Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Πόσο σημαντική είναι η απουσία του Φερνάντες ?

Με τον Φερνάντες τραυματία , ο Άρης χάνει για 3 εβδομάδες έναν από τους πιο σταθερούς , σε απόδοση , παίκτες του.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε τον ρόλο του  στο γήπεδο αλλά και τις διαφορές του με τους άλλους αμυντικούς του Άρη.







Ο Φερνάντες παρότι έχει καλή τεχνική κατάρτιση , δεν προτιμήθηκε ποτέ για να "κατεβάσει"  την μπάλα από τους προηγούμενους προπονητές. Σε αυτό τον ρόλο , του ball playing defender  για όσους παίζουν και football manager , προτιμήθηκαν άλλοι αμυντικοί του Άρη.

Αρχικά ήταν ο Γκόλιας , που από τη στιγμή που η φυσικά του θέση είναι αμυντικός χαφ , ήταν σε θέση να προωθήσει το παιχνίδι. Λόγο όμως του νεαρού της ηλικία του και της απειρίας , έκανε κάποια εύκολα λάθη , ενώ και οι μακρινές μπαλιές του δεν ήταν καλές .

Αντίθετα ο  Γιαννίτσης δεν μπόρεσε ποτέ να ανταποκριθεί σε αυτόν τον ρόλο , αφού δεν έχει καλή τεχνική. Κάθε φορά που είχε την μπάλα στα πόδια δεν έδειχνε σίγουρος και προσπαθούσε να την ξεφορτωθεί.

Σε αυτόν τον ρόλο δοκιμάστηκε μέχρι και ο Σαμαράς. Αν θυμάστε στα πρώτα δύο παιχνίδια , είχε αναλάβει να δίνει την πρώτη πάσα στους συμπαίκτες του καθώς και να ψάχνει με μακρινές μπαλιές του επιθετικούς. Το μειονέκτημά του είναι η ταχύτητά του , αφού στα 36 του χρόνια δεν μπορεί να τρέξει τόσο γρήγορα.

Στα τελευταία παιχνίδια τον ρόλο αυτό ανέλαβε ο Φερνάντες , με μεγάλη επιτυχία. Ο Πορτογάλος δεν κάνει εύκολα λάθος , έχει καλύτερη τεχνική από τους υπόλοιπους κεντρικούς αμυντικούς ενώ είναι και γρήγορος , πράγμα που του επιτρέπει να γυρνάει γρήγορα στην θέση του. Έχει δηλαδή στοιχεία που είναι απαραίτητα για να ανταποκριθεί στον σύνθετο αυτό ρόλο.

Στο 4-4-2 δεν υπάρχει 3ος μέσος για να αναλάβει την ευθύνη να ξεκινήσει την "πρώτη πάσα" από την περιοχή προς τους πιο δημιουργικούς παίκτες και από την στιγμή που το 4-4-2 απαιτεί να είναι κοντά οι γραμμές για να είναι επιτυχημένο , ο ball playing defender είναι απαραίτητος.

Ο Γκόλιας μπορεί να καλύψει αυτό το κενό αλλά είναι ερωτηματικό η κατάσταση στην οποία βρίσκεται μετά από τον τραυματισμό του...




3 σχόλια:

Unknown είπε... 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 10:24 μ.μ.

Ο Φερναντες μαζι με τους Ποι, Καπνιδη, Λιολιο ειναι απ τους σημαντικοτερους παικτες του Αρη τη φετινη σεζον so far. Αν και τον αμφισβητησα στην αρχη, τους τελευταιους 2 μηνες εχει παρει τα πανω του και ειναι πραγματικος ηγετης και ογκολιθος στην αμυνα, ενω εχει δειξει πολυ καλα τεχνικα στοιχεια.

Σιγουρα η απουσια του θα φανει πολυ και ελπιζουμε να μην στοιχισει βαθμους. Τωρα δικαιωνομαστε εμεις που λεγαμε οτι η ομαδα απο τη στιγμη που εδιωξε τον Γιαννιτση επρεπε να παρει εναν ακομα στοπερ περαν απο τον Σαμαρα, για μπακ-απ. Οψομεθα...

VardARIS είπε... 26 Φεβρουαρίου 2015 στις 11:45 μ.μ.

Λογικά και για του χρόνου στη Β' Εθνική ο Φερνάντεζ είναι μια χαρά παίκτης.

Μακάρι να επιστρέψει σύντομα ώστε να είναι διαθέσιμος στα κρίσιμα παιχνίδια που ακολουθούν.

Giorgos T. είπε... 27 Φεβρουαρίου 2015 στις 9:46 π.μ.

Αυτο ακριβως νικο , εμεις τα λεγαμε :)

Με μονο 3 αξιοπιστους αμυντικους ειναι δυσκολα...