Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Ελλάς το μεγαλείο σου !

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή τιμώρησε τελικά τον Ολυμπιακό με πρόστιμο 30.000 ευρώ και 1 αγωνιστική χωρίς θεατές για το αντικείμενο που δέχτηκε στο πρόσωπο ο προπονητής του Παναθηναικού.

Κάτι ανάλογο περιμέναμε όλοι μας ,αφού παρά τον τραυματισμό και τις συνεχείς ρίψεις κροτίδων και αντικειμένων , ο αγώνας δεν διακόπηκε ποτέ. Και πως να διακοπεί άλλωστε ?Δεν πρόκειται για οποιαδήποτε ομάδα, για ένα τυχαίο γήπεδο. Πρόκειται για τον βασιλιά της παράγκας, τον άρχοντα των στημένων, τον πέτσινο πρωταθλητή και το γήπεδο του. Δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να διακοπεί ο αγώνας. Και πυροβολισμός να ήταν , πάλι θα έβρισκε τρόπο αυτός ο λαμπρός Έλληνας διαιτητής να συνεχίσει τον αγώνα. 

Ας κάνουμε όμως ένα φλασμπακ στο πρόσφατο παρελθόν για να δούμε πως αντιμετωπίστηκε η ομάδα μας σε ''παρόμοια'' περίπτωση.


Πριν μερικά χρόνια λοιπόν , όταν μια τυχαία ελληνική ομάδα της Θεσσαλονίκης έπαιζε τον δικό της ''τελικό'', απέναντι σε μια ομάδα από την Τρίπολη , ο Έλληνας διαιτητής έκρινε απαραίτητο να διακόψει το παιχνίδι όταν η κυρία της φωτογραφίας δέχτηκε άδειο πλαστικό μπουκαλάκι στην πλάτη. ΑΔΕΙΟ ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΠΟΥΚΑΛΑΚΙ.  Η αντίδραση της συγκεκριμένης κυρίας ήταν λες και δέχτηκε γροθιά στο στομάχι από τον Πάμπλο Γκαρσία (Τι θυμήθηκα ο άτιμος.... Άλλο ένα λαμπρό παράδειγμα ποδοσφαιρικού ήθους!).

Αλήθεια πως ξεκίνησε αυτή η φάση? Ο Άρης ζητάει κόρνερ αλλά ο mister Τριτσώνης σε ένα ακόμα από τα πολλά ''ανθρώπινα'' λάθη που έχει διαπράξει κατά καιρούς, δίνει άουτ.

Διακόπτετε λοιπόν το παιχνίδι και την εξετάζουν τόσο ο γιατρός του Άρη όσο και στο νοσοκομείο αργότερα. Και θέλετε να ξέρετε πιο ήταν το τίμημα του ''δολοφονικού χτυπήματος'' από πλαστικό μπουκάλι? ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ. Δεν υπήρχε ούτε γρατσουνιά.

Ζητήθηκε λοιπόν να εκκενωθεί η μισή θύρα 2 , γιατί είχε και ψυχολογικά η κοπελιά , και όταν έγινε αυτό ανακοινώθηκε ότι ο αγώνας διακόπτεται!

Πιο συγκεκριμένα :
Στα αποδυτήρια ο γιατρός του Άρη Βαγγέλης Πανταζής και ο γιατρός του αγώνα εξέτασαν τη τραυματισμένη βοηθό. Σϋμφωνα με την αρχική τους διάγνωσή, διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα ώστε να μη μπορεί να συνεχίσει η Κουρομπίλια τον αγώνα. Μάλιστα, προέτρεψαν τη βοηθό αν θεωρούσε «στημένη» τη διάγνωσή τους να μεταβεί στο νοσοκομείο για να εξεταστεί από άλλο γιατρό, κάτι που δεν δέχτηκε!
Την ώρα των διαβουλεύσεων στα αποδυτήρια, συνεχιζόταν η εκκένωση, οι θύρες είχαν ανοιχτεί για να αποχωρήσει ο κόσμος προς τις διπλανές κερκίδες και παρά την αντίδραση που υπήρχε από κάποιους, μέσα σε ένα τέταρτο είχε αδειάσει ο χώρος στη θύρα 2. Όλοι περίμεναν να συνεχιστεί το παιχνίδι με τους παίκτες να αλλάζουν πάσες και να θεωρούν, ότι σε λίγα λεπτά θα ξεκινούσε το παιχνίδι. Οι διαβουλεύσεις συνεχίζονταν στα αποδυτήρια με τον πρόεδρο των κίτρινων να ζητάει να ξεκινήσει το παιχνίδι. Ο Τριτσώνης απευθύνθηκε στην Κουρομπύλια, η οποία υποστήριξε ότι δεν έχει κάποιο σωματικό πρόβλημα, αλλά επικαλέστηκε ψυχολογικούς λόγους!
Η τελευταία πράξη του έργου παίχθηκε έπειτα από μία ώρα και δέκα διακοπής. όταν παίκτης του Αστέρα Τρίπολης βγήκε από τα αποδυτήρια στη φυσούνα για να ειδοποιήσει τους συμπαίκτες του ότι το παιχνίδι έληξε οριστικά. Ένας από τους φιλοξενούμενους ερωτήθηκε από τους παίκτες του Άρη σχετικά, για να τους απαντήσει με την κίνηση με δύο χέρια ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση να συνεχιστεί ο αγώνας.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Τριτσώνης στο φύλλο αγώνος ανέφερε ότι η Κουρομπυλια δεν μπορούσε να συνεχίσει το αγώνα επικαλούμενη ψυχολογικούς λόγους. Τελικά ο αγώνας διακόπηκε οριστικά και η βοηθός, κατόπιν εντολής εισαγγελέα, υποχρεώθηκε να μεταβεί σε νοσοκομείο για να εξεταστεί.


