Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Ξεπούλημα Μποχωρίδη


Εκεί που έκανα ξέγνοιαστος τις διακοπές μου ανοίγω το Facebook και διαβάζω για την περήφανη πώληση του Μποχωριδη στον Βάζελο. Τα πήρα τόσο στο κρανίο ώστε αναγκάστηκα να γράψω post μετά από αρκετούς μήνες.

Αυτό που με εκνευρισε περισσότερο δεν ειναι η πώληση αυτή καθαυτή αλλά το ξεπούλημα του παίχτη, διότι τα 350χιλ ειναι αστείο πόσο.


Και εξηγούμαι...

Γιατι ειναι ξεπούλημα

Μιλαμε για έναν από τους καλύτερους παίχτες στην ηλικία του, φοβερά εξελιξιμος ο οποίος τα τελευταία 2 χρόνια έχει δείξει σημαντική βελτίωση. Αυτός ο παίχτης ειναι Αρειανος από τα γεννοφάσκια του, αγαπάει την ομάδα, τον αγαπάει ο κόσμος κ το σημαντικότερο, έχει κλειστό συμβόλαιο χωρίς buyout για τα επόμενα 2 χρόνια!

Αυτόν τον παίχτη τον πουλάς 350χιλ;;;;; Που ειναι 100% σίγουρο οτι του χρόνου τέτοιο καιρό κ με τον αυξημένο χρόνο συμμετοχής που θα είχε στο Άρη φέτος η αξία του θα διπλασιαζόταν τουλάχιστον;

Η περίπτωση Παπανικολάου

Θυμίζω τι είχε γίνει τότε. Πούλησε ο Δαμιανιδης τον καλύτερο με διάφορα παίχτη της τότε Εθνικής νέων, ο οποίος έκανε παπάδες σε όλα τα τουρνουά αλλά στον Άρη δεν είχε παίξει παρά ελάχιστο. Τον πούλησε 1εκ ευρώ με το πρόσχημα οτι η ομάδα χρειαζόταν αυτά τα λεφτά για να βγάλει τη χρόνια. Πολλοί ξενερώσαν κ διαφώνησαν αλλά είπαν ¨Τουλαχιστον πήραμε 1εκ ευρώ¨.

Και 3 χρόνια μετά ο γαύρος πουλάει το παίχτη στη Μπαρτσελονα για περίπου 5 εκ ευρώ! 1.5εκ ευρώ. Και μένουμε όλοι μαλάκες. Νομίζαμε οτι πιάσαμε κοτσο τους Αγγελοπουλους αλλά κανένα σαινη εκεί στη διοίκηση δεν σκέφτηκε να βάλει ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία...

Ύστερα από σχόλιο ενός φίλου το έψαξα κ είδα ότι ο Ολυμπιακός τον πούλησε 1.5 κ όχι 5 εκ ευρώ όπως γράφω. Είχα λάθος εντύπωση για το ποσό μάλλον λόγο των χρημάτων που πήρε ο ίδιος ο Παπανικολάου από την Μπαρτσελόνα.

Το πρόσχημα ¨Να βγει η χρονιά¨

Και πάλι λοιπόν με αυτό το πρόσχημα ξεπουλιέται άλλο ένα ταλέντο της ομάδας. Ειναι όμως έτσι; Διάβαζα σήμερα οτι μέχρι του χρόνου τον Ιούλιο θα πρέπει να δώσουμε 600χιλ σε χρέη, γύρω στα 350χιλ για αγωνιστικό μπατζετ και αλλά 300χιλ τα υπόλοιπα έξοδα. Δηλαδή χρειαζόμαστε 1,2-1,3 εκ ευρώ.

Τα 350χιλ του Μποχωριδη δεν φτάνουν ούτε για πορδές. Από οτι φαίνεται θα πρέπει να αναμένουμε κ πώληση του Βεζενκοφ. Αλλά ακόμη κ αν τελικά βγει η χρόνια κ φτάσουμε τον Ιούλιο του ´15 τότε τι θα κάνουμε που ούτε Μποχωριδη θα έχουμε να πουλήσουμε ούτε Βεζενκοφ αλλά πάλι θα χρειαζόμαστε 1,3 εκ ευρώ για τον επόμενο χρόνο;

