Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014

Νίκη για μία καλή αρχή

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά με υγεία και καλύτερο μέλλον. Επιστροφή στην αγωνιστική δράση για τον ΆΡΗ και τη Σούπερλιγκ, με τον δεύτερο γύρο να ξεκινάει.

Ο ΆΡΗΣ φιλοξενεί έναν από τους βασικούς ανταγωνιστές του φέτος, τον Απόλλωνα Σμύρνης, με την αισιοδοξία ότι θα πάρει μία νίκη που θα αναπτερώσει το ηθικό. Ας δούμε αναλυτικά τα του ματς και ας κάνουμε τις προβλέψεις μας, ως είθισται.




ΆΡΗΣ

Νομίζω πως ήρθε επιτέλους η ώρα να κερδίσουμε στην έδρα μας! Το γεγονός ότι δεν έχουμε ούτε νίκη στο Κλ. Βικελίδης λέει πολλά (αξίζουμε να είμαστε εκεί που είμαστε). Δε χρειάζεται να κάνουμε εμείς παιχνίδι. Με σωστή τακτική, δύναμη, πάθος, τρεξίματα, αλληλοκαλύψεις και εκμετάλλευση των στημένων φάσεων θα έρθει και η νίκη! Η σπουδαία ενίσχυση δεν έγινε ακόμα, Ουντότζι-Έλσνερ έφυγαν, αλλά τα 2 τελευταία παιχνίδια του πρώτου γύρου μας αφήνουν αισιοδοξία ότι ακόμα και χωρίς αυτούς (και φυσικά με ενίσχυση) μπορούμε να σωθούμε!



Απόλλων

Ο Απόλλων, με την επιστροφή του στη μεγάλη κατηγορία μετά από πολλά χρόνια, έκανε πολλές και ποιοτικές μεταγραφές, στρεφόμενη κυρίως σε μπαρουτοκαπνισμένους Έλληνες παίκτες που θα δημιουργούσαν ένα δυνατό σύνολο. Ωστόσο, μαζί με εμάς και 2-3 ακόμα ομάδες ήταν από τις χειρότερες στην κατηγορία, χωρίς συνοχή, πλάνο, ταυτότητα στο παιχνίδι της. Δυνατό του σημείο οι επιθετικές στημένες φάσεις, λόγω των ψηλών κορμιών, καλύτερος παίκτης η χαφάρα ο Άλβαρεζ, ενώ είναι γενικά πολύ αργή ομάδα. Ενισχύθηκε με 2-3 ξένους παίκτες μέχρι στιγμής.




11άδα

Για την Δευτεριάτικη 11άδα, θα ήθελα να δω 2 αλλαγές σε σχέση με αυτή που παρατάχθηκε στα Γιάννενα.

Γιαννίτσης αντί Κύργια: Ο Κύργιας είναι τιμωρημένος οπότε πλάι στον Ηρακλή που αναγκαστικά θα ξαναπαίξει στόπερ επιλέγω Γιαννίτση που πρέπει επιτέλους να πάρει την ευκαιρία του.

Σουνάς αντί Τάτου: Ο Τάτος είναι τιμωρημένος έπειτα από την αστεία κόκκινη που δέχτηκε στα Γιάννενα, και έτσι τη θέση του θα πάρει το άλλο 10άρι της ομάδας, ο Σουνάς, που σίγουρα μπάλα ξέρει, αλλά κάποτε πρέπει να μάθει και ποδόσφαιρο.

Στα 2 τελευταία ματς οι Κύργιας (λείπει), Καραγκούνης, Μανιάς, Αγκάνθο ήταν πολύ καλοί και θα ήθελα να παραμείνουν. Επίσης, στα Γιάννενα μου άρεσε ο Γ. Παπ. στην επιστροφή του στην 11άδα, ενώ και ο Τσουμάνης ήταν αρκετά καλός σε ρόλο αριστερού εξτρέμ.


Θα ήθελα να δω την εξής 11άδα:





Προϊστορία

Συντριπτικά υπέρ του ΆΡΗ η προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων στο Κλ. Βικελίδης.