(Εκεί διαπιστώθηκε ότι δεν είχε απολύτως τίποτα!)

Έπειτα βγαίνει η απόφαση που δικαιώνει σε πρώτη φάση τον Άρη :


Αναλυτικά η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της διοργανώτριας αρχής:

«Δέχεται την ένσταση περί αντικανονικής διακοπής του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΡΗΣ - ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ που διεξήχθη στις 8-4-2012, στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUE ΕΛΛΑΔΑ, στο γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης» της Θεσσαλονίκης και διεκόπη οριστικά στο 42ο λεπτό.

Διατάσσει τον επανορισμό του διακοπέντος αγώνα από την αρμόδια διοργανώτρια αρχή και τη συνέχισή του για το υπολειπόμενο της διακοπής χρονικό διάστημα, δηλαδή από το 42ο λεπτό, με τους ίδιους όρους που υπήρχαν κατά τη διακοπή ιδίως ως προς τον αριθμό των τερμάτων και τον αριθμό των ποδοσφαιριστών. Δέχεται ότι εγκαλουμένη τέλεσε τις αποδοθείσες σε αυτήν πειθαρχικές παραβάσεις.

Επιβάλλει στην εγκαλουμένη χρηματική ποινή πενήντα πέντε χιλιάδων (55.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Διατάσσει την επιστροφή του παραβόλου στην ενιστάμενη ΠΑΕ.


Και τότε είναι που ξεκινά ο πόλεμος. Όλες οι εφημερίδες ,ΟΛΕΣ  ΟΜΩΣ , βάζουν πρωτοσέλιδο παρακάλω και λένε πολλά και διάφορα ωραία όπως '' Απαράδεκτο'' , ''Έγκλημα'' , ''Δεν υπάρχουν νόμοι'' , ''Ατιμώρητος ο Άρης'' και άλλα τέτοια παραμύθια.

Μάλιστα έφτασε στο σημείο η Ομοσπονδία Διαιτητών Ελλάδος να βγάλει και ανακοίνωση :

 "Με κατάπληξη και αγανάκτηση παρακολουθεί η Ομοσπονδία Διαιτητών Ποδοσφαίρου Ελλάδος (Ο.Δ.Π.Ε.) όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό σε βάρος της διαιτησίας του ποδοσφαίρου από επίσημους και μη κύκλους.

Η πρόσφατη απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της SUPER LEAGUE καταδεικνύει ότι οι διοικούντες το ελληνικό ποδόσφαιρο απαξιώνουν τους διαιτητές και τις αποφάσεις τους, ενώ παράλληλα απαιτούν από αυτούς να είναι αξιόπιστοι και αποδοτικοί. Η απόφαση για επανάληψη του αγώνα ΑΡΗΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ είναι ευθεία και βάναυση επίθεση σε βάρος των διαιτητών του αγώνα αυτού και κλονίζει τα ίδια τα θεμέλια της αξιοπιστίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.