Εκεί στη διοίκηση κάθισαν να υπολογίσουν ποσά λεφτά θα χάσουν από το ξενέρωμα του κόσμου; Από τα πολύ λιγότερα διαρκείας που θα πουλήσουν; Μάλλον όχι. Πολλά διαρκείας σημαίνει πολλά έσοδα στους αγώνες από διαφημίσεις, κυλικεία, χορηγίες. Λίγα διαρκείας σημαίνει ακριβώς το αντίθετο. Κάθισαν να το υπολογίσουν αυτό;

Η καραμέλα ¨κάτι γίνεται τα τελευταία 2 χρόνια στην ομαδα¨

Ναι καραμέλα διότι στην πραγματικότητα η ομάδα παει από το κακό στο χειρότερο. Αγωνιστικά ειναι κάθε χρόνο κ πιο αδύναμη. Σου παίρνουν τον προπονητή σου (Αγγελου), τον καλύτερο σου Παίχτη (Αθηναίου), φεύγει ο άλλος καλύτερος σου παίχτης (Πελεκανος) για να παει στη Κηφισιά (κλαίω κ μόνο που το σκέφτομαι), φεύγει τώρα κ ο Μποχωριδης κ πολύ πιθανό να φύγει κ ο Βεζενκοφ.

2 χρονιές ξεκίνησες με στόχο την σωτηρία κ ειδικά τη δεύτερη χρόνια ζορίστηκες λίγο. Φέτος ποιος θα ειναι ο στόχος;

Το μόνο θετικό ειναι οτι μπήκε στο 99 κ ρυθμίσες τα χρέη σου τα οποία όμως ειναι πολύ μεγάλο βάρος για τους μπατιρηδες της διοίκησης. Ο άλλος μεγάλος σου στόχος ειναι να αρθεί η τιμωρία της fiba (άλλη ξεφτίλα αυτή τόσα χρόνια) κ να μπορείς να κανείς μεταγραφές ελεύθερα ώστε να παίρνεις αβέρτα τους Αμερικανούς όπως κάνουν όλες η ομαδούλες για να επιβιώσουν.

Διότι δυστυχώς φίλοι μου είμαστε εδώ κ χρόνια μια ομαδούλα. Μπορεί στο μυαλό μας να είμαστε ο μεγαλύτερος σύλλογος του κόσμου αλλά στην πραγματικότητα είμαστε μια ομαδούλα. Έτσι μας καταντησανε.

Α πηγές κ στο τελικό κυπέλλου κ ξεφτιλιστικες κάνοντας μια απο τις πιο βαριές ήττες της ιστορίας σου.

Αναρωτιέμαι που ειναι αυτό το καλο που γίνεται στην ομάδα τα τελευταία χρόνια;

7 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 27 Ιουλίου 2014 στις 11:36 π.μ.

Με προλαβες red γιατι και εγω σκεφτηκα να γραψω ενα παρομοιο αρθρο.

Ειναι ΞΕΦΤΙΛΑ να πουλας ενα απο τα μεγαλυτερα ταλεντα για 350.000 ! Οπως ειπες πολυ ευστοχα ,τα λεφτα αυτα δεν επαρκουν για τιποτα ! Εχουμε χασει ολους τους καλους μας παικτες , οι 2 τζαμπα (Αθηναιου και Πελεκανος) και ο τριτος για κατι ταληρακια απο την Αθηνα !

Μπραβο σας ρε φωστηρες... δεν θελει και πολυ για να καταληξουμε Κηφισια !

O_BETATZIS είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 1:57 π.μ.

Red δυστυχώς έχεις δίκαιο και η σκέψη σου είναι απόλυτα λογική. Για τον Πελεκάνο κανείς δε μας εξήγησε τι έγινε. Τουλάχιστον να κάνουμε μεταγραφές ξένων γιατί μας βλέπω δύσκολα...

Και με Μποχωρίδη εκτός, ο Βεζένκοφ με ρήτρα μόλις 250.000 δύσκολα θα μείνει.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 9:48 π.μ.

ποτε πηρε 5 εκατ ο οσφπ για τον Παπανικολαου ρε συ; 1,5 μυριο εδωσε η Μπαρτσελονα, εκτος κι αν βαζεις και το συμβολαιο του Κωστα μεσα

RedDragon είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 10:12 π.μ.

Φίλε ανώνυμε έχεις δίκιο.

Από ότι έψαξα τώρα ο Ολυμπιακός τον πούλησε 1.5 μύριο κ όχι 5 όπως γράφω.