Αγώνες: 36
Νίκες ΆΡΗ: 25
Νίκες Απόλλων: 5
Ισοπαλίες: 6
Γκολ ΆΡΗ: 64
Γκολ Απόλλων: 21



Συμπέρασμα

Η νίκη επιβάλλεται σε αυτό το παιχνίδι. Για ψυχολογικούς κυρίως λόγους. Να μπει καλά η χρονιά, ο δεύτερος γύρος, να γίνει η πρώτη νίκη στην έδρα μας, να ανανεωθεί η εμπιστοσύνη και η στήριξη του κόσμου σε παίκτες, προπονητή και η διοίκηση κλπ. Πιστεύω πως θα γίνει ένα άθλιο παιχνίδι -κλασικό ελληνικό δηλαδή-, ωστόσο θεωρώ πως θα μιλήσει η φανέλα και ο κόσμος και θα την πάρουμε τη γαμωνίκη!



Πρόβλεψη

Έχω μία μεγάλη διαίσθηση ότι θα το πάρω το 9αράκι αυτή την αγωνιστική...

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1
ΣΚΟΡ: 1-0
ΣΚΟΡΕΡ: Αγκάνθο

(επειδή υπάρχει και μία περίπτωση να μην παίξει ο Αγκάνθο, όσοι τον προτείνετε για σκόρερ δώστε και μία εναλλακτική εάν τελικά δεν καταφέρει να αγωνιστεί. Εγώ δίνω Μανιά για εναλλακτική)

Περιμένουμε τις δικές σας προβλέψεις φυσικά!


15 σχόλια:

Giorgos T. είπε... 3 Ιανουαρίου 2014 στις 7:45 μ.μ.

νίκη με 2-0 και να πάει σπίτι της η ελαφρα ταξιαρχία !

Σκόρερ Μανιάς και Παπαδόπουλος (από το πρώτο ημίχρονο κιόλας!!)

Ανώνυμος είπε... 3 Ιανουαρίου 2014 στις 11:51 μ.μ.

2-0 , ασσος , Μανιας , Πουλιδο


Murder

psomod είπε... 4 Ιανουαρίου 2014 στις 12:38 π.μ.

νίκη 3-0
Αγκανθο, Μανιαςχ2
θα ήθελα Γιαννιτση με Πουλιδο στα σέντερ-μπακ Ηρακλή κόφτη και Σουνα 10αρι
και στα 100 είμαι πάλι εδώ και στο τραγουδώ!!!!

Ανώνυμος είπε... 4 Ιανουαρίου 2014 στις 1:44 μ.μ.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ: 1
ΣΚΟΡ: 3-1
ΣΚΟΡΕΡ: Μανιάς 2
Αγκάνθο 1(εναλλακτικά Σουνάς)

necon

Unknown είπε... 4 Ιανουαρίου 2014 στις 2:11 μ.μ.

δωστε εναλλακτικες για Αγκανθο οσοι τον προτεινετε!

jim είπε... 4 Ιανουαρίου 2014 στις 2:34 μ.μ.

Προβλέπω:

Αποτέλεσμα: νίκη Απόλλων Σμύρνης

Ακριβές σκορ: 0-1



Vamos_G1 είπε... 6 Ιανουαρίου 2014 στις 4:50 μ.μ.

Καλησπέρα κ καλή χρονιά σε όλους! Πριν δώσω το προγνωστικό μου θέλω να κάνω 2 καταγγελίες!!!

1η: καταγγέλω δυστυχώς τον καλό φίλο jim για το ότι με όπλο την άκρατη απαισιοδοξία του πάει να κερδίσει ύπουλα τον διαγωνισμό της μπάλας (στο μπάσκετ δεν έχει καμία ελπίδα αφού έχω πάρει μπρος!!!). Δηλώνω λοιπόν ότι δε θα του περάσει κ αρχίζω από σήμερα καμπάνια ενάντια στον πεσσιμισμό του!!!

2η: καταγγέλω, επίσης δυστυχώς, τον Ύψιστο! Ρε Θεέ έλεος δλδ! Εμάς δε μας γέννησε μανούλα? Ο τούρκος έχει κερδίσει τα 45 τελευταία παιχνίδια του από το 93' κ μετά κ εμείς είμαστε στον πάτο της βαθμολογίας??? Ήμαρτον! Ρίξε καμία ματιά κ σε μας!!!

Μετά από αυτά τα ολίγα λοιπόν προτείνω νίκη Άρη, σκορ 1-0 κ σκόρερ τον Μανιά.

RedDragon είπε... 6 Ιανουαρίου 2014 στις 7:05 μ.μ.

Αν δεν κερδίσουμε σήμερα δεν θα κερδίσουμε φέτος στην έδρα μας.

Νίκη Άρη:

3-1

Αγγελούδης, Μανιάς