγώνα ο Παναθηναϊκός έβαλε τα "μεγάλα σουτ" :
  • . 1,43 πριν το τέλος της 3ης περιόδου ο Τσούπκοβιτς έβαλε μπροστά  τον Άρη με 4 πόντους για να απαντήσει αμέσως με τρίποντο ο Διαμαντίδης (51-50) και στην συνέχεια ο Γκίστ (51-52).
  • 6,43 στο 4ο δεκάλεπτο , ο Μούρτος "χόρεψε" τον Διαμαντίδη πετυχαίνοντας καλάθι και φάουλ για να ισοφαρίσει μετά από ώρα σε 59-59. Στη επόμενη επίθεση ο Γκίστ πέτυχε τρίποντο ( ο Γουάιτ ολιγώρησε αδικαιολόγητα στην άμυνα) και από εκεί και πέρα ο Παναθηναικός διατήρησε μια διαφορά 5 με 7 πόντων.
  • Στο 1,30 πριν την λήξη , με το σκορ στο 66-72,  ο Ραντούλιτσα κάρφωσε για το 66-74 (πάλι με ευθύνη του Γουάιτ) . Στην συνέχεια ο Κόεν δέχτηκε την τάπα από τον Γκιστ με τον ίδιο να κάνει το 66-76 και να τελειώνει ουσιαστικά το παιχνίδι.


Τα δεκάλεπτα: 24-18, 39-35, 51-54, 70-76.

ΑΡΗΣ: Πελεκάνος 11 (5ρ.), Γουάιτ 13 (3/4β., 2/4δπ., 2/5τρ., 4ρ.), Γουότερς 14 (2/2β., 3/3δπ., 2/3τρ., 4ασ., 5λ.), Κοέν 10 (1), Μακ Νιλ 11 (4/5β., 2/8δπ., 1/4τρ., 5ρ., 2ασ.), Ξανθόπουλος 2, Τσούπκοβιτς 3 (1), Δίπλαρος, Ζάρας 3 (1), Μούρτος 3(4ρ.), Σίμτσακ.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Πάβλοβιτς 4, Ραντούλιτσα 14 (2/2β., 6/6δπ.), Φελντέιν 3 (1), Γκιστ 17 (2/β., 6/7δπ., 1/1τρ., 7ρ.), Καλάθης 11 (4ρ., 3ασ.), Χαραλαμπόπουλος, Γιάνκοβιτς 7, Φώτσης 5 (9ρ.), Διαμαντίδης 12 (8ασ.), Κούζμιτς 3 (6ρ.).

Ξεχώρισαν : 


Πελεκάνος : Επιστροφή στις καλές εμφανίσεις , πέτυχε σημαντικά καλάθια , και έβγαλε εκτός παιχνιδιού τους Φέλντειν και Πάβλοβιτς για όσο αγωνίστηκε.

Κόεν : Μετά την μέτρια εμφάνιση με την ΆΕΚ , έδειξε ότι μπορεί να προσφέρει πολλά στον επιθετικό τομέα με το πολύ καλό σουτ που έχει.

Γουότερς : Ηγετική εμφάνιση από τον playmaker του Άρη , που σκόραρε , μοίρασε πάσες και πήρε μέχρι και ριμπαόυντ. Ανέλαβε την ευθύνη για τα συνεχόμενα λάθη που έκανε στο δεύτερο ημίχρονο και δυστυχώς στοίχησαν στην ομάδα.

Οι άφαντοι : Φέλντειν και Πάβλοβιτς δεν φάνηκαν καθόλου στο παιχνίδι , αναγκάζοντας τον προπονητή του Παναθηναικού να παίξει με 2 playmaker  (Διαμαντίδη - Καλάθη ) στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού.


Συμπεράσματα


Η φετινή ομάδα έδειξε ότι μπορεί (στο παλέ τουλάχιστον) να κοντράρει για 40 λεπτά οποιονδήποτε αντίπαλο. Το παιχνίδι κρίθηκε στις λεπτομέρειες  και οι παίκτες του Παναθηναικού είχαν το προβάδισμα λόγο εμπειρίας σε τέτοιες καταστάσεις.

 Διαμαντίδης , Καλάθης και Γκιστ πήραν ουσιαστικά το παιχνίδι , με καθαρό μυαλό , υποδειγματικά πικ εν ρολ και δύσκολα καλάθια όταν η μπάλα "έκαιγε" . 


Ο Άρης  ήταν μπροστά στο σκορ στην μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού με την ψυχολογία του κόσμου που  ώθησε τους παίκτες  να υπερβάλλουν εαυτόν και να κοιτάξουν στα μάτια αντίπαλους πολύ ανώτερους ποιοτικά. 


Ωστόσο όπως ανέφερα και παραπάνω , ο Παναθηναικός σκόραρε και στα 3 κομβικά σημεία του παιχνιδιού "ρίχνοντας" ψυχολογικά τους παίκτες μας που φάνηκαν να σκαλώνουν επιθετικά κατά περιόδους και να μην μπορούν να βγάλουν ούτε ένα σύστημα.


7 σχόλια:

Vamos_G1 είπε... 12 Οκτωβρίου 2015 στις 7:18 μ.μ.

Τόσο κοντά κ όμως τόσο μακριά! Νομίζω αυτό τα συνοψίζει όλα κ φυσικά η απουσία του Χάγκινς μας αφήνει με μια "τι θα γινόταν εάν..." γεύση. Δεν πειράζει, συνεχίζουμε.

VardARIS είπε... 12 Οκτωβρίου 2015 στις 8:32 μ.μ.

Συγχαρητήρια στους παίκτες για την προσπάθεια. Μείναμε με την πικρή γεύση, αλλά αν μη τι άλλο είναι σίγουρο ότι η φετινή ομάδα θα μας χαρίσει συγκινήσεις.