Για κάποιο λόγο θυμόμουν τα 5 μύρια αλλά μάλλον ήταν το ποσό που πήρε ο ίδιος ο Παπανικολάου.

Sorry, θα έπρεπε να τα ψάξω καλύτερα πριν γράψω το post.

Ανώνυμος είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 11:03 π.μ.

Τελικά μήπως πρέπει να αναρωτηθούμε που πηγαίνουν τα λεφτά από τις περήφανες πωλήσεις και γιατί τύποι σαν τον Αρβανίτη κάνουν τον πρόεδρο ενώ δεν βάζουν ένα ευρώ;; Με απλή διαχείριση και συνεχή αποδυνάμωση της ομάδας πάλι καλά που δεν πέσαμε ακόμη.ΤΙ ΞΕΦΤΙΛΑ!!!! και μετά κάνουν και δηλώσεις του στυλ "αγοράστε διαρκείας και στηρίξτε την ομάδα" Αηδία!!

Ο_ΒΕΤΑTZIS είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 4:08 μ.μ.

Το θέμα για μένα δεν είναι τόσο αν ο Ολυμπιακός πούλησε φθηνά ή ακριβά τον Παπανικολάου ή αν θα συμβεί κάτι ανάλογο με το Μποχωρίδη.

Το θέμα είναι ότι εκτός από τη δεδομένη κακοδιαχείριση υπάρχει και αδυναμία να διατηρηθεί μια ομάδα που θα ξεχωρίσει στην ταλαιπωρημένη Α1. Αλήθεια ο Πελεκάνος γιατί έφυγε; Ο Ασημακόπουλος γιατί δε συζητείται να παραμείνει έστω με αρκετά μειωμένες απολαβές; Έχει μείνει κανείς από τους 5 βασικούς μας από πέρισυ; Για να μη σχολιάσω και τις αλλαγές προπονητή και τις αστειότητες με την πρόωρη λήξη συμβολαίου κλπ

Vamos_G1 είπε... 28 Ιουλίου 2014 στις 4:47 μ.μ.

Προσωπικά επειδή το θέμα το βλέπω εντελώς ρεαλιστικά, στον αθλητισμό πλέον τα πάντα πωλούνται κ τα πάντα αγοράζονται. Άρα με την "πώληση παίκτη" γενικά δεν έχω πρόβλημα. Αρκεί βέβαια να πληρούνται κάποιες προϋποθέσεις, ώστε η εκάστοτε πώληση να είναι προς το συμφέρον της ομάδας.
Δυστυχώς πριν φτάσω στην υπόθεση Μποχωρίδη, αναφέρω κ την υπόθεση Μήτογλου, που έχει περάσει στα πολύ ψιλά. Ένας παίκτης λοιπόν για τον οποίο πληρώσαμε 15χιλ. κ χρωστάμε άλλα 35 (κάτι ακούγεται ότι αυτά θα τα γλυτώσουμε τελικά), άκρως εξελίξιμος, κοινώς "ταλέντο", έτσι όπως ήρθε έτσι χάθηκε, πράγμα απαράδεκτο για μένα.
Όσο για την υπόθεση Μποχωρίδη, απλά τα πράγματα. Η ΚΑΕ ναι μεν ψάχνει απεγνωσμένα χρήμα, αλλά δεν μας έχει πει πόσο κ πως. Κ δυστυχώς ναι, τα 350 είναι ξεπούλημα (ούτε καν ξε-πούλημα), κ μάλιστα ΜΕΓΑ αν ισχύσει ο τρόπος πληρωμής που ακούστηκε (150 τώρα, 150 τον Mάιο του 2015 κ 50 τον Δεκέμβριο του 2015!!!!!!!!!).
Επίσης συμφωνώ κ επαυξάνω με αυτό που είπε ο Red: βρε άνθρωποι του Θεού! Σκεφτείτε λίγο το μέλλον κ ζητήστε επιτέλους ένα ποσοστό μεταπώλησης!!! Ακόμα κ στο 1.5 μύριο του Παπ, ένα 15% ισοδυναμεί με έξτρα 225χιλ! Ποιος μου λέει εμένα ότι αύριο-μεθαύριο ο Μποχώ δε θα κοστίζει 2 ή 3 μύρια???
Κ κλείνω με αυτό: αύξηση της ρήτρας αποδέσμευσης του Βεζένκοφ, όχι σήμερα, ούτε τώρα, αλλά χτες...!