Οι διαιτητές του αγώνα αυτού αποφάσισαν σωστά και σύμφωνα με τον Κανονισμό τη διακοπή του αγώνα. Μήπως ήταν λάθος τους το ότι επέζησε η βοηθός διαιτητού ή τουλάχιστον το ότι δεν νοσηλεύτηκε σε νοσοκομείο;


Καταδικάζουμε τη σε βάρος των διαιτητών επίθεση είτε προέρχεται από την εξέδρα είτε αναδίδεται από πειθαρχικές αποφάσεις.


Έτσι «μεγαλουργεί» το λεγόμενο αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου."


Στην δεύτερη εκδίκαση , λόγο του κλίματος που είχαν καλλιεργήσει οι εφημερίδες και ο κάθε άσχετος που εμφανίζονταν στην τηλεόραση και έλεγε το μακρύ και το κοντό του ,  ο Άρης έπεσε για άλλη μια φορά θύμα των γνωστών-άγνωστων. Η τελική απόφαση :

Απορρίπτει την ένσταση της ΠΑΕ Άρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα της 8-4-2012, ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Δέχεται ότι η ΠΑΕ Άρης τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παράγραφος 3 εδάφιο γ-ε του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Άρης χρηματική ποινή 40.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης με τέρματα 3-0 και τιμωρεί την ΠΑΕ Άρης με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον βασθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου".

Ο στόχος επιτεύχθει ! Ο Άρης έμεινε για άλλη μια φορά εκτός playoff...

Και φτάνουμε στο σήμερα :



Σε ένα σήμερα που τραυματίζεται στο μάτι προπονητής και ο αγώνας συνεχίζετε κανονικότατα. Σε ένα σήμερα που επιβάλλεται ποινή χάδι για τραυματισμό . Σε ένα σήμερα που ο ''έλλην διαιτητής'' δηλώνει έτοιμος να προστατεύσει ανά πάσα στιγμή τον αιώνιο ευνοημένο του ελληνικού ποδοσφαίρου , με οποιοδήποτε κόστος.

Με αυτά τα δεδομένα λοιπόν , τον τραυματισμό φάντασμα της ξανθιάς και αυτόν  του προπονητή του Πάο  , καλώ την Ομοσπονδία Διαιτητών Ελλάδος να ξαναδιαβάσει την ανακοίνωση που έβγαλε πριν μερικά χρόνια και να μας εκφράσει με νέα ανακοίνωση τον λόγο που υπάρχει  διαφορετική αντιμετώπιση των ομάδων από το ''λεγόμενο'' αυτοδιοίκητο του ελληνικού ποδοσφαίρου !


3 σχόλια:

VardARIS είπε... 7 Μαρτίου 2014 στις 7:10 μ.μ.

Αλήθεια περίμενε κανείς να τιμωρηθεί αυστηρά από τον αθλητικό δικαστή?

Μόνον ο Άρης και κάποιες άλλες ομάδες (π.χ. Ηρακλής) είναι αυτές που τιμωρούνται παραδειγματικά και πάντα με το γράμμα του Νόμου. Το θέμα είναι τι κάνει η διοίκησή μας για να προστατέψει την ομάδα.

Αλλά τι ψάχνω τώρα. Εμάς ο πρόεδρός μας βγήκε σήμερα και έταξε 400.000 € πριμ παραμονής!!! Αλήθεια που θα βρείτε αυτά τα χρήματα κ. Σκόρδα? Από ότι γνωρίζω τα τηλεοπτικά της επόμενης χρονιάς δε σας ανήκουν. Το πιο πιθανό είναι ότι οι παίκτες γελάνε με την κατάσταση... Δεν πληρώνονται ούτε το μηνιάτικό τους, άλλοι πιτσιρικάδες τρώνε πόρτα από εστιατόρια και ο άλλος τους δίνει υποσχέσεις...

Giorgos T. είπε... 7 Μαρτίου 2014 στις 8:51 μ.μ.

Γ αυτο εγραψα το αρθρο... γιατι σ εμας ο κανονισμος εφαρμοζεται και με το παραπανω , ενω στον συμπολιτη και στον γαυρο τιποτα !

Ανώνυμος είπε... 23 Φεβρουαρίου 2015 στις 2:41 μ.μ.

Ολες οι μεγαλες ομαδες η αυτες που εχουν κοσμο τελος παντων ευννοουνται απο το συστημα..μονο εμεις και ο ηρακλης (που ομως δεν ειναι μεγαλη ομαδα η τουλαχιστον οσο εμεις η ο παο και ο οσφπ και η αεκ)σφαγιομαστε..και ειναι στεναχωρο να εχουμε ιδια συμπεριφορα με τον ηρακλη που οι οπαδοι του πανελλαδικα ειναι δεν ειναι 100.000