Ομαδική προσπάθεια, γεγονός που φαίνεται και από το ότι 5 παίκτες μας σκόραραν πάνω από 10 πόντους!

Πολλά μπράβο στον κόσμο, από ότι άκουσα έμεινε κόσμος χωρίς εισιτήριο. Το πρώτο sold out λοιπόν και συνεχίζουμε.

VardARIS είπε... 12 Οκτωβρίου 2015 στις 9:32 μ.μ.

Και κάτι άλλο: προβλέπω το sold out στο παιχνίδι με τον συμπολίτη να γίνεται από τα μέσα της εβδομάδας. Σάββατο βράδυ στις 24/10 ό,τι καλύτερο! Τυχεροί αυτοί που θα είναι μέσα...

Giorgos T. είπε... 12 Οκτωβρίου 2015 στις 11:06 μ.μ.

Αν ειχαμε Χαγκινς θα υπηρχε αλλη μια ποιοτικη λυση στο 5 , δεν θα χρειαζοταν να παιξουμε με σχημα Τσουπκοβιτσ Γουαιτ (οταν ο Σιμτσακ περασε εκτος για 10 λεπτα αφου ανοιξε η μυτη του) ουτε θα ηταν κουρασμενος ο Κοεν στο κρισημο τελευταιο 10λεπτο (που φανηκε οτι εμεινε απο δυναμεις).

Δεν πειραζει ομως , καλη εμφανιση ηταν , συνεχιζουμε

Skolix είπε... 13 Οκτωβρίου 2015 στις 2:03 π.μ.

Καλησπερα στην παρεα! Θα θελα να γραψω μια-δυο παρατηρησεις φυσικα οψιμες μιας και η σεζον μολις ξεκινησε. Ελπιζω η ομαδα να με διαψευσει.

Κατι δε μου κολλαει φετος, δε μου αφηνει καλη αισθηση η ομαδα, δεμου βγαζει σιγουρια για σταθεροτητα και προπαντως δεν συμμεριζομαι την αισιοδοξια που επικρατει για το γεγονος οτι η ομαδα αλλαξε επιπεδο.

Η ομαδα δειχνει να εχει περιορισμενες αξιοπιστες λυσεις, δεδομενου οτι φετος θα παιζουμε κ στην Ευρωπη. Νικησαμε την ελλιπη και σαφως χειροτερη απο περσυ ΑΕΚ και κοντραραμε τον αν μη τι αλλο ανωτερο μεν Παναθηναικο, αλλα κατα τη γνωμη μου σαφως αποδυναμωμενο (ενας Κουζμιτς δεινοσαυρος, ενας Παβλοβιτς που αλλου πατουσε κ αλλου βρισκοταν κ ενας μετριοτατος Φελντειν). Μακραν καλυτερος παικτης, ο παικτης-ορχηστρα Δημητρης Διαμαντιδης. Αλλα ας παμε στα δικα μας...

Παρα πολυ σοφτ η ομαδα στη ρακετα. Δεκτη η ενσταση για την απουσια του Χαγκινς, αλλα δε δεχομαι να υπαρχει το χαος μετα απο αυτον και ο καλυτερος μου ψηλος να ειναι ο κατα τα αλλα συμπεθεστατος Σιμτσακ. Κοεν κ Ουαιτ αχρωμο, ανευροι και αοσμοι, βλεπουν τη ρακετα σαν ναρκοπεδιο στην επιθεση, ενω στην αμυνα ηταν μαυρη τρυπα. Ο Τσουπκοβιτς νομιζω οτι ουτε σε ροστερ προηγουμενων ετων θα χωρουσε.

Στα γκαρντ, ο Γουοτερς δειχνει σοβαρος παικτης, αλλα οχι κατι σπουδαιο και μου προκαλει αλγεινη εντυπωση το οτι μπαινει ο Ξανθοπουλος και παιζουμε πιο οργανωμενο. Ο Μακ Νιλ ειναι πραγματικα εκρηκτικος. εχει τρομερο πρωτο βημα κ φοβερα αθλητικα προσοντα, αλλα νομιζει οτι παιζει σε καμια αλανα. Αν το τιθασευσει ο Πριφτης, θα εχουμε μεγαλο κερδος. Αν οχι, θα χασουμε ματς εξαιτιας του...

Ο Πελεκανος δειχνει μια κλαση πανω απο το Ζαρα, ο οποιος πραγματικα περσυ ηταν εντυπωσιακος στον ΚΑΟΔ, αλλα αλλο Δραμα, αλλο Αρης...

Γενικα αναρχο μπασκετ η ομαδα, ισως φταει το οτι ελειπε ο Πριφτης με την εθνικη.

Εγραψα ηδη πολλα, επιφυλασσομαι για το μελλον, απλα πραγματικα δεν μου εμπνεουν εμπιστοσυνη οι παικτες. Πιστευω οτι αν υπαρξουν ορισμενες αλλαγες, ο Πριφτης θα κανει εν τελει καλη δουλεια.

Υπαρχουν και θετικα (π.χ. επιθετικος πλουραλισμος), αλλα ως γκρινιαρης, ειπα να επεκταθω στα αρνητικα :P

Unknown είπε... 13 Οκτωβρίου 2015 στις 2:25 μ.μ.

Μεγαλε Σκολιξ τις προαλλες αναρωτιομουν που χαθηκες!

Skolix είπε... 13 Οκτωβρίου 2015 στις 9:11 μ.μ.

Εδω στα ξενα, πιο βορεια απο τον Vardari, στο Manchester ;)

Ειχα καιρο να γκρινιαξω κ επανηλθα